Se taie vinetele felii subtiri, pe lungime. Se aseaza intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa o ora sa se...
Vinete cu busuioc si cimbru
Lintea pregatita se pune la fiert in 1,5 l apa rece impreuna cu cepele rosii curatate, sarea si foaia de dafin. Din faina si...
Supa de linte
Se taie capatul dinspre coada al vinetelor. Se cresteaza pe lungime, in cruce, fara sa fie strapunse. Se lasa circa un...
Vinete impanate
Se taie slanina in cubulete marunte, se prajeste intr-o cratita larga si apoi scoatem slanina din untura. Calim ceapa in...
Supa de cus-cus
Pe varza murata (gustata/pregatita) se toarna din abundenta 2 litri de apa rece, se adauga foile de dafin, costita, carnatul...
Supa betivanului
Vinetele si ardeii se coc, se curata si se lasa la scurs. Rosiile se decojesc, se pasireaza sau se taie felii. Se taie ceapa...
Aperitiv cu vinete
Curatam pestele cu atentie, se despica la sira spinarii, iar capul, coada, sira spinarii se fierb in apa sarata timp de 1 ora...
Supa de peste
In amestecul de ulei si unt preincalzit calim ceapa pana devine aurie. Adaugam sunca fiarta taiata cubulete si carnatul...
Supa de cartofi cu carnati
Se fierb vinetele. Se strecoara, se trec sub jet de apa rece, si se usuca bine, se taie in doua si se scobesc de miez....
Vinete orientale
Taie vinetele in patru, pe lungime, si se fierb. Se strecoara si se lasa pe o placa de lemn sa se scurga. Intre timp, se...
Vinete impanate
Se dizolva gelatina in putina apa rece si se adauga vinul amestecat cu supa. Se toarna putina gelatina intr-un vas si se lasa...
Legume in aspic
Se taie capatul dinspre coada al vinetelor. Se cresteaza pe Iung, adanc, dar fara sa se strapunga. Se fac patru crestaturi...
Vinete impanate
Rosiile, dovleceii si vinetele se scobesc de miez (fara a lei decoji) si se indeparteaza cotoarele ardeilor. Se presara...
Legume umplute
Se prepara umplutura ca pentru sarmale. Se umple ardeii dovleceii, rosiile si guliile. Se prepara cateva sarmale din frunze...
Legume umplute cu carne
Se trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si mararul, dupa care se amesteca bine cu orezul. 2 rosii si restul...
Mix de legume umplute
Scobim dovleceii si rosiile Se indeparteaza cotorul ardeilor, se curata de seminte, apoi se sareaza toate legumele si se...
Legume de primavara umplute
Taiem ceapa rosie marunt, se prajeste in putin ulei, se adauga usturoiul strivit, apoi condimentam. Adaugam putina apa, apoi...
Supa ungureasca de ciuperci cu taitei
Conopida se desface in buchetele si se curata de frunze. Se spala si se lasa putin in apa cu otet. Se fierbe apoi timp de 10...
Conopida la cuptor
Conopida se desface in buchetele si se fierbe in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare, apoi se strecoara. Se...
Conopida cu carnati
Se fierbe conopida. Se tapeteaza un platou cu frunze de salata verde. Se pune conopida deasupra. Se prepara maioneza, bine...
Conopida cu creveti
Se fierbe conopida si se paseaza. Se adauga smantana, galbenusurile si albusurile, batute spuma. Se potriveste de sare si...
Sufleu de conopida
Se curata conopida de cotor si de frunze si se fierbe 15 minute in apa clocotita cu sare. Intre timp, se prepara sosul: se...
Conopida gratinata
Preparam legumele sote. Aluatul se lasa putin sa dospeasca, dupa care se intinde o foaie rotunda, cu care se tapeteaza o...
Legume in foaie de aluat
Fierbem legumele, adaugandu-se pe rand, in functie de timpul de fierbere necesar fiecarui sortiment. Odata ce-s fierte, se...
Piramida de legume cu maioneza
Conopida se desface buchete cat mai mici si se fierbe in apa clocotita, cu sare. Dupa 5-7 minute, cand poate fi strapuns usor...
Mancare cu legume
Taiem costita felii groase de 1 cm, care se rumenesc usor, pe ambele parti, in putin ulei incins. in acelasi vas se calesJ...
Legume cu costita afumata
Se fierbe conopida in apa cu sare. Apoi se strecoara, se pune pe un platou, se presara cu putina sare si se lasa sa se...
Conopida cu maioneza
Conopida se fierbe si se desface buchetele. Se asaza un rand de conopida intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se...
Conopida italieneasca
Conopida se desface in buchetele. Se spala si se presara cu sare. Se lasa la frigider 2 ore, dupa care se trece sub jet de...
Salata de conopida
Se curata conopida de cotor si frunze. Se spala si se pune la fiert intr-un vas cu apa clocotita, in care s-a adaugat putina...
Conopida cu sunca
Se amesteca uleiul, vinul si sucul de lamaie, se potriveste de sare si piper si se pune vasul pe foc pentru 10 minute. Se...
Mancare greceasca de conopida
Se curata si se spala conopida. Se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa 15 minute, se strecoara si se pune intr o...
Conopida la cuptor
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei. Se adauga ardeii, taiati felii subtiri, si, dupa zece minute, rosi-...
Legume ghiveci
Se spala orezul si se pune la fiert in atata apa, cat sa-l acopere. Dupa ce a scazut apa, se adauga, putin cate putin, le....
Conopida cu orez
Morcovii, telina si cartofii fierti se taie marunt si se amesteca cu sfecla taiata cubulete, ceapa si ouale, batute usor. Se...
Parjoale de zarzavaturi
Se fierbe conopida, apoi se strecoara. Se fierb ouale si cartofii (in coaja), apoi se curata si se taie felii subtiri....
Conopida cu cartofi
Legumele se taie cubulete si se pun la fiert, pe rand, in atata apa, cat sa le acopere. Cand sunt fierte, se strecoara si se...
Legume asortate cu smantana
Aluatul se framanta bine, apoi se intinde o foaie potrivit de groasa, care se impatureste in patru si se lasa deoparte o...
Ciuperci in aluat
Aluatul se framanta bine, apoi se intinde o foaie potrivit de groasa, care se impatureste in patru si se lasa deoparte o...
Ciuperci in aluat
Carnea, taiata cubulete, se caleste in ulei, apoi se adauga apa si se lasa la fiert. Separat, se curata si se taie...
Rasol de legume
Se prajeste slanina taiata cubulete. In grasimea ramasa se prajeste cus-cusul, se adauga ceapa tocata marunt. Se continua...
Supa cu cus-cus
Se fierbe conopida in apa cu sare. Se strecoara si se aseaza intr-un vas termorezistent. Se topeste untul, se adauga oul,...
Conopida poloneza
Se desprinde coaja sparanghelului cu cutitul, se taie varful iar restul lujerului se taie in bucati de 1 – 2 cm. Se dizolva...
Supa crema de sparanghel
Se fierb ouale tari. Conopida, desfacuta buchetele, se fierbe circa 10 minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina...
Apertiv cu conopida
Se taie ceapa marunt, se pune in untura fierbinte, se adauga macrisul foarte bine spalat si se caleste. Se cerne faina...
Supa de macris
Se curata conopida de frunze, se spala, se desface buchetele si se fierbe in apa clocotita cu sare. Intr-un vas...
Conopida cu sunca
Se calesc in putin ulei ardeii si ceapa, rosiile, decojite, curatate de seminte si taiate marunt, ardeiul iute si usturoiul...
Ghiveci de legume cu carne
Se fierb buchetelele de conopida in apa cu sare, apoi se strecoara si se inmoaie fiecare in aluat de clatite. Acesta se...
Conopida pane
Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc. Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se amesteca...
Dovlecei umpluti
Se taie ardeii in jumatate, se inlatura cotorul si semintele, apoi se taie felii subtiri. Se caleste ceapa tocata marunt in 4...
Mancare de dovlecei
Lintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece. A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie...
Supa de linte
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane