Pentru ceapa umpluta cu usturoi se oparesc cepele si usturoiul cu apa clocotita. Se scobesc cepele. Se piseaza in piulita de...
Ceapa umpluta cu usturoiPentru ceapa umpluta cu orez se aleg cepe frumoase, de marime potrivita. Se scobesc miezurile si se pun sa fiarba un sfert de...
Ceapa umpluta cu orezPentru mancarea de gulii cu ceapa si bulion se aleg numai gulii tinere, celelaltfe fiind atoase. Se curata si se taie felii...
Mancare de gulii cu ceapa si bulionPentru pilaful de praz se toaca ceapa marunt si se prajeste cu doua linguri de ulei. Se alege orezul, se spala, se usuca si...
Pilaf delicios de prazPizza blanca este delicioasa. Se face un aluat pufos de pizza si deasupra se pun rondele de ceapa, usturoi si cascaval.
Pizza blancaPainicile cu usturoi si ceapa verde sunt delicioase pentru un aperitiv. Le serviti cu branza si rosii si gata gustarea.
Painici cu usturoi si ceapa verdePentru sufleul de conopida cu branza se fierbe conopida, se scurge, se trece prin sita. Separat se prajeste usor o ceapa...
Sufleu de conopida cu branzaPentru varza rosie inabusita se taie o varza rosie ca fideaua. Separat se prajeste o ceapa taiata marunt in untura. Se adauga...
Varza rosie inabusitaPentru mancarea de vinete cu rosii si ardei se taie rosiile felii. Se asaza un rind pe fundul cratitei, apoi se pune un rand...
Mancare de vinete cu rosii si ardeiPentru chiftelele de linte se fierbe lintea. Se scurge bine. Se trece prin masina de tocat adaugand o felie mai groasa de...
Chiftele de linte cu ceapaPentru rosiile umplute cu ciuperci se pregatesc rosiile. Se lasa sa se scurga. Se prajeste in ulei ceapa tocata marunt. Se...
Rosii umplute cu ciuperci si usturoiPentru mazarea batuta se alege mazarea uscata. Se spala si se lasa sa stea doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune cu...
Mazare batuta cu ceapa si usturoiCiulamaua de pui cu smantana este o mancare delicioasa si ieftina. Aveti nevoie doar de carne de pui, smantana si ceapa.
Ciulama de pui cu smantanaPentru iahnia de fasole se alege fasolea si se fierbe. Se prajeste separat, in ulei, ceapa taiata pestisori si cand fasolea...
Iahnie delicioasa de fasolePentru fasolea verde cu ulei se curata fasolea, de preferinta fasole grasa. Se pune in apa fierbinte sa dea cateva clocote....
Fasole verde cu uleiPentru dovleceii cu mazare si verdeata se toaca ceapa marunt si se prajeste cu putin ulei. Se adauga dovleceii in floare,...
Dovlecei cu mazare si verdeataPentru aceasta mancare delicioasa de dovlecei se curata dovleceii. Se inabusa intr-o cratita cu putin unt. Se face un sos din...
Mancare delicioasa de dovleceiPentru pilaful de urzici cu ceapa se aleg si se spala urzicile. Se pun la fiert. Se prajeste ceapa taiata marunt cu ulei. Se...
Pilaf de urzici cu ceapaPentru piureul de spanac cu ceapa se alege, se spala si se fierbe spanacul. Se scurge, se toaca fin pe un fund de lemn, sau...
Piure de spanac cu ceapaIahnia de cartofi este o mancare de cartofi delicioasa si consistenta. Se curata cartofii si se taie in lung, in sferturi. Se...
Iahnie de cartofi cu rosiiCartofii rapizi cu ceapa este o mancare de cartofi extrem de simpla si delicioasa. Se fierb cartofii cu coaja. Se curata, se...
Cartofi rapizi cu ceapaPentru mancarea de cartofi cu slanina se taie marunt o ceapa si se prajeste usor cu o lingura de unt, fara sa se rumeneasca,...
Mancare de cartofi cu slaninaPentru sitari umpluti se pregatesc sitarii la fel ca pentru frigare. Se scot intestinele, se taie marunt impreuna cu ceapa,...
Sitari umplutiPentru friptura de rata salbatica cu vin se curata rata, se parleste si se sterge cu o carpa uscata. Se face o marinata din...
Friptura de rata salbatica cu vinOstropelul de rata salbatica se pregateste ca si ostropelul de rata. Veti avea nevoie de o rata mijlocie, ceapa, faina,...
Ostropel de rata salbaticaPentru potarnichile cu smantana si ceapa se curata potarnichile ca pentru fript. Se pun la cuptor in tava cu putin unt si...
Potarnichi cu smantana si ceapaPentru iepurele cu zarzavat se pregateste iepurele ca pentru mancarea cu masline. Se prajeste usor o ceapa taiata felii cu o...
Iepure cu zarzavatPentru papricasul de iepure se pregateste iepurele, se taie bucati, se pune la marinat. Se prajeste usor intr-o tigaie, in...
Papricas de iepure cu slaninaPentru gasca cu castraveti si ceapa se taie dintr-o gasca bucatile potrivite pentru mancare si se asaza in cratita fara...
Gasca cu castraveti si ceapaPentru ostropelul de rata cu ceapa si usturoi se curata rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu...
Ostropel de rata cu ceapa si usturoiPentru rata cu masline si ceapa se prajesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura. Daca rata este grasa, se pune...
Rata cu masline si ceapaPentru puiul cu ciuperci si arpagic se pun bucatile de pui la fiert. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodeniile si sarea. Se...
Pui cu ciuperci si cu arpagicPentru papricas simplu de pui se taie puiul bucati, se rumeneste intr-o tigaie cu putina untura. Se prajeste separat in...
Papricas simplu de puiPentru pilaful de pui cu ceapa, puiul taiat bucati se fierbe in apa cu o ceapa si putina sare. Bucatile de pui trebuie sa fie...
Pilaf de pui cu ceapaPentru puiul cu bame si vin se prajesc usor bucatile de pui in unt sau in untura, se adauga o ceapa tocata si un praf de...
Pui cu bame si vinPentru puiul cu marar si dovlecei se prajesc usor bucatile de pui in unt sau in untura, cu o ceapa taiata marunt si faina. Se...
Pui cu marar si dovleceiPentru puiul cu conopida si smantana se prajesc usor bucatile de pui cu unt si cu o ceapa rasa, se asaza in cratita. Se...
Pui cu conopida si smantanaPentru puiul cu ciuperci se prajesc usor bucatile de pui intr-o cratita cu o lingura de unt si o ceapa rasa. Se adauga...
Pui delicios cu ciuperciPentru puiul cu rosii se inabusa bucatile de pui intr-o cratita cu unt. Separat se prajeste in untura ceapa taiata marunt, se...
Pui delicios cu rosiiPentru ugerul pane se fierbe ugerul pana se fragezeste, in apa cu sare, o ceapa, frunza de dafin, si piper. Dupa ce s-a...
Uger panePentru puiul cu mazare pastai se curata pastaile de mazare ca si fasolea verde, se spala. Se prajesc usor bucatile de pui in...
Pui cu mazare pastaiPentru puiul cu fasole verde si bulion se prajesc usor bucatile de pui in unt sau in untura, se adauga o ceapa data pe...
Pui cu fasole verde si bulionPentru limba pane cu ceapa si patrunjel se fierbe limba, se curata de piele si se taie felii subtiri. Se dau prin faina, ou...
Limba pane cu ceapa si patrunjelPentru limba rasol cu ceapa si patrunjel se spala limba in mai multe ape, frecand-o cu putin malai pentru a se lua toata...
Limba rasol cu ceapa si patrunjelPentru limba cu sos de smantana se fierbe limba, se curata de pielita, se taie felii si se asaza in cratita. Se prajeste in...
Limba cu sos de smantanaTarta cu ceapa si ciuperci este delicioasa. Pentru aceasta reteta trebuie intai sa pregatiti un aluat de tarta.
Tarta cu ceapa si ciuperciCiulamaua de miel se pregateste la fel cu ciulamaua de vitel. Veti avea nevoie de varne de vitel, morcovi, ceapa, patrunjel,...
Ciulama de miel cu legumePentru mielul cu ciuperci si smantana se prajesc in aceeasi cratita, cu o lingura de unt sau de untura, bucatile de carne, o...
Miel cu ciuperci si smantanaPentru mielul cu spanac se prajesc in untura bucatile de carne cu o ceapa taiata marunt si se adauga un praf de faina. Se...
Miel cu spanac si bulionPentru pulpa de vitel impanata se alege o pulpa cam de 1,500 kg. Se sareaza. Se impaneaza cu bucati de slanina. Se asaza...
Pulpa de vitel impanataPentru papricas de vitel se pune carnea sa se prajeasca cu ceapa taiata felii subtiri. Cand ceapa s-a ingalbenit, se adauga...
Papricas de vitel