Se amesteca orezul cu sunca si oul. Se potriveste de sare. Se umplu dovleceii, se pun intr-un vas termorezistent, uns...
Dovlecei umplutiTaiem carnea cubulete si curatam ceapa. Se taie marunt, se prajeste in jumatate din cantitatea de ulei pana devine aurie....
Ciorba din carne de curcan cu tarhonDovleceii se curata, se spala, se scobesc cu o lingura si se pun la cuptor intr-un vas in care s-au turnat 50 ml ulei si...
Dovlecei umplutiSpalam foarte bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie...
Ciorba din ciolan cu tarhonTocam marunt ceapa si o calim in ulei. Se adauga bucatile marunte de dovleac si morcovii si atata apa cat sa-i acopere. Dupa...
Supa de dovleac de coptDovleceii se spala, se curata, se dau pe razatoare, dupa care se calesc in unt topit. Se sareaza si se adauga smantana. Se...
Dovlecei cu smantanaSe curata dovleceii de coaja si de seminte si se taie cubulete. Se caleste ceapa, taiata pestisori, intr-un vas in care s-a...
Dovlecei cu orezSe curata dovleceii de coaja, se taie felii si se prajesc in ulei incins. Se aseaza feliile intr-un vas termorezistent si se...
Dovlecei cu cascavalSe curata dovleceii, se spala, se taie feliute, se fierb in apa clocotita in care s-a adaugat sare si se strecoara. Se...
Dovlecei cu iaurt si rosiiSe curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se scobesc. Se toaca miezul si se amesteca bine cu ouale batute,...
Dovlecei umplutiSe curata dovleceii si se scobesc. Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul, sare si piper, verdeata si putina apa....
Dovlecei umplutiLasam peste noapte fasolea la umflat in apa. Punem a doua zi la fiert ciolanul cu zarzavaturile taiate in patru in atata apa...
Supa de fasole uscata cu smantanaSe curata dovleceii, se scobesc si se umplu cu o compozitie preparata in felul urmator: se amesteca telemeaua cu brinza de...
Dovlecei umplutiArdeii se curata de cotor si seminte. Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Apoi se toaca impreuna cu miezul de...
Ardei umpluti cu vineteMorcovii, telina si cartofii se taie cubulete. Se adauga sfecla, coapta in prealabil si taiata de asemenea cubulete. Se...
Ardei umpluti cu legumeSe curata dovleceii de coaja, se taie rondele si se pun la fiert intr-o jumatate de litru de apa clocotita, amestecata cu...
Sufleu de dovleceiSe curata dovleceii de coaja, dupa care se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se strecoara si se taie cubulete. Se...
Gustare de dovleceiSe curata dovleceii de coaja, se taie felii de circa 2 cm grosime, apoi in jumatate sau in sferturi. Mazarea se fierbe in...
Dovlecei a la grecDovleceii se curata de coaja si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara...
Dovlecei cu cascavalSe curata dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele aproximativ de aceeasi marime si grosime. Se curata usturoiul, se...
Dovlecei cu branza de oaie si smantanaDovleceii se curata de coaja, dupa care se taie in doua, pe lungime. Se curata de seminte, iar miezul se pune deoparte....
Dovlecei cu cascaval si orezMazarea scoasa din pastai, se fierbe pana se inmoaie cu o lingura de zeama de oase indulcita cu zahar, (daca nu este cu apa...
Supa de mazareFierbem mazarea in apa cu vegeta. Facem un rantas din unt si faina. diluam cu lapte si fierbem pana se ingroasa putin....
Supa-crema de mazareSe curata fasolea verde si se taie in bucati de aprox. 2 cm, apoi se fierbe pana se inmoaie in zeama de oase (sau apa). Intre...
Supa de fasole verdeGaina se curata foarte bine, ii taiem capul, gatul, picioarele, apoi o punem intrega intr-o oala corespunzator de mare....
Supa de gainaPrajim carnea in unt pana se albeste. Adaugam in acelasi timp zarzavaturile, sarea si le lasam sa se inmoaie in putina apa....
Supa crema cu friscaCiupercile curatate se taie felii subtiri iar morcovii si zarzavatul alb se taie rondele. Ceapa taiata marunt se caleste in...
Supa de ciuperci cu smantanaAcest aperitiv este foarte delicios si usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de ardei, branza,...
Ardei umpluti cu branzaPernutele cu branza feta sunt ideale ca si aperitiv sau ca si insotitor la bere. Pentru ale pregati mai intai curatam ardeii...
Pernute cu branza fetaSe coc vinetele cu coja cu tot in cuptor. Dupa ce se coc le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit incepem sa le decojim de...
Crema de vinete ardeleneascaFierbem pieptul de pui impreuna cu 1 cubulet de concentrat cu de supa de carne, apoi scoatem oasele din ele si le dam prin...
Pateu de puiSe taie cascavalul in cubulete, apoi se sfarma cu furculita. Se adauga frisca si amestecam pana obtinem o compozitie care se...
Crema camembertFierbem din oase zeama. Prajim in untura ceapa rosie taiata marunt, adaugam toata carnea taiata cubulete, adaugam sare,...
Supa de carneTaiem in cubulete marunte morcovii si radacinile de patrunjel. Tocam ceapa rosie. Cartofii curatati ii taiem in cuburi...
Supa de legume si bilute de cartofiSe iau ardei grasi, se taie fasii ( eu am avut rosii si galbeni, dar faceti cu ce aveti, cred ca cu gogosari tre' sa fie...
Peperonata gratinataAceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste repede. Pentru a prepara pateuri cu branza avem nevoie de branza, oua,...
Pateuri cu branzaSupa de linte rosie cu rosii si ceapa este foarte buna pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post. Se adauga rosiile...
Supa de linte rosie cu rosii si ceapa1. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc apoi se adauga ,treptat si zaharul si se amesteca pana obtinem o...
Savarine cu ciocolataAluatul este un aluat de taitei si se face din: 1 ou, sare, 150 ml apa, 1 lingura ulei si faina cat cuprinde pentru a rezulta...
Pachetele de primavara, specific chinezescSe incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Taiem aluatul in cerculete cu diametrul de 11 cm, folosind gura unui pahar. Asezam...
Aperitiv parizian cu branza, rosii si pestoAm mixat bine dovlecelul. Apoi am adaugat avocado si zeama de lamaie. Apiam adaugat spanacul si restul de ingrediente....
Pateu de spanacSe fierbe fasolea si se pasireaza. Se adauga miezul de paine, inmuiat in putin lapte si stors, ceapa tocata marunt si calita,...
Chiftelute de fasoleSe curata ardeii de cotor si seminte, dupa care se umplu cu o pasta obtinuta din amestecul celorlalte ingrediente indicate....
Cosulete din ardeiArdeii se curata de cotor si seminte, dupa care se taie felii subtiri. Apoi, impreuna cu ceapa tocata marunt, se inabusa in...
Gustare de ardeiCeapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se alege si se spala orezul, se scurge bine si se mesteca apoi cu ceapa...
Pilaf de ardeiCarnea se taie felii si se inabusa in putin ulei, turnand din cand in cand, putina apa. Se adauga ceapa tocata marunt. Se...
Mancare de ardei coptiCarnea si ceapa se trec de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu oul, orezul, patrunjelul tocat, cimbrul, sare...
Ardei umpluti cu orez (dietetici)Se spala ardeii, dupa care se curata de seminte si cotor. Ceapa, tocata marunt, se caleste intr-o lingura de ulei incins,...
Ardei umpluti cu piept de pui si jambonLasam fasolea la inmuiat in 2 I de apa, timp de cel putin trei ore. Se fierbe apoi in apa in care a stat la inmuiat, adaugand...
Mancare de legumeSe calesc ceapa, ardeii si usturoiul in ulei incins, se adauga fasolea rupta bucatele, rosiile taiate felii si cimbrul tocat...
Mancare de fasole verde cu ardeiFasolea se curata si se spala, se opareste in apa clocotita, nesarata, si se lasa sa dea cateva clocote. Dupa circa 5 minute,...
Fasole verde cu rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaBrioșe cu măsline și brânzeturi, un aperitiv rapid și gustos, gata în câteva minute. Sunt gustoase și...
Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapidIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa