Aluaturi

Aluat de foietaj
Aluaturi

Aluat de foietaj

Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – puteti opta pentru umpluturi dulci sau sarate. In...

Aluat de foietaj
Aluat cu bere
Aluaturi

Aluat cu bere

Cu acest aluat cu bere, putem coace snitel, mere, ceapa sau oua. Pentru acesta veti avea nevoie de oua, faina, amidon, bere...

Aluat cu bere
Placinta de post cu mere rase si scortisoara
Aluaturi

Placinta de post cu mere rase si scortisoara

Placinta de post cu mere rase si scortisoara este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta cu mere aveti nevoie de ulei,...

Placinta de post cu mere rase si scortisoara
Pateuri gustoase cu branza
Aluaturi

Pateuri gustoase cu branza

Pateurile gustoase cu branza sunt mancaruri cu branza delicioase ce pot fi servite ca si aperitiv. Aluatul se intinde cu...

Pateuri gustoase cu branza
Rulada de cascaval cu lapte
Aluaturi

Rulada de cascaval cu lapte

Rulada de cascaval cu lapte este un aperitiv simplu si delicios. Se serveste calda cu smantana. Se pune totul la fiert si,...

Rulada de cascaval cu lapte
Rulada simpla cu cascaval
Aluaturi

Rulada simpla cu cascaval

Rulada simpla cu cascaval este un aperitiv delicios ce poate fi servit si la mese festive. Se bat ouale spuma cu sare si...

Rulada simpla cu cascaval
Gomboti cu prune si pesmet
Aluaturi

Gomboti cu prune si pesmet

Gombotii cu prune sunt deliciosi. Tuturor le plac galustele cu prune, iar reteta este deosebit de usoara.

Gomboti cu prune si pesmet
Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars
Aluaturi

Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars

Pentru sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se intinde o foaie foarte subtire de aluat de placinta. Se taie in bucati ceva...

Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars
Gogosele cu crema
Aluaturi

Gogosele cu crema

Pentru gogoselele cu crema se face un aluat ca pentru “Prajituri cu crema de vanilie”. Se pun fie cu ornetul, fie cu...

Gogosele cu crema
Cataif cu frisca si vanilie
Aluaturi

Cataif cu frisca si vanilie

Pentru cataiful cu frisca se face o foaie la fel ca pentru taitei. Ca sa fie mai fina se face fara apa, se intinde subtire si...

Cataif cu frisca si vanilie
Cataif turcesc
Aluaturi

Cataif turcesc

Pentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se...

Cataif turcesc
Cataif delicios cu mere
Aluaturi

Cataif delicios cu mere

Pentru cataiful delicios cu mere se curata merele, se taie felii foarte fine si se pun sa se macereze cu zahar si cu rom..

Cataif delicios cu mere
Placinta cu crema de vanilie
Aluaturi

Placinta cu crema de vanilie

Pentru placinta cu crema de vanilie se face un aluat frantuzesc din unt, faina, apa, sare si o lingurita de ulei. Se intinde...

Placinta cu crema de vanilie
Baclava delicioasa cu nuci
Aluaturi

Baclava delicioasa cu nuci

Pentru baclava se face un aluat de placinta si se intinde foaia foarte subtire. Dupa ce s-a uscat, se taie in bucati de...

Baclava delicioasa cu nuci
Tarta delicioasa cu crema
Aluaturi

Tarta delicioasa cu crema

Pentru tarta cu crema se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din faina, ou, unt, apa rece, zahar si sare. Se asaza la...

Tarta delicioasa cu crema
Gogosele cu frisca
Aluaturi

Gogosele cu frisca

Pentru gogoselele cu frisca se face un aluat ca pentru prajituri cu crema de vanilie. Se pun, fie cu cornetul, fie cu...

Gogosele cu frisca
Covrigei de plamadeala
Aluaturi

Covrigei de plamadeala

Pentru covrigeii de plamadeala se face un aluat din drojdie muiata cu jumatate ceasca de lapte cald, faina, unt, doua oua...

Covrigei de plamadeala
Tarta cu fructe crude
Aluaturi

Tarta cu fructe crude

Pentru tarta cu fructe crude se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar,...

Tarta cu fructe crude
Tarta delicioasa cu fructe crude
Aluaturi

Tarta delicioasa cu fructe crude

Pentru aceasta tarta cu fructe crude se face un aluat, din faina, unt, zahar si trei galbenusuri sau un ou intreg si un...

Tarta delicioasa cu fructe crude
Tarta delicioasa cu marmelada
Aluaturi

Tarta delicioasa cu marmelada

Pentru tarta cu marmelada se face o coca din faina, unt, zahar, oua, praf de copt si sare, se framanta si se lasa o ora la...

Tarta delicioasa cu marmelada
Tarta cu prune necojite
Aluaturi

Tarta cu prune necojite

Pentru tarta cu prune necojite se face un aluat dintr-o ceasca de caimac, o ceasca de faina si sare. Se intinde foaia...

Tarta cu prune necojite
Saratele delicioase
Aluaturi

Saratele delicioase

Aceasta reteta de saratele este foarte buna si usor de pregatit. Pentru a prepara saratele, avem nevoie de cateva ingrediente...

Saratele delicioase
Saratele cu cartofi fierti
Aluaturi

Saratele cu cartofi fierti

Aceasta reteta este foarte buna. Pentru alt fel de saratele va trebuie 150 g faina, 150 g cartofi fierti, 1 pachet praf de...

Saratele cu cartofi fierti
Saratele delicioase cu chimen
Aluaturi

Saratele delicioase cu chimen

Saratelele cu chimen sunt foarte bune. Pentru aceasta reteta de saratele avem nevoie de smantana, faina, unt si lapte.

Saratele delicioase cu chimen
Saratele din aluat frantuzesc
Aluaturi

Saratele din aluat frantuzesc

Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati aceste saratele avem nevoie de aluat frantuzesc, oua si parmezan. Se...

Saratele din aluat frantuzesc
Covrigei cu scortisoara si migdale
Aluaturi

Covrigei cu scortisoara si migdale

Pentru covrigeii cu scortisoara si migdale se moaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un...

Covrigei cu scortisoara si migdale
Gogosi din aluat pripit cu vanilie
Aluaturi

Gogosi din aluat pripit cu vanilie

Pentru gogosile din aluat pripit cu vanilie se pun intr-o cratita sa se infierbante un pahar de apa, untul, zaharul si sarea.

Gogosi din aluat pripit cu vanilie
Mere prajite cu rom in aluat
Aluaturi

Mere prajite cu rom in aluat

Pentru merele prajite cu rom in aluat se curata mere tari de marime mijlocie, se scobesc putin cu un cutit foarte subtire si...

Mere prajite cu rom in aluat
Halva turceasca cu sirop de zahar si scortisoara
Aluaturi

Halva turceasca cu sirop de zahar si scortisoara

Pentru halva turceasca cu sirop de zahar si scortisoara se infierbanta untul topit in care se prajeste faina, amestecand...

Halva turceasca cu sirop de zahar si scortisoara
Mere in aluat
Aluaturi

Mere in aluat

Pentru merele in aluat se curata merele de coaja si, cu un cutit subtire, se scot samburii din mijloc. In locul scobit se...

Mere in aluat
Galuste umplute cu prune
Aluaturi

Galuste umplute cu prune

Pentru galustele umplute cu prune se face un aluat din cartofi fierti, curatiti si dati prin masina, cu faina, o lingurita de...

Galuste umplute cu prune
Galuste cu prune sau marmelada
Aluaturi

Galuste cu prune sau marmelada

Pentru galuste cu prune sau marmelada se pune apa la fiert cu sare si zahar. Se toarna in ploaie malaiul amestecat cu gris,...

Galuste cu prune sau marmelada
Minciuni cu rom
Aluaturi

Minciuni cu rom

Pentru minciuni cu rom se face un aluat mai indesat din doua galbenusuri, trei oua intregi, zahar, ulei si faina cat se cere....

Minciuni cu rom
Minciuni simpli
Aluaturi

Minciuni simpli

Pentru minciuni simpli se face un aluat potrivit de tare din galbenusuri, lapte, faina cat se cere si un praf de sare. Se fac...

Minciuni simpli
Gogosi de cartofi simpli
Aluaturi

Gogosi de cartofi simpli

Pentru gogosi de cartofi simpli se fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat carne si se amesteca cu o...

Gogosi de cartofi simpli
Gogosi dospite
Aluaturi

Gogosi dospite

Pentru gogosile dospite se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte cald, untul topit,...

Gogosi dospite
Turte moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori
Aluaturi

Turte moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori

Pentru turtele moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori se intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie...

Turte moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori
Prepararea painii
Aluaturi

Prepararea painii

Pentru prepararea painii se cerne faina in covata. Se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calda. Intr-un vas...

Prepararea painii
Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori
Aluaturi

Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori

Pentru colaceii moldovenesti se face un aluat ca de paine cu putin lapte si mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac...

Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori
Placintele simple cu visine
Aluaturi

Placintele simple cu visine

Pentru placintelele simple cu visine se aleg visine frumoase, se spala si se scot samburii. Se presara zaharul si se lasa...

Placintele simple cu visine
Placinta cu gris
Aluaturi

Placinta cu gris

Pentru placinta cu gris se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untura, caimacul si un praf de sare....

Placinta cu gris
Placinta cu pere si scortisoara
Aluaturi

Placinta cu pere si scortisoara

Pentru placinta cu pere si scortisoara se curata perele, se indeparteaza samburii, se taie in sferturi, apoi in felii si se...

Placinta cu pere si scortisoara
Placintele cu mere si rom
Aluaturi

Placintele cu mere si rom

Pentru placintelele cu mere si rom se face foaia din aluat de unt si smantana, se taie mici ronduri de 7-8 cm diametru si se...

Placintele cu mere si rom
Strudel cu gris
Aluaturi

Strudel cu gris

Pentru strudelul cu gris se intinde o foaie de placinta. Separat se fierbe grisul in apa. Se indulceste dupa dorinta cu zahar...

Strudel cu gris
Placinte delicioase cu mere
Aluaturi

Placinte delicioase cu mere

Pentru placinta delicioasa cu mere se intinde o foaie de placinta care se taie, dupa ce s-a uscat, in bucati de marirnea...

Placinte delicioase cu mere
Invartita cu sirop de zahar
Aluaturi

Invartita cu sirop de zahar

Pentru placinta invartita cu sirop de zahar se face o foaie de placinta. Se stropeste bine cu unt, se presara cu zahar si se...

Invartita cu sirop de zahar
Aluat cu branza
Aluaturi

Aluat cu branza

Pentru aluatul cu branza se framanta un aluat din branza de vaca, faina si unt proaspat in cantitati egale. Se adauga un praf...

Aluat cu branza
Aluat cu ulei
Aluaturi

Aluat cu ulei

Pentru aluatul cu ulei se face un aluat potrivit de moale din jumatate de ceasca ulei, jumatate ceasca apa, un praf de sare...

Aluat cu ulei
Aluat de unt
Aluaturi

Aluat de unt

Pentru aluatul de unt se cerne faina intr-un castron, se pune untul si se amesteca, dar nu se framanta. Se toarna apa in care...

Aluat de unt
Aluat de unt si smantana
Aluaturi

Aluat de unt si smantana

Pentru aluatul cu unt si smantana se ceme faina pe masa de aluat. Se pune la mijloc smantana, untul proaspat muiat putin cu...

Aluat de unt si smantana
Strudel cu branza de vaca si stafide
Aluaturi

Strudel cu branza de vaca si stafide

Pentru strudelul cu branza de vaca se intinde o foaie de placinta. Se lasa cateva minute sa se zbiceasca. Se freaca branza de...

Strudel cu branza de vaca si stafide
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
1
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
2
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
3
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
4
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
5
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Parteneri
Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari
Bucataras.RO

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

 Astazi va prezint Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari. Sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, lapte,...

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola