Aluaturi

Strudel cu smantana
Romania

Strudel cu smantana

Pentru strudelul cu smantana se intinde foaia de placinta. Se amesteca smantana cu ouale, zahar dupa gust, faina si cateva...

Strudel cu smantana
Strudel delicios cu visine
Romania

Strudel delicios cu visine

Pentru strudelul cu visine se intinde foaia de placinta. Se scot samburii de la 1 kg de visine spalate si se lasa sa stea o...

Strudel delicios cu visine
Strudel cu nuca
Romania

Strudel cu nuca

Strudelul cu nuca se face la fel ca strudelul cu branza. Umplutura se face din nuci trecute prin masina, amestecate cu zahar...

Strudel cu nuca
Cornuri dospite fara ou
Romania

Cornuri dospite fara ou

Pentru cornurile dospite, fara ou se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna laptele, uleiul, drojdia,...

Cornuri dospite fara ou
Aluat simplu de tarte
Romania

Aluat simplu de tarte

Pentru aluatul de tarte se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, muiat putin cu mana,...

Aluat simplu de tarte
Aluat de friganele
Romania

Aluat de friganele

Pentru aluatul de friganele se incalzeste un castron in care se pune faina cernuta. Se face loc la mijloc, se adauga uleiul,...

Aluat de friganele
Aluat cu caimac
Romania

Aluat cu caimac

Pentru aluatul cu caimac se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt...

Aluat cu caimac
Melci de cozonac
Romania

Melci de cozonac

Pentru melcii de cozonac se framanta aluatul la fel ca la cozonac. Se lasa sa creasca. Se desparte in doua, se intinde pe...

Melci de cozonac
Gogosi traditionali cu dulceata
Romania

Gogosi traditionali cu dulceata

Pentru gogosile traditionale cu dulceata se moaie drojdia cu putin lapte cald si se amesteca cu 2-3 linguri de faina, astfel...

Gogosi traditionali cu dulceata
Cornuri din aluat de cozonac
Romania

Cornuri din aluat de cozonac

Pentru cornurile din aluat de cozonac se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne in covata faina, se face loc...

Cornuri din aluat de cozonac
Rulada de cozonac
Romania

Rulada de cozonac

Pentru rulada de cozonac se cerne faina intr-un castron mare si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua...

Rulada de cozonac
Cornuri din aluat dospit
Romania

Cornuri din aluat dospit

Pentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, oul, drojdia muiata...

Cornuri din aluat dospit
Cornuri delicioase cu nuca
Romania

Cornuri delicioase cu nuca

Pentru cornurile cu nuca atat aluatul, cat si nuca se pregatesc la fel ca pentru cozonacul cu nuca. Se intinde pe masa de...

Cornuri delicioase cu nuca
Cornuri cu mac
Romania

Cornuri cu mac

Pentru cornurile cu mac se pregateste macul ca la cozonacul cu mac, se umplu apoi ca si cornurile cu nuca. Sunt foarte bune.

Cornuri cu mac
Covrigei de cozonac (Polonezi)
Romania

Covrigei de cozonac (Polonezi)

Covrigeii de cozonac, sau polonezii cu nuca si miere sunt niste covrigi dulci impletiti foarte usor, dulci, deliciosi,...

Covrigei de cozonac (Polonezi)
Pateuri delicioase cu branza
Romania

Pateuri delicioase cu branza

Aluatul pentru pateurile delicioase cu branza se face la fel ca pentru pateurile cu carne. Umplutura de branza se face ca la...

Pateuri delicioase cu branza
Aluat de cozonac
Romania

Aluat de cozonac

Pentru aluat de cozonaci se moaie drojdia cu putin lapte caldut si o bucatica de zahar. Se oparesc intr-o oala mica 3-4...

Aluat de cozonac
Cozonaci economici
Romania

Cozonaci economici

Cozonacii economici se fac la fel ca si cozonacii. Veti avea nevoie de faina, zahar, oua, untura, ulei, lapte, rom, vanilie,...

Cozonaci economici
Blini
Romania

Blini

Pentru blini se cerne intr-un vas faina, se opareste cu o ceasca de lapte clocotit si se freaca pana ce devine ca o crema. Se...

Blini
Reţetă de preparare a papanaşilor fierti deliciosi
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor fierti deliciosi

Reţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasii fierti se freaca intr-un castron branza de vaca cu ouale, grisul si...

Reţetă de preparare a papanaşilor fierti deliciosi
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti deliciosi
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti deliciosi

Reţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasii prajiti se freaca intr-o cratita branza de vaca cu galbenusurile,...

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti deliciosi
Varzari
Romania

Varzari

Pentru varzari se face un aluat din jumatate ceasca de ulei, jumatate ceasca de apa, sare si faina cat cuprinde. Aluatul...

Varzari
Pogaci cu jumari si chimen
Romania

Pogaci cu jumari si chimen

Pentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au...

Pogaci cu jumari si chimen
Aluat frantuzesc reusit
Romania

Aluat frantuzesc reusit

Conditiile necesare pentru obtinerea unui aluat frantuzesc reusit sunt: 1. Faina sa fie de calitate buna, bine cernuta si...

Aluat frantuzesc reusit
Pateuri cu carne din aluat frantuzesc
Romania

Pateuri cu carne din aluat frantuzesc

Pentru pateurile cu carne din aluat frantuzesc se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire....

Pateuri cu carne din aluat frantuzesc
Branzoaice gustoase
Romania

Branzoaice gustoase

Pentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se...

Branzoaice gustoase
Vatruschi (branzoaice)
Romania

Vatruschi (branzoaice)

Pentru vatruschi (branzoaice) se face un aluat crescut ca pentru pirosti. Intre timp se pregateste branza pentru umplutura...

Vatruschi (branzoaice)
Placintele cu branza de oi si vaca
Romania

Placintele cu branza de oi si vaca

Pentru placintelele cu branza de oi si vaca se face aluatul si se coc intocmai ca placintelele cu carne. Pentru umplutura, se...

Placintele cu branza de oi si vaca
Clatite cu dulceata sau magiun
Romania

Clatite cu dulceata sau magiun

Pentru clatite cu dulceata sau magiun se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga...

Clatite cu dulceata sau magiun
Clatite gustoase cu carne
Romania

Clatite gustoase cu carne

Pentru clatite gustoase cu carne se fac 16-18 clatite din doua oua, la fel cu cele pentru dulceata, dar fara zahar. Se...

Clatite gustoase cu carne
Clatite gustoase cu branza
Romania

Clatite gustoase cu branza

Pentru clatitele gustoase cu branza se fac 16-18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat se freaca branza de vaca cu...

Clatite gustoase cu branza
Poale in brau gustoase
Romania

Poale in brau gustoase

Pentru poale in brau se moaie intr-un castron drojdia cu putina apa abia calduta. Se pune un pumn de faina cernuta, putin...

Poale in brau gustoase
Pirosti din aluat dospit
Romania

Pirosti din aluat dospit

Pentru pirosti din aluat dospit se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc. Separat se face o plamadeala din...

Pirosti din aluat dospit
Pirosti nedospite
Romania

Pirosti nedospite

Pentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu...

Pirosti nedospite
Aluat simplu de placinta
Romania

Aluat simplu de placinta

Pentru aluatul de placinta se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa...

Aluat simplu de placinta
Placinta gustoasa cu branza
Romania

Placinta gustoasa cu branza

Pentru placinta cu branza se face un aluat de placinta. Se intinde foaia foarte subtire si, dupa ce s-a uscat putin, se taie...

Placinta gustoasa cu branza
Placinta cu mere si scortisoara
Romania

Placinta cu mere si scortisoara

Placinta cu mere si scortisoara este foarte gustoasa. Prajitura cu mere este una dintre cele mai indragite deserturi in lumea...

Placinta cu mere si scortisoara
Croissant cu nuca
Romania

Croissant cu nuca

Croissant cu nuca este o reteta de prajituri simpla si gustoasa. Pentru aceasta reteta de cornuri cu nuca va trebuie 1,200 kg...

Croissant cu nuca
Strudele cu mere
Romania

Strudele cu mere

Strudelele cu mere sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta de strudel va trebuie circa 1 kg de mere.

Strudele cu mere
Placinta cu dovleac si mac
Romania

Placinta cu dovleac si mac

Placinta cu dovleac si mac este o reteta de prajitura care e recomandata si incepatorilor.

Placinta cu dovleac si mac
Foi cu salicale umplute cu crema
Romania

Foi cu salicale umplute cu crema

Reteta de foi cu salicale se prepara usor. Ingredientele sunt: faina, zahar, oua, ulei.

Foi cu salicale umplute cu crema
Foi pentru prajituri
Romania

Foi pentru prajituri

Foi pentru prajituri este o reteta practica si simpla. Ingredientele pentru reteta sunt: ulei, zahar, faina.

Foi pentru prajituri
Foi cu miere de albine
Romania

Foi cu miere de albine

Foile cu miere de albine se prepara simplu. Ingredientele sunt: miere, zahar, faina.

Foi cu miere de albine
Aluat de placinta
Romania

Aluat de placinta

Aluatul de placinta cu mere, nuci sau branza de vaca este o reteta simpla. Ingredientele pentru reteta sunt: faina, zahar, oua.

Aluat de placinta
Sarailie cu nuca
Romania

Sarailie cu nuca

Sarailie cu nuca este un desert oriental cu nuca. Pentru reteta de sarailie aveti nevoie de nuca macinata, miere de albine,...

Sarailie cu nuca
Aluat de placinta cu mere, nuci sau branza de vaca
Romania

Aluat de placinta cu mere, nuci sau branza de vaca

Aluat de placinta cu mere, nuci sau branza de vaca este o reteta de aluat care se poate folosi la orice umplutura....

Aluat de placinta cu mere, nuci sau branza de vaca
Foaie de strudel
Romania

Foaie de strudel

Foile de strudel sunt usor de facut si numai bune cand vrem sa preparam strudel. Pentru a realiza aceasta reteta sunt...

Foaie de strudel
Aluat frantuzesc
Romania

Aluat frantuzesc

Acest aluat poate fi umplut cu branza sau carne. Pentru a-l realiza, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, galbenus,...

Aluat frantuzesc
Aluat frantuzesc cu lamaie
Romania

Aluat frantuzesc cu lamaie

Acest aluat poate fi umplut cu branza, carne sau altele. Pentru a-l realiza, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: faina,...

Aluat frantuzesc cu lamaie
Pirosti din coca fiarta
Romania

Pirosti din coca fiarta

Aceasta reteta gustoasa de pirosti din coca fiarta contine urmatoarele ingrediente: oua, faina, unt sau margarina si sare....

Pirosti din coca fiarta
Aluaturi diverse
Romania

Aluaturi diverse

Aceasta reteta de aluat pentru diferite intrebuintari are urmatoarele ingrediente: faina, unt, smantana, galbenusuri, zahar,...

Aluaturi diverse
Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
4
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Prajitura foaie peste foaie
5
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie