Pentru merele in aluat se curata merele de coaja si, cu un cutit subtire, se scot samburii din mijloc. In locul scobit se...
Mere in aluat
Pentru galustele umplute cu prune se face un aluat din cartofi fierti, curatiti si dati prin masina, cu faina, o lingurita de...
Galuste umplute cu prune
Pentru galuste cu prune sau marmelada se pune apa la fiert cu sare si zahar. Se toarna in ploaie malaiul amestecat cu gris,...
Galuste cu prune sau marmelada
Pentru minciuni cu rom se face un aluat mai indesat din doua galbenusuri, trei oua intregi, zahar, ulei si faina cat se cere....
Minciuni cu rom
Pentru minciuni simpli se face un aluat potrivit de tare din galbenusuri, lapte, faina cat se cere si un praf de sare. Se fac...
Minciuni simpli
Pentru gogosi de cartofi simpli se fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat carne si se amesteca cu o...
Gogosi de cartofi simpli
Pentru gogosile dospite se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte cald, untul topit,...
Gogosi dospite
Pentru turtele moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori se intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie...
Turte moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori
Pentru prepararea painii se cerne faina in covata. Se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calda. Intr-un vas...
Prepararea painii
Pentru colaceii moldovenesti se face un aluat ca de paine cu putin lapte si mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac...
Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori
Pentru placintelele simple cu visine se aleg visine frumoase, se spala si se scot samburii. Se presara zaharul si se lasa...
Placintele simple cu visine
Pentru placinta cu gris se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untura, caimacul si un praf de sare....
Placinta cu grisPentru placinta cu pere si scortisoara se curata perele, se indeparteaza samburii, se taie in sferturi, apoi in felii si se...
Placinta cu pere si scortisoara
Pentru placintelele cu mere si rom se face foaia din aluat de unt si smantana, se taie mici ronduri de 7-8 cm diametru si se...
Placintele cu mere si rom
Pentru strudelul cu gris se intinde o foaie de placinta. Separat se fierbe grisul in apa. Se indulceste dupa dorinta cu zahar...
Strudel cu gris
Pentru placinta delicioasa cu mere se intinde o foaie de placinta care se taie, dupa ce s-a uscat, in bucati de marirnea...
Placinte delicioase cu mere
Pentru placinta invartita cu sirop de zahar se face o foaie de placinta. Se stropeste bine cu unt, se presara cu zahar si se...
Invartita cu sirop de zahar
Pentru aluatul cu branza se framanta un aluat din branza de vaca, faina si unt proaspat in cantitati egale. Se adauga un praf...
Aluat cu branza
Pentru aluatul cu ulei se face un aluat potrivit de moale din jumatate de ceasca ulei, jumatate ceasca apa, un praf de sare...
Aluat cu ulei
Pentru aluatul de unt se cerne faina intr-un castron, se pune untul si se amesteca, dar nu se framanta. Se toarna apa in care...
Aluat de unt
Pentru aluatul cu unt si smantana se ceme faina pe masa de aluat. Se pune la mijloc smantana, untul proaspat muiat putin cu...
Aluat de unt si smantanaPentru strudelul cu branza de vaca se intinde o foaie de placinta. Se lasa cateva minute sa se zbiceasca. Se freaca branza de...
Strudel cu branza de vaca si stafide
Pentru strudelul cu smantana se intinde foaia de placinta. Se amesteca smantana cu ouale, zahar dupa gust, faina si cateva...
Strudel cu smantanaPentru strudelul cu visine se intinde foaia de placinta. Se scot samburii de la 1 kg de visine spalate si se lasa sa stea o...
Strudel delicios cu visine
Strudelul cu nuca se face la fel ca strudelul cu branza. Umplutura se face din nuci trecute prin masina, amestecate cu zahar...
Strudel cu nucaBiscuitii cu cacao si vanilie sunt deliciosi si usor de pregatit. Pentru aceasta reteta de biscuiti aveti nevoie de 300 g faina.
Biscuiti cu cacao si vanilie
Pentru cornurile dospite, fara ou se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna laptele, uleiul, drojdia,...
Cornuri dospite fara ou
Pentru aluatul de tarte se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, muiat putin cu mana,...
Aluat simplu de tarte
Pentru aluatul de friganele se incalzeste un castron in care se pune faina cernuta. Se face loc la mijloc, se adauga uleiul,...
Aluat de friganele
Pentru aluatul cu caimac se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt...
Aluat cu caimac
Pentru melcii de cozonac se framanta aluatul la fel ca la cozonac. Se lasa sa creasca. Se desparte in doua, se intinde pe...
Melci de cozonac
Pentru trandafir cu crema de unt se cerne faina intr-o covata si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua...
Trandafir cu crema de unt
Pentru gogosile traditionale cu dulceata se moaie drojdia cu putin lapte cald si se amesteca cu 2-3 linguri de faina, astfel...
Gogosi traditionali cu dulceata
Prajitura racoroasa cu banane este delicioasa si se pregateste foarte usor. Puteti sa o pregatiti si pe post de tort la...
Prajitura racoroasa cu banane
Pentru cornurile din aluat de cozonac se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne in covata faina, se face loc...
Cornuri din aluat de cozonac
Pentru rulada de cozonac se cerne faina intr-un castron mare si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua...
Rulada de cozonac
Pentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, oul, drojdia muiata...
Cornuri din aluat dospit
Pentru cozonac cu umplutura de ciocolata si vanilie se face un sos alb potrivit de gros, dintr-o lingura de unt si doua...
Cozonac cu umplutura de ciocolata si vanilie
Pentru cozonacul cu nuca se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se freaca untul spuma cu doua...
Cozonac delicios cu nuca
Pentru cornurile cu nuca atat aluatul, cat si nuca se pregatesc la fel ca pentru cozonacul cu nuca. Se intinde pe masa de...
Cornuri delicioase cu nucaPentru cozonacul cu mac se spala macul cu apa rece, se pune apoi intr-o cratita si se toarna peste el apa clocotita. Se tine...
Cozonac cu mac
Pentru cornurile cu mac se pregateste macul ca la cozonacul cu mac, se umplu apoi ca si cornurile cu nuca. Sunt foarte bune.
Cornuri cu macCovrigeii de cozonac, sau polonezii cu nuca si miere sunt niste covrigi dulci impletiti foarte usor, dulci, deliciosi,...
Covrigei de cozonac (Polonezi)
La cozonacul cu branza de vaca se asaza aluatul ca pentru cozonacul cu smantana si se lasa sa creasca. Se freaca impreuna...
Cozonac cu branza de vaca
Cozonacul cu branza de oi se face la fel ca cel cu branza de vaca. Este foarte gustos si se pregateste usor.
Cozonac cu branza de oi
La cozonacul cu branza zburata prepararea umpluturii se face astfel: Se pune dinainte la prins intr-o oala de pamant doi...
Cozonac cu branza zburata
Cozonacul cu orez se pregateste la fel cu cozonacul cu smantana. Pentru umplutura se fierbe orezul cu lapte si cu zahar. Se...
Cozonac cu orez
Pentru cozonacul cu gris se fierbe grisul cu lapte, zahar si vanilie, astfel incat sa se obtina un pilaf mai mult moale. Dupa...
Cozonac cu gris
Pentru cozonacul cu ciocolata se asaza aluatul in tava, la fel ca la cozonacul cu smantana. Umplutura se face in felul...
Cozonac cu ciocolata
Aluatul pentru pateurile delicioase cu branza se face la fel ca pentru pateurile cu carne. Umplutura de branza se face ca la...
Pateuri delicioase cu branza
Pentru aluat de cozonaci se moaie drojdia cu putin lapte caldut si o bucatica de zahar. Se oparesc intr-o oala mica 3-4...
Aluat de cozonac
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc