Retete culinare

Oua fierte cu rosii
Aperitive cu oua

Oua fierte cu rosii

Se aleg rosii tari, de aceeasi marime, se spala si se taie felii. Ouale se fierb patru minute, ca sa fie cleioase. Se lasa sa...

Oua fierte cu rosii
Oua cu cascaval la cuptor
Aperitive cu oua

Oua cu cascaval la cuptor

Se rade pe razatoarea mica cascavalul si se asterne jumatate din cantitate intr-un vas de inox bine uns cu unt. Peste...

Oua cu cascaval la cuptor
Oua in aspic
Aperitive cu oua

Oua in aspic

Daca iti plac aperitivele deosebite, pregateste oua in aspic. Aceasta reteta este delicioasa si usor de preparat.

Oua in aspic
Tarta cu prune
Prajituri

Tarta cu prune

Se face un aluat din faina, zahar, praf de copt, ou si untura. Se intinde 3 sfert din aluat si se pune intr-o tava. Se pun...

Tarta cu prune
Tartine oltenesti
Sandviciuri

Tartine oltenesti

Se pune intr-o oala faina, pe foc, se amesteca cu doua linguri cascaval ras si cu laptele, apoi se lasa sa se raceasca si se...

Tartine oltenesti
Tartine cu piure de fasole boabe
Sandviciuri

Tartine cu piure de fasole boabe

Se fierbe fasolea in apa, se trece prin sita, se amesteca batand bine cu putin lapte cald, unt si sare.

Tartine cu piure de fasole boabe
Tartine cu unt si tarhon
Sandviciuri

Tartine cu unt si tarhon

Se freaca bine untul. Se taie marunt frunzele de tarhon, spalate in prealabil, se amesteca in unt, se presara putina sare si...

Tartine cu unt si tarhon
Unt cu branza de vaci si ceapa
Aperitive cu branza

Unt cu branza de vaci si ceapa

Se freaca branza de vaci cu untul si cu ceapa tocata fin. Se mai adauga o lingurita cu marar tocat.

Unt cu branza de vaci si ceapa
Unt picant pentru tartine
Sandviciuri

Unt picant pentru tartine

Se freaca untul cu boiaua de ardei si cu un praf de sare, apoi se prepara tartine. Puteti folosi biscuiti sarati sau paine...

Unt picant pentru tartine
Unt cu cascaval
Aperitive cu branza

Unt cu cascaval

Se freaca untul cu cascavalul ras pe razatoarea mica, pana devine ca o pasta. Se aranjeaza pe o farfurie, facand deasupra...

Unt cu cascaval
Saleuri cu drojdie
Preparate dulci

Saleuri cu drojdie

Se dizolva drojdia in lapte si se amesteca in faina, apoi se adauga untul, un praf de sare si se framanta bine. Se intinde o...

Saleuri cu drojdie
Saratele umplute
Preparate sarate

Saratele umplute

Aceste saratele se umple cu o crema de branza topita. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase, avem nevoie de cascaval,...

Saratele umplute
Crochete de svaiter
Aperitive cu branza

Crochete de svaiter

Se bat albusurile spuma tare si se amesteca usor cu svaiterul ras. Se modeleaza cu mana bule mici, care se dau prin pesmet si...

Crochete de svaiter
Crutoane de cascaval
Aperitive cu branza

Crutoane de cascaval

Se taie cascavalul in forma de dreptunghiuri lungi de 5-6 cm, late de 3 cm si cu grosimea de 1 cm. Se dau prin ou batut,...

Crutoane de cascaval
Cascaval prajit
Aperitive cu branza

Cascaval prajit

Se presara boia de ardei rosu peste feliile de cascaval care se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in unt sau ulei.

Cascaval prajit
Mancare de pui cu gutui
Mancaruri cu carne

Mancare de pui cu gutui

Gutuile se spala bine, se taie in bucatele dupa ce se scoate mijlocul gutuilor. Feliile de gutui se prajesc putin in unt cit...

Mancare de pui cu gutui
Cascaval pane delicios
Aperitive cu branza

Cascaval pane delicios

Pentru un cascaval pane delicios se foloseste cascaval de calitate buna, ca cel de Dobrogea sau Olanda. Daca nu este de...

Cascaval pane delicios
Urda cu marar
Aperitive cu branza

Urda cu marar

Urda cu marar este foarte gustoasa si bogata in vitamine. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de urda, marar,...

Urda cu marar
Chiftelute gustari
Aperitive cu legume

Chiftelute gustari

Cartofii se fierb in coaja si se curata. Ceapa se taie bucati. Se da totul prin masina de tocat, se adauga sare, piper, ouale...

Chiftelute gustari
Cornuri calde la cuptor
Sandviciuri

Cornuri calde la cuptor

Cornurile se taie in doua pe lungime, se ung cu unt, se presara cu cascaval ras, se asaza in tava si se pun in cuptor fierbinte.

Cornuri calde la cuptor
Sandviciuri picante
Sandviciuri

Sandviciuri picante

Ouale fierte, rascoapte, se taie marunt. Se freaca untul spuma, se toaca ceapa si gogosarul foarte marunt. Se amesteca totul...

Sandviciuri picante
Bulete de cartofi cu peste
Aperitive cu peste

Bulete de cartofi cu peste

Se fierb cartofii in coaja, se trec prin sita si se amesteca, pe foc, cu unt. Ceapa se toaca si se inmoaie bine in unt, pe...

Bulete de cartofi cu peste
Tort Hansel si Gretel
Torturi

Tort Hansel si Gretel

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cacaoa,cu untul topit si esenta, pana obtinem un amestec omogen pe care il...

Tort Hansel si Gretel
Varza calita
Mancaruri cu varza

Varza calita

Varza se taie marunt. Legumele (ceapa, morcovii, gogosarul, rosiile) se curata si se toaca marunt (eventual la robot, pentru...

Varza calita
Pateuri de cartofi cu branza
Preparate sarate

Pateuri de cartofi cu branza

Se fierb cartofii in coaja, se curata, se dau prin masina de tocat si se amesteca cu faina, ouale batute, 50 gr unt si putina...

Pateuri de cartofi cu branza
Franzelute umplute
Sandviciuri

Franzelute umplute

Franzeluta se scobeste de miez. Se freaca bine untul, iar sunca si salamul se trec prin masina de tocat. Castraveciorul,...

Franzelute umplute
Cornulete cu sunca
Preparate sarate

Cornulete cu sunca

Se face o coca din smantana, sare si faina cat cuprinde. Se framanta bine, se intinde sub forma de foaie, care se taie cu...

Cornulete cu sunca
Rulada rece
Aperitive cu carne

Rulada rece

Se freaca separat ingredientele foarte bine. Mai intai punem carnea, o treime din unt, putin piper, galbenusurile, mustar,...

Rulada rece
Cornuri umplute
Preparate sarate

Cornuri umplute

Se desfac sardelele in jumatati, scotand sira spinarii si se toaca foarte bine pana devin o pasta care se amesteca cu putina...

Cornuri umplute
Branza in aluat
Preparate sarate

Branza in aluat

Aluatul se intinde in foaie, se taie patrate mari, care se umplu cu felii de branza, se lipesc marginile, se trec prin ou...

Branza in aluat
Placintele moldovenesti cu branza sau carne
Preparate sarate

Placintele moldovenesti cu branza sau carne

Se inmoaie drojdia cu 4 linguri lapte, se adauga 2 linguri faina si o lingurita de zahar si se pune la crescut. Se topeste...

Placintele moldovenesti cu branza sau carne
Placintele cu branza
Preparate sarate

Placintele cu branza

Se pune faina pe planseta, se amesteca bine cu untul, se adauga smantana si un praf de sare si se framanta bine, se izbeste...

Placintele cu branza
Placinta cu carne
Preparate sarate

Placinta cu carne

Se curata carnea de pielite si grasimi, se taie bucatele care se trec prin masina de tocat impreuna cu painea. Ceapa se toaca...

Placinta cu carne
Oua cu ansoa
Aperitive cu oua

Oua cu ansoa

Se fierb ouale tari, se cojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se zdrobesc cu lingura, impreuna cu...

Oua cu ansoa
Aperitiv cu clatite speciale
Aperitive cu carne

Aperitiv cu clatite speciale

Se toaca sunca si se amesteca cu oul batut, faina, sarea si putina apa minerala amestecand pana se obtine un aluat ca de...

Aperitiv cu clatite speciale
Oua cu ceapa, usturoi, verdeata si maioneza
Aperitive cu oua

Oua cu ceapa, usturoi, verdeata si maioneza

Se fierb 6 oua rascoapte si cand s-au racit se trec prin razatoarea mare de legume. Se toaca fin ceapa si usturoiul, mararul...

Oua cu ceapa, usturoi, verdeata si maioneza
Sardele in aluat
Aperitive cu peste

Sardele in aluat

Din faina, sare, 1 galbenus, ulei si putina apa se face un aluat. Se intinde o foaie ce se taie in dreptunghiuri pe care se...

Sardele in aluat
Pasta de sardele in sos tomat
Aperitive cu peste

Pasta de sardele in sos tomat

Sardelele se curata de oasele din sira spinarii si de pielita de deasupra, apoi se preseaza bine cu furculita, pana ce se...

Pasta de sardele in sos tomat
Pasta de sardele cu unt
Aperitive cu peste

Pasta de sardele cu unt

Se freaca bine sardelele, fara osul din sira spinarii, pana devin pasta. Se freaca apoi bine untul si se amesteca cu pasta de...

Pasta de sardele cu unt
Pasta de masline
Aperitive

Pasta de masline

Maslinele mari, cornoase, se oparesc, se curata de samburi si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea...

Pasta de masline
Masline marinate
Conserve in otet

Masline marinate

Se cresteaza maslinele in lung, se pun in apa si se lasa jumatate de ora. Separat se fierbe apa cu otetul, foaia de dafin si...

Masline marinate
Sparanghel cu sos tartar
Aperitive cu legume

Sparanghel cu sos tartar

Se fierbe sparanghelul cu varfurile in abur, iesite din apa. Dupa ce a fiert se taie varfurile si se pun pe un platou. Sosul...

Sparanghel cu sos tartar
Ficatei de pasare in sos
Aperitive cu carne

Ficatei de pasare in sos

Se rumenesc ficateii in unt, se scot si se pun pe o farfurie, deasupra unei oale cu apa fierbinte, ca sa se mentina calzi. Se...

Ficatei de pasare in sos
Bulete de creier
Aperitive cu carne

Bulete de creier

Se fierbe o bucata de creier curatat de pielite, apoi, cand este rece, se taie bucatele care se pudreaza cu sare si piper, se...

Bulete de creier
Chiftelute din carne
Aperitive cu carne

Chiftelute din carne

Carnea, cartoful si painea inmuiata in apa si stoarsa, se trec prin masina de tocat de doua ori. Ceapa se toaca, se caleste...

Chiftelute din carne
Ficat de gasca, ingrasata in aspic
Aperitive cu carne

Ficat de gasca, ingrasata in aspic

Daca vrei sa mananci o adevarata delicatesa, pregateste ficat de gasca ingrasata in aspic. Aceasta reteta este foarte buna.

Ficat de gasca, ingrasata in aspic
Felii de sunca cu sos de vin si smantana
Aperitive cu carne

Felii de sunca cu sos de vin si smantana

Se curata arpagicul si se caleste in 50 gr unt, apoi se pune o lingurita cu faina, se amesteca, se toarna vinul cate putin,...

Felii de sunca cu sos de vin si smantana
Rulouri din sunca cu sfecla si hrean
Aperitive cu legume

Rulouri din sunca cu sfecla si hrean

Sunca se taie felii nu prea groase. Sfecla se spala foarte bine, apoi se curata si se da prin masina de tocat. Hreanul se...

Rulouri din sunca cu sfecla si hrean
Rulouri din sunca cu creier
Aperitive cu carne

Rulouri din sunca cu creier

Se taie sunca felii potrivit de subtiri. Creierul, dupa ce a fost tinut zece minute in apa rece, se curata de pielite si se...

Rulouri din sunca cu creier
Rulouri din sunca cu salata de boef
Aperitive cu legume

Rulouri din sunca cu salata de boef

Sunca se taie felii, nici prea subtiri, nici prea groase, in asa fel incat sa se poata rula fara sa se rupa. Pe aceste felii...

Rulouri din sunca cu salata de boef
Rosii umplute cu sufleu de cascaval
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu sufleu de cascaval

Rosiile trebuie sa fie proaspete si tari. Se taie rosiilor un capacel, dar nu de tot, astfel incat sa ramana prins intr-o...

Rosii umplute cu sufleu de cascaval
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa