1.Usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu pesmet, 40g. unt, patrunjel tocat si mustar. 2.Cotletele de miel se pun in tava,...
Miel in crusta de mustar
In ulei fierbinte se caleste ceapa rosie tocata marunt, apoi se adauga carnea taiata cubulete. Se caleste impreuna pe foc...
Ragout de muschi de porc flambat si afine
1.Carnea dezosata se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie si se impaneaza cu fasii de slanina afumata. Apoi, carnea...
Pulpa de curcan impanata si ragout de castane
Se amesteca mierea cu cimbrul ,rozmarinul si otetul , se adauga fileurile de mistret , se amesteca usor si dau la frigider...
File de mistret cu portocale
1.Intr-o tigaie, se pun sa se incinga o lingura de ulei si prajiti in el alunele, pana devin aurii. Se amesteca mereu ca sa...
Piept de pui cu alune
Se pune untul pe foc impreuna cu 250ml. de zeama concentrata de pui (Knorr+apa) si se lasa sa fiarba incet pana scade la...
Ciocanele de pui caramelizate cu cimbru
1.Se ia pieptul de curca, se condimenteaza cu condimentele specifice, din comert si i se face un orificiu, care se largeste...
Piept de curca umplut cu prune uscateSe incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie incapatoare, se adauga usturoiul si se caleste 1-2 minute, pana devine auriu. Se...
Pui umplut cu pastramaIntr-un vas de Jena se aseaza 8 pulpe de pui , sarate si piperate. Se frig la cuptor, la foc moderat, 20 minute. Se prepara...
Pulpe de pui in sos picantSe pregateste umplutura: carnea de vitel, ficateii si ceapa se toaca si se inabusa cu putin unt; se sareaza si se pipereaza....
Gasca umpluta cu stafide si castane
Carnea tocata se pune intr-un vas, se sareaza, se pipereaza si se presara cu boia. Se adauga galbenusurile, putin pesmet,...
Oua in manta de carne tocataVinetele se spala, se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza bine si se lasa 30 de minute cu sare. Carnea de pui se...
Musaca de vinete cu carne de pui
1.Se scurg piersicile(folosim compot cu jumatati de piersici ), apoi le taiem lamele subtiri. 2.Ceapa se curata si se taie...
Cotlet de porc cu sos de piersiciPrunele uscate (fara samburi) si 1/2 din mere, curatate si taiate lamele subtiri, impreuna cu foile de dafin se tin timp de 1...
Curcan cu fructe1. Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa, ouale, piperul, sarea si patrunjelul tocat. 2.Pieptii de pui se pun...
Rulouri de pui cu smantanaPieptul de pui se taie bucatele mici, ciupercile se spala si se curata, li se tai coditele, ardeiul rosu se taie bucati cat...
Frigarui la cuptor
1.Painea se inmoaie in lapte, se scurge si se amesteca cu pireul de castane, ardeiul rosu taiat cubulete si oul batut.Se...
Piept de curcan umplut cu castane
Carnea se sareaza, se pipereaza (se pot folosi condimente pentru carne de porc), se aseaza intr-o tava si, timp de 45 de...
Friptura de porc cu varza de Bruxelles
Maruntaiele bine spalate (adica inima, plamanii, ficatul), la care se adauga si picioarele purcelului, se taie bucati.Intr-o...
Maruntaie de purcel cu lamaie
Pulpa de porc se dezgheata, se curata, se spala, se taie cuburi medii si se face sote. Morcovul se spala, se curata, se...
Porc Gong-Bao
1. Se curata ceapa si se taie rondele. Se taie nu prea marunt rozmarinul si, impreuna cu foaia de dafin si boabele de...
Piept de rata afumat si salata de linte
(pentru 4 persoane) Se taie pieptul de curcan in felii, se bat fiecare cu ciocanul de snitele, se sareaza si se pipereaza. Se...
Piept de curcan umplut cu ciuperci si mozzarelaCotletul de porc se portioneaza, se sareaza si se pipereaza. Se aseaza intr-o tigaie. Se curata ceapa, se taie rotocoale si...
Cotlet de porc cu varza rosie si sampanie
Carnea feliata 1-2 cm, o tai fasii, o pui la prajit la foc mic si acoperit, cand e prajita aproape in intregime arunci uleiul...
Mancare de carne cu sos de soiaPieptul de pui se taie bucati (6 bucati pieptul de la 1 pui), se bate putin, se pune vegeta, piper si se unge fiecare felie...
Rulouri de puiFeliile de carne se bat bine. Se presara piper din belsug, sare si se ung generos cu mustar (cam 1 lingurita la o felie). Se...
Snitel umplutFicatul de pui se spala si se pune pe servetele de hartie. Apoi luam fiecare bucata in parte si o taiem in doua. Rulam...
Rulouri cu ficatSe spala ficateii si se scurg bine de apa. Se taie fasiute, dupa aceea se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie...
Ficatei Cleo
Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea, piperul si...
Pui cu susan
Uleiul se incinge intr-o tigaie mare. puiul se sareaza si se pipereaza si se prajeste putin in uleiul incalzit dupa care se...
Paella de iarna
Pieptul de rata se prajeste bine in ulei dupa care fierbem orezul si facem sosul pe foc din ingredientele de mai sus. Mai...
Rata cu sos dulce acrisorSe sareaza si pipereaza bucatile de piept de pui. Se pun in uleiul incins si se prajesc bine pe ambele parti, dupa care se...
Piept de pui in sos cu acordeoane de cartofiRulada de porc este un preparat culinar elegant si foarte gustos. Avand umplutura, acestea se pot servi cu diferite sosuri.
Rulade de porcSe curata legumele si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita putin ulei la incins si se calesc in el ceapa cu morcovul....
Pui taranesc
Pentru aceasta reteta se folosesc betisoare de 10-15 cm lungime. Se spala ardeiul si se taie in bucati de 4 cm lungime si 3...
Frigarui iraniene de miel Kabab Hosseini
Se taie carnea cuburi, se adauga usturoiul tocat marunt, frunza de dafin si cele 5 linguri de sos de soia. Se amesteca si se...
Porc exotic
Se amesteca ceapa data pe razatoare, cu carnea, usturoiul pisat, oul batut, sare, piper si tumeric si lasa la frigider peste...
Kabab Kobideh cu carne tocata
Se pregateste marinata din uleiul de masline, ceapa, usturoi, sare, piper. Carnea de miel se taie in fasii de 4-5 cm lungime...
Kabab-a Barg friptura iraniana cu miel
Se pune pieptul de pui la condimentat in ulei de masline cu putina sare, piper, boia si un pic de vegeta. 3 linguri de...
Shaorma nikky
Puiul curatat e spalat in mai multe ape si e taiat in bucati potrivite si anume, puii tineri sunt taiati in 4 bucati, iar cei...
Pui cu mazare verde
Se decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt,...
Muschi de vita "a la Wellington"
Se taie carenea in felii groase si se rumeneste in unt. Se caleste ceapa, se pune peste carne, se adauga castravetii taiati...
Friptura de porc cu sos de castraveti
Carnea se spala si se sterge cu un servet de bucatarie. Cu un cutit care taie bine se face un buzunaras celor 4 felii de...
Cordon Vert
Pieptul de curca se freaca cu sare si piper si impreuna cu ceapa taiata rondele se pune intr-o tava unsa cu untul topit. Se...
Piept de curca cu portocale si varza de Bruxelles
Se da prin masina de tocat 3/4 kg. carne de porc, sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de...
Sarmale cu varza acra
Ardeiul, busuiocul si rosia se spala si se usuca cu un prosop. Toate acestea se dau prin masina de tocat, nu inainte de a...
Cordon rouge
Se spala varza, se curata, 8 foi se oparesc 3 minute in apa cu sare. Se clatesc cu apa rece si se scurg. Se prajeste carnea...
Sarmale de varza rosie in sos de vin
Rosiile se taie fasii. Se aseaza intr-o cratita cu vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora lichidul. Carnea se sareaza si...
Rulouri din carne de vitel cu sos picant
Se curata varza de foile vestede, se spala si se desprind foile. Se aleg 6 foi groase care se oparesc in apa clocotita cu...
Rulouri de varza creata cu piept de curcan
Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata...
Piept de rata cu nudli cu mac si varza rosie
Se spala muschiuletul de vitel dupa care se face un sos din vin, miere, cimbru, ulei si 2 cani apa. Se pune totul intr-o...
jMuschiulet vitel cu sos de ardei copt
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori