Orezul se spala si se pune la fiert, dupa care se scurge printr-o sita. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei dupa care se...
Drob de orezSe oparesc frunzele de vita cu borsul care a dat in foc cu putin cimbru si o ceapa mica. Eu pastrez cate 10 frunze de vita...
Sarmalute in foi de vita de vieSe pune apa intr-o oala, se lasa la fiert pana da apa in clocot, dupa care se adauga pastele si se fierb 8 min. Intr-o tigaie...
Paste cu migdaleIntr-un bol se dizolva drojdia cu apa, sarea si zaharul si se lasa se 10-15 minute sa dospeasca. Intr-un bol mai mare pui...
Paine de casaFaina se amesteca cu laptele caldut, apoi se adauga apa minerala, galbenusurile, zaharul, uleiul, aromele, se amesteca pana...
Clatite cu crema si sos de mure
Caisele se taie in doua jumatati si se curata de samburi. Se scot semintele din samburi si se fierb in siropul preparat din...
Oua surpriza pe orez
Se curata prazul si se taie felii subtiri. Acestea se pun la rumenit in 3 linguri ulei. Separat, se toaca ceapa, se pune cu...
Orez cu praz
Intr-un vas se pun 50 gr unt si se lasa sa se infierbante. Se adauga apoi orezul, se amesteca cu lingura si se lasa sa se...
Orez cu ficatei de pasare
Se caleste in 50 gr unt pus intr-un vas cu capac mazarea, apoi se adauga putina apa fierbinte, zahar si se lasa la fiert pana...
Orez cu mazare si cascaval
Orezul se spala si se fierbe in apa calda cu putina sare. Separat se curata si se fierbe mazarea. Dupa ce a fiert, orezul, se...
Orez cu mazare si sos
Se spala si se pune la fiert orezul, in apa calda cu sare. Se lasa sa fiarba la foc mic sau la cuptor, apoi se strecoara, se...
Orez cu spanacSe face o maia din putina faina, drojdie, 1 lingurita de zahar si putin lapte cald. Se lasa la crescut iar apoi se adauga...
Crizanteme cu ciocolata si gem de corcoduse
Orezul se amesteca cu ulei, se adauga apa si se introduce in cuptor. Ciupercile se taia felii si se pun cu unt intr-un vas,...
Orez cu ciuperci
Se pune orezul intr-un vas cu apa si se tine 2 ore, ca sa se umfle bine. Apoi se scurge si se pune la fiert cu 3 cesti de apa...
Orez pentru garnituri
Prima data spalam orezul in mai multe ape pentru a indeparta amidonul. Dupa ce l-am spalat il punem intr-un vas acoperit timp...
Orez cu bulion de rosii
Ceapa se toaca marunt si se pune cu untul intr-un vas, pe foc, sa se caleasca bine. Se adaug apoi orezul si se amesteca tot...
Orez cu ceapa
Orezul bine spalat si uscta intr-un servet se pune pe foc intr-un vas cu unt infierbantat. Se amesteca cu furculita cateva...
Pilaf de orez fara carne
Dupa ce s-a spalat bine orezul se pune in apa sa se umfle. In acelasi timp se toaca ceapa, ardeii si gogosarii marunt si se...
Pilaf de orez
Ceapa se marunteste si se pune la rumenit in putin unt. Se adauga apoi orezul, se amesteca doua minute si se toarna deasupra...
Rizotto
Se fierbe orezul in lapte cu sare pana scade de tot. Se lasa la rece pana a doua zi. Atunci se adauga galbenusurile de oua,...
Orez transat
Hribii se spala foarte bine si se taie felii iar apoi se pun cu ceapa tocata in ulei, pe foc mic, sa se caleasca pana scade...
Orez cu hribi
Se pune orezul la fiert in apa cu putina sare. Se pun 50 gr unt intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga faina si se...
Orez gratinat
Orezul se pune la fiert in apa timp de 10 minute, iar apoi se scurge, se clateste si se pune din nou la fiert dar de data...
Rizi-bizi
Orezul si mazarea se pun separat la fiert in apa cu unt si sare. Se unge cu unt o cescuta mica, care se umple cu orez...
Rizi-bizi cu mazare
Se spala bine orezul si se fierbe in apa 3 minute, ca sa se umfle. Se scurge si se repeta operatiunea sub jetul de apa. Se...
Orez moldovenesc
Se prepara orezul dupa reteta de orez moldovenesc si se amesteca cu fructele taiate marunt. Se ia din amestec cate o lingura,...
Crochete de orezFaina si praful de copt se pun intr-un castron si se amesteca. Separat, se amesteca restul ingredientelor. Se adauga faina...
Prajitura cu piersici
Se toaca ceapa si se caleste in unt, impreuna cu orezul. Se adauga ardeii si rosiile taiate marunt si se lasa sa se inmoaie...
Orez cu rosii
Se pune intr-un vas mare orezul bine spalat si se toarna peste el apa calda si laptele. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba...
Bulete de orezSe desface brocoli si conopida buchetele si se pun la fiert. Se unge un vas cu unt si se presara pesmet. Se pune un strat de...
Conopida si brocoli gratinate
Se face o mamaliga mai moale din apa, lapte, malai si sare. Cand este gata preparata se adauga o lingura cu unt si casul...
Mamaliga cu branza la cuptorSe bate oul cu zaharul, sare, o lingurita ulei, esenta de rom si zahar vanilat, dupa care se adauga laptele si se...
Clatite cu gem de caise si topping de zmeura
Alivanca este o mancare ieftina si sanatoasa. Este usor de preparat si e foarte delicioasa.
Alivanca cu smantanaVarza de Bruxelles cu legume si pui este o mancare delicioasa, dar mai ales sanatoasa. Aceasta mancare de varza cu carne este...
Varza de Bruxelles cu legume si pui
Se amesteca malaiul cu faina, branza de vaci, untul, sare, zaharul si iaurturile. Se amesteca bine toate aceste ingrediente...
Budinca din malaiDrojdia se pune la dospit, impreuna cu 5 linguri de apa calduta si se lasa la loc calduros cca 15 min. Se amesteca faina cu...
Briose cu banane si nuci
Se opareste malaiul cu laptele fierbinte, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Se freaca galbenusurile cu zaharul si...
Prajitura cu malaiSe curata ciupercile, se spala si se taie de dimensiuni potrivite. Intr-o cratita, se pune uleiul la incins, se adauga...
Tocanita de ciuperci cu usturoiSe curata hreanul si se da pe razatoarea mica, in loc bine ventilat si aerisit. Se adauga putin otet, zaharul, smantana, sare...
Sos de hreanSe spala merele, se scobesc cu o lingurita pana sunt scoase cotorul si semintele. Se amesteca bine magiunul cu nuca. Merele...
Mere umplute cu magium de prune
Se prepara o mamaliguta moale, bine fiarta, din malai, apa si sare. Deasupra ei se presara branza de vaci si smantana, sau...
Mamaliga cu branzaSe toaca, se zdrobesc rosiile si se pun la fiert pana scade zeama. Intr-o oala se pune apa la fiert, in care se adauga...
Supa de rosii cu taitei de casaAm facut un aluat din 1 cana de tarate, 1 cana de faina integrala, 1 cana de apa in care am dizolvat drojdia si sarea. Am...
Fursecuri cu legume si cascavalIntr-un castron se pun faina, untura, zaharul vanilat, oul intreg, smantana si se amesteca pana se formeaza o coca. Aceasta...
Cornulete cu dulceataIntr-o oala mare se pune apa cu sare si cu otet la fiert, la foc potrivit. Se scoate din varza coceanul (cotorul) si se pune...
Sarmale de post cu ciuperci
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare, ca pentru bezea, apoi adaugam zaharul in ploaie si mixam...
Tort cu crema de ciocolataCarnatii se aseaza in cercuri in tava unsa cu ulei si presarata cu rozmarin. Se impaneaza cu usturoi si se baga in cuptorul...
Carnati cu sos de ceapaFructele se lasa la scurs in strecuratoare pana se dezgheata si se zdrobesc in blender impreuna cu zaharul. Separat se...
Tort cu fructe de padureCuratam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape. Morcovii si albitura se curata si se dau prin...
Ciorba de loboda
Se taie felii de franzela, care se inmoaie in lapte. Se lasa feliile pana ce absorb tot laptele. Se sparg ouale si se bat...
Friganele cu paine
Se pune apa in ceaun si se lasa pe foc sa fiarba. Cand clocoteste apa, se pune un praf de sare si un pahar cu malai, care se...
Mamaliga
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane