Din faina, sare, 1 galbenus, ulei si putina apa se face un aluat. Se intinde o foaie ce se taie in dreptunghiuri pe care se...
Sardele in aluatSe face maioneza dintr-un galbenus fiert si trei crude, ulei (2 pahare), o lingura zeama de lamaie si sare. Ciupercile se...
Ciuperci cu maionezaSe bat bine galbenusurile cu aspartamul, dizolvat intr-o lingurita de apa fierbinte, si cu un praf de sare. Se inglobeaza...
Parfe de cacaoSe pune untul intr-un castron si se freaca cu lingura de lemn pana devine cremos. Se adauga, putin cate putin, zaharul pudra,...
Prajitura marmorataSe fierb ouale in apa cu sare zece minute, dupa care se tin cateva minute in apa rece. Se curata de coaja, se taie in doua pe...
Oua elvetieneSe taie vanilia in bucati si se scoate partea interioara. Se bate un ou cu un galbenus de ou si zaharul vanilat asezand vasul...
Crema de zmeura cu spuma de macSe fierbe laptele pe jumatate, cat sa fie doar cald. Cu o lingura de lapte se dizolva drojdia, iar in cel ramas se topeste...
Colac traditionalBlatul. Se freaca untul spuma. Se adauga ouale intregi, galbenusurile, dupa fiecare galbenus adaugand cate o lingurita de...
Tort cu crema bavareza de portocaleFaina, margarina, 150 g zaharul pudra, zaharul vanilat, pudra de cacao, un galbenus si praful de copt se amesteca, se...
Prajitura razuita cu cacaoSe striveste usturoiul in piulita de lemn sau si mai bine intr-una de piatra. Se adauga boiaua de ardei, sare si un galbenus....
Sos de usturoi AioliSe fierbe un ou rascopt. Se da galbenusul prin sita, se pune un galbenus crud, sare, putina lamaie si se face cu ulei un sos...
Sos de ouSe face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile cu zaharul si se amesteca apoi cu...
Tort de coacazeSe face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul si apoi se amesteca...
Tort de coacaze si migdaleFramantam un aluat crocant din faina, margarina, zahar si galbenus, il intindem intr-o forma de tort de 26 de cm in diametru...
Tort cu branza si rubarbaDintr-un galbenus fiert si 3 crude, ulei, zeama de lamaie si putina sare, pregatiti o maioneza legata. Spalati ciupercile,...
Ciuperci cu maionezaGalbenusurile se bat spuma cu untul. Cele 4 chifle se curata de coaja si se inmoaie in . Adaugam albusurile batute spuma tare...
Budinca cu cascavalSe fierbe bine pieptul de pui, dupa care se curata de pielita se taie marunt si se pune intr-un castron. Se face o maioneza...
Salata de telina cu carne de pasareSe dizolva drojdia cu o lingurita rasa de zahar si un galbenus in 2-3 linguri lapte caldut. Se freaca pana se omogenizeaza si...
Pasca cu branza dulce si stafideSe pune 700 gr faina intr-un castron. Facem loc la mijloc pt drojdie si putin iaurt. Se separa albusul de galbenus si se pune...
Trandafiri, bulcute cu cascaval1. Albusurile se separa de galbenus si se bat bine, bine. Se adauga apoi treptat zaharul. Tot pe rand se adauga apoi...
Prajitura cu banane si glazura de ciocolataOuale se fierb se decojesc si se pun in frigider cateva ore. Se scot si scobesc de galbenus care se amesteca cu piper pisat,...
Icre negre in jumatati de ouaAm taiat discuri o foaie de aluat foietage. Am pus pe fiecare cate o mozzarella. Am inchis pachetelul ,folosind putin...
Surpriza cu mozzarellasosul: un galbenus, boabe de capere din saramura, zeama de lamaie, mustar si 2-3 file ansoa amestecate cu mixerul adaugand un...
Sos de capere si ansoaBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si...
Prajitura Krem a la krem3 oua se „divorteaza" in galbenus si albus. Untul se mixeaza spumos,cremos cu zaharul. Se adauga treptat cele 2 oua...
Prajitura Barbara,cu rubarba si bezeaIntr-un vas amestecam ingredientele pentru compozitia alba (150g faina, 75 g zahar, 1/2 plic zahar vanilat, 1 galbenus, 100g...
Biscuiti sahSe bat albusurile spuma, se adauga un galbenus, laptele, maioneza, faina si bicarbonatul stins cu otet, sare si piper. Se...
Prajitura cu cascavalSe prepara clatitele dupa reteta "aluat de clatite".Bananele se sfarama bine cu dosul lingurii,se amesteca cu o lingurita cu...
Clatite cu bananeLaptele de pasare este un desert consacrat, galuste pufoase de albus in crema vanilata de lapte de galbenus. Este un desert...
Lapte de pasare (iese sigur)Se face un aluat din ½ kg faina, 250g margarina, 1 galbenus de ou, 6 linguri de zahar, 1 lingura de otet, 1 varf de cutit...
Placinta cu mereToate ingredientele se toaca marunt si se amesteca cu maioneza facuta in casa dintr-un galbenus de ou fiert, 1 galbenus crud,...
Salata de cartofi cu ceapa verdeOuale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece; un ou se separa albusul de galbenus. Trufele uscate se hidrateaza...
AranciniSe fierb 2 oua rascoapte. Se da galbenusul prin sita, se pune o lingurita de mustar, un galbenus crud, sare, putina lamaie si...
Sos de ouSe pune oul intr-o cescuta de cafea sau bol de sticla (rezistent la microunde),se unge cu unt. Se aseaza branza topita, oul...
Oua cu branza topita la microundeSe rade cascavalul, se faramiteaza miezul de paine, se taie ceapa foarte marunt, se separa albusul oului de galbenus. Se...
Selsig MorgannwgSe spala cartofii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se storc. Se toaca marunt varza acra. Se amesteca varza...
Placinte de varza acra cu sos sos de smintina si ceapaSe amesteca toate ingredientele, se pune aluatul 30 min la rece si se intinde apoi o foaie nu foarte subtire. Se unge cu...
GrisineSe freaca un galbenus crud cu 3 galbenusuri rascoapte date prin sita, se adauga 250 gr. migdale curatate si macinate, 250 gr....
Cartofi de ciocolataSe pune de la inceput, odata cu ouale, in loc de piper, o lingurita de mustar de fiecare galbenus. Se lucreaza ca si maioneza...
Sos maioneza cu mustarSe prepara o maioneza din galbenus, ulei si mustar. Se adauga ouale fierte tocate marunt, tonul scurs de ulei (sa fie ton...
Salata de tonSe face un aluat din 150 gr. faina, 125 gr. unt proaspat, 125 gr. parmezan ras, un galbenus si 1/2 ceasca de smantana. Se...
Saratele cu parmezanSe face o maioneza mai consistenta de aceea se adauga cartoful fiert. Se poate pune la inceput un galbenus, cartoful fiert si...
Ton cu maionezaSe fierb oualele tari. Dintr-un galbenus, uleiul si sucul de lamaie se face maioneza usor picanta. La rosii, se taie capacul...
Salata portughezaSe face maioneza din galbenus, lingurita de mustar, ulei si sare dupa gust. La sfarsit se subtiaza cu doua linguri de apa,...
Boabe cu maionezaUntul cu zaharul si scortisoara se bat pana devine spumos, apoi pui un galbenus si un ou. Se adauga nucile macinate si faina....
Sarut cu nuciSe freaca margarina cu zaharul. Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare. Apoi se pune laptele, praful de...
Prajitura cu fructe (prune)Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, iar albusurile se bat spuma tare. Se amesteca faina cu praful de copt,...
Tort de brinza si friscaLaptele cald se amesteca cu untul topit si racit, drojdia, zaharul si zaharul vanilat, un galbenus. Se lasa sa creasca putin,...
Prajitura cu mere si migdaleSe freaca zaharul cu untul, adaugind treptat cite un galbenus. Se pune amoniacul pisat si se mai freaca pina cind compozitia...
Prajitura cu amoniacSe face o maioneza nu foarte grasa din galbenus de ou, ulei, mustar, sare, zeama de lamiie, se amesteca si smantina (de...
Sos cu smintina