Reteta de placinta cu mere este foarte potrivita pentru copii, care cu siguranta vor mai cere o portie. Mai mult pentru...
Placinta cu mere potrivita pentru copiiSpalam dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiurile mari. Il punem intr-o sita si il presam bine sa...
Chiftele din dovleceiSalata de fasole cu maioneza este un aperitiv/gustare care se prepara usor, este aspectuos si delicios.
Fasole galbena cu maionezaAm mai facut shaorma si alta data dar cu foi din clatite, pregatite in casa. De data asta am cumparat lipii libaneze si doar...
ShaormaPieptul de pui se fierbe in apa cu sare, apoi se taie fasii. Telina si sfecla, curatate si spalate, se taie in betisoare...
Salata din piept de pui cu grapefruitClatitele brasovene sunt niste clatite umplute ce se servesc pe post de aperitiv. Uplutura gustoasa cu ciuperci fac aceasta...
Clatite brasovene
Faina se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, apa, otetul si se framanta o coca potrivit de moale. Din aceasta se intinde o...
Aluat rapid
Untul se amesteca impreuna cu iaurtul si sarea, dupa care se toarna in faina. Se incorporeaza bine cu degetele, pana ce...
Aluat de placinta cu iaurt
Drojdia se amesteca in putin lapte, se adauga zahar si doua linguri de faina, dupa care se pune la crescut. Intre timp se bat...
Poale-n brau moldovenesti
Se amesteca toate ingredientele, inafara de unt si ulei si se formeaza un aluat ca de strudel. Se framanta bine si se lasa...
Placintele moldovenesti cu branza, copate in ulei
Faina se pune intr-un castron, impreuna cu uleiul, apa si sarea. Se framanta totul bine, pana nu se mai lipeste nici de mana,...
Placinta umpluta cu branza
Branza de vaci se da prin sita si se amesteca apoi cu zahar, sare, vanilie, coaja rasa de portocala, smantana, ouale si...
Placinta rapida cu branza de vaci
Se fierbe orezul, spanacul. Se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si spanacul intr-un castron. Se...
Chiftelute cu orez
Se incalzeste cuptorul. Se fierb cartofii timp de cca. 8 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se rad. Se caleste ceapa, se...
Cartofi la cuptor
Se incinge cuptorul. Se topeste intr-o cratita o treime din unt, se adauga ceapa, se caleste la foc mic aprox. 10 minute. Se...
Tarta cu cascaval si nuciCerneti faina adugati condimentele, bicarbonatul si praful de copt si puneti de-o parte. Faceti cuib in mijloc. Bateti ouale...
Tort cu morcoveiCeapa se taie marunt si se caleste in cele 4 linguri de ulei. Nucile si migdalele se taie mare. Branza se taie cubulete....
Placinta marocana cu branza
Faina impreuna cu untul se amesteca intr-un castron, apoi se adauga drojdia dizolvata in 3 linguri lapte caldut, amestecat cu...
Aluat moldovenesc de placinta
Intr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10...
Aluat de placinta
Se amesteca faina, cu laptele, uleiul, oul si lingurita de amoniac. Se framanta coca bine si se imparte apoi in patru. Se...
Aluat de placinta
Faina se framanta cu untul, smantana, putina sare, cele doua galbenusuri si plicul de zahar vanilat. Se desparte apoi aluatul...
Aluat de placinta
Daca urmezi instructiunile mele iti va iesi un sandvici sanatos si foarte rapid. Ungem feliile cu unt si separat intr-un...
Sandvici cu legume si carne
Incingem cuptorul. Punem aluatul de paine intr-un castron si adaugam semintele de marar. Framantam apoi impartim aluatul in 8...
Chifle cu seminte de marar
Sandviciurile calde cu legume si branza sunt atat de usor de pregatit, incat le puteti prepara impreuna cu copii...
Sandviciuri calde cu legume si branza
Pentru vinaigrette se amesteca toate ingredientele, dara bucatile de lamaie. Apoi se adauga si acestea si se amesteca bine....
Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie
Se pun feliile de vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs, se spala cu apa rece si se sterg cu...
Platou cu cascaval si rosii
Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand 4-5 minute pana se inmoaie. Se amesteca cele 2 cantitati de faina...
Paine cu salvie si ceapaFierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte. Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si...
Pate de ficat cu ciuperciCarnea se toaca. Morcovul si cartoful se rad si apoi se scurg bine de zeama. Se piseaza usturoiul si se toaca marunt...
Chiftelute de pui
Este foarte simplu sa faci un aperitiv deliocios. Prima data trebuie sa scoateti samburii de masline, apoi ii taiati bucatele...
Aperitiv cu ansoa
Aceasta reteta este foarte usor de preparat. Pentru a pregati chec aperitiv cu oua avem nevoie de cascaval, parizer si oua.
Chec aperitiv cu oua
Intr-o tigaie punem la calit ingredientele pentru compozitie. Amestecam in compozitie la foc mic, cca 15 minute. Facem un...
Tartine delicioase cu ciuperci si carne
Trebuie sa obtinem un aluat din toate ingredientele, apoi pastram aluatul la rece in jur de 3, 4 ore. Dupa acest timp modelam...
CovrigeiIubesc legumele. Dar cine nu le iubeste? Stiu, copiii, o mare parte dintre adulti si cele mai multe dintre carnivore. Totusi,...
Salata din legume fierte cu maionezaSe freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta, sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine....
Batoane cu mac si susanDrobul de pasare este o alternativa delicioasa la clasica reteta de drob de miel, un aperitiv nelipsit de pe masa de Paste.
Drob de pasareMancarea de fata e cumva asa, ca un boeuf bourguignon altoit cu un gulas austriac simplificat. E dulce-acrisoara si foarte...
Tocana de vitel cu arpagic muratNautul si lintea erau vedete in alimentatia romanilor cu ani in urma, azi insa pare ca le-a cam apus steaua. Din fericire...
Pasta de linte si nautPuiul cu smantana si piper dulce este o mancare delicioasa. Multa lume nu stie ce-i smantana dulce si la ce-i buna ea. Ei...
Pui cu smantana si piper verde
Laptele se pune la fiert impreuna cu doua linguri cu unt si se lasa sa dea in clocot. Se toarna apoi treptat faina si se...
Gogosele cu cascaval
Cartofii se fierb in coaja , dupa care se curata si se prepara piure. Se incorporeaza in faina, se amesteca bine, dupa care...
Gogosi din branza de vaciMancarea de post pe care o vedeti aici nu e neaparat o reteta copiata din catastifele vreunei cuhnii de manastire insa...
Tocana din legume ca la manastire
Apa se pune la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot, se adauga malaiul in ploaie. Dupa ce a fiert, se adauga faina de...
Gogosi moldovenesti cu prune
Intr-un vas se pun untul, apa, zaharul si sarea la fiert. Dupa ce au dat in clocot, se toarna in ploaie faina si se amesteca...
Gogosi cu untAm descoperit supa crema de telina destul de tarziu. Pana la urma, poate-i mai bine asa, pentru ca daca o descopeream inainte...
Supa crema de telina si branzaDintre toate roadele toamnei, dovleacul e preferatul meu. Asta daca trecem de castane si de vin (nu neaparat in ordinea...
Supa crema de dovleac cu piept de pui
Taiteii se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scot, se strecoara si se clatesc in apa calda. Se...
Taitei cu carneAceasta reteta de supa crema de naut e inspirata de povestile din 1001 de nopti de pe o parte si de dorinta mea de a vizita...
Supa crema de naut cu ghimbirO reteta simpla pentru o mancare consumata in multe versiuni, din nordul Italiei pana in sudul Frantei, din Rusia pana-n...
Mancare de mazare cu afumatura
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane