galbenus

Aperitive cu peste

Sardele in aluat

Din faina, sare, 1 galbenus, ulei si putina apa se face un aluat. Se intinde o foaie ce se taie in dreptunghiuri pe care se...

Sardele in aluat
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci cu maioneza

Se face maioneza dintr-un galbenus fiert si trei crude, ulei (2 pahare), o lingura zeama de lamaie si sare. Ciupercile se...

Ciuperci cu maioneza
Inghetate

Parfe de cacao

Se bat bine galbenusurile cu aspartamul, dizolvat intr-o lingurita de apa fierbinte, si cu un praf de sare. Se inglobeaza...

Parfe de cacao
Prajituri

Prajitura marmorata

Se pune untul intr-un castron si se freaca cu lingura de lemn pana devine cremos. Se adauga, putin cate putin, zaharul pudra,...

Prajitura marmorata
Prajituri

Trufe

Se amesteca intr-un vas zaharul cu 75 gr cacao si 75 gr intr-un castron se freaca untul si se pune in el cate putin din...

Trufe
Mancaruri fara carne

Oua elvetiene

Se fierb ouale in apa cu sare zece minute, dupa care se tin cateva minute in apa rece. Se curata de coaja, se taie in doua pe...

Oua elvetiene
Creme

Crema de zmeura cu spuma de mac

Se taie vanilia in bucati si se scoate partea interioara. Se bate un ou cu un galbenus de ou si zaharul vanilat asezand vasul...

Crema de zmeura cu spuma de mac
Cozonac

Colac traditional

Se fierbe laptele pe jumatate, cat sa fie doar cald. Cu o lingura de lapte se dizolva drojdia, iar in cel ramas se topeste...

Colac traditional
Torturi

Tort cu crema bavareza de portocale

Blatul. Se freaca untul spuma. Se adauga ouale intregi, galbenusurile, dupa fiecare galbenus adaugand cate o lingurita de...

Tort cu crema bavareza de portocale
Prajituri

Prajitura razuita cu cacao

Faina, margarina, 150 g zaharul pudra, zaharul vanilat, pudra de cacao, un galbenus si praful de copt se amesteca, se...

Prajitura razuita cu cacao
Sosuri reci

Sos de usturoi Aioli

Se striveste usturoiul in piulita de lemn sau si mai bine intr-una de piatra. Se adauga boiaua de ardei, sare si un galbenus....

Sos de usturoi Aioli
Sosuri reci

Sos de ou

Se fierbe un ou rascopt. Se da galbenusul prin sita, se pune un galbenus crud, sare, putina lamaie si se face cu ulei un sos...

Sos de ou
Torturi

Tort de coacaze

Se face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile cu zaharul si se amesteca apoi cu...

Tort de coacaze
Torturi

Tort de coacaze si migdale

Se face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul si apoi se amesteca...

Tort de coacaze si migdale
Torturi

Tort cu branza si rubarba

Framantam un aluat crocant din faina, margarina, zahar si galbenus, il intindem intr-o forma de tort de 26 de cm in diametru...

Tort cu branza si rubarba
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci cu maioneza

Dintr-un galbenus fiert si 3 crude, ulei, zeama de lamaie si putina sare, pregatiti o maioneza legata. Spalati ciupercile,...

Ciuperci cu maioneza
Aperitive cu branza

Budinca cu cascaval

Galbenusurile se bat spuma cu untul. Cele 4 chifle se curata de coaja si se inmoaie in . Adaugam albusurile batute spuma tare...

Budinca cu cascaval
Salate de legume

Salata de telina cu carne de pasare

Se fierbe bine pieptul de pui, dupa care se curata de pielita se taie marunt si se pune intr-un castron. Se face o maioneza...

Salata de telina cu carne de pasare
Pasca cu branza dulce si stafide
Cozonac

Pasca cu branza dulce si stafide

Se dizolva drojdia cu o lingurita rasa de zahar si un galbenus in 2-3 linguri lapte caldut. Se freaca pana se omogenizeaza si...

Pasca cu branza dulce si stafide
Trandafiri, bulcute cu cascaval
Preparate sarate

Trandafiri, bulcute cu cascaval

Se pune 700 gr faina intr-un castron. Facem loc la mijloc pt drojdie si putin iaurt. Se separa albusul de galbenus si se pune...

Trandafiri, bulcute cu cascaval
Prajitura cu banane si glazura de ciocolata
Prajituri

Prajitura cu banane si glazura de ciocolata

1. Albusurile se separa de galbenus si se bat bine, bine. Se adauga apoi treptat zaharul. Tot pe rand se adauga apoi...

Prajitura cu banane si glazura de ciocolata
Icre negre in jumatati de oua
Aperitive cu oua

Icre negre in jumatati de oua

Ouale se fierb se decojesc si se pun in frigider cateva ore. Se scot si scobesc de galbenus care se amesteca cu piper pisat,...

Icre negre in jumatati de oua
Surpriza cu mozzarella
Aperitive cu branza

Surpriza cu mozzarella

Am taiat discuri o foaie de aluat foietage. Am pus pe fiecare cate o mozzarella. Am inchis pachetelul ,folosind putin...

Surpriza cu mozzarella
Sos de capere si ansoa
Sosuri albe

Sos de capere si ansoa

sosul: un galbenus, boabe de capere din saramura, zeama de lamaie, mustar si 2-3 file ansoa amestecate cu mixerul adaugand un...

Sos de capere si ansoa
Prajitura Krem a la krem
Prajituri

Prajitura Krem a la krem

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si...

Prajitura Krem a la krem
Prajitura Barbara,cu rubarba si bezea
Prajituri

Prajitura Barbara,cu rubarba si bezea

3 oua se „divorteaza" in galbenus si albus. Untul se mixeaza spumos,cremos cu zaharul. Se adauga treptat cele 2 oua...

Prajitura Barbara,cu rubarba si bezea
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti sah

Intr-un vas amestecam ingredientele pentru compozitia alba (150g faina, 75 g zahar, 1/2 plic zahar vanilat, 1 galbenus, 100g...

Biscuiti sah
Prajitura cu cascaval
Aperitive cu branza

Prajitura cu cascaval

Se bat albusurile spuma, se adauga un galbenus, laptele, maioneza, faina si bicarbonatul stins cu otet, sare si piper. Se...

Prajitura cu cascaval
Clatite

Clatite cu banane

Se prepara clatitele dupa reteta "aluat de clatite".Bananele se sfarama bine cu dosul lingurii,se amesteca cu o lingurita cu...

Clatite cu banane
Lapte de pasare (iese sigur)
Creme

Lapte de pasare (iese sigur)

Laptele de pasare este un desert consacrat, galuste pufoase de albus in crema vanilata de lapte de galbenus. Este un desert...

Lapte de pasare (iese sigur)
Placinta cu mere
Prajituri

Placinta cu mere

Se face un aluat din ½ kg faina, 250g margarina, 1 galbenus de ou, 6 linguri de zahar, 1 lingura de otet, 1 varf de cutit...

Placinta cu mere
Aperitive cu legume

Salata de cartofi cu ceapa verde

Toate ingredientele se toaca marunt si se amesteca cu maioneza facuta in casa dintr-un galbenus de ou fiert, 1 galbenus crud,...

Salata de cartofi cu ceapa verde
Mancaruri cu carne

Arancini

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece; un ou se separa albusul de galbenus. Trufele uscate se hidrateaza...

Arancini
Sosuri albe

Sos de ou

Se fierb 2 oua rascoapte. Se da galbenusul prin sita, se pune o lingurita de mustar, un galbenus crud, sare, putina lamaie si...

Sos de ou
Aperitive cu oua

Oua cu branza topita la microunde

Se pune oul intr-o cescuta de cafea sau bol de sticla (rezistent la microunde),se unge cu unt. Se aseaza branza topita, oul...

Oua cu branza topita la microunde
Mancaruri cu carne

Selsig Morgannwg

Se rade cascavalul, se faramiteaza miezul de paine, se taie ceapa foarte marunt, se separa albusul oului de galbenus. Se...

Selsig Morgannwg
Aperitive cu legume

Placinte de varza acra cu sos sos de smintina si ceapa

Se spala cartofii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se storc. Se toaca marunt varza acra. Se amesteca varza...

Placinte de varza acra cu sos sos de smintina si ceapa
Aperitive cu branza

Grisine

Se amesteca toate ingredientele, se pune aluatul 30 min la rece si se intinde apoi o foaie nu foarte subtire. Se unge cu...

Grisine
Prajituri

Cartofi de ciocolata

Se freaca un galbenus crud cu 3 galbenusuri rascoapte date prin sita, se adauga 250 gr. migdale curatate si macinate, 250 gr....

Cartofi de ciocolata
Sosuri reci

Sos maioneza cu mustar

Se pune de la inceput, odata cu ouale, in loc de piper, o lingurita de mustar de fiecare galbenus. Se lucreaza ca si maioneza...

Sos maioneza cu mustar
Salate cu peste

Salata de ton

Se prepara o maioneza din galbenus, ulei si mustar. Se adauga ouale fierte tocate marunt, tonul scurs de ulei (sa fie ton...

Salata de ton
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Saratele cu parmezan

Se face un aluat din 150 gr. faina, 125 gr. unt proaspat, 125 gr. parmezan ras, un galbenus si 1/2 ceasca de smantana. Se...

Saratele cu parmezan
Aperitive cu peste

Ton cu maioneza

Se face o maioneza mai consistenta de aceea se adauga cartoful fiert. Se poate pune la inceput un galbenus, cartoful fiert si...

Ton cu maioneza
Salate din oua

Salata portugheza

Se fierb oualele tari. Dintr-un galbenus, uleiul si sucul de lamaie se face maioneza usor picanta. La rosii, se taie capacul...

Salata portugheza
Salate reci

Boabe cu maioneza

Se face maioneza din galbenus, lingurita de mustar, ulei si sare dupa gust. La sfarsit se subtiaza cu doua linguri de apa,...

Boabe cu maioneza
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Sarut cu nuci

Untul cu zaharul si scortisoara se bat pana devine spumos, apoi pui un galbenus si un ou. Se adauga nucile macinate si faina....

Sarut cu nuci
Prajituri

Prajitura cu fructe (prune)

Se freaca margarina cu zaharul. Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare. Apoi se pune laptele, praful de...

Prajitura cu fructe (prune)
Torturi

Tort de brinza si frisca

Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, iar albusurile se bat spuma tare. Se amesteca faina cu praful de copt,...

Tort de brinza si frisca
Prajituri

Prajitura cu mere si migdale

Laptele cald se amesteca cu untul topit si racit, drojdia, zaharul si zaharul vanilat, un galbenus. Se lasa sa creasca putin,...

Prajitura cu mere si migdale
Prajituri

Prajitura cu amoniac

Se freaca zaharul cu untul, adaugind treptat cite un galbenus. Se pune amoniacul pisat si se mai freaca pina cind compozitia...

Prajitura cu amoniac
Sosuri rosii

Sos cu smintina

Se face o maioneza nu foarte grasa din galbenus de ou, ulei, mustar, sare, zeama de lamiie, se amesteca si smantina (de...

Sos cu smintina