Untul se fraca spuma, apoi se adauga faina, zaharul vanilat si se amesteca bine. Se pune cate o lingura de zahar si se...
Limbi de pisicaOuale se fraca impreuna cu zaharul, mierea si untul , la cald. Apoi se adauga praful de copt si faina. Se amesteca totul pana...
Covrigei cu miereOuale se bat spuma impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi paharul de faina si se incorporeaza bine. Se...
FluturasiMargarina se freaca bine, iar apoi se adauga peste ea zaharul si mierea si se omogenizeaza bine totul. Se incorporeaza...
Prajitura cu fructeDrojdia se amesteca cu o lingura de lapte cald, se adauga sarea, zaharul si se lasa apoi la crescut. Dupa aceea se amesteca...
Prajitura bunaSe amesteca faina cu drojdia dizolvata in apa. Aluatul se pune la crescut, apoi se formeaza gogosele mici, care se prajesc in...
Gogosele pripiteSe pune la fiert un litru de apa cu un praf de saresi se toarna faina in ploaie cand apa incepe sa clocoteasca. Se amesteca...
Gogosele fara ouFaina se amesteca intr-un castron cu untul moale, zaharul, galbenusurile si coaja de lamaie. Se framanta totul bine si se...
Turleti cu fructeUntul se freaca bine cu 250 gr zahar, se adauga galbenusurile unul cate unul si se freaca dupa fiecare. Se adauga apoi faina...
Fursecuri cu glazuraAlbusurile se bat spuma tare, apoi se pun pe foc mic si se bat in continuare, adaugand zaharul putin cate putin. Se adauga...
Fursecuri cu aluneOuale se bat spuma tare cu zaharul si cu zaharul vanilat, se adauga cate putin ulei si faina. Separat, se pune la ars putin...
Fursecuri cu nuciVarza se curata de frunzele vestejite. Se taie apoi foarte subtire, se sareaza si se lasa sa stea asa aproximativ 10 minute....
Umplutura de varza pentru pateuri si placinteCarnea impreuna cu painea se toaca in masina de tocat. Separat, se toaca foarte marunt ceapa si se amesteca apoi cu carnea....
Umplutura de carne pentru pateuriSe spala ciupercile, dupa care se toaca si se inabusa in unt impreuna cu o ceapa tocata marunt. Separat, intr-o tigaie se...
Umplutura de ciuperci pentru pateuriUrda se freaca bine, pana devine o pasta. Se amesteca apoi cu sare, mararul verde tocat marunt, galbenusurile si smantana. Se...
Umplutura de urda pentru placinteDin faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la...
Umplutura de tarta cu spanacCasul se toaca marunt, in masina de tocat. Se amesteca apoi cu galbenusurile si se potriveste la gust de sare. Pasta obtinuta...
Umplutura din cas de oaie pentru pascaSe fierb tari, 4 din cele 6 oua. Dupa ce s-au racit se toaca marunt. Se toaca marunt si castraveciorul, la fel si patrunjelul...
Umplutura de ouaSe curata de coaja merele, apoi se spala si se dau pe razatoare. Se adauga zaharul si scortisoara si se pune amestecul...
Umplutura din mere pentru placinte si prajituriBranza de vaci se trece prin sita. Se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilat, smantana, untul, coaja rasa de lamaie si...
Umplutura din branza de vaci pentru pasca si placinteGalbusurile se separa de albusuri si se bat tare cu zahar. Se adauga apoi faina si se amesteca bine. Se pune in compozitie...
Umplutura din ciocolataCiresele sau visinele se curata de samburi, se spala, dupa care se storc fructele putin. Se presara deasupra foii de strudel...
Umplutura de visine sau cirese amare pentru strudelSe scoate zerul din smantana. Apoi se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de la o lamaie, zaharul pudra, faina si...
Umplutura de smantana pentru pasca sau placinteAlbusurile se separa de galbenusuri. Cele 6 galbenusuri se freaca cu 4 linguri de zahar, vanilia si coaja rasa de la o...
Umplutura de nuca pentru pascaCu mere sau cu branza, invartita bucovineana este o reteta de prajitura de casa delicioasa, un colac mai bine spus.
Invartita moldoveneasca (cu branza)Foaia de aluat se intinde si se taie apoi cu cutitul in forme rotunde, cu ajutorul unei farfurii. Se coc pe fundul unei oale,...
Turte traditionale moldovenestiSe prepara un aluat de cozonac, din care se fac colacei impeltiti in forma de 8. Se ia o tava si se unge cu unt, apoi se...
Colacei moldovenestiSe intinde o foaie de aluat pe o planseta si pe jumatate din ea se pun cu lingurita, la distanta intre ele, gramajoare de...
Crafle molsovenesti cu dulceataOrezul se pune in apa si se lasa acolo pana se umfla. Laptele se fierbe impreuna cu vanilia, iar cand incepe sa clocoteasca...
Pasca cu orezSe pregateste aluatul de pasca, se intinde o foaie o o tava iar de jur-imprejur se pune un colacel impletit. Separat, se...
Pasca cu crema de nucaSe pregateste aluatul de pasca. Separat se bat ouale cu zaharul pentru umplutura. Se adauga faina in ploaie, apoi vanilia,...
Pasca cu ciocolataSe framanta aluatul de pasca, dupa care se intinde intr-o tava rotunda o foaie, iar pe margini se asaza un colacel impetit....
Pasca cu cas de oaiePentru aceasta reteta se foloseste smantana groasa, fara zer. Aceasta se amesteca bine cu faina, cu zahar, vanilie,...
Pasca cu smantanaSe intinde o foaie mai groasa din aluatul de cozonac, si se pune in jurul lui un colacel mai mic, impletit din acelasi fel de...
Pasca cu branza de vaciSe cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte,...
Cozonac neframantatDrojdia se amesteca cu 3-4 linguri de lapte caldut, se adauga 2-3 linguri faina si 1 lingurita zahar. Se lasa apoi drojdia la...
Cozonaci moldovenestiPentru pateuri se amesteca faina, smantana, 60 gr unt si sarea si se prepara o coca. Restul de unt se foloseste la ungerea...
Aluat pentru rulade si pateuriDin ingredientele enumerate, inafara de unt, se framanta un aluat. Se lasa sa se odihneasca aproximativ doua minute, apoi se...
Aluat pentru pateuriSe amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se framanta foarte bine. Se lasa de seara si pana a doua zi dimineata...
Aluat pentru pateuriFaina se amesteca pe o planseta cu galbenusurile, cu untul moale, sarea si osanza. Se adauga apa in timpul framantarii,...
Aluat pentru pateuriFaina se amesteca cu uleiul si apa si se prepara un aluat, care se framanta foarte bine, ca pentru strudel. Margarina...
Aluat romanesc in foiJumatate din cantitatea de faina se amesteca cu untul, iar cealalta jumatate de cantitate, ramasa se amesteca cu oul si...
Aluat frantuzescUntul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare,...
Aluat frantuzescSe prepara un aluat de strudel, din ingredinte. Se intinde apoi o foaie cat mai subtire. Separat se amesteca branza cu...
Strudel cu branzaSe framanta un aluat de strudel si se intinde intr-o foaie foarte subtire, peste care se preszara zahar si se cerne putin...
Strudel de visineSe framanta bine faina cu uleiul, sarea si apa calda pana cand se obtine un aluat elastic si nu se lipeste. Se presara faina...
Aluat pentru strudelSe amesteca ingredientele pentru aluat si se face un aluat potrivit de tare. Se intinde apoi o foaie. Separat se curata...
Placinta turceasca cu dovleacSe framanta bine ingredientele pentru aluat, dupa care se lasa in repaus cateva minute. Se intinde apoi aluatul in sase foi...
Placinta romaneasca cu urdaSe amesteca ingredientele pentriu aluat, pana cand acesta devine potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca, aproximativ un...
Placinte mocanestiUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii