Aluaturi

Aluat de foietaj
Romania

Aluat de foietaj

Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – puteti opta pentru umpluturi dulci sau sarate. In...

Aluat de foietaj
Aluat cu bere
Romania

Aluat cu bere

Cu acest aluat cu bere, putem coace snitel, mere, ceapa sau oua. Pentru acesta veti avea nevoie de oua, faina, amidon, bere...

Aluat cu bere
Placinta de post cu mere rase si scortisoara
Romania

Placinta de post cu mere rase si scortisoara

Placinta de post cu mere rase si scortisoara este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta cu mere aveti nevoie de ulei,...

Placinta de post cu mere rase si scortisoara
Pateuri gustoase cu branza
Romania

Pateuri gustoase cu branza

Pateurile gustoase cu branza sunt mancaruri cu branza delicioase ce pot fi servite ca si aperitiv. Aluatul se intinde cu...

Pateuri gustoase cu branza
Rulada de cascaval cu lapte
Romania

Rulada de cascaval cu lapte

Rulada de cascaval cu lapte este un aperitiv simplu si delicios. Se serveste calda cu smantana. Se pune totul la fiert si,...

Rulada de cascaval cu lapte
Rulada simpla cu cascaval
Romania

Rulada simpla cu cascaval

Rulada simpla cu cascaval este un aperitiv delicios ce poate fi servit si la mese festive. Se bat ouale spuma cu sare si...

Rulada simpla cu cascaval
Gomboti cu prune si pesmet
Romania

Gomboti cu prune si pesmet

Gombotii cu prune sunt deliciosi. Tuturor le plac galustele cu prune, iar reteta este deosebit de usoara.

Gomboti cu prune si pesmet
Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars
Romania

Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars

Pentru sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se intinde o foaie foarte subtire de aluat de placinta. Se taie in bucati ceva...

Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars
Gogosele cu crema
Romania

Gogosele cu crema

Pentru gogoselele cu crema se face un aluat ca pentru “Prajituri cu crema de vanilie”. Se pun fie cu ornetul, fie cu...

Gogosele cu crema
Cataif cu frisca si vanilie
Romania

Cataif cu frisca si vanilie

Pentru cataiful cu frisca se face o foaie la fel ca pentru taitei. Ca sa fie mai fina se face fara apa, se intinde subtire si...

Cataif cu frisca si vanilie
Cataif turcesc
Romania

Cataif turcesc

Pentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se...

Cataif turcesc
Cataif delicios cu mere
Romania

Cataif delicios cu mere

Pentru cataiful delicios cu mere se curata merele, se taie felii foarte fine si se pun sa se macereze cu zahar si cu rom..

Cataif delicios cu mere
Placinta cu crema de vanilie
Romania

Placinta cu crema de vanilie

Pentru placinta cu crema de vanilie se face un aluat frantuzesc din unt, faina, apa, sare si o lingurita de ulei. Se intinde...

Placinta cu crema de vanilie
Baclava delicioasa cu nuci
Romania

Baclava delicioasa cu nuci

Pentru baclava se face un aluat de placinta si se intinde foaia foarte subtire. Dupa ce s-a uscat, se taie in bucati de...

Baclava delicioasa cu nuci
Tarta delicioasa cu crema
Romania

Tarta delicioasa cu crema

Pentru tarta cu crema se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din faina, ou, unt, apa rece, zahar si sare. Se asaza la...

Tarta delicioasa cu crema
Gogosele cu frisca
Romania

Gogosele cu frisca

Pentru gogoselele cu frisca se face un aluat ca pentru prajituri cu crema de vanilie. Se pun, fie cu cornetul, fie cu...

Gogosele cu frisca
Covrigei de plamadeala
Romania

Covrigei de plamadeala

Pentru covrigeii de plamadeala se face un aluat din drojdie muiata cu jumatate ceasca de lapte cald, faina, unt, doua oua...

Covrigei de plamadeala
Tarta cu fructe crude
Romania

Tarta cu fructe crude

Pentru tarta cu fructe crude se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar,...

Tarta cu fructe crude
Tarta delicioasa cu fructe crude
Romania

Tarta delicioasa cu fructe crude

Pentru aceasta tarta cu fructe crude se face un aluat, din faina, unt, zahar si trei galbenusuri sau un ou intreg si un...

Tarta delicioasa cu fructe crude
Tarta delicioasa cu marmelada
Romania

Tarta delicioasa cu marmelada

Pentru tarta cu marmelada se face o coca din faina, unt, zahar, oua, praf de copt si sare, se framanta si se lasa o ora la...

Tarta delicioasa cu marmelada
Tarta cu prune necojite
Romania

Tarta cu prune necojite

Pentru tarta cu prune necojite se face un aluat dintr-o ceasca de caimac, o ceasca de faina si sare. Se intinde foaia...

Tarta cu prune necojite
Saratele delicioase
Romania

Saratele delicioase

Aceasta reteta de saratele este foarte buna si usor de pregatit. Pentru a prepara saratele, avem nevoie de cateva ingrediente...

Saratele delicioase
Saratele cu cartofi fierti
Romania

Saratele cu cartofi fierti

Aceasta reteta este foarte buna. Pentru alt fel de saratele va trebuie 150 g faina, 150 g cartofi fierti, 1 pachet praf de...

Saratele cu cartofi fierti
Saratele delicioase cu chimen
Romania

Saratele delicioase cu chimen

Saratelele cu chimen sunt foarte bune. Pentru aceasta reteta de saratele avem nevoie de smantana, faina, unt si lapte.

Saratele delicioase cu chimen
Saratele din aluat frantuzesc
Romania

Saratele din aluat frantuzesc

Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati aceste saratele avem nevoie de aluat frantuzesc, oua si parmezan. Se...

Saratele din aluat frantuzesc
Covrigei cu scortisoara si migdale
Romania

Covrigei cu scortisoara si migdale

Pentru covrigeii cu scortisoara si migdale se moaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un...

Covrigei cu scortisoara si migdale
Gogosi din aluat pripit cu vanilie
Romania

Gogosi din aluat pripit cu vanilie

Pentru gogosile din aluat pripit cu vanilie se pun intr-o cratita sa se infierbante un pahar de apa, untul, zaharul si sarea.

Gogosi din aluat pripit cu vanilie
Mere prajite cu rom in aluat
Romania

Mere prajite cu rom in aluat

Pentru merele prajite cu rom in aluat se curata mere tari de marime mijlocie, se scobesc putin cu un cutit foarte subtire si...

Mere prajite cu rom in aluat
Halva turceasca cu sirop de zahar si scortisoara
Romania

Halva turceasca cu sirop de zahar si scortisoara

Pentru halva turceasca cu sirop de zahar si scortisoara se infierbanta untul topit in care se prajeste faina, amestecand...

Halva turceasca cu sirop de zahar si scortisoara
Mere in aluat
Romania

Mere in aluat

Pentru merele in aluat se curata merele de coaja si, cu un cutit subtire, se scot samburii din mijloc. In locul scobit se...

Mere in aluat
Galuste umplute cu prune
Romania

Galuste umplute cu prune

Pentru galustele umplute cu prune se face un aluat din cartofi fierti, curatiti si dati prin masina, cu faina, o lingurita de...

Galuste umplute cu prune
Galuste cu prune sau marmelada
Romania

Galuste cu prune sau marmelada

Pentru galuste cu prune sau marmelada se pune apa la fiert cu sare si zahar. Se toarna in ploaie malaiul amestecat cu gris,...

Galuste cu prune sau marmelada
Minciuni cu rom
Romania

Minciuni cu rom

Pentru minciuni cu rom se face un aluat mai indesat din doua galbenusuri, trei oua intregi, zahar, ulei si faina cat se cere....

Minciuni cu rom
Minciuni simpli
Romania

Minciuni simpli

Pentru minciuni simpli se face un aluat potrivit de tare din galbenusuri, lapte, faina cat se cere si un praf de sare. Se fac...

Minciuni simpli
Gogosi de cartofi simpli
Romania

Gogosi de cartofi simpli

Pentru gogosi de cartofi simpli se fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat carne si se amesteca cu o...

Gogosi de cartofi simpli
Gogosi dospite
Romania

Gogosi dospite

Pentru gogosile dospite se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte cald, untul topit,...

Gogosi dospite
Turte moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori
Romania

Turte moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori

Pentru turtele moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori se intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie...

Turte moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori
Prepararea painii
Romania

Prepararea painii

Pentru prepararea painii se cerne faina in covata. Se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calda. Intr-un vas...

Prepararea painii
Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori
Romania

Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori

Pentru colaceii moldovenesti se face un aluat ca de paine cu putin lapte si mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac...

Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori
Placintele simple cu visine
Romania

Placintele simple cu visine

Pentru placintelele simple cu visine se aleg visine frumoase, se spala si se scot samburii. Se presara zaharul si se lasa...

Placintele simple cu visine
Placinta cu gris
Romania

Placinta cu gris

Pentru placinta cu gris se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untura, caimacul si un praf de sare....

Placinta cu gris
Placinta cu pere si scortisoara
Romania

Placinta cu pere si scortisoara

Pentru placinta cu pere si scortisoara se curata perele, se indeparteaza samburii, se taie in sferturi, apoi in felii si se...

Placinta cu pere si scortisoara
Placintele cu mere si rom
Romania

Placintele cu mere si rom

Pentru placintelele cu mere si rom se face foaia din aluat de unt si smantana, se taie mici ronduri de 7-8 cm diametru si se...

Placintele cu mere si rom
Strudel cu gris
Romania

Strudel cu gris

Pentru strudelul cu gris se intinde o foaie de placinta. Separat se fierbe grisul in apa. Se indulceste dupa dorinta cu zahar...

Strudel cu gris
Placinte delicioase cu mere
Romania

Placinte delicioase cu mere

Pentru placinta delicioasa cu mere se intinde o foaie de placinta care se taie, dupa ce s-a uscat, in bucati de marirnea...

Placinte delicioase cu mere
Invartita cu sirop de zahar
Romania

Invartita cu sirop de zahar

Pentru placinta invartita cu sirop de zahar se face o foaie de placinta. Se stropeste bine cu unt, se presara cu zahar si se...

Invartita cu sirop de zahar
Aluat cu branza
Romania

Aluat cu branza

Pentru aluatul cu branza se framanta un aluat din branza de vaca, faina si unt proaspat in cantitati egale. Se adauga un praf...

Aluat cu branza
Aluat cu ulei
Romania

Aluat cu ulei

Pentru aluatul cu ulei se face un aluat potrivit de moale din jumatate de ceasca ulei, jumatate ceasca apa, un praf de sare...

Aluat cu ulei
Aluat de unt
Romania

Aluat de unt

Pentru aluatul de unt se cerne faina intr-un castron, se pune untul si se amesteca, dar nu se framanta. Se toarna apa in care...

Aluat de unt
Aluat de unt si smantana
Romania

Aluat de unt si smantana

Pentru aluatul cu unt si smantana se ceme faina pe masa de aluat. Se pune la mijloc smantana, untul proaspat muiat putin cu...

Aluat de unt si smantana
Strudel cu branza de vaca si stafide
Romania

Strudel cu branza de vaca si stafide

Pentru strudelul cu branza de vaca se intinde o foaie de placinta. Se lasa cateva minute sa se zbiceasca. Se freaca branza de...

Strudel cu branza de vaca si stafide
Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura foaie peste foaie
4
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
5
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)