Cartofii se curata, se taie cubulete, apoi se aseaza intr-un vas termo-rezistent uns cu ulei. Condimentam, adaugam usturoiul...
Cartofi cu slanina la cuptorFramantam aluatul si il impartim in doua. Jumatate din aluat il razuim si turnam deasupra lui umplutura. Apoi razuim si...
Prajitura cu branza si cacaoCeapa tocata marunt se caleste, se adauga si usturoiul pisat, apoi orezul care se caleste pana devine sticlos. Se...
Rizotto cu sofranDovleceii se spala bine si se taie cu coaja cu tot in bucati de 3 - 4 cm, apoi se taie felii. Se pun in unt, se presara...
Zucchini cu rozmarinVasul roman (din lut ars) se tine in baie de apa o jumatate de ora inainte de folosire. Se spala zucchini, se taie rondele cu...
Orez cu legume a la ProvenceSe curata cartofii, se spala, se taie rondele. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Se pune ulei intr-o cratita in care...
Cartofi cu patrunjelOrezul se alege si se spala bine. Ceapa taiata marunt se caleste sa fie sticloasa. Se adauga orezul si se prajeste putin. Se...
Orez calitCartofii se spala cu grija, se freaca, se sterg sa fie uscati, se taie in doua si suprafata neteda se cresteaza adanc, ca...
Cartofi copti cu mustarOrezul se prajeste in ulei, se condimenteaza cu sare, curry, ceapa intreaga si stafidele. Se stinge cu 80 ml apa, se amesteca...
Orez cu stafide si curryTocati marunt ciupercile si ceapa. Separat, intr-o cratita de teflon, puneti la topit untul. Puneti ciupercile si ceapa la...
Mancare de ciuperciPuneti la o parte 100 g de faina. Restul turnati-l intr-un castron si adaugati 200 g de unt, otet, sare si putina apa....
Tarte cu ciuperciOparim migdalele si le curatam. Macinam migdalele si nucile. Amestecam migdalele, nucile, zaharul, cuisoarele si scortisoara....
Baclava delicioasaBatem spuma untul, cacao si ouale si adaugam zaharul pudra, laptele, faina si praful de copt. Ungem cu unt o forma rotunda de...
Tort picior de gascaPreparam piscotul in mod obisnuit intr-o tava de marime medie, il coacem si il lasam sa se raceasca, il taiem in doua felii...
Patrat cu branzaPreparam piscotul in mod obisnuit intr-o tava de marime medie, il coacem si il lasam sa se raceasca, il taiem in doua felii...
Patrat cu branzaAmestecam zaharul cu galbenusurile si adaugam albusurile batute spuma, alunele macinate, praful de cacao si faina. Coacem...
Prajitura fina cu branzaSe amesteca drojdia cu 2 lingurite zahar si 50 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca maiaua 10 minute. Restul de lapte se...
Rasucite cu branza si oreganoFacem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 100 ml lapte caldut, pe care o lasam la crescut pana apar...
Cuiburi cu nuca si scortisoaraVa recomandam un delicios tort cu portocale. Este atat de "light" incat sigur te va ispiti sa il incerci. Se...
Tort de portocale PansySpalati ciupercile albe si proaspete sub jet de apa rece, tocati-le si inabusiti-le in unt, lasandu-le la foc potrivit, pana...
Crochete cu ciuperciPrepararea aluatului cu oregano si pamezan dureaza aproximativ o ora. Drojdia se dilueaza intr-un bol cu lapre caldut, dupa...
Roza cu oregano si parmezanInainte de amestecarea ingredientelor, se topeste untul si se incalzeste smantana (foarte putin). Intr-un bol se pune...
Biscuiti cu cardamonMini baghetele rasucite sunt produse de patiserie usor de facut si delicioase. Se pot servi la micul dejun alaturi de un...
Mini baghete rasucite alb si negruSe amesteca pliculetul de drojdie cu lingurita de zahar si cateva linguri de apa calda, dupa care se lasa la crescut. Se pun...
Painica FufendataSe face o maia din putin lapte caldut, zahar si drojdie. Se adauga ouale, sarea, untul si laptele si se framanta bine apoi se...
Covrigul uriasZaharul brun se pune intr-o craticioara. Se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc pana se formeaza un sirop....
Paine integrala de secaraFramantam faina, zaharul, margarina, praful de copt, 4 galbenusuri si lingura de smantana (poate fi si mai multa daca este...
Cremes KievBatem untul, zaharul si galbenusurile, amestecam faina cu cacao, migdalele si praful de copt. Le amestecam. Turnam aluatul...
Tort cu prune si cocosTurnam faina intr-un vas adanc, adaugam bicarbonatul de sodiu si sfaramam untul. Adaugam zaharul pudra, ouale batute, otetul...
Prajitura MarlenkaUngem cu unt si presaram cu faina o forma de tort. Amestecam bine ingredientele pentru aluat, intindem 1/3 din el la forma...
Tort de branzaSfaramam margarina cu faina si cu restul ingredientelor si le framantam. Impartim aluatul in 2 parti. Prima parte o intindem...
Placinta cu macBatem spuma albusurile cu zaharul si adaugam nuca maruntita si prajita, faina, si coacem aluatul intr-o tava unsa. Fierbem la...
Prajitura ReginaAmestecam ingredientele pentru aluat si il turnam intr-o tava unsa si presarata cu faina, turnam deasupra visinele si...
Tortul pompieruluiBatem spuma ouale cu zaharul si adaugam smantana. Amestecam faina integrala cu faina alba, adaugam praful de copt si...
Painea episcopuluiPregatirea pateurilor incepe cu prepararea aluatului. Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se...
Pateuri gourmet cu prosciuttoPentru sosul alb, se prajeste putin faina cu untul, se stinge cu si se amesteca continuu ( cu telul) sa nu faca cocoloase,...
Clatite cu cascavalMacaroanele se fierb ca de obicei in apa sarata, se strcoara si se scurg. Se desarta apoi intr-un vas termorezistent uns cu...
Macaroane cu cascavalCeapa taiata marunt se prajeste in jumatate din cantitatea de unt cu sunca taiata cubulete pana devine auriu maronie. Taiteii...
Taitei cu sunca a la PragaAmestecam ingredientele pentru aluat, adaugam atata faina cat sa obtinem un aluat usor de framantat. Il impartim in 3 bucati...
Feli de punch cu castanePreparam aluatul, il impartim in 5 parti egale si taiem fiecare parte in 15 bucati. Captusim formele de cosulete cu aluat...
Cosulete cu fructeFramantam bine biscuitii macinati cu 20 dkg zahar pudra, zaharul vanilat, cacao, aroma de rom si laptele. Presaram zahar...
Ciuperci dulciPreparam un piscot din ingredientele pentru aluat, il turnam intr-o forma de coronita cu diametru de 28 de cm si il coacem....
Coroana FrankfurtCuratam merele, le scoatem samburii si le taiem cubulete, de marimea unei nuci. Topim untul in ulei si calim in el ceapa...
Supa crema cu cascaval marmoratCubul pentru supa se pune intr-un litru si jumatate de apa sa se incalzeasca si daca apa este deja calduta, adaugati...
Supa de mazare cu cascavalRosiile se spala, se curata si se taie marunt si impreuna cu ceapa intreaga si frunzele de telina se pun la fiert in apa...
Supa de rosiiCalim in ulei ceapa taiata marunt. Luam deoparte de pe aragaz, presaram boiaua de ardei, amestecam bine si dupa ce punem...
Supa de vitaIn apa rece se pun visinele spalate si fara samburi, zaharul, vanilia, sarea si cuisoarele, care se fierb. Dupa ce au fiert,...
Supa de fructeCeapa uscata, ceapa verde si usturoiul se curata, ceapa uscata si usturoiul se toaca marunt, iar ceapa verde se taie...
Supa crema de ceapaFaina se freaca cu margarina, se adauga doua galbenusuri, rom, sare si atata smantana cat sa se obtina un aluat elastic. Se...
Placinta cu suncaPastele se fierb in apa sarata in care se adauga ulei, curcuma, se strecoara si se scurg. Ceapa taiata marunt se prajeste in...
Paste cu cascaval si verdeturiFierbem de , le si zaharul. Amestecam galbenusurile, zaharul pudra cu putina apa. Batem spuma albusurile si adaugam...
Prajitura cu spuma si afineDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaSalata de ciuperci cu piept de pui si maioneza este cel mai des preparata la noi in bucatarie, pentru ca place tuturor. Nu...
Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustosIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa