Se pune arpacasul sa fiarba, pana se obtine o supa groasa. Se ia de pe foc, apoi se trece prin sita, se adauga supa de legume...
Supa de arpacas
Crupele de ovaz se spala si se pun apoi la fiert. Cand supa capata consistenta groasa, se ia de pe foc, se trece prin sita si...
Supa crema de ovaz
Boabe de porumb se aleg si se spala, dupa care se pun la fiert in apa rece. Separat se curata si se taie morcovul,...
Supa crema de porumb
Din legumele curatate, spalate si maruntite se prepara o supa de legume. Dupa ce a fiert, aceasta se strecoara, se...
Supa crema de grisSe separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara peste galbenusuri sare si putin...
Tort cu doua cremeSe bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare....
Tort martisor
Putem face aperitive delicioase din baghete si cateva ingrediente. Pentru bagheta umpluta avem nevoie de conserva de ton,...
Bagheta umpluta1. Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Intr-o tigaie adanca se pune mai mult ulei si se rumenesc putin cartofii....
Musaca de cartofiAfumatura se rumeneste in putin ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga faina si se...
Ciorba de fasole verde cu afumaturaSe fierb foile in apa cu sare si neaparat cativa stropi de ulei, pentru ca altfel se lipesc intre ele si nu se mai pot...
LasagnaSe curata, se spala ceapa (se opreste una pentru sos), se toaca marunt sau se da prin masina de tocat carne iar apoi se...
Ardei umpluti cu carneCarnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine, oul, sarea, piperul, chili si usturoiul. Se amesteca...
Chiftelute cu sos si spaghetePasca aromata este o reteta de pasca perfecta pentru masa de Paste. Pasca este o mancare traditionala ce se serveste de Pasti.
Pasca aromataPrunele se spala sub jet de apa, li se scot coditele si se pun intregi sau jumatati pentru aspect. Apa impreuna cu zaharul si...
Compot de pruneAluat: Intr-un castron maream pus faina cu untul partial topit si am amestecat( cu o lingura sau cu mixerul folosind...
Prajitura frageda cu mereVarza se tine la desarat si apoi se spala. Carnea se da prin masina. Ceapa se toaca marunt si se caleste. Daca e carnea grasa...
Sarmalute in foi de varzaGogonelele taiate se calesc impreuna cu ceapa si cu 3 linguri de ulei. Se adauga 2 litri de apa si se lasa la fiert 30 min. D
Bors de gogoneleMorcovii, pastarnacul si ceapa se toaca marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei, in cratita in care se va finaliza zama....
Zama de crumpeSe macina nucile la masina de cafea si se lasa cateva bucati mai mici. Se pun stafidele la hidratat in esenta de rom...
Tort caramelSe dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna la mijlocul fainii intr-un castron. Lasi 5...
FocacciaCeapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei dupa care se amesteca cu carnea, oul, patrunjelul tocat,...
Chiftele prajiteCartoful se taie rondele si se rumeneste in ulei la foc mic, apoi se adauga ceapa si ardeiul taiate fasii si se calesc putin....
Omleta rusticaIn mod evident se face intai mamaliga. Se fierb ouale si kaizerul sau afumatura se caleste putin in tigaie, fara ulei. Ouale...
Bulz a la Droop
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma foarte tare cu 100 g zahar. Margarina se freaca cu restul de zahar pana nu se mai...
Chec MarilenaSe taie si se bate carnea ca pentru snitele si se condimenteaza cu sare si piper. Se dau bucatile prin faina si se prajesc...
Snitel in seapaTocam ceapa, morcovul si ardeiul, pe care le calim intr-o lingura de ulei. Dupa ce se inmoaie legumele, punem rosiile si...
Mancare de fasole boabe cu chifteleSe curata ciupercile, se spala si se taie cubulete.Se curata usturoiul, se spala si se toaca. Se pune o oala cu apa si sare...
Paste cu ciuperci si maslineIntr-o oala punem la fiert: ceapa, usturoiul si lamaia. Le lasam pana se amesetca un pic mirosurile. Cand simtim aroma punem...
Piept de pui cu legume in vinSe curata ceapa si se toaca marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se curata usturoiul, se spala si se...
Cartofi scazuti cu usturoiIntr-un vas mare se pun 4 galbenusuri, 1 ou intreg, margarina, 100 gr zahar si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful...
Prajitura cu dulceata de caiseSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si mereIntr-un vas mic se pune 50 ml de apa, la fiert, apoi se adauga 2 linguri de faina, amestecand continuu pana se ingroasa, se...
Paine de casa in tavaSe spala costita, se portioneaza in lungul coastelor si se condimenteaza cu sare, piper, boia. Ceapa se curata, se spala si...
Costita de porc la cuptorSe spala bucata de miel si se curata de pielita, se curata usturoiul si se taie bucatele. Se incresteaza mielul din loc in...
Friptura de mielIntr-o cratita se pune putin ulei impreuna cu sucul de rosii, la fiert, la foc mic, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga...
Piept de pui cu sos de rosiiSe spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Cand s-au fiert, se scurge apa de pe ei, se lasa la racit si apoi se curata de...
Salata de cartofi cu porumbCarnea de peste se trece prin masina de tocat. Morcovul si cartoful se dau pe razatoare si se scurg bine de zeama. Se pun...
Chiftele de pesteSe curata cartofii, se spala si se taie felii. Se curata ceapa, se spala si se toaca marunt. Intr-o oala, se pune uleiul la...
Mancare de cartofi cu castraveti muratiSe da casul pe razatoarea mare. Kaizerul se taie cubulete. Intr-o oala se pune apa cu sare, la fiert si cand clocoteste se...
Pui umplut cu spagheteAlegem un castron adanc in care punem faina amestecata cu un praf de copt, ouale, sare, piper, lapte, ulei. Mixam sau...
Briose aperitivFacem un aluat din drojdie, zahar, putin lapte caldut si o lasam sa creasca. Punem faina intr-un castron, adaugam oul,...
Briose cu branza si chimenSe fierbe fasolea, iar dupa ce s-a scurs se paseaza. Piureul obtinut se amesteca bine adaugand treptat ulei. Cand s-a albit...
Aperitiv cu branza si crema de fasoleSe taie pieptul de pui felii, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu condiment de pui, se pune o felie sunca si...
Cordon Bleu la cuptorSe curata ciupercile si se indeparteaza coditele, dupa care le lasam sa se scurga de apa. Se amesteca pateul cu ardeiul gras...
Ciuperci pane umpluteSe taie foile de placinta de-a lungul in 4 fasii si se acopera cu o carpa pentru a nu se crapa. Se mixeaza restul...
Placintele cu pate BucegiSe taie ouale in doua si se scot galbenusurile. Intr-un blender se mixeaza galbenusurile cu pateul de porc, smantana,...
Oua umplute cu pate BucegiSe curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Intr-o tigaie cu ulei se pun cartofii, la foc mic. Ceapa se curata, se...
Pizza cu blat de cartofiMorcovul, ceapa, patrunjelul si telina taiate cubulete se pun la calit cu ulei. Cand s-au calit de adauga apa si vegeta si se...
Ciorba de dovlecelSe spala bine puiul, se fac crestaturi pe piept, copanele dupa care in condimentam bine peste tot, ii facem masaj cu...
Pui la punga cu broccoliAsezati faina amestecata cu piper intr-o farfurie, iar pesmetul intr-o alta farfurie.Taiati calupurile de carne din fiecare...
Snitel pane din carne de porc BucegiTaiati cate un capacel in partea superioara a rosiilor, apoi scobiti-le cu grija astfel Incat sa nu se rupa, folosind o...
Rosii coapte, umplute cu carne de porc Bucegi
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane