Aluaturi

Placintele moldovenesti cu branza, copate in ulei
Romania

Placintele moldovenesti cu branza, copate in ulei

Se amesteca toate ingredientele, inafara de unt si ulei si se formeaza un aluat ca de strudel. Se framanta bine si se lasa...

Placintele moldovenesti cu branza, copate in ulei
Placinta umpluta cu branza
Romania

Placinta umpluta cu branza

Faina se pune intr-un castron, impreuna cu uleiul, apa si sarea. Se framanta totul bine, pana nu se mai lipeste nici de mana,...

Placinta umpluta cu branza
Placinta rapida cu branza de vaci
Romania

Placinta rapida cu branza de vaci

Branza de vaci se da prin sita si se amesteca apoi cu zahar, sare, vanilie, coaja rasa de portocala, smantana, ouale si...

Placinta rapida cu branza de vaci
Aluat moldovenesc de placinta
Romania

Aluat moldovenesc de placinta

Faina impreuna cu untul se amesteca intr-un castron, apoi se adauga drojdia dizolvata in 3 linguri lapte caldut, amestecat cu...

Aluat moldovenesc de placinta
Aluat de placinta
Romania

Aluat de placinta

Intr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10...

Aluat de placinta
Aluat de placinta
Romania

Aluat de placinta

Se amesteca faina, cu laptele, uleiul, oul si lingurita de amoniac. Se framanta coca bine si se imparte apoi in patru. Se...

Aluat de placinta
Aluat de placinta
Romania

Aluat de placinta

Faina se framanta cu untul, smantana, putina sare, cele doua galbenusuri si plicul de zahar vanilat. Se desparte apoi aluatul...

Aluat de placinta
Aluat pentru taitei
Romania

Aluat pentru taitei

Faina se amesteca impreuna cu untul, sare, oua si lapte. Se framanta bine, dupa care se aduna totul ca o minge si se lasa in...

Aluat pentru taitei
Coltunasi cu branza de vaci monti
Romania

Coltunasi cu branza de vaci monti

Daca vrei sa pregatesti o mancare foarte sanatoasa, prepara coltunasi cu branza de vaci monti. La aceasta reteta avem nevoie...

Coltunasi cu branza de vaci monti
Aluat tarta
Romania

Aluat tarta

200 g faina se pun intr-un castron cu praful de sare, se pune peste untul rece taiat bucatele si incepem sa framantam....

Aluat tarta
Briose cu banane si nuci
Romania

Briose cu banane si nuci

Drojdia se pune la dospit, impreuna cu 5 linguri de apa calduta si se lasa la loc calduros cca 15 min. Se amesteca faina cu...

Briose cu banane si nuci
Farfalle
Romania

Farfalle

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...

Farfalle
Tagliatelle
Romania

Tagliatelle

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...

Tagliatelle
Taglierini
Romania

Taglierini

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...

Taglierini
Reteta speciala de aluat de paste
Romania

Reteta speciala de aluat de paste

Folositi cutitul de aluat al mixerului. Adaugati faina peste oua si galbenusuri si mixati la viteza medie aproximativ 3...

Reteta speciala de aluat de paste
Aluat de paste cu verdeturi
Romania

Aluat de paste cu verdeturi

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si verdeata tocata marunt. Cu o furculita, desfaceti...

Aluat de paste cu verdeturi
Aluat de paste cu sfecla rosie
Romania

Aluat de paste cu sfecla rosie

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si sfecla rosie curatata de coaja si pasata. Cu o...

Aluat de paste cu sfecla rosie
Aluat de paste cu spanac
Romania

Aluat de paste cu spanac

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina, si adaugati ouale si spanacul inmuiat, stors si tocat marunt. Cu o...

Aluat de paste cu spanac
Aluat de paste cu piper
Romania

Aluat de paste cu piper

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si piperul negru proaspat macinat. Cu o furculita,...

Aluat de paste cu piper
Pappardelle
Romania

Pappardelle

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...

Pappardelle
Reteta rapida de aluat de paste
Romania

Reteta rapida de aluat de paste

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...

Reteta rapida de aluat de paste
Blat cu lamaie
Romania

Blat cu lamaie

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, pana se obtine o crema spumoasa. Se bat...

Blat cu lamaie
Blat de nuci
Romania

Blat de nuci

Se separa galbenusurile de albusuri, Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina...

Blat de nuci
Blat din aluat fraged
Romania

Blat din aluat fraged

Se pune faina pe planseta, se face in mijloc o adancitura in care se pun zaharul, untul moale, galbenusurile, sare, coaja de...

Blat din aluat fraged
Blat alb de pandispan
Romania

Blat alb de pandispan

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana devin o crema spumoasa si isi...

Blat alb de pandispan
Blat de bezea
Romania

Blat de bezea

Se bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se pune o treime lingurita zeama...

Blat de bezea
Blat de cacao
Romania

Blat de cacao

Se bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se adauga faina, cacao si o...

Blat de cacao
Placinta cu dovleac
Romania

Placinta cu dovleac

Dovleacul se rade si se pune intr-o oala, se adauga zaharul, untul si vanilia. Se lasa pe foc mic amestecand mereu, pana se...

Placinta cu dovleac
Placinta cu mere cu aluat frantuzesc
Romania

Placinta cu mere cu aluat frantuzesc

Se prepara aluatul. Se curata merele, se dau prin razatoare si se calesc cu zaharul, untul si mirodeniile, pana scade bine...

Placinta cu mere cu aluat frantuzesc
Placinta creata
Romania

Placinta creata

Se amesteca branza de vaci cu ouale, zaharul si stafidele. Se intinde fiecare foaie in tava de aragaz si se stropeste cu unt....

Placinta creata
Placinta cu branza de vaci
Romania

Placinta cu branza de vaci

Se amesteca intr-un castron mare branza cu ouale, stafidele, coaja de lamaie si grisul. Intr-o tava unsa cu ulei se pun, una...

Placinta cu branza de vaci
Foietaj cu ananas
Romania

Foietaj cu ananas

Din ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul,...

Foietaj cu ananas
Mere in foietaj
Romania

Mere in foietaj

Se spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin...

Mere in foietaj
Cornuri cu gem de portocale
Romania

Cornuri cu gem de portocale

Se framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si la baza...

Cornuri cu gem de portocale
Paine cu migdale
Romania

Paine cu migdale

Se bat intr-un vas, in bain-marie, ouale cu zaharul. Se adauga vanilia, faina si migdalele, amestecand usor. Se toarna...

Paine cu migdale
Placinta cu mere (sau alte fructe)
Romania

Placinta cu mere (sau alte fructe)

Aceasta reteta de placinta cu mere poate fi adaptata pentru orice alt fruct. Este foarte aromata si ti se topeste in gura, in...

Placinta cu mere (sau alte fructe)
Pateuri cu ciocolata si alune
Romania

Pateuri cu ciocolata si alune

Taiem foaia de aluat in 12 dreptunghiuri - punem in mijlocul fiecarui dreptunghi cate o bucata de ciocolata - presaram...

Pateuri cu ciocolata si alune
Aluat de clatite
Romania

Aluat de clatite

Adaugam putina sare la 2 oua mai mari, apoi le batem cu telul. Adaugam 240 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam...

Aluat de clatite
Galuste de gris cu lapte
Romania

Galuste de gris cu lapte

Se pune laptele sa fiarba intr-un vas adinc, in care se pun galustele pregatite din oua batute spuma impreuna cu grisul pus...

Galuste de gris cu lapte
Prajitura ingenioasa
Romania

Prajitura ingenioasa

Batem spuma albusurile. Fierbem margarina cu laptele si adaugam galbenusurile amestecate cu miere. Taiem cornurile la 1 cm...

Prajitura ingenioasa
Taitei subtiri
Romania

Taitei subtiri

Intai ungem cu unt si presaram cu pesmet o tava emailata mai mica. Apoi maruntim cu ustensila de zdrobit cartofii sau cu...

Taitei subtiri
Pogaci cu jumari si nuca
Romania

Pogaci cu jumari si nuca

Framantam faina cu 25 dkg de jumari macinate, adaugam sarea dupa gust, nuca, piperul si drojdia inmuiata in putin lapte....

Pogaci cu jumari si nuca
Pate brisée
Romania

Pate brisée

Se faina intr-un bol larg si in mijloc se aseaza bucatile de unt galbenusul si un praf de sare. Se incorporeaza incetul cu...

Pate brisée
langos ala Fredi
Romania

langos ala Fredi

Se pune faina in castron, se incalzeste drojdia cu apa si se pune in castron, adaugam 2 linguri de ulei cu un deget de sare....

langos ala Fredi
Aluat pentru placinte si strudele (de post)
Romania

Aluat pentru placinte si strudele (de post)

In primul rand se pregateste ciulamaua din faina si margarina. Se topeste la foc mic margarina, iar cand clocoteste se ia de...

Aluat pentru placinte si strudele (de post)
Aluat fraged de post
Romania

Aluat fraged de post

Faina frecata cu apa clocotita capata consistenta, se adauga praf de copt sau bicarbonat. Se mai adauga o lingura de zahar...

Aluat fraged de post
Blat de tort
Romania

Blat de tort

Amestecati prima data untul cu zaharul. Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt....

Blat de tort
Branzoaice
Romania

Branzoaice

Branzoaicele sarate sunt o gustare delicioasa, se prepara usor, si ti se topesc pur si simplu in gura. Se pot umple cu branza...

Branzoaice
Rasucite cu budinca
Romania

Rasucite cu budinca

Pentr aluat: Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut. Se...

Rasucite cu budinca
Strudel de vara, cu branza dulce si visine
Romania

Strudel de vara, cu branza dulce si visine

Strudelul, desertul atat de savurat, poate fi facut cu diferite umpluturi, de aceasta data va propunem reteta de strudel cu...

Strudel de vara, cu branza dulce si visine
Strudel de fructe
Romania

Strudel de fructe

Se face o coca moale adaugand un paharel de apa. Se lasa 1 ora. Se intinde foaie, se unge cu untul amestecat cu putina faina,...

Strudel de fructe
Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
4
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Prajitura foaie peste foaie
5
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie