Pentru inghetata de fragi se spala fragii si se scurg bine. Se trec prin sita, astfel incat sa se obtina 1/2 kg de piure. Se...
Inghetata de fragi
Inghetata de zmeura este delicioasa si se pregateste usor. Veti avea nevoie de zmeura, zahar, apa, zeama de lamaie si frisca...
Inghetata de zmeura cu lamaie si frisca
Pentru inghetata delicioasa de visine se face un sirop din zahar si apa care se fierbe doua minute. Se spala visinile si se...
Inghetata delicioasa de visine
Pentru inghetata de fructe, cu lapte se amesteca totul fara sa se puna la foc si cand zaharul s-a dizolvat, se toarna...
Inghetata delicioasa de fructe cu lapte
Pentru sosul de zahar ars se arde intr-o cratita zaharul, nu insa prea inchis, si se stinge cu ½ ceasca de apa fierbinte. Se...
Sos delicios de zahar ars
Pentru inghetata delicioasa de vanilie se freaca ouale cu zaharul. Se pune sa fiarba laptele si cand clocoteste, se adauga...
Inghetata delicioasa de vanilie
Pentru inghetata de zahar ars se freaca intr-un castron sase oua intregi sau opt galbenusuri cu 100 g zahar. Se ard, potrivit...
Inghetata delicioasa de zahar ars
Pentru inghetata delicioasa de cafea se freaca ouale cu zaharul. Se amesteca cu laptele la care s-a adaugat cafeaua foarte...
Inghetata delicioasa de cafeaDovleacul dulce la aburi este foarte simplu de facut, pentru aceasta reteta de desert aveti nevoie doar de un dovleac dulce.
Dovleac dulce la aburi
Pentru inghetata de ciocolata se freaca ouale cu zaharul. Se pun sa fiarba laptele cu vanilia, se moaie pe marginea masinii...
Inghetata de ciocolata cu vaniliePentru inghetata pralinata se pregateste crema la fel ca pentru inghetata de vanilie. Este un desert delicios de vara ce...
Inghetata pralinata
Pentru inghetata de lamaie se pun intr-o tigaie apa si zaharul. Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute si se...
Inghetata delicioasa de lamaie
Pentru jeleul din doua culori se pune pe foc laptele, zaharul, gelatina muiata cu putina apa fierbinte si vanilie. Se tine...
Jeleu din doua culori
Pentru sosul de rom se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula muiata in putina apa rece,...
Sos de rom cu lapte
Pentru sosul de vanilie se fierbe laptele, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora....
Sos delicios de vanilie
Pentru sosul de cacao fara ou se face un sirop potrivit de legat din zahar si apa. Se freaca doua linguri de cacao si o...
Sos de cacao fara ou
Pentru ouale de albus cu ciocolata se pregateste pe masina o cratita cu apa fierbinte. Se bat albusurile spuma cu 100 g...
Oua de albus cu ciocolata delicioasePlacinta americana cu dovleac este delicioasa si foarte simplu de facut. Americanii fac in mod traditional aceasta reteta de...
Placinta americana cu dovleacRigo Jancsi clasic este o veche reteta maghiara. Este o delicioasa reteta de prajitura cu crema si glazura de ciocolata.
Rigo Jancsi clasic
Pentru bavarezul de vanilie se pun intr-o cratita smaltuita, laptele, ouale, zaharul, vanilia, gelatina spalata in apa rece...
Bavarez de vanilie
Pentru bavarezul de zahar ars se ard intr-o cratita mica 150 g zahar, astfel incat sa nu se inchida prea tare la culoare si...
Bavarez de zahar ars
Pentru crema de cafea se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se fac ca o spuma. Se adauga doua linguri de esenta de cafea,...
Crema de cafea cu rom si frisca
Pentru spuma de albus cu capsuni se pun intr-un castron albusurile, zaharul pisat si capsunile. Se bate totul cu telul, cel...
Spuma de albus cu capsuni
Pentru crema de gris se pune la foc intr-o cratita apa cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba cinci minute in...
Crema de gris si de vanilie
Laptele de pasare delicios este un desert simplu si gustos ce poate fi servit oricand. Se pune la foc intr-o cratita potrivit...
Lapte delicios de pasare
Pentru sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se intinde o foaie foarte subtire de aluat de placinta. Se taie in bucati ceva...
Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars
Pentru cartofii din biscuiti se moaie biscuitii cu laptele indulcit. Se adauga nucile macinate, cacao, rom si vanilie dupa...
Cartofi din biscuiti (fara foc)
Pentru nuga cu nuci si vanilie se freaca bine intr-un cazanel albusurile cu mierea si zaharul, pana creste compozitia ca o...
Nuga cu nuci si vaniliePentru castanele imitate se pun la copt 4-5 cartofi de marime potrivita, astfel incat dupa ce s-au copt sa se obtina circa...
Castane imitate
Pentru crema delicioasa la cesti cu vanilie se pune laptele sa fiarba cu vanilie si zahar. Se bat intr-un castron ouale...
Crema delicioasa la cesti cu vanilie
Pentru crema de vanilie caramelizata (crema caramel) se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se tine la inceput pe...
Crema de vanilie caramelizata (crema caramel)
Pentru crema de zahar ars cu vanilie si frisca se arde intr-o cratita zaharul pana capata o culoare potrivita, nu prea...
Crema de zahar ars cu vanilie si frisca
Pentru gogoselele cu crema se face un aluat ca pentru “Prajituri cu crema de vanilie”. Se pun fie cu ornetul, fie cu...
Gogosele cu crema
Pentru cataiful cu frisca se face o foaie la fel ca pentru taitei. Ca sa fie mai fina se face fara apa, se intinde subtire si...
Cataif cu frisca si vanilie
Pentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se...
Cataif turcesc
Pentru cataiful delicios cu mere se curata merele, se taie felii foarte fine si se pun sa se macereze cu zahar si cu rom..
Cataif delicios cu mere
Pentru placinta cu crema de vanilie se face un aluat frantuzesc din unt, faina, apa, sare si o lingurita de ulei. Se intinde...
Placinta cu crema de vanilie
Pentru baclava se face un aluat de placinta si se intinde foaia foarte subtire. Dupa ce s-a uscat, se taie in bucati de...
Baclava delicioasa cu nuci
Pentru tarta cu crema se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din faina, ou, unt, apa rece, zahar si sare. Se asaza la...
Tarta delicioasa cu crema
Pentru savarina cu pesmet se freaca galbenusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si cresc ca o crema. Se adauga pesmetul...
Savarina delicioasa cu pesmet
Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte...
Savarina din aluat dospit
Pentru prajiturile cu crema de vanilie se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu untul, sarea si zaharul. Se cerne faina pe o...
Prajituri cu crema de vanilie
Pentru ecler se face aluatul la fel, se pune in cornet si se toarna in forma de bastonase, ca piscoturile. Dupa ce sunt...
Ecler delicios
Pentru gogoselele cu frisca se face un aluat ca pentru prajituri cu crema de vanilie. Se pun, fie cu cornetul, fie cu...
Gogosele cu frisca
Pentru covrigeii de plamadeala se face un aluat din drojdie muiata cu jumatate ceasca de lapte cald, faina, unt, doua oua...
Covrigei de plamadeala
Pentru madelene se pune intr-o cratita untul proaspat ca sa se topeasca, fara sa fiarba. Se freaca intr-un castron ouale...
Madelene delicios
Pentru tarta cu fructe crude se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar,...
Tarta cu fructe crude
Pentru aceasta tarta cu fructe crude se face un aluat, din faina, unt, zahar si trei galbenusuri sau un ou intreg si un...
Tarta delicioasa cu fructe crude
Pentru tarta cu marmelada se face o coca din faina, unt, zahar, oua, praf de copt si sare, se framanta si se lasa o ora la...
Tarta delicioasa cu marmelada
Pentru tarta cu prune necojite se face un aluat dintr-o ceasca de caimac, o ceasca de faina si sare. Se intinde foaia...
Tarta cu prune necojite
Aceasta reteta de saratele este foarte buna si usor de pregatit. Pentru a prepara saratele, avem nevoie de cateva ingrediente...
Saratele delicioase
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc