Se aleg rosii tari, de aceeasi marime, se spala si se taie felii. Ouale se fierb patru minute, ca sa fie cleioase. Se lasa sa...
Oua fierte cu rosiiSe rade pe razatoarea mica cascavalul si se asterne jumatate din cantitate intr-un vas de inox bine uns cu unt. Peste...
Oua cu cascaval la cuptorDaca iti plac aperitivele deosebite, pregateste oua in aspic. Aceasta reteta este delicioasa si usor de preparat.
Oua in aspicSe face un aluat din faina, zahar, praf de copt, ou si untura. Se intinde 3 sfert din aluat si se pune intr-o tava. Se pun...
Tarta cu pruneSe pune intr-o oala faina, pe foc, se amesteca cu doua linguri cascaval ras si cu laptele, apoi se lasa sa se raceasca si se...
Tartine oltenestiSe fierbe fasolea in apa, se trece prin sita, se amesteca batand bine cu putin lapte cald, unt si sare.
Tartine cu piure de fasole boabeSe freaca bine untul. Se taie marunt frunzele de tarhon, spalate in prealabil, se amesteca in unt, se presara putina sare si...
Tartine cu unt si tarhonSe freaca branza de vaci cu untul si cu ceapa tocata fin. Se mai adauga o lingurita cu marar tocat.
Unt cu branza de vaci si ceapaSe freaca untul cu boiaua de ardei si cu un praf de sare, apoi se prepara tartine. Puteti folosi biscuiti sarati sau paine...
Unt picant pentru tartineSe freaca untul cu cascavalul ras pe razatoarea mica, pana devine ca o pasta. Se aranjeaza pe o farfurie, facand deasupra...
Unt cu cascavalSe dizolva drojdia in lapte si se amesteca in faina, apoi se adauga untul, un praf de sare si se framanta bine. Se intinde o...
Saleuri cu drojdieAceste saratele se umple cu o crema de branza topita. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase, avem nevoie de cascaval,...
Saratele umpluteSe bat albusurile spuma tare si se amesteca usor cu svaiterul ras. Se modeleaza cu mana bule mici, care se dau prin pesmet si...
Crochete de svaiterSe taie cascavalul in forma de dreptunghiuri lungi de 5-6 cm, late de 3 cm si cu grosimea de 1 cm. Se dau prin ou batut,...
Crutoane de cascavalSe presara boia de ardei rosu peste feliile de cascaval care se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in unt sau ulei.
Cascaval prajitGutuile se spala bine, se taie in bucatele dupa ce se scoate mijlocul gutuilor. Feliile de gutui se prajesc putin in unt cit...
Mancare de pui cu gutuiPentru un cascaval pane delicios se foloseste cascaval de calitate buna, ca cel de Dobrogea sau Olanda. Daca nu este de...
Cascaval pane deliciosUrda cu marar este foarte gustoasa si bogata in vitamine. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de urda, marar,...
Urda cu mararCartofii se fierb in coaja si se curata. Ceapa se taie bucati. Se da totul prin masina de tocat, se adauga sare, piper, ouale...
Chiftelute gustariCornurile se taie in doua pe lungime, se ung cu unt, se presara cu cascaval ras, se asaza in tava si se pun in cuptor fierbinte.
Cornuri calde la cuptorOuale fierte, rascoapte, se taie marunt. Se freaca untul spuma, se toaca ceapa si gogosarul foarte marunt. Se amesteca totul...
Sandviciuri picanteSe fierb cartofii in coaja, se trec prin sita si se amesteca, pe foc, cu unt. Ceapa se toaca si se inmoaie bine in unt, pe...
Bulete de cartofi cu pesteSe maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cacaoa,cu untul topit si esenta, pana obtinem un amestec omogen pe care il...
Tort Hansel si GretelVarza se taie marunt. Legumele (ceapa, morcovii, gogosarul, rosiile) se curata si se toaca marunt (eventual la robot, pentru...
Varza calitaSe fierb cartofii in coaja, se curata, se dau prin masina de tocat si se amesteca cu faina, ouale batute, 50 gr unt si putina...
Pateuri de cartofi cu branzaFranzeluta se scobeste de miez. Se freaca bine untul, iar sunca si salamul se trec prin masina de tocat. Castraveciorul,...
Franzelute umpluteSe face o coca din smantana, sare si faina cat cuprinde. Se framanta bine, se intinde sub forma de foaie, care se taie cu...
Cornulete cu suncaSe freaca separat ingredientele foarte bine. Mai intai punem carnea, o treime din unt, putin piper, galbenusurile, mustar,...
Rulada receSe desfac sardelele in jumatati, scotand sira spinarii si se toaca foarte bine pana devin o pasta care se amesteca cu putina...
Cornuri umpluteAluatul se intinde in foaie, se taie patrate mari, care se umplu cu felii de branza, se lipesc marginile, se trec prin ou...
Branza in aluatSe inmoaie drojdia cu 4 linguri lapte, se adauga 2 linguri faina si o lingurita de zahar si se pune la crescut. Se topeste...
Placintele moldovenesti cu branza sau carneSe pune faina pe planseta, se amesteca bine cu untul, se adauga smantana si un praf de sare si se framanta bine, se izbeste...
Placintele cu branzaSe curata carnea de pielite si grasimi, se taie bucatele care se trec prin masina de tocat impreuna cu painea. Ceapa se toaca...
Placinta cu carneSe fierb ouale tari, se cojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se zdrobesc cu lingura, impreuna cu...
Oua cu ansoaSe toaca sunca si se amesteca cu oul batut, faina, sarea si putina apa minerala amestecand pana se obtine un aluat ca de...
Aperitiv cu clatite specialeSe fierb 6 oua rascoapte si cand s-au racit se trec prin razatoarea mare de legume. Se toaca fin ceapa si usturoiul, mararul...
Oua cu ceapa, usturoi, verdeata si maionezaDin faina, sare, 1 galbenus, ulei si putina apa se face un aluat. Se intinde o foaie ce se taie in dreptunghiuri pe care se...
Sardele in aluatSardelele se curata de oasele din sira spinarii si de pielita de deasupra, apoi se preseaza bine cu furculita, pana ce se...
Pasta de sardele in sos tomatSe freaca bine sardelele, fara osul din sira spinarii, pana devin pasta. Se freaca apoi bine untul si se amesteca cu pasta de...
Pasta de sardele cu untMaslinele mari, cornoase, se oparesc, se curata de samburi si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea...
Pasta de maslineSe cresteaza maslinele in lung, se pun in apa si se lasa jumatate de ora. Separat se fierbe apa cu otetul, foaia de dafin si...
Masline marinateSe fierbe sparanghelul cu varfurile in abur, iesite din apa. Dupa ce a fiert se taie varfurile si se pun pe un platou. Sosul...
Sparanghel cu sos tartarSe rumenesc ficateii in unt, se scot si se pun pe o farfurie, deasupra unei oale cu apa fierbinte, ca sa se mentina calzi. Se...
Ficatei de pasare in sosSe fierbe o bucata de creier curatat de pielite, apoi, cand este rece, se taie bucatele care se pudreaza cu sare si piper, se...
Bulete de creierCarnea, cartoful si painea inmuiata in apa si stoarsa, se trec prin masina de tocat de doua ori. Ceapa se toaca, se caleste...
Chiftelute din carneDaca vrei sa mananci o adevarata delicatesa, pregateste ficat de gasca ingrasata in aspic. Aceasta reteta este foarte buna.
Ficat de gasca, ingrasata in aspicSe curata arpagicul si se caleste in 50 gr unt, apoi se pune o lingurita cu faina, se amesteca, se toarna vinul cate putin,...
Felii de sunca cu sos de vin si smantanaSunca se taie felii nu prea groase. Sfecla se spala foarte bine, apoi se curata si se da prin masina de tocat. Hreanul se...
Rulouri din sunca cu sfecla si hreanSe taie sunca felii potrivit de subtiri. Creierul, dupa ce a fost tinut zece minute in apa rece, se curata de pielite si se...
Rulouri din sunca cu creierSunca se taie felii, nici prea subtiri, nici prea groase, in asa fel incat sa se poata rula fara sa se rupa. Pe aceste felii...
Rulouri din sunca cu salata de boefRosiile trebuie sa fie proaspete si tari. Se taie rosiilor un capacel, dar nu de tot, astfel incat sa ramana prins intr-o...
Rosii umplute cu sufleu de cascavalMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa