Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam 1 dl de ulei, 1 dl de apa calda, praful de copt, faina si albusurile de...
Cozonac la metru
Punem la fiert 7 dl de lapte, intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele ramas,...
Racoritoare de caise
Inmuiem stafidele in vin cu o zi inainte. A doua zi le strecuram si amestecam frisca cu vinul si cu zaharul pudra pana devine...
Crema Tokaji
Punem ingredietele intr-un vas si le amestecam cu mixerul. Turnam amestecul intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina....
Prajitura cu ciocolata Judit
Ouale se bat bine impreuna cu cele 10 linguri de zahar. Se adauga 10 linguri ulei se amesteca in continuu apoi se adauga...
Chec economicMai intai curatati si opariti spanacul daca e proaspat, daca e congelat dezghetati si tocati cat de fin va place. Tocati...
Mancare de spanac
Batem spuma 10 albusuri si 10 linguri de zahar pudra. Amestecam 10 galbenusuri, 7 linguri de faina, 3 linguri de praf de...
Felie hulala
Inmuiem drojdia in lapte, adaugam ouale, faina, zaharul si untura. Framantam aluatul si il intindem. Formam cornulete umplute...
Cornulete alpine
Amestecam faina cu praful de copt, zaharul pudra si sfaramam margarina. Framantam amestecul cu galbenusurile si smantana....
Felii cu mac
Batem spuma 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar pudra. Adaugam 1 plic de de , putin praf de copt si spuma albusurilor batuta...
Prajitura Orfanul
Pentru piscot batem spuma galbenusurile cu 1/3 din zahar, adaugam faina si incorporam incet zaharul amestecat cu albusurile...
Tort cu ciocolata
Framantam faina, untul, drojdia, galbenusul, 2 linguri de zahar si 1-2 linguri de smantana. Intindem aluatul obtinut si il...
Prajitura cu visine si smantana
Pentru ruloul de piscot batem spuma albusurile. Amestecam galbenusurile cu zaharul si adugam spuma de albusuri, faina...
Tort cu branza pentru ziua mamei
Fierbem la abur zaharul pudra, mierea, ouale, margarina si praful de cacao, adaugam faina si bicarbonatul de sodiu. Amestecam...
Felie cu cocos si miere
Stoarcem lamaia in prima faza. Morcovii se dau pe razatoare si se pun intr-o salatiera. Se curata portocala (indepartandu-se...
Morcovi rasi cu fructe
Morcovii se taie cubulete si se pun la fiert, adaugand untul, zaharul, sare si 3-4 linguri de apa. Se lasa la fiert, intr-un...
Morcovi cu unt si smantana
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, pana se inmoaie si devine sticloasa. Se adauga apa si se lasa sa fiarba...
Ceapa gratinata
800 grame de morcov curatat si o radacina de telina le taiem cubulete si le calim in putin unt, amestecand continuu, timp de...
Supa crema de morcovi
Cartofii curatati si spalati se taie cubulete si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu sare, impreuna cu ceapa...
Supa de cartofi ungureasca
Pregatim un rantas din faina si unt. Cand devine maroniu, adaugam o lingurita de chimion intreg si lasam pana se rumenese...
Supa cu rantas
Spalam carnea si osul, iar carnea o taiem in 3-4 bucati. Ceapa si usturoiul le curatam, ardeiul iute il spalam, iar piperul...
Supa de vita
Taiem maruntse taie bucati mici, se spala si se fierbe in sos alb (se dizolva faina in rece, turnand le putin cate putin si...
Praz la cuptor
Alegem fire de praz mai groase, care se taie bucati de 2 cm lungime. Se scoate miezul, pastrandu-se foile din exterior, care...
Praz umplut cu orez si carne
Morcovii se curata, se spala, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun intr-o cratita cu apa, cat sa-i acopere. Se...
Morcovi dietetici
Se dau pe razatoare morcovii si varza si se fierb in apa clocotita. Se adauga grisul si se mai lasa sa fiarba cateva minute....
Chiftele vegetariene
Morcovii se curata, se taie rondele si se pun la fiert in atata apa, cat sa ii acopere. Se adauga untul si putina sare. Cand...
Sote de morcovi
Se aleg ardei mari, se coc pe plita sau pe o tabla pe aragaz, pe toate partile fara sa arda deoarece se rup la curatat....
Salata de ardei gras
Se aleg ardei mari, se coc pe plita sau pe o tabla pe aragaz, pe toate partile fara sa arda deoarece se rup la curatat....
Salata de ardei gras si rosii
Se curata gogosarii de cotor si seminte si se taie in felii mai mari. Intr-o cratita se toarna otetul, uleiul, zaharul si...
Salata de gogosari
Cartofii se pun la fiert in coaja (necuratati), in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert si racit, se curata si se taie in felii...
Salata de cartofi cu ceapaCotletul de porc cu sos de rosii si masline este un fel de mancare specific italian. O variatie a acestei retete se poate...
Cotlet de porc cu sos de rosii si maslineOmpleta rulata in stil japonez contine sos soia, cascaval ras, piper si putin cimbru. Se amesteca toate ca la o omleta...
Omleta rulata in stil japonezSe cerne faina.Se adauga sarea,uleiul,drojdia frecata cu zahar si le. Se framanta aluatul pana devine elastic.Se lasa la...
Tarte aperitive cu dovleceiAm framantat bine si la final am uns coca cu 2 linguri de ulei, apoi am lasat aluatul la dospit. Am intins 2 foi si le-am pus...
Placinta cu afineGogosii umpluti sunt unul dintre deserturile preferate ale copiilor, dar de ce sa nu recunoastem si adultii mananca cu...
Gogosi umplutiDin toate ingredientele am facut un aluat pe care l-am lasat la crescut. Intre timp am pregatit si umplutura amestecand toate...
Placinta CulinarBriosele cu ricotta si dulceata de mure sunt deosebit de bune, iar preparea lor este foarte rapida. Este recomandata si...
Briose cu ricotta si dulceata de mure
Se spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins. Se incorporeaza faina si, dupa...
Drob de urzici
Urzicile se spala in mai multe ape si se pun la fiert in apa clotita. Apoi se strecoara, se toaca marunt si se sareaza. Cand...
Chiftelute de urzici
Se fierbe costita, apoi se taie cubulete, care se rumenesc in putin ulei, si se amesteca apoi cu urzicile fierte, pasirate...
Mancare de urzici cu costita
Spanacul se spala in mai multe ape, apoi se fierbe circa minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare, strecoara...
Mancare de spanac cu orez
Se prepara un aluat de taitei din 2 oua si faina. Se intind foaie potrivit de groasa si se imparte in doua. Se pregateste...
Ravioli cu spanacSe spala bine spanacul, se fierbe, se strecoara si se toaca marunt. Se toaca ceapa marunt si calita in ulei incins, ouale,...
Drob de spanac
Se fierbe spanacul in apa cu sare, se toaca, se amesteca bine cu untul si laptele, se adauga perisoarele fierte si se lasa la...
Spanac cu perisoare
Se aleg andive albe. Se taie radacina si se cele cu frunzele stricate. Andivele se spala repede in apa rece. Nu se tin mult...
Salata de andiveSupa de mere se prepara foarte rapid, iar in functie de temperatura de afara se poate servi calda sau rece. Pentru inceput...
Supa de mereSe toaca ceapa marunt si se caleste. Se adauga costita, taiata felii si se rumeneste usor pe ambele parti. Se adauga cartofii...
Mazare cu morcovi si cartofi noi
Mazarea se spala bine si se fierbe in supa de carne sau apa calda, la foc mic. Cand s-a inmuiat, se adauga untul, ceapa si...
Mazare dulce
Se topeste untul, se adauga ceapa, tocata marunt, slanina, taiata cubulete, morcovii, taiati rondele si mazarea. Se amesteca...
Mazare verde cu morcovi
Strecoara mazarea. Frunzele de salata se taie marunt. Se curata arpagicul si se caleste in unt incins. Se adauga salata...
Mazare gatita frantuzeste
Se caleste mazarea in unt topit. Se lasa la foc potrivit, se adauga ceapa, tocata marunt, zaharul, sarea si laptucile. Dupa...
Mazare gatita frantuzeste
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane