Amestecati drojdia cu zaharul si cu 4 linguri de apa pentru a prepara maiaua. Dupa ce s-a umflat putin, framantati-o cu...
Pizza cu carne de pasare BucegiInabusiti in cuptor feliile de cartofi cu putina apa si o lingura de ulei, apoi scoateti-le la rece. In timp ce cartofii sunt...
Musaka cu carne de porc Bucegi si cartofiTaiati cate un capacel chiflelor, in partea superioara, scobiti-le cu grija folosind un cutit ascutit, iar apoi ungeti-le in...
Chifle umplute cu carne de pasare Bucegi si rumenite in cuptorPuneti 3l de apa cu sare la fiert, iar cand aceasta clocoteste, adaugati macaroanele rupte in doua si fierbeti-le conform...
Macaroane cu carne de pasare Bucegi si cascavalSe curata ceapa, se spala, se sterge, se toaca marunt si se pune la calit, in ulei, la foc mic. Cand devine sticloasa, se...
Ardei umpluti cu sos de smantanaSe fierb ouale (considerati si acest timp daca nu aveti deja ouale fierte) eu folosisem la aceasta reteta oua de Pasti, dar...
Oua umplute, fara maioneza
Castanele se pun la oparit in apa fierbinte. Dupa aceea, se scot si se curata de coaja si pielita. Miezul de castane se pun...
Supa crema de castane
Orezul se spala, apoi se pune pe foc, intr-un vas cu unt. Se toarna peste apa fierbinte cu sare si se fierbe aproximativ 20...
Supa de orez
Painea taiata cubulete mici se pune la prajit in unt. Dupa, se toarna peste aceste cubulete laptele amestecat cu zahar si se...
Supa rapida de ouaAndivele si prazul se taie rondele mici care se pun cu o lingura de unt intr-un vas sa se caleasca.
Supa de andive cu praz
Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-un vas se topeste untul, se adauga peste legumele si se lasa sa se...
Supa de andive cu legumeSe scot fructele de padure din congelator cu 15-20 minute inainte de preparare. Se separa cele 3 blaturi si se insiropeaza...
Tort cu fructe de padure si crema de vanilieBorsul de peste este delicios si foarte hranitor. O supa de peste foarte aromata si consistenta, perfecta pentru zilele cu...
Bors de peste (pastrav)
Andivele si cartofii se spala, se taie in bucati si se pun pe foc, la fiert pentru o jumatate de ora. Se potriveste de sare...
Supa crema de andiveCarnea se taie bucati, se condimenteaza si se prajeste bine in ulei. Cand carnea este bine rumenita se adauga ceapa tocata...
Gulas in paineBlat: Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie sefreaca cu...
Tort de ciocolataSpanacul se curata, se spala si se pune la oparit in apa fierbinte. Se scoate din apa, se strecoara si se toaca marunt....
Supa de spanac cu crutoaneFacem un aluat din 250 gr drojdie inmuiata intr-un castron cu pic de sare. Incalzim apa si o turnam peste faina. Punem...
Pizza taraneascaMorcovul, ceapa, patrunjelul, telina, cartoful si varza se curata si se taie fideluta sau se dau pe razatoare. Supa de legume...
Supa de legume cu crutoane
Se curata, se spala si se taie fideluta sau se dau pe razatoare legumele, inafara de fasolea boabe si de rosii. Acestea se...
Supa crema de legume cu crutoane
Macrisului i se indeparteaza cozile, apoi se spala si se marunteste. Intr-un vas se pune unt la topit, dupa care se adauga...
Supa de macris cu crutoaneSe curata si se spala cartofii. Se taie ca pentru cartofi prajiti, dar mai mari. Se spala si despica in buchetele conopida....
Peste cu cartofi si conopida la cuptorPentru a da un gust deosebit carnii facem un sos din 1 lingura otet balsamic, 2 linguri miere de albine, 1 lingura de sos de...
Piept de pui la gratar si cartofi gratinatiLuam pieptul de pui si il taiem in patru felii, pe cate le batem usor cu ciocanul. Le punem deoparte si continuam cu...
Piept de pui umplutSe curata pestele si se indulceste cu sare. Ceapa se taie solzisori iar morcovul si rosia felii. Intr-o tava se pune folie de...
Pastrav la cuptorPieptul de pui se taie betisoare cat un deget de groase, apoi se face un amestec din chili, boia si rozmarin, sare si piper....
Pui crocant cu pesmetSeparat punem la fiert: cartofii, morcovul si oiuale. Intre timo tocam sprotul. Cand sunt fierte legumele se Se pun la fiert...
Salata mimoza
Morcovii, patrunjelul, telina, pastarnacul, ceapa, cartofii si fasolea se curata, se spala si se taie in jumatate. Se pun...
Supa de rosii cu legumePentru a obtine o marinata delicioasa amestecam usturoiul pisat, vinul, sosul de soia cu piper si ghimbir macinat. Feliem...
Muschi de porc la gratarSe amesteca zaharul cu scortisoara si zaharul burbon. Pe masa de lucru punem o cantitate egala de zahar atat cat e foaia de...
Felii de foietaj caramelizatAceasta mancare delicioasa se pregateste in mod traditional. Ardeii umpluti se fierb foarte repede.
Ardei umpluti
Intr-un vas se pune apa sa clocoteasca dupa care se adauga ceapa taiata marunt, mazarea si se potriveste de sare. Se lasa sa...
Supa crema de mazare cu crutoane
Se curata si se spala ceapa si morcovul, dupa care maruntesc si se pun la fiert impreuna cu fasolea boabe. Dupa ce au fiert,...
Supa crema de fasole boabe cu crutoane
Se curata, se spala si se taie marunt ceapa, morcovul, telina si patrunjelul. Se pun la fiert apoi impreuna cu fasolea boabe....
Supa de fasole boabe
Morcovul, patrunjelul si telina se curata si se maruntesc. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot si...
Supa crema de legume
Se curata, se spala si se toaca marunt ceapa, morcovul, patrunjelul si telina. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce...
Supa de zbarciobi
Se curata si se maruntesc cartofii, ceapa si telina. Se pun sa fiarba intr-un vas cu apa. Cand au fiert, se scot din vas si...
Supa crema de cartofi cu crutoane
Se curata si se toaca foarte marunt ceapa. Se pune apoi intr-un vas, acoperit cu capac, cu unt, la calit, pe foc mic. Cand...
Supa de ceapa cu crutoane
Dovleacul se curata de coaja, si se scoate miezul care se fierbe in apa cu putina sare. Dupa ce s-a fiert, se scurge si se...
Supa crema de dovleac cu crutoane
Se spala, se curata si se taie bucati salata verde. Apoi se pune intr-un vas cu 2 litri de apa fiarta. Separat, intr-o...
Supa de salata verde cu costitaSalata verde se spala si se taie bucati. Acestea se pun la innabusit in unt si se toarna peste ele supa in care au fiert...
Supa de salata verde
Se spala, se desface in buchetele si se opareste conopida. Intr-o tigaie, pusa pe foc, se pune untul si faina si se amesteca...
Supa crema de conopida cu crutoane
Intr-un vas se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca pana isi schimba culoarea. Se toarna apa si buchetelele de...
Supa de conopida cu crutoane
Pentru prepararea acestei supe e nevoie de paine veche, de cateva zile. Aceasta se taie bucatele si pe pune intr-un vas cu...
Supa crema de paine
Pieptul de pui se desparte in doua si fiecare parte se desface ca pentru snitele. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se unge...
Piept de pui cu crenvusti si cascavalTortul choux a la creme este o reteta de tort deosebita. Este un tort foarte aspectuos, delicat, iar de gust nici nu mai vorbim.
Tort choux a la cremePrepararea blatului: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu telul. Ca sa se prinda bine se adauga un...
Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocosEclerele cu ciocolata si cafea sunt niste prajituri de casa delicioase. Pregatirile incep cu aluatul pentru ecler. Apa se...
Ecler cu ciocolata si cafea
Intr-u litru de lapte fiert, amestecat cu 4 linguri de zahar se toarna in ploaie grisul si se amesteca continuu. Cand incepe...
Gris cu lapte
Prazul, morcovii, varza si cartofii se curata, apoi se maruntesc: prazul se taie felii subtiri, morcovii se dau pe razatoare,...
Supa taraneasca cu legume
Legumele se curata si se maruntesc: prazul se taie felii subtiri, morcovii se dau pe razatoate, cartofii se taie cubulete...
Supa taraneasca cu legume
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane