Se amesteca orezul cu sunca si oul. Se potriveste de sare. Se umplu dovleceii, se pun intr-un vas termorezistent, uns...
Dovlecei umpluti
Taiem carnea cubulete si curatam ceapa. Se taie marunt, se prajeste in jumatate din cantitatea de ulei pana devine aurie....
Ciorba din carne de curcan cu tarhon
Dovleceii se curata, se spala, se scobesc cu o lingura si se pun la cuptor intr-un vas in care s-au turnat 50 ml ulei si...
Dovlecei umpluti
Spalam foarte bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie...
Ciorba din ciolan cu tarhon
Tocam marunt ceapa si o calim in ulei. Se adauga bucatile marunte de dovleac si morcovii si atata apa cat sa-i acopere. Dupa...
Supa de dovleac de copt
Dovleceii se spala, se curata, se dau pe razatoare, dupa care se calesc in unt topit. Se sareaza si se adauga smantana. Se...
Dovlecei cu smantana
Se curata dovleceii de coaja si de seminte si se taie cubulete. Se caleste ceapa, taiata pestisori, intr-un vas in care s-a...
Dovlecei cu orez
Se curata dovleceii de coaja, se taie felii si se prajesc in ulei incins. Se aseaza feliile intr-un vas termorezistent si se...
Dovlecei cu cascaval
Se curata dovleceii, se spala, se taie feliute, se fierb in apa clocotita in care s-a adaugat sare si se strecoara. Se...
Dovlecei cu iaurt si rosii
Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se scobesc. Se toaca miezul si se amesteca bine cu ouale batute,...
Dovlecei umpluti
Se curata dovleceii si se scobesc. Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul, sare si piper, verdeata si putina apa....
Dovlecei umpluti
Lasam peste noapte fasolea la umflat in apa. Punem a doua zi la fiert ciolanul cu zarzavaturile taiate in patru in atata apa...
Supa de fasole uscata cu smantana
Se curata dovleceii, se scobesc si se umplu cu o compozitie preparata in felul urmator: se amesteca telemeaua cu brinza de...
Dovlecei umpluti
Ardeii se curata de cotor si seminte. Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Apoi se toaca impreuna cu miezul de...
Ardei umpluti cu vinete
Morcovii, telina si cartofii se taie cubulete. Se adauga sfecla, coapta in prealabil si taiata de asemenea cubulete. Se...
Ardei umpluti cu legume
Se curata dovleceii de coaja, se taie rondele si se pun la fiert intr-o jumatate de litru de apa clocotita, amestecata cu...
Sufleu de dovlecei
Se curata dovleceii de coaja, dupa care se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se strecoara si se taie cubulete. Se...
Gustare de dovlecei
Se curata dovleceii de coaja, se taie felii de circa 2 cm grosime, apoi in jumatate sau in sferturi. Mazarea se fierbe in...
Dovlecei a la grec
Dovleceii se curata de coaja si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara...
Dovlecei cu cascaval
Se curata dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele aproximativ de aceeasi marime si grosime. Se curata usturoiul, se...
Dovlecei cu branza de oaie si smantana
Dovleceii se curata de coaja, dupa care se taie in doua, pe lungime. Se curata de seminte, iar miezul se pune deoparte....
Dovlecei cu cascaval si orez
Mazarea scoasa din pastai, se fierbe pana se inmoaie cu o lingura de zeama de oase indulcita cu zahar, (daca nu este cu apa...
Supa de mazare
Fierbem mazarea in apa cu vegeta. Facem un rantas din unt si faina. diluam cu lapte si fierbem pana se ingroasa putin....
Supa-crema de mazare
Se curata fasolea verde si se taie in bucati de aprox. 2 cm, apoi se fierbe pana se inmoaie in zeama de oase (sau apa). Intre...
Supa de fasole verde
Gaina se curata foarte bine, ii taiem capul, gatul, picioarele, apoi o punem intrega intr-o oala corespunzator de mare....
Supa de gaina
Prajim carnea in unt pana se albeste. Adaugam in acelasi timp zarzavaturile, sarea si le lasam sa se inmoaie in putina apa....
Supa crema cu frisca
Ciupercile curatate se taie felii subtiri iar morcovii si zarzavatul alb se taie rondele. Ceapa taiata marunt se caleste in...
Supa de ciuperci cu smantana
Acest aperitiv este foarte delicios si usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de ardei, branza,...
Ardei umpluti cu branzaPernutele cu branza feta sunt ideale ca si aperitiv sau ca si insotitor la bere. Pentru ale pregati mai intai curatam ardeii...
Pernute cu branza feta
Se coc vinetele cu coja cu tot in cuptor. Dupa ce se coc le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit incepem sa le decojim de...
Crema de vinete ardeleneasca
Fierbem pieptul de pui impreuna cu 1 cubulet de concentrat cu de supa de carne, apoi scoatem oasele din ele si le dam prin...
Pateu de pui
Se taie cascavalul in cubulete, apoi se sfarma cu furculita. Se adauga frisca si amestecam pana obtinem o compozitie care se...
Crema camembert
Fierbem din oase zeama. Prajim in untura ceapa rosie taiata marunt, adaugam toata carnea taiata cubulete, adaugam sare,...
Supa de carne
Taiem in cubulete marunte morcovii si radacinile de patrunjel. Tocam ceapa rosie. Cartofii curatati ii taiem in cuburi...
Supa de legume si bilute de cartofiSe iau ardei grasi, se taie fasii ( eu am avut rosii si galbeni, dar faceti cu ce aveti, cred ca cu gogosari tre' sa fie...
Peperonata gratinata
Aceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste repede. Pentru a prepara pateuri cu branza avem nevoie de branza, oua,...
Pateuri cu branzaSupa de linte rosie cu rosii si ceapa este foarte buna pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post. Se adauga rosiile...
Supa de linte rosie cu rosii si ceapa1. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc apoi se adauga ,treptat si zaharul si se amesteca pana obtinem o...
Savarine cu ciocolataAluatul este un aluat de taitei si se face din: 1 ou, sare, 150 ml apa, 1 lingura ulei si faina cat cuprinde pentru a rezulta...
Pachetele de primavara, specific chinezescSe incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Taiem aluatul in cerculete cu diametrul de 11 cm, folosind gura unui pahar. Asezam...
Aperitiv parizian cu branza, rosii si pestoAm mixat bine dovlecelul. Apoi am adaugat avocado si zeama de lamaie. Apiam adaugat spanacul si restul de ingrediente....
Pateu de spanac
Se fierbe fasolea si se pasireaza. Se adauga miezul de paine, inmuiat in putin lapte si stors, ceapa tocata marunt si calita,...
Chiftelute de fasole
Se curata ardeii de cotor si seminte, dupa care se umplu cu o pasta obtinuta din amestecul celorlalte ingrediente indicate....
Cosulete din ardei
Ardeii se curata de cotor si seminte, dupa care se taie felii subtiri. Apoi, impreuna cu ceapa tocata marunt, se inabusa in...
Gustare de ardei
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se alege si se spala orezul, se scurge bine si se mesteca apoi cu ceapa...
Pilaf de ardei
Carnea se taie felii si se inabusa in putin ulei, turnand din cand in cand, putina apa. Se adauga ceapa tocata marunt. Se...
Mancare de ardei copti
Carnea si ceapa se trec de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu oul, orezul, patrunjelul tocat, cimbrul, sare...
Ardei umpluti cu orez (dietetici)
Se spala ardeii, dupa care se curata de seminte si cotor. Ceapa, tocata marunt, se caleste intr-o lingura de ulei incins,...
Ardei umpluti cu piept de pui si jambon
Lasam fasolea la inmuiat in 2 I de apa, timp de cel putin trei ore. Se fierbe apoi in apa in care a stat la inmuiat, adaugand...
Mancare de legume
Se calesc ceapa, ardeii si usturoiul in ulei incins, se adauga fasolea rupta bucatele, rosiile taiate felii si cimbrul tocat...
Mancare de fasole verde cu ardei
Fasolea se curata si se spala, se opareste in apa clocotita, nesarata, si se lasa sa dea cateva clocote. Dupa circa 5 minute,...
Fasole verde cu rosii
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane