Spaghetele se rup in bucati si se fierb in apa sarata. Se strecoara si se scurg. Morcovii curatat si taie betisoare si se...
Salata de spaghete cu puiCeapa se taie marunt si se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, otetul, piperul, mustarul, zaharul. Se amesteca bine si se...
Salata de andiveCeapa curatata, varza si morcovii se taie fideluta, se sareaza si se lasa la odihna. Tofu se mixeaza, se adauga sare, miere,...
Salata mixtaSfecla cruda se da pe razatoare (pe gaurile de cascaval). Se adauga usturoiul pisat, 50 g samburi de nuci taiat grosier si...
Salata de sfecla cu maionezaCartofii se fierb in coaja, se curata si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie marunt. Jumatate se adauga la cartofi...
Salata de cartofiSe curata legumele si se toaca marunt, ceapa se pune in ceva ulei la rumenit, dupa care adaugam costita. Cand aceasta este...
Varza cu costitaVinetele se taie in rondele de 1 cm si se mai taie odata in jumate dar nu pana la capat, dupa care se pun de-oaprte sa lase...
Vinete umplute, reteta irakianaFramantam o coaca, o intindem si decupam, cu taietorul de coltunasi, cerculete de diametru de aprox. 5 cm . In acestea punem...
Boccelute cu carneFoile de lasagna se pregatesc dupa instructiunile de pe ambalaj, iar branza de oaie se marunteste. Daca folosim condimente...
Lasagna cu branza de oaieFramantam o coca din faina si 1 ou, cu putina apa si putina sare. O punem deoparte sa se odihneasca. Intre timp pregatim...
Coltunasi cu sosSe pregateste cel mai bine in wok. Pieptul de pui tait fasii si dat prin intaritor se prajeste in uleiul incins, pana se...
Spaghete chinezestiTaiteii se fierb in apa sarata, apoi se strecoara bine. Carnea de pui se taie in cubulete. Ciupercile se feliaza grosier. Se...
Taitei pui si ciuperciAceasta reteta de tarta cu mere este foarte simpla si la indemana oricui. Prajitura cu mere este un desert clasic, dar...
Tarta cu mere, foarte simplaSe taie sfecla marunt. La 60 ml de apa se adauga cateva linguri de zeama de sfecla, sare si zahar, se pune sfecla la fiert....
Supa de sfeclaCartofii curatati se fierb in apa sarata. Se adauga cascaval ras si frisca. Se mixeaza. Se presara faina pentru a obtine un...
Supa-crema de cartofi cu ciuperci prajiteSe spala si se desface broccoli in buchetele, se fierbe in 1- 1,5 apa sarata, se mixeaza, pentru aroma se adauga piper si...
Supa de broccoliSe fierbe vinul 5 – 10 minute cu cuisoare, 2 – 3 bucati scortisoara, zeama de lamaie si coaja maruntita. Se foloseste fie...
Supa cu vinIngredientele se framanta impreuna, coca se intinde obtinand o foaie de marimea unei tavi. Se pune intr-o tava unsa cu...
Blat pentru pizzaConopida se desface in buchetele, se fierbe in apa sarata, apoi se strecoara bine. Ceapa se taie marunt, se caleste putin in...
Pizza NizzaSe incinge cuptorul la 230 grade. O tava pentru facut tort se unge cu unt. Se amesteca faina cu praful de copt sis area, apoi...
Pizza cu rosiiKaizerul se taie cubulete, se prajeste in untura lui, se adauga ceapa taiata marunt, se presara boia de ardei, iar dup ace...
Macaroane ungurestiDrojdia se inmoie in putin lapte (indulcit in prealabil), apoi se amesteca in acelasi timp cu faina, smantana, sarea si...
Lipie, placintaPreparare: Ceapa se taie in jumatate si apoi rondele, se caleste in unt. Cand devine sticloasa, se presara faina, se...
Supa frantuzeasca de ceapaUsturoiul curatat se zdrobeste, ceapa se razuieste si impreuna se calesc in unt topit. Se presara faina si se stinge cu zeama...
Supa crema de usturoiOasele se transeaza, se oparesc si se clatesc. Carnea tocata se amesteca bine cu albusul de ou, pasta de rosii, se stinge...
Supa de carneMorcovii se taie cubulete, ceapa taiata fideluta se prajeste putin in ulei. Se adauga morcovii, rosiile taiate si cubul...
Supa simpla de rosiiOasele transate, oparite si clatite in prealabil, se pun la fiert intr-un vas adanc cu sare, piper boabe, ceapa curatata de...
Supa cu oase de vitaPreparare: Maruntaiele spalate si taiate se calesc in ulei, se adauga morcovii, patrunjelul si ciupercile taiate felii. Se...
Ciorba de puiFicatul il stergem, ceapa o taiem rondele groase si o prajim in ulei, apoi o punem la scurs. In uleiul ramas bagam...
Ficat cu ceapaSe spala ficateii si se scurg bine de apa. Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa...
Ficatei cu sos de maioneza si mustarFicateii se spala si se taie in 2, dupa care se pun in lapte aproximativ 1 ora. Intre timp curatam ceapa si-o prajim in 2...
Ficatei festiviDupa ce am facut supa de vita, am strecurat-o si am pus zeama deoparte. Am taiat ceapa marunt si am pus-o la calit in untul...
Supa de ceapa cu tortelliniDaca folositi piersici din conserva atunci trebuie scurse de sirop, daca folositi proaspete atunci trebuiesc curatate de...
Desert cu caise si piersici fara blatMusacaua cu carne si legume este delicioasa. Este cu atat mai buna cu cat folositi legume proaspete, de sezon, pline de savoare.
Musaca a la MAYAOstropelul il fac in general in ceaun de-ala de la bunica. Asa ca am pus ceaunul la incins pe aragaz, am taiat spatele de pui...
Ostropel de pui cu ciuperciFicatul trebuie bine sarat si dat cu un amestec de cimbru, piper si sumac, faina, ou batut si pesmet. Infainam ficatii. Ii...
Ficat paneSe amesteca faina cu margarina si smintina (dar eu le-am pus direct peste faina). Se adauga cascavalul ras (eu am pus Gouda)...
Cornulete cu cascaval si macBateti albusurile spuma intr-un castron si turnati in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc. Puneti pe foc o oala cu apa...
Sos de capsuni cu galusti de albusSarea si faina se amesteca. Drojdia se dizolva in jumatate din cantitatea de apa si se amesteca impreuna cu zaharul. Se lasa...
Focaccia umpluta cu ceapa si maslineSe pune grilul la mijlocul cuptorului, preincalziti cuptorul la 180C, pe tava puneti foaie de copt. Intr-un bol amestecati...
Inghetata SurprizaSe unge cu unt o forma detasabila de 21-22cm si se imbraca, la exterior, in folie de aluminiu. Se da drumul cuptorului sa se...
Tort de branzaBLATUL Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se albesc si-si maresc volumul. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul...
Tort de branza si ciocolataSe bat putin ouale, se adauga si restul ingredientelor si se amesteca usor. Se unge tava de aragaz cu ulei sau unt. Se aseaza...
Placinta cu branza si nutellaTortul de branza si miere este desertul ideal pentru copii. Pentru pragatirea lui incepem prin a da drumul cuptorului sa se...
Tort de branza si miereRulada de ciocolata este cu siguranta un desert care va fi pe gustul tuturor. Este o rulada de ciocolata umpluta cu crema de...
Rulada de ciocolataBlat se prepara ca in reteta de rulada de ciocolata. Crema cu nuca si ciocolata alba Se amesteca toate ingredientele si se...
Rulada cu nuca si ciocolata albaMai intai drojdia se pune intr-un castronel cu o Lg faina, 50 ml lapte si o lingurita (lg ) de zahar, si se lasa langa o...
Coronita cu ciocolata si rahatUleiul se incinge si se caleste ceapa tocata marunt. Adaugam ciupercile curatate si taiate fasii, pe care le calim cu...
Salata de ciuperci suedezaDesfacem frunzele de salata (sau cicoare), le spalam, apoi le uscam. Castravetele il spalam si il curatam subtire. Curatam...
Salata cu suncaTaiteii se fierb in apa cu putina sare, apoi se strecoara. Se clatesc cu apa rece si se scurg. Sunca, merele curatate si...
Salata de taitei cu suncaSe coc ardeii pe plita si se pun intr-o cratita cu sare ca sa se poata decoji mai usor (cum facem pentru salata noastra de...
Salata mshuaiaEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata