Se amesteca toate ingredientele, inafara de unt si ulei si se formeaza un aluat ca de strudel. Se framanta bine si se lasa...
Placintele moldovenesti cu branza, copate in uleiFaina se pune intr-un castron, impreuna cu uleiul, apa si sarea. Se framanta totul bine, pana nu se mai lipeste nici de mana,...
Placinta umpluta cu branzaBranza de vaci se da prin sita si se amesteca apoi cu zahar, sare, vanilie, coaja rasa de portocala, smantana, ouale si...
Placinta rapida cu branza de vaciFaina impreuna cu untul se amesteca intr-un castron, apoi se adauga drojdia dizolvata in 3 linguri lapte caldut, amestecat cu...
Aluat moldovenesc de placintaIntr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10...
Aluat de placintaSe amesteca faina, cu laptele, uleiul, oul si lingurita de amoniac. Se framanta coca bine si se imparte apoi in patru. Se...
Aluat de placintaFaina se framanta cu untul, smantana, putina sare, cele doua galbenusuri si plicul de zahar vanilat. Se desparte apoi aluatul...
Aluat de placintaFaina se amesteca impreuna cu untul, sare, oua si lapte. Se framanta bine, dupa care se aduna totul ca o minge si se lasa in...
Aluat pentru taiteiDaca vrei sa pregatesti o mancare foarte sanatoasa, prepara coltunasi cu branza de vaci monti. La aceasta reteta avem nevoie...
Coltunasi cu branza de vaci monti200 g faina se pun intr-un castron cu praful de sare, se pune peste untul rece taiat bucatele si incepem sa framantam....
Aluat tartaDrojdia se pune la dospit, impreuna cu 5 linguri de apa calduta si se lasa la loc calduros cca 15 min. Se amesteca faina cu...
Briose cu banane si nuciFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
TagliatelleFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
TaglieriniFolositi cutitul de aluat al mixerului. Adaugati faina peste oua si galbenusuri si mixati la viteza medie aproximativ 3...
Reteta speciala de aluat de pasteFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si verdeata tocata marunt. Cu o furculita, desfaceti...
Aluat de paste cu verdeturiFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si sfecla rosie curatata de coaja si pasata. Cu o...
Aluat de paste cu sfecla rosieFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina, si adaugati ouale si spanacul inmuiat, stors si tocat marunt. Cu o...
Aluat de paste cu spanacFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si piperul negru proaspat macinat. Cu o furculita,...
Aluat de paste cu piperFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
PappardelleFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
Reteta rapida de aluat de pasteSe separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, pana se obtine o crema spumoasa. Se bat...
Blat cu lamaieSe separa galbenusurile de albusuri, Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina...
Blat de nuciSe pune faina pe planseta, se face in mijloc o adancitura in care se pun zaharul, untul moale, galbenusurile, sare, coaja de...
Blat din aluat fragedSe separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana devin o crema spumoasa si isi...
Blat alb de pandispanSe bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se pune o treime lingurita zeama...
Blat de bezeaSe bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se adauga faina, cacao si o...
Blat de cacaoDovleacul se rade si se pune intr-o oala, se adauga zaharul, untul si vanilia. Se lasa pe foc mic amestecand mereu, pana se...
Placinta cu dovleacSe prepara aluatul. Se curata merele, se dau prin razatoare si se calesc cu zaharul, untul si mirodeniile, pana scade bine...
Placinta cu mere cu aluat frantuzescSe amesteca branza de vaci cu ouale, zaharul si stafidele. Se intinde fiecare foaie in tava de aragaz si se stropeste cu unt....
Placinta creataSe amesteca intr-un castron mare branza cu ouale, stafidele, coaja de lamaie si grisul. Intr-o tava unsa cu ulei se pun, una...
Placinta cu branza de vaciDin ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul,...
Foietaj cu ananasSe spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin...
Mere in foietajSe framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si la baza...
Cornuri cu gem de portocaleSe bat intr-un vas, in bain-marie, ouale cu zaharul. Se adauga vanilia, faina si migdalele, amestecand usor. Se toarna...
Paine cu migdaleAceasta reteta de placinta cu mere poate fi adaptata pentru orice alt fruct. Este foarte aromata si ti se topeste in gura, in...
Placinta cu mere (sau alte fructe)Taiem foaia de aluat in 12 dreptunghiuri - punem in mijlocul fiecarui dreptunghi cate o bucata de ciocolata - presaram...
Pateuri cu ciocolata si aluneAdaugam putina sare la 2 oua mai mari, apoi le batem cu telul. Adaugam 240 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam...
Aluat de clatiteSe pune laptele sa fiarba intr-un vas adinc, in care se pun galustele pregatite din oua batute spuma impreuna cu grisul pus...
Galuste de gris cu lapteBatem spuma albusurile. Fierbem margarina cu laptele si adaugam galbenusurile amestecate cu miere. Taiem cornurile la 1 cm...
Prajitura ingenioasaIntai ungem cu unt si presaram cu pesmet o tava emailata mai mica. Apoi maruntim cu ustensila de zdrobit cartofii sau cu...
Taitei subtiriFramantam faina cu 25 dkg de jumari macinate, adaugam sarea dupa gust, nuca, piperul si drojdia inmuiata in putin lapte....
Pogaci cu jumari si nucaSe faina intr-un bol larg si in mijloc se aseaza bucatile de unt galbenusul si un praf de sare. Se incorporeaza incetul cu...
Pate briséeSe pune faina in castron, se incalzeste drojdia cu apa si se pune in castron, adaugam 2 linguri de ulei cu un deget de sare....
langos ala FrediIn primul rand se pregateste ciulamaua din faina si margarina. Se topeste la foc mic margarina, iar cand clocoteste se ia de...
Aluat pentru placinte si strudele (de post)Faina frecata cu apa clocotita capata consistenta, se adauga praf de copt sau bicarbonat. Se mai adauga o lingura de zahar...
Aluat fraged de postAmestecati prima data untul cu zaharul. Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt....
Blat de tortBranzoaicele sarate sunt o gustare delicioasa, se prepara usor, si ti se topesc pur si simplu in gura. Se pot umple cu branza...
BranzoaicePentr aluat: Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut. Se...
Rasucite cu budincaStrudelul, desertul atat de savurat, poate fi facut cu diferite umpluturi, de aceasta data va propunem reteta de strudel cu...
Strudel de vara, cu branza dulce si visineSe face o coca moale adaugand un paharel de apa. Se lasa 1 ora. Se intinde foaie, se unge cu untul amestecat cu putina faina,...
Strudel de fructeNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacUn nou tort cu glazură oglindă, de data aceasta din ciocolată. Tort cu două foi de pandişpan, un strat de pişcoturi,...
Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglindaSe maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...
Saratele cu chimenTrebuie sa alegi rosii cat mai coapte – moi si un pic crapate, cum am eu aici - au mai mult gust si nu risti sa iti iasa...
Supa de rosiiAm vazut reteta la Timea...a fost delicioasa,multumesc de reteta!
Papricas de porc cu galusteDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa