Taiem carnea bucati apoi o prajim intr-o tigaie cu ulei. Punem sare si pier. Din cand in cand stropim carnea cu otet. Cand e...
Bors de oaie cu tarhonRulada din piept de pui si cascaval este un aperitiv minunat, un aperitiv usor si ca si gust, dar si ca si mod de preparare.
Rulada din piept de pui si cascavalSe amesteca totul, pasta se toarna intr-o tava mica, unsa si se coace cca 45 minute
Aperitiv cu dovleceiSe mexeaza bine untul cu mustarul, sarea si piperul. Se asaza una peste alta felii de sunca si cascaval taiate la aceeasi...
Dobos de sunca si cascavalDin faina,drojdie,lapte,unt,1 ou,zahar,se face o coca, se pune la dospit. Se intinde cu sucitorul o foaie ,se taie in patrate...
Pateu cu branzaGalbenusele fierte de la 2 oua le-am dat prin sita si am adaugat o lingurita de smantana , am frecat bine cat sa se dezlege...
Sos pentru oua umplutePulpa se maseaza bine cu toate ingredientele de mai sus si se lasa la frigider acoperit cel putin 24h Dupa 24 h se prajeste...
Pulpa de miel picantaCombinati praful de ghimbir, usturoiul, sucul de portocala, sosul de soia, vinul rosu, otetul de vin alb si mierea Turnati...
Cotlete de miel in stil chinezescAm pus apa in vasul de inox (de la parter), iar deasupra am pus cartofii taiati bucati in vasul 1. In vasul 2,am pus buchete...
Salata de legume si pui fierte pe aburSe freaca putin untul cu zaharul si apoi se pun celelalte ingrediente Intai facem maiaua,pe care o lasam la crescut intr-un...
Cozonac de sarbatoriIn galetusa de la MdP adaugam laptele caldut, sarea, miere de albine, vanilia si coaja de lamaie. Dupa adaugam faina, untul...
Cozonac cu miere, stafide si migdaleSe ia un cutit cu lama foarte ascutita si se despica avocado-ul. I se scoate miezul, i se adauga un ou tare taiat marunt,...
Crema de ou cu avocadoSe face o pasta din 100gr margarina vegetala si 2-3 lingurite mustar. Se ung felii de paine cu aceasta pasta si deasupra se...
Sandviciuri cu maslineSe freaca intr-o cratita mica pe un disc de tabla pus pe un foc foarte mic mierea cu un varf de lingurita de bicarbonat,...
Rulouri cu nuci (de post)Se freaca marmelada cu apa pana se face ca o crema. Cand pasta este moale se adauga uleiul, romul, fructele (stafidele se tin...
Chec de marmeladaIn cateva linguri de ulei incins se pun cartofii felii si se adauga apoi ceapa tocata mai mare si ardeii taiati...
Cartofi cu ardei si ceapa la tigaieIntr-o tigaie mare se pun doua trei linguri de ulei in care se rumenesc ceapa si usturoiul taiate marunt. In cratita in care...
Stufat cu carne de miel sau oaieDeoarece cotletul meu era gros si nu stiam cat de batran a fost porcul , care l-a furnizat, am preferat da-l marinez. L-am...
Cotlet umplut pe pat de legumeDin ingredientele pentru aluat se face un aluat care se intinde un dreptunghi (latimea cam 35 cm), se unge cu unt si peste se...
Colacel cu caise uscate si ciocolataPentru aceasta reteta am folosit galbiori, dar puteti folosi orice fel de cipuerci. Cele de padure sunt insa mult mai aromate...
Bureti in sos de smantana cu galuste de fainaSe spala pulpa de miel bine, dupa care se impaneaza cu usturoi. Se ia o tava, unsa in prealabil cu unt pe care se va aseza...
Friptura de miel la tavaCiorbă de miel reţetă. Se pune apa intr-un vas adanc si se fierbe in clocot. Se adauga morcov, telina, ceapa toate tocate...
Ciorbă de miel reţetă a la BuzauDin aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marime tavii in care se coace pasca. Se unge tava cu...
Pasca cu smantana IIn tava unsa si tapetata cu faina se pune un strat gros de 0,5 cm de aluat de cozonac sau aluat fraged cu care se imbraca si...
Pasca cu smantana 2Cele 8 galbenusuri si 4 albusuri se bat bine cu zaharul. Se adauga smantana (care in prealabil a stat cateva ore la scurs...
Pasca cu smantana 3Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga smantana si cele 3-4 linguri de faina, in ploaie. Albusurile se bat spuma si se...
Pasca cu smantanaDrojdia se freaca cu 2 linguri zahar pana se lichefiaza . Se adauga 2 linguri lapte caldut si putina faina. Se face o...
Cozonac moldovenescPieptul de pui taiat cubulete mici,Ceapa si usturoiul tocat marunt se pun in tigaie cu o lingura de ulei si se prajesc 5...
Rosii umplute cu piept de pui(gaina)Quiche cu ton si branza este o reteta traditional frantuzeasca, insa poate suferi multiple modificari de la o zona la alta....
Quiche cu ton si branzaSpanacul il puneti la fiert, apoi il stracurati bine, il faceti piure apoi cu mixerul. Untul il topiti pe foc, adaugati apoi...
Chec de spanacSe fierbe soia dupa instructiunile de pe ambalaj si se scurge bine de tot. Ciupercile se scurg si ele bine(daca sunt din...
Pateuri cu soia si ciuperciAm fiert un muschi mic de vitel si l-am taiat felii cand s-a mai racit. Intr-un castronel am amestecat 3 linguri zdravene cu...
Carne de vitel cu sos de smantanaAm pus la fiert o rata (exceptand copanele ca sa nu fie prea mult pentru 4 persoane) cu o portocala, foi de dafin, sare,...
Rata cu orez (Arroz de Pato)Punem intr-un vas faina, piperul, boiaua si untul la temperatura camerei si amestecati. Adaugam branza si mustarul si...
Bastonase de parmezanTaiati toate legumele si mozzarella in bucati mici. Puneti ardeii pe foc pana devin sticlosi. Intre timp, amestecati ouale cu...
Quiche cu ardei, rosii si mozzarellaSe lasa ciolanul in apa cateva ore, se arunca apa, se pune la fiert in apa rece cu sare. Aprox dupa 1 ora se adauga legumele...
Ciorba de legume cu ciolanCiorbă de miel reţetă. Se fierbe capul de miel cam 35-40 min. in apa cu sare si se spumeaza (dupa ce incepe sa fiarba), se...
Ciorbă de miel reţetă cu macrisCalim intai putin zarzavatul Adaugam si varza taiata, mie imi place mult varza asta, atat ca aspect cat si ca miros in...
Ciorba de varza creata cu rasol si hreanSe bat albusurile spuma cu un praf de sare, separat se bat galbenusurile cu zaharul; Cand zaharul s-a topit se adauga faina...
Tarta cu fructeSe face un aluat cat mai omogen si se da 2h la frigo. Se taie in cubulete rahatul si se pune la muiat intr-o cescuta de rom...
Tarta cu migdale si ciocolataAm calit ceapa verde cu usturoiul si sare. Ciupercile sotate si racite le-am dat prin masina. Am amestecat totul, am...
Drob de ciuperciSe macina carnea, se amesteca direct cu oua, condimente, verdeturi. Se pune in tava la cuptor (cu sau fara ou fiert prin drob).
Drob ca la balteniSe face o adancitura in mijlocul gramezii de faina. Se sparg in ea ouale. Se adauga untul topit, laptele in care s-au...
Tort de zmeuraCateva din ingrediente pregatite: -galbenusurile si albusurile plus cele 2 linguri de ulei sarea sunt deja in cuva -drojdia...
Cozonac laudatMuffins sau mai pe romaneste briose au devenit niste deserturi foarte populare si la noi, iar popularitatea lor se datoreaza...
Muffins cu piersiciSe bat albusurile spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul+zaharul vanilat. Galbenusurile frecate,se aduga la spuma de ou,se...
Tort cu mandarineNucile se toaca marunt cu cutitul. Se fierbe compozitia la foc potrivit. Daca este prea moale se adauga 1-2 linguri pesmet de...
Crema de rahat topit (pentru cozonac)Ceapa am taiat-o pestisori, nu foarte subtiri, iar merele le-am dat pe razatoarea mare. Puiul l-am sarat pe interior si l-am...
Pui cu mere la cuptorSe taie zarzavaturile rondele si cubulete,prazul marunt si varza se curata de foile de deasupra. Patrunjelul se scoate sa se...
Ciorba de varza de bruxellesAmestec sarea cu piperul si boiaua. Legumele si merele le tai bucati si le imprastii pe fundul tavii. Condimentez carnea si o...
Pulpa de porc la tavaClatitele banatene sunt o reteta de clatite dulci cu sos de vanilie si branza delicioase, si potrivite pentru desert. Copiii...
Clatite banateneUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori