Intr-o tigaie, se incalzeste 3 linguri de ulei, se pune pieptul de curcan si se rumeneste pe toate partile. Se sareaza si se...
Piept de curcan cu legume
se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos Cassis
Cu o seara inainte de a gati, se pune fasolea la inmuiat in apa rece. Pulpa de purcel se spala, se sareaza, se pipereaza si...
Pulpa de purcel in vin rosu cu fasole boabe
Carnea de miel se sareaza, se pipereaza. Se amesteca mustarul cu pesmet si se unge carnea de miel. Se incing 4 linguri de...
Muschi de miel cu crusta de mustar
Se curata carnea de pielite si tendoane, se spala, se scurge bine de apa, se sterge cu un prosop de bucatarie si se taie in...
Escalop de vitel in sos de lamaie
Se taie un buzunar in pieptul de vitel. Se pun stafidele la inmuiat in rom. Se inmoaie miezul de paine in putina apa. Se pune...
Piept de vitel umplut
Se curata guliile si se pun la fiert in apa sarata timp de 5 minute. Se scurg de apa, se toarna peste ele uleiul si mierea...
Rata cu otet de mere
Se taie carnea fasi subtiri, se taie ceapa pestisor dar fina, se caleste ceapa, se puna carnea, se calesc bine, cam 20 minute...
Shaorma
Se feliaza carnea de vitel in asa fel incat sa obtinem 6 felii, pe care le batem putin cu batatorul de carne. In 3 linguri de...
Rulouri de vitel cu ceapa verde
Carnea de fazan se va pune intr-o baita de iaurt cu cel putin o zi inainte de a-l gati. A doua zi, foile de vita se oparesc....
Fazan in frunza de vita de vie
Se curata pulpa de grasime, se spala , se sterge cu un prosop si se sareaza. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja,...
Pulpa de porc cu ragout
Se bate fiecare bucata de carne, se pun pe 3 bucati de staniol si se fac rulouri astfel: carnea de vita se umple cu mugur de...
Casa Grande Lazarinii
Se toaca nucile de Cajou (se gasesc in supermarket), nu foarte mici, se amesteca impreuna cu crema de branza. Se bat putin...
Rulada de curcan cu fasole verde
Se pune carnea într-o tava. Se curata morcovii, ceapa, usturoiul si se taie bucati/felii. Rosiile, se spala si se taie...
Friptura de vitel cu sos si cartofi natur
Feliile de carne, se bat, se sareaza si se pipereaza pe ambele parti. Pe partea interioara, se unge felia de carne cu un...
Rulade de porc
Pieptul de pui se spala, se sterge si se taie in bucatele. Se amesteca cu uleiul si cu condimentele. Dintr-o bucata folie de...
Piept de pui la cuptor
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece; un ou se separa albusul de galbenus. Trufele uscate se hidrateaza...
Arancini
Se taie extremitatile aripioarelor, se spala si se scurg. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Din sos de soia,...
Aripioare prajite in stil chinezesc
Cotletele se spala si se usuca pe prosop curat. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Ceapa se curata, se spala si...
Cotlet de porc cu masline verzi
Carnea si ceapa tocata se calesc impreuna in ulei, se adauga un ou, sare, piper si marar. Conopida se desface in buchete, se...
Musaca de conopida
Se spala foarte bine pipotele, se pun intr-o cratita peste ulei si se calesc putin peste care se pune ceapa tocata marunt si...
Mancare de cartofi cu pipote
Pieptul de pui se spala, se zvanta si se taie in 10 felii. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Menta proaspata se...
Pui cu cuscus
Crevetele se fierb si se decorticheaza. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Pieptul de pui si fileul de porc...
Pui cu migdaleVinetele se spala, se taie felii cu grosimea de 1 cm, care se dau cu un praf de sare si se lasa la scurs pe un tocator din...
Gratar de porc cu vinete coapte
Carnea se spala, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala,se taie felii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si...
Parjoale moldovenesti
Amestecul pentru ciorba de burta se curata, se opareste si se spala. Usturoiul se curata, jumate din cantitate se piseaza cu...
Tuslama
Se curata porumbeii, se impaneaza cu bucati de sardele de Lisa, spalate si curatate de oase. Se pun intr-o cratita cu unt, si...
Porumbei inabusiti cu sardele de Lisa
Bucatile de pui si ceapa se inabusa in 75g unt cu 100ml apa. Separat, in 75g unt se adauga faina dizolvata in 100ml lapte...
Pui sote cu conopida si smintina
Se fierb toate ingredientele apoi se pune carnea in bait si se va tine la frigider sa se fezandeze 6 ore. Apoi o scoateti la...
Saramura de pui
Se fierb toate ingredientele apoi se pune carnea in bait si se va tine la frigider sa se fezandeze 6 ore. Apoi o scoateti la...
Saramura de pui
Puiul se taie fasii subtiri de 1 cm/0,5 cm. Ardeiul gras se despica julien iar ardeiul iute se feliaza. Intr-o tigaie, in...
POLLO ALLA DIAVOLA
Carnea se taie fasii. Se curata ceapa si usturoiul.Se taie ceapa julien. Se curata ciupercile si se taie in doua sau in...
SOTE DE VITEL CU CIUPERCI
Se spala carnea, se taie in 8 felii, se bate fiecare felie, se sareaza si se pipereaza. Ciupercile se curata, se spala si se...
ESCALOP DE PORC CU CIUPERCI
Carne de gaina se fierbe o ora jumatate cu ceapa si sare, dupa care se scoate separat intr-un vas (platou ). Legumele se...
GAINA RASOL CU LEGUME SI HREAN
Carnea se unge cu ulei si se aseaza in tava la cuptor, cu apa si sare circa 50 minute si se unge cu jiul format din cind in...
CURCAN CU SOS DE CIUPERCI
Spaghetele se fierb 10 min, se strecoara, si se clatesc cu apa rece. sunca si ciuprcile se taie julien si se calesc la foc...
SPAGHETE MILANEZE
Fierbeti spaghetele 10min, clatitile cu apa rece. Carnea se caleste cu ulei 5 -7 minute, adaugatii rosiile, sare, piper,...
SPAGHETE BOLOGNEZE
Pulpele se spala, se curata si se taie in doua. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Usturoiul se curata si...
OSTROPEL DE PUI
Cascavalul si sunca se taie felii. Pieptul de pui se frige pe gratar, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare portie se pune o...
Piept de pui Savoyarde
Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul si ceapa verde se...
STUFAT DE VITEL
Creierul se spala, se curata de pielite, intr-un vas cu apa rece se spala si se tine 20 minute in apa rece cu sare, pentru...
CROCHETE DIN CREIER CU SOS TARTAR
Limba de vita se curata, se spala, se opareste, se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala...
LIMBA CU MARAR
Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala...
LIMBA CU SOS MADERA
Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou. Telina, morcovii si ceapa se curata, se spala si se...
LIMBA CU SOS PICANT
Pulpa de miel se spala si se zvanta pe prosop curat. Oasele se spala si se oparesc. Usturoiul se curata, se spala, 1/3 se...
GIGOT DE MIEL CU USTUROI
Carnea se spala, se zvanta si se taie cuburi cu latura de circa 3 cm. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cuburile...
Muschi de vita flamand
Pieptul de pui se spala, se usuca pe prosop curat si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile...
GRATIN DE PUI CU ARDEI
Pieptul de pui se spala, se usuca pe prosop curat si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile...
Gratind e pui cu ardei
Carnea se spala, se zvanta pe prosop curat, se taie in bucati mici si se marineaza in marinada de apa cu otet, legume si...
POTEE DE BATAL CU LEGUME
Carnea se taie bucati si se caleste pina ce se patrunde, apoi adaugati ficateii, cabanosul, vinul alb, sare, piper, usturoiul...
Tochitura
Pulpele se sareaza. Merele se feliaza iar nuca se taie la cutit. Intr-o tigaie feliile de mere se prajesc in unt. Pulpele se...
Pui cu mere si sunca
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori