Corabioarele de ou pe sos de smantana sunt aperitive simple si decorative. Tocam verdeturile, le condimentam, le amestecam cu...
Corabioare de ou pe sos de smantanaChecul aperitiv cu sunca si cascaval este o mancare cu carne simpla si delicioasa ce se serveste ca si aperitiv. Se bat...
Chec aperitiv cu sunca si cascavalChecul aperitiv cu sunca si zarzavaturi este o mancare cu carne simpla si delicioasa ce se serveste ca si aperitiv....
Chec aperitiv cu sunca si zarzavaturiArdeii kapia umpluti cu branza sunt aperitive rapide si gustoase. Se curata ardeii de cotor, se umplu cu pasta din branza,...
Ardei kapia umpluti cu branzaCiorba de dovlecei cu smantana este delicioasa si simplu de preparat. Pentru aceste retete de ciorba trebuie sa folositi 1...
Ciorba de dovlecei cu smantanaPentru chifle cu lapte se face un aluat la rece ca pentru painea cu lapte. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna...
Chifle cu laptePainea cu cartofi traditionala ese o paine de casa delicioasa si care se mentine proaspata pentru multe zile. Se fierb...
Paine cu cartofi traditionalaPentru painea cu lapte se cerne faina in copaie. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul,...
Paine cu lapte delicioasaPentru prepararea suncii se scoate frumos pulpa, fara sa se rupa carnea si se taie cate putin din margini ca sa capete forma...
Prepararea sunciiChiftelutele cu dovlecei, vinete si ton sunt delicioase si usor de preparat. Puteti folosi ton din conserva, insa de...
Chiftelute cu dovlecei, vinete si tonGombotii cu prune sunt deliciosi. Tuturor le plac galustele cu prune, iar reteta este deosebit de usoara.
Gomboti cu prune si pesmetBrownie Cheesecake este o reteta deosebita de cheesecake pe care o puteti face cu orice ocazie.
Brownie CheesecakePentru pelteaua de gutui se aleg gutui frumoase, de preferinta mici, galbene, coapte si fara pete. Se spala, se sterg cu o...
Peltea de gutui simplaPentru peltea de mere se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare. Cele fainoase se sfarama la fiert...
Peltea de merePentru pelteaua de zmeura se alege zmeura si se stoarce cate putina odata, printr-o panza. Se lasa sa se limpezeasca.
Peltea de zmeura simplaPentru serbetul de cafea se pun in tingirea de dulceata zaharul cu trei pahare de apa, si se procedeaza la fel ca la serbetul...
Serbet de cafeaPentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand...
Serbet de zahar ars simpluSerbetul de ciocolata este acel desert cremos potrivit pentru orice ocazie, fie ca e o zi innorata si rece, sau o dupa-amiaza...
Serbet de ciocolata cu vaniliePentru serbetul de lamaie se pun la topit, in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, zaharul cu patru pahare de apa. Cand...
Serbet de lamaie cu vaniliePentru serbetul de visine se storc bine visinile pana se obtin 3/4 pahar de zeama limpezita, care se completeaza cu apa,...
Serbet de visine simpluPentru serbetul de trandafir se vantura sau se dau prin ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca sa se indeparteze praful...
Serbet de trandafirPentru serbetul de zmeura se trece printr-un tifon de zmeura coapta, astfel incat sa se obtina 3/4 de pahar de zeama limpede....
Serbet de zmeuraPentru serbetul de capsuni se storc printr-un tifon des capsuni coapte si parfumate. Se lasa sa se limpezeasca si se pune in...
Serbet de capsuniBudinca cu Viermi pentru Halloween este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta trebuie doar sa pregatiti...
Budinca cu Viermi pentru HalloweenPentru dulceata de portocale se aleg portocale anume de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rade coaja galbena,...
Dulceata delicioasa de portocalePentru dulceata de gutui se curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o...
Dulceata delicioasa de gutuiDulceata de prune verzi este foarte buna si se face la fel ca si dulceata de caise verzi. Veti avea nevoie de prune verzi,...
Dulceata de prune verziPentru dulceata de caise coapte la 1 kg de zahar, se pune o farfune adanca plina de caise curatite. Se aleg caise frumoase,...
Dulceata de caise coapte cu lamaiePentru dulceata de caise verzi se alege o farfurie adanca plina de caise verzi, tinere, care nu au inca samburele format. Se...
Dulceata de caise verzi cu lamaieDulceata aromata de visine se face la fel ca cea de cirese albe. Veti avea nevoie de visine, zahar, vanilie si zeama de lamaie.
Dulceata aromata de visineDulceata de cirese amare se face la fel ca cea de cirese albe. Veti avea nevoie de cirese fara samburi, zahar, vanilie si...
Dulceata delicioasa de cirese amarePentru dulceata de cirese albe aveti nevoie de o farfurie adanca, plina cu varf, de cirese fara samburi, zahar vanilie si...
Dulceata de cirese albe cu vaniliePentru aceasta dulceata se aleg trandafiri frumosi care sa nu fie vestezi. Se aleg foile una cate una, rupand capatul alb,...
Dulceata delicioasa de trandafirDulceata de mure se face la fel cu dulceata de fragi, se adauga la fiert putina vanilie. Veti avea nevoie de mure, zahar,...
Dulceata buna de mureDulceata de zmeura se face la fel cu cea de fragi. Este foarte buna si usor de preparat. Veti avea nevoie de zmeura, zahar,...
Dulceata aromata de zmeuraDulceata de fragi este foarte buna iar pentru aceasta se aleg fragii unul cate unul, sa fie toti intregi si frumosi. Nu se...
Dulceata delicioasa de fragiDulceaţă de căpsuni reţetă. Pentru dulceata delicioasa de capsuni (reteta din Ardeal) se aleg capsuni mijlocii, frumoase...
Dulceaţă de căpsuni reţetă (reteta din Ardeal)Dulceaţă de căpsuni reţetă. Pentru dulceata aromata de capsuni se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete. Se spala...
Dulceaţă de căpsuni reţetăPentru pasta de gutui se spala gutuile, de preferinta mici, se taie in patru, se scoate casuta cu samburi si se pun sa fiarba...
Pasta de gutui (Chitonoaga)Pentru marmelada de portocale se aleg portocale mari cu coaja groasa, se spala si se sterg.
Marmelada gustoasa de portocaleMarmelada delicioasa de pere se face la fel ca marmeleda de mere. Se poate face si amestecata din pere si mere. Este foarte...
Marmelada delicioasa de perePentru marmelada de mere se aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la...
Marmelada delicioasa de merePentru magiun (povidla) se spala prune bine coapte, se scurg de apa si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata sau,...
Magiun (povidla)Pentru marmelada de prune se curata prunele de coaja si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata impreuna cu zaharul....
Marmelada de prunePentru marmelada de caise cu coaja se aleg caise bine coapte, se spala, se scurg si se rup in doua indepartand samburele.
Marmelada de caise cu coajaPentru dulceata de prune coapte se curata de pielite o farfurie adanca plina de prune nu prea coapte. Prunele se curata usor...
Dulceata de prune coapteChec de piept de pui este o reteta simpla si delicioasa pe care oricine o poate pregati. Aveti nevoie de 250 g piept de pui.
Chec de piept de puiPrajitura Francisc este o reteta de prajitura foarte simpla. Pentru a pregati aceasta prajitura trebuie sa folositi 6 oua.
Prajitura FranciscCartofi copti legati este o mancare simpla si gustoasa. Pentru a face cartofii copti in acest fel va trebuie o rotita mica de...
Cartofi copti legatiPrajitura Sfaramata cu mere este delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu mere trebuie sa folositi circa 1 kg de mere.
Prajitura SfaramataUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii