sos-pentru-salata-de-fructe

Sosuri cu legume

Sos cu branza de vaci si verdeata

Pentru sosul cu branza de vaci si verdeata se oparesc rosiile, se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se amesteca...

Sos cu branza de vaci si verdeata
Sosuri reci

Sos cu marar

Pentru sosul cu marar se amesteca iaurtul cu sare, piper, lamaie si la urma mararul tocat. Poate fi servit la cartofi si nu...

Sos cu marar
Conserve de iarna

Pasta picanta Cristina

Pentru pasta picanta Cristina, rosiile se fac bulion, gogosarii se coc si se dau prin masina, ceapa se caleste intr-un pahar...

Pasta picanta Cristina
Sosuri albe

Sos a la creme

Pentru sos a la creme lasam la topit 50 gr. de unt, adaugam o lingura de faina si amestecam bine. Adaugam un pahar de...

Sos a la creme
Sosuri albe

Sos alb cu ciuperci

Pentru sosul alb cu ciuperci, 500 g ciuperci fierte se pun la fiert cu o cana de apa, pana dau cateva clocote. Se adauga...

Sos alb cu ciuperci
Sosuri albe

Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel

Pentru sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel se amesteca cu telul 300 ml de lapte cu 4 linguri de faina alba, se pun pe plita...

Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel
Sosuri rosii

Sos bernaize

Pentru sosul bernaize punem intr-o cratita 3 galbenusuri cu 100 g unt, adaugam 300 ml apa si amestecam pana se ingroasa. Apoi...

Sos bernaize
Aperitive cu oua

Pasta de oua cu cartofi si ceapa

Pentru pasta de oua cu cartofi si ceapa ouale si cartofii se paseaza si se amesteca cu restul, pana se face o pasta cremoasa....

Pasta de oua cu cartofi si ceapa
Sandviciuri

Pasta frantuzeasca

Pasta frantuzeasca este foarte gustoasa pentru tarine. Un ficat mare, fiert si macinat se amesteca cu unt, mustar, smantana,...

Pasta frantuzeasca
Aperitive cu legume

Pasta de fasole

Pentru pasta de fasole, se fierbe fasolea, ceapa tocata marunt se caleste in margarina, adaugam o lingura de paste de tomate...

Pasta de fasole
Aperitive cu legume

Pasta de fasole alba

Pasta de fasole alba este foarte gustoasa pentru tartine. Se fierbe fasolea, ceapa se caleste in margarina, se pune sare,...

Pasta de fasole alba
Sandviciuri

Pasta pentru tartine de post

Pentru pasta pentru tartine de post va trebuie margarina, boia dulce, masline fara sambure, Secretul Gustului, o ceapa tocata...

Pasta pentru tartine de post
Gogosi cu morcovi
Gogosi

Gogosi cu morcovi

Gogosi cu morcovi este o reteta portugheza delicioasa. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 500 grame morcov ras.

Gogosi cu morcovi
Paine fantoma pentru Halloween
Bebelusi > 12 luni

Paine fantoma pentru Halloween

Painea fantoma pentru Halloween este gustoasa si amuzanta. Copii, dar si adultii vor fi incantati de aceasta reteta de paine.

Paine fantoma pentru Halloween
Ranjet de mar
Dulciuri

Ranjet de mar

Marul taiat in acest fel il puteti folosi pentru a orna prajiturile sau salatele pentru Halloween. De asemenea e o metoda...

Ranjet de mar
Paianjen din masline
Bebelusi > 12 luni

Paianjen din masline

Paianjenul din masline e simplu de facut si il puteti folosi ca ornament pentru salate sau sandwichuri.

Paianjen din masline
Sosuri rosii

Ketchup iute la borcan

Pentru acest ketchup iute rosiile se oparesc ca sa le curatam de pielite, apoi le dam prin masina de stors. Intre timp, punem...

Ketchup iute la borcan
Sosuri rosii

Ketchup pentru pizza

Pentru ketchup pentru pizza se toaca toate ingredientele si se fierb timp de trei sferturi de ora din momentul fierberii....

Ketchup pentru pizza
Sosuri rosii

Lutenita-sos de rosii aperitiv

Lutenita este un sos de rosii iute aperitiv pentru care se aleg rosii mari si bine coapte, se spala, se aseaza intr-o tava...

Lutenita-sos de rosii aperitiv
Sosuri rosii

Maioneza andaluza

Pentru maioneza andaluza se curata rosiile de pielita si se toaca marunt, apoi se calesc in ulei impreuna cu ceapa tocata...

Maioneza andaluza
Supa de sange cu ochi pentru Halloween
Bebelusi > 12 luni

Supa de sange cu ochi pentru Halloween

Supa de sange cu ochi este o reteta delicioasa pentru halloween. Cu siguranta va veti surprinde oaspetii cu o astfel de...

Supa de sange cu ochi pentru Halloween
Prajitura cu lamaie si portocale
Prajituri

Prajitura cu lamaie si portocale

Prajitura cu lamaie si portocale este foarte gustoasa si sanatoasa. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de suc de...

Prajitura cu lamaie si portocale
Sosuri albe

Bait pentru carne de iepure

Pentru baitul pentru carnea de iepure veti avea nevoie de apa, otet, zahar, sare, foi de dafin, piper si ehnibahar. Se fierb...

Bait pentru carne de iepure
Sosuri rosii

Ketchup cu cuisoare si dafin

Pentru ketchup cu cuisoare si dafin rosiile si ceapa se dau prin masina de tocat, se pun la fiert pana devin ca un bulion, se...

Ketchup cu cuisoare si dafin
Prajitura delicioasa cu mere
Prajituri

Prajitura delicioasa cu mere

Aceasta reteta de prajitura cu mere este delicioasa. Pentru aceasta varianta a retetei aveti nevoie de 1 kg mere.

Prajitura delicioasa cu mere
Sandviciuri

Sandvisuri cu branza de vaci si de oi

Pentru sanvisurile cu branza de vaci si de oi se amesteca branza de oi si branza de vaci cu untul si condimentele, dupa care...

Sandvisuri cu branza de vaci si de oi
Sandviciuri

Sandvisuri cu cascaval

Pentru sandvisurile cu cascaval se bate untul spuma si se aplica pe cruton 0,5 g pe fiecare felie, apoi se adauga cascavalul...

Sandvisuri cu cascaval
Mancaruri fara carne

Sarmale cu urda

Pentru sarmalele cu urda orezul se spala si se fierbe pe jumatate, apoi se pune peste orez ceapa taiata marunt si calita cu...

Sarmale cu urda
Aperitive cu branza

Pasta din urda dulce

Pentru pasta din urda dulce se amesteca bine si se bate cu mixerul. Cu aceasta pasta, putem face tartine, umple rosii sau...

Pasta din urda dulce
Aperitive cu branza

Pateuri cu branza de oi

Pentru a prepara pateuri cu branza de oi avem nevoie de untura, faina, oua, branza si condimente. Se amesteca bine 400 g...

Pateuri cu branza de oi
Supa turceasca de linte rosie
Supe de legume

Supa turceasca de linte rosie

Supa turceasca de linte rosie este gustoasa si foarte hranitoare. Pentru aceasta reteta de supa aveti nevoie de 200 g de...

Supa turceasca de linte rosie
Mancaruri cu carne

Tuslama de oua

Pentru tuslamaua de oua aveti nevoie de burta fiarta, oua, ceapa, smantana, vin alb, marar, usturoi, ulei sau unt, sare si...

Tuslama de oua
Aperitive cu branza

Branza topita cu smantana

Pentru branza topita cu smantana se pune laptele la fiert, se adauga branza de vaci la scopt, o stoarcem in tifon, dupa care...

Branza topita cu smantana
Aperitive cu branza

Cascaval de casa din branza de oi

Pentru cascaval de casa din branza de oi se pune laptele in cratita la fiert, apoi, cand aproape da sa fiarba, punem branza...

Cascaval de casa din branza de oi
Aperitive cu branza

Cascaval de casa din branza de vaci

Pentru cascavalul de casa din branza de vaci in laptele clocotit se adauga branza, amestecand pana se lasa zerul, dupa care...

Cascaval de casa din branza de vaci
Souvlaki cu pui
Mancaruri cu carne

Souvlaki cu pui

Souvlaki cu pui este o reteta de mancare greceasca delicioasa. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de piept de pui dezosat.

Souvlaki cu pui
Tortilla
Paine

Tortilla

Tortilla este un fel de lipie sau paine din aluat nedospit. Pentru a face tortilla puteti folosi faina alba sau faina de malai.

Tortilla
Clatite cu lamaie
Clatite

Clatite cu lamaie

Clatitele cu lamaie sunt delicioase si simplu da facut. Pentru aceasta reteta trebuie intai sa preparati aluatul de clatite...

Clatite cu lamaie
Pilaf caribian
Mancaruri fara carne

Pilaf caribian

Pilaful caribian este delicios. Pentru aceasta mancare de post cu orez trebuie sa folositi ceapa, unt, usturoi si alte...

Pilaf caribian
Supa cu mazare si paste
Supe de legume

Supa cu mazare si paste

Supa cu mazare si paste este o reteta simpla si foarte hranitoare. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 100 gr...

Supa cu mazare si paste
Ciorba a la grec cu pui
Ciorbe

Ciorba a la grec cu pui

Ciorba a la grec cu carne de pui este delicioasa. Trebuie sa folositi pentru aceasta reteta de ciorba un tacam de pui de...

Ciorba a la grec cu pui
Granola
Dulciuri

Granola

Granola este o gustare delicioasa cu fulgi de ovaz. Pentru aceasta reteta de granola trebuie sa folositi stafide, nuca de...

Granola
Pulpe cu miere, usturoi si ghimbir
Mancaruri cu carne

Pulpe cu miere, usturoi si ghimbir

Pulpele cu miere, usturoi si ghimbir sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta cu carne de pui puteti folosi orice parte,...

Pulpe cu miere, usturoi si ghimbir
Borani Bademjan - Salata de vinete iraniana
Aperitive cu legume

Borani Bademjan - Salata de vinete iraniana

Borani Bademjan sau Salata de vinete iraniana este o reteta simpla si delicioasa. Veti vedea cum cateva condimente in plus...

Borani Bademjan - Salata de vinete iraniana
Zahluc - salata de vinete tunisiana
Aperitive cu legume

Zahluc - salata de vinete tunisiana

Zahluc - salata de vinete tunisiana este o reteta delicioasa pe care o puteti rapid pregatire. Spre deosebire de reteta de...

Zahluc - salata de vinete tunisiana
Popsicle
Dulciuri

Popsicle

Popsicle sau inghetata pe bat este foarte simplu de facut. Trebuie doar sa puneti sucul de fructe la inghetat in forme,...

Popsicle
Aperitive cu oua

Oua cu sos de maioneza

Ouale cu sos de maioneza este o mancare cu oua delicioasa ce poate fi servita ca si aperitiv. Se fierb ouale, se taie in doua...

Oua cu sos de maioneza
Salate din oua

Salata din oua cu sunca

Salata din oua cu sunca este o salata cu carne delicioasa si consistenta ce se poate prepara foarte usor. Se toaca cubulete...

Salata din oua cu sunca
Omleta dulce cu nectarine
Mancaruri fara carne

Omleta dulce cu nectarine

Omleta dulce cu nectarine este o mancare cu oua si fructe delicioasa ce poate fi servita ca si aperitiv. Se bat ouale cu...

Omleta dulce cu nectarine
Aperitive cu carne

Platou cu aperitive asortate

Platoul cu aperitive asortate este o tava completa de aperitive simple cu diferite carne si legume combinate cu fructe si...

Platou cu aperitive asortate
Sucuri fructe si legume

Cvas cu stafide

Pentru cvas cu stafide e pun intr-o oala sau in alt vas mare, zaharul, lamaile taiate bucati si stafidele. Se oparesc cu apa...

Cvas cu stafide