Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – puteti opta pentru umpluturi dulci sau sarate. In...
Aluat de foietaj
Cu acest aluat cu bere, putem coace snitel, mere, ceapa sau oua. Pentru acesta veti avea nevoie de oua, faina, amidon, bere...
Aluat cu berePlacinta de post cu mere rase si scortisoara este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta cu mere aveti nevoie de ulei,...
Placinta de post cu mere rase si scortisoara
Pateurile gustoase cu branza sunt mancaruri cu branza delicioase ce pot fi servite ca si aperitiv. Aluatul se intinde cu...
Pateuri gustoase cu branza
Rulada de cascaval cu lapte este un aperitiv simplu si delicios. Se serveste calda cu smantana. Se pune totul la fiert si,...
Rulada de cascaval cu lapte
Rulada simpla cu cascaval este un aperitiv delicios ce poate fi servit si la mese festive. Se bat ouale spuma cu sare si...
Rulada simpla cu cascavalGombotii cu prune sunt deliciosi. Tuturor le plac galustele cu prune, iar reteta este deosebit de usoara.
Gomboti cu prune si pesmet
Pentru sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se intinde o foaie foarte subtire de aluat de placinta. Se taie in bucati ceva...
Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars
Pentru gogoselele cu crema se face un aluat ca pentru “Prajituri cu crema de vanilie”. Se pun fie cu ornetul, fie cu...
Gogosele cu crema
Pentru cataiful cu frisca se face o foaie la fel ca pentru taitei. Ca sa fie mai fina se face fara apa, se intinde subtire si...
Cataif cu frisca si vanilie
Pentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se...
Cataif turcesc
Pentru cataiful delicios cu mere se curata merele, se taie felii foarte fine si se pun sa se macereze cu zahar si cu rom..
Cataif delicios cu mere
Pentru placinta cu crema de vanilie se face un aluat frantuzesc din unt, faina, apa, sare si o lingurita de ulei. Se intinde...
Placinta cu crema de vanilie
Pentru baclava se face un aluat de placinta si se intinde foaia foarte subtire. Dupa ce s-a uscat, se taie in bucati de...
Baclava delicioasa cu nuci
Pentru tarta cu crema se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din faina, ou, unt, apa rece, zahar si sare. Se asaza la...
Tarta delicioasa cu crema
Pentru gogoselele cu frisca se face un aluat ca pentru prajituri cu crema de vanilie. Se pun, fie cu cornetul, fie cu...
Gogosele cu frisca
Pentru covrigeii de plamadeala se face un aluat din drojdie muiata cu jumatate ceasca de lapte cald, faina, unt, doua oua...
Covrigei de plamadeala
Pentru tarta cu fructe crude se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar,...
Tarta cu fructe crude
Pentru aceasta tarta cu fructe crude se face un aluat, din faina, unt, zahar si trei galbenusuri sau un ou intreg si un...
Tarta delicioasa cu fructe crude
Pentru tarta cu marmelada se face o coca din faina, unt, zahar, oua, praf de copt si sare, se framanta si se lasa o ora la...
Tarta delicioasa cu marmelada
Pentru tarta cu prune necojite se face un aluat dintr-o ceasca de caimac, o ceasca de faina si sare. Se intinde foaia...
Tarta cu prune necojite
Aceasta reteta de saratele este foarte buna si usor de pregatit. Pentru a prepara saratele, avem nevoie de cateva ingrediente...
Saratele delicioase
Aceasta reteta este foarte buna. Pentru alt fel de saratele va trebuie 150 g faina, 150 g cartofi fierti, 1 pachet praf de...
Saratele cu cartofi fierti
Saratelele cu chimen sunt foarte bune. Pentru aceasta reteta de saratele avem nevoie de smantana, faina, unt si lapte.
Saratele delicioase cu chimen
Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati aceste saratele avem nevoie de aluat frantuzesc, oua si parmezan. Se...
Saratele din aluat frantuzesc
Pentru covrigeii cu scortisoara si migdale se moaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un...
Covrigei cu scortisoara si migdale
Pentru gogosile din aluat pripit cu vanilie se pun intr-o cratita sa se infierbante un pahar de apa, untul, zaharul si sarea.
Gogosi din aluat pripit cu vanilie
Pentru merele prajite cu rom in aluat se curata mere tari de marime mijlocie, se scobesc putin cu un cutit foarte subtire si...
Mere prajite cu rom in aluat
Pentru halva turceasca cu sirop de zahar si scortisoara se infierbanta untul topit in care se prajeste faina, amestecand...
Halva turceasca cu sirop de zahar si scortisoara
Pentru merele in aluat se curata merele de coaja si, cu un cutit subtire, se scot samburii din mijloc. In locul scobit se...
Mere in aluat
Pentru galustele umplute cu prune se face un aluat din cartofi fierti, curatiti si dati prin masina, cu faina, o lingurita de...
Galuste umplute cu prune
Pentru galuste cu prune sau marmelada se pune apa la fiert cu sare si zahar. Se toarna in ploaie malaiul amestecat cu gris,...
Galuste cu prune sau marmelada
Pentru minciuni cu rom se face un aluat mai indesat din doua galbenusuri, trei oua intregi, zahar, ulei si faina cat se cere....
Minciuni cu rom
Pentru minciuni simpli se face un aluat potrivit de tare din galbenusuri, lapte, faina cat se cere si un praf de sare. Se fac...
Minciuni simpli
Pentru gogosi de cartofi simpli se fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat carne si se amesteca cu o...
Gogosi de cartofi simpli
Pentru gogosile dospite se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte cald, untul topit,...
Gogosi dospite
Pentru turtele moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori se intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie...
Turte moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori
Pentru prepararea painii se cerne faina in covata. Se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calda. Intr-un vas...
Prepararea painii
Pentru colaceii moldovenesti se face un aluat ca de paine cu putin lapte si mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac...
Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori
Pentru placintelele simple cu visine se aleg visine frumoase, se spala si se scot samburii. Se presara zaharul si se lasa...
Placintele simple cu visine
Pentru placinta cu gris se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untura, caimacul si un praf de sare....
Placinta cu grisPentru placinta cu pere si scortisoara se curata perele, se indeparteaza samburii, se taie in sferturi, apoi in felii si se...
Placinta cu pere si scortisoara
Pentru placintelele cu mere si rom se face foaia din aluat de unt si smantana, se taie mici ronduri de 7-8 cm diametru si se...
Placintele cu mere si rom
Pentru strudelul cu gris se intinde o foaie de placinta. Separat se fierbe grisul in apa. Se indulceste dupa dorinta cu zahar...
Strudel cu gris
Pentru placinta delicioasa cu mere se intinde o foaie de placinta care se taie, dupa ce s-a uscat, in bucati de marirnea...
Placinte delicioase cu mere
Pentru placinta invartita cu sirop de zahar se face o foaie de placinta. Se stropeste bine cu unt, se presara cu zahar si se...
Invartita cu sirop de zahar
Pentru aluatul cu branza se framanta un aluat din branza de vaca, faina si unt proaspat in cantitati egale. Se adauga un praf...
Aluat cu branza
Pentru aluatul cu ulei se face un aluat potrivit de moale din jumatate de ceasca ulei, jumatate ceasca apa, un praf de sare...
Aluat cu ulei
Pentru aluatul de unt se cerne faina intr-un castron, se pune untul si se amesteca, dar nu se framanta. Se toarna apa in care...
Aluat de unt
Pentru aluatul cu unt si smantana se ceme faina pe masa de aluat. Se pune la mijloc smantana, untul proaspat muiat putin cu...
Aluat de unt si smantanaPentru strudelul cu branza de vaca se intinde o foaie de placinta. Se lasa cateva minute sa se zbiceasca. Se freaca branza de...
Strudel cu branza de vaca si stafide
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori