Carnea se taie bucatele mici si se pune impreuna cu osul sa fiarba intr-un vas cu apa. Se curata de spuma si se lasa la fiert...
Bors din carne de vaca
Bucatile de carne de gaina, maruntite, se pun la fiert in oala cu 3 I apa rece. Ciad face spuma se curata si se lasa sa...
Bors din carne de gainaSe freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se...
Cornulete fragede cu gemSe incepe pregatirea aluatului cu cele 200 g faina care se pun intr-un castron cu sare, se pune peste untul rece taiat...
Tort Saint-Honorè
Morcovul, patrunjelul si ceapa se spala, se taie bucatele si se pun sa fiarba impreuna cu orezul intr-un litru jumatate de...
Bors de ciuperci
Fasolea se spala si se pune la fiert. Dupa cateva clocote se schimba apa. In urmatoarea apa se pun la fiert, impreuna cu...
Bors de fasole boabe
Urzicile se spala si se pun sa fiarba intr-un litru de apa. Dupa ce a dat in cateva clocote se adauga orezul, ceapa tocata...
Bors de urzici
Patrunjelul, pastarnacul si telina se curata, se spala si se rad pe razatoarea. ceapa se curata si se toaca marunt. Sfecla se...
Bors moldovenesc de sfeclaPartile uscate se amesteca: zaharul cu faina, malaiul, praful de copt, si scortisoara. Curmalele se taie marunt si se toarna...
Prajitura cu malai, curmale si ricottaSe aleg curmale coapte dar tari , nu sunt bune cele foarte coapte. Se taie intr-o parte in lungime si li se scot samburii. In...
Praline din curmaleContinutul unui plic se amesteca cu 2-3 linguti de zahar si cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Laptele...
Budinca cu gust de caramelSe opareste scarita de porc, iar intre timp se pun la fiert, intr-o oala separata, legumele tocate marunt. Se scoate scarita...
Ciorba cu scarita de porc afumataSe pun la fiert legumele tocate marunt (ceapa, morcovul, ardeiul) cu 2 linguri de ulei si o lingurita de delicat. Cand sunt...
Ciorba de legumeSe face maioneza din doua galbenusuri si 250 ml ulei, dupa care se mixeaza sau se toaca vinetele coapte, adaugandu-se treptat...
Salata de vinete cu maioneza si ceapaSe piseaza telemeaua cu o furculita, se adauga smantana, piper, marar si se amesteca. Se taie gogosarul, putin file de somon...
Aperitive cu crema de branza si somonSe caleste putin faina in ulei, avand grija sa nu se faca cocoloase. Se stinge cu zeama din compot, se adauga sare dupa gust....
Sos de visinePentru blat am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul (mai putin...
Tort cu ciocolata si crema de portocaleEste o adevarata placere sa gatesti aceasta reteta delicioasa de ciorba de vara, are atatea legume si fructe, este colorata...
Ciorba de varaTopim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu...
Prajitura moale cu ciocolataCeapa se toaca marunt, ardeiul julien, carnea cubulete si morcovul se da prin razatoarea mica. Conopida se desface in...
Pui cu porumb si curry
Se curata de ate, fasolea si se rupe in trei dupa care se pune sa fiarba in 2 l apa cu sare. Intre timp legumele se rad, se...
Bors de fasole verdeSe spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie cubulete mai mici pentru a se patrunde vita mai bine si se...
Vita picanta cu vin rosu si garnitura de orez currySe spala pieptul de pui sub un jet de apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se taie fasii de grosimea unui deget si apoi...
Pui cu legume pe pat de orezCarnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem...
Ciorbita de porc
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt dupa care se pun la fiert in 1,5 l apa. Dupa ce au fiert, se strecoara si se...
Supa cu legume a la grec
Rasolul se pune la fiert pe foc mic. Cand incepe se faca spuma, aceasta se indeparteaza si se adauga legumele maruntite si...
Supa din rasol de vaca
Gaina se pune la fiert in apa rece cu ceapa taiata marunt. Cand face spuma, aceasta se indeparteaza si se tine pe foc mic,...
Supa de pasare
Se pun in borcan sau intr-un vas de pamant taratele si malaiul, dupa care se toarna peste ele apa rece pana le acopera si se...
Bors pentru ciorbe
Legumele radacinoase se curata, se spala si s etaie cubulete. Se pun apoi la fiert in 1,5 l de apa pe foc potrivit. Dupa...
Bors de legumeUsturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu patrunjel verde tocat si rozmarin. Se adauga cateva linguri cu ulei de masline si...
Rulouri de pui cu carnatiSe pun la fiert pipotele si inimile, se caleste ceapa impreuna cu ardeiul si ciupercile. Intrucat ciupercile lasa multa apa...
Tocanita de ciuperci cu inimi si pipote
Se spala si se curata de samburi visinele. Se pun apoi intr-un tifon si se storc. Sucul obtinut se amesteca cu 1 l apa si se...
Supa de visine
Se pune arpacasul sa fiarba, pana se obtine o supa groasa. Se ia de pe foc, apoi se trece prin sita, se adauga supa de legume...
Supa de arpacas
Crupele de ovaz se spala si se pun apoi la fiert. Cand supa capata consistenta groasa, se ia de pe foc, se trece prin sita si...
Supa crema de ovaz
Boabe de porumb se aleg si se spala, dupa care se pun la fiert in apa rece. Separat se curata si se taie morcovul,...
Supa crema de porumb
Din legumele curatate, spalate si maruntite se prepara o supa de legume. Dupa ce a fiert, aceasta se strecoara, se...
Supa crema de grisSe separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara peste galbenusuri sare si putin...
Tort cu doua cremeSe bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare....
Tort martisor
Putem face aperitive delicioase din baghete si cateva ingrediente. Pentru bagheta umpluta avem nevoie de conserva de ton,...
Bagheta umpluta1. Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Intr-o tigaie adanca se pune mai mult ulei si se rumenesc putin cartofii....
Musaca de cartofiAfumatura se rumeneste in putin ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga faina si se...
Ciorba de fasole verde cu afumaturaSe fierb foile in apa cu sare si neaparat cativa stropi de ulei, pentru ca altfel se lipesc intre ele si nu se mai pot...
LasagnaSe curata, se spala ceapa (se opreste una pentru sos), se toaca marunt sau se da prin masina de tocat carne iar apoi se...
Ardei umpluti cu carneCarnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine, oul, sarea, piperul, chili si usturoiul. Se amesteca...
Chiftelute cu sos si spaghetePasca aromata este o reteta de pasca perfecta pentru masa de Paste. Pasca este o mancare traditionala ce se serveste de Pasti.
Pasca aromataPrunele se spala sub jet de apa, li se scot coditele si se pun intregi sau jumatati pentru aspect. Apa impreuna cu zaharul si...
Compot de pruneAluat: Intr-un castron maream pus faina cu untul partial topit si am amestecat( cu o lingura sau cu mixerul folosind...
Prajitura frageda cu mereVarza se tine la desarat si apoi se spala. Carnea se da prin masina. Ceapa se toaca marunt si se caleste. Daca e carnea grasa...
Sarmalute in foi de varzaGogonelele taiate se calesc impreuna cu ceapa si cu 3 linguri de ulei. Se adauga 2 litri de apa si se lasa la fiert 30 min. D
Bors de gogoneleMorcovii, pastarnacul si ceapa se toaca marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei, in cratita in care se va finaliza zama....
Zama de crumpeSe macina nucile la masina de cafea si se lasa cateva bucati mai mici. Se pun stafidele la hidratat in esenta de rom...
Tort caramel
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc