Batem spuma 5 oua cu zaharul pudra, cand devine alba adaugam incet uleiul, faina si praful de copt, amestecand continuu....
Felii de curcubeuSe amesteca 100 g unt la temperatura camerei cu 100 g parmezan ras, 20 g(o capatana mijlocie) de usturoi pisat sau ras fin,...
Ciuperci umplute cu usturoi3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca...
Galuste din chifleCastravetii se spala foarte bine sub jet de apa rece . Varza alba se curata si se spala, apoi se inlatura coceanul si se taie...
Castraveti muratiArdeii tubulari cu coaja subtire si cei in forma de mar sunt cei mai potriviti pentru a fi murati. Le scoatem cotorul cu...
Ardei muratiIntai fierbem 1 litru de apa, adaugam o lingura de sare, apoi lasam sa se raceasca. Dam pe razatoare 1 kg de varza rosie,...
Ardei umpluti cu varzaRosiile se taie felii, ceapa se taie pestisori, castravetii se curata de coaja si se taie felii subtiri, ardeii grasi se taie...
Salata de legume bulgara1 kg de mere sau pere gutui se spala temeinic, se taie felii de cca 1,5 cm latime, li se scoate mijlocul pietros si...
Compot de gutuiSe spala temeinic sub jet de apa 600 g de ciuperci champignon, se scot sau se taie cu grija cozile. 100 g cuburi de soia...
Ciuperci umplute cu soiaSe taie felii 200g ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile. O ceapa mica se taie marunt, se sareaza putin si se caleste...
Supa de ciuperciSe fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca cu 140 grame miere si 140 grame nuca macinata. Se amesteca...
Taitei cu nucaSe fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca 2/3 din 180 grame parmezan ras. Se amesteca incet cu lingura de...
Taitei cu cascavalSe taie salata marunt, ridichile rondele. Se taie branza bucati patrate. Asezonam cu sare si piper. Stropim cu ulei de...
Salata cu ridichiSe fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca cu 160 grame miere si 140 grame mac macinat. Se amesteca incet,...
Taitei cu macPrajitura cu crema de vanilie Preparam piscotul in mod obisnuit si il injumatatim. Dupa racire asezam pe o foaie...
Prajitura cu crema de vanilieTopim ciocolata la baie de abur. Batem spuma albusurile cu zaharul vanilat si zaharul, incorporam galbenusurile unul cate...
Clatite cu ciocolataPreparam aluatul si il impartim in 6 parti. Le intindem la o forma rotunda si le ungem cu ulei, le taiem in 8 parti, le rulam...
Chifle cu ulei350 grame fasole tarcata se alege cu o sera inainte, se spala bine si se pune la inmuiat intr-un vas emailat, intr-un litru...
Mancare de fasoleInainte de a pune la fiert cu cateva ore, spalam intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame linte curatata, o punem intr-un vas...
Mancare de linteCu o seara inainte, spalam bine intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame mazare uscata, curatata, jumatati, o punem intr-un vas...
Mancare de mazare uscataIntr-un vas adanc, se framanta cu mana 2 oua intregi, 60 ml apa si 300 grame faina (cat cuprinde). Cand s-a incorporat toata...
Taietei de casa500 grame jumari pregatite din cuburi de soia, cu deosebirea ca inaite de prajire, cuburile inmuiate de soia se taie in 3-4...
Taietei cu branzaPrepararea acestora este mai simpla si decat la ciupercile prajite. Palarioarele spalate le scurgem de apa si le inmuiem in...
Ciuperci prajite la gratarBatem spuma un ou intreg si 7 galbenusuri, adaugam pesmetul, migdalele, faina, coaja rasa de la portocala, zeama si...
Tort cu portocalePozitionam merele feliate intr-o tava captusita cu folie. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra si apa. Adaugam faina,...
Prajitura Olga cu mereSfaramam untura in faina, adaugam 2 galbenusuri, 15 dkg zahar, bicarboantul de sodiu si 1,5 pahar de smantana. Framantam un...
Paine cu branzaFierbem cartofii, ii pisam, adaugam orezul, cascavalul, ouale, sarea, piperul si patrunjelul. Formam felii, le prajim pane in...
Desert din cartofiBatem spuma ouale cu margarina si zaharul pudra, adaugam faina si bicarbonatul de amoniu. Framantam un aluat tare, la...
Biscuiti macinati cu bicarbonat de amoniuBatem spuma ouale cu piperul, sarea, slanina, lingurita de sampanie cu atata faina cat sa obtinem un aluat nici prea moale...
Placinta cu ouaAmestecam untura, zaharul si galbenusurile, apoi adaugam faina, praf de copt, zahar vanilat si lapte cat cuprinde. Framantam,...
Prajitura cu lapteSe spala ciupercile in mai multe ii pe si se asaza in sal a ti era. Separat se face o maioneza din galbenusul crud, frecat,...
Ciuperci cu maionezaSe spala sardelele cu apa calda, se curata de oase si se pun in salatiera, cu zeama de lamiie stoarsa deasupra. Se adauga...
File de sardele cu smantinaSe invelesc painitele sau chiflele mai mari in staniol si se asaza pe farfurii mici sau pe o farfurie mai mare, in mijlocul...
Frigarui la receMai intai scoatem din frigider portia corespunzatoare de unt, sa se inmoaie, apoi punem pe masina de tocat un disc de marime...
Sul cu cocosTaiem marunt o ceapa rosie cat o nuca dup ace a fost curate si o calim in 0,8 dl ulei pana devine sticloasa. Apoi , spalam...
Orez cu zarzavaturiIntai fierbem 4 oua in apa sarata, apoi pregatim o portie de orez inabusit ca in reteta Rizibizi. Pana fierbe orezul, curatam...
Rizotto bunBatem spuma 6 galbenusuri cu mierea. Amestecam faina, praful de cacao, praful de copt cu 6 albusuri batute spuma si cocem...
Rulou cu miereAmestecam galbenusurile cu zaharul, uleiul si praful de cacao. Batem separat albusurile. Amestecam faina cu galbenusurile si...
Prajitura FantaFierbem prunele intr-un dl de apa cu mierea, scortisoara si zaharul vanilat. Batem spuma margarina, zaharul, sarea si coaja...
Painici de cartofi cu prune cu scortisoaraAmestecam la baie de abur, in aceeasi directie jumatate de ora, margarina, praful de cacao, zaharul pudra, ouale si faina....
Coloana vertebralaInmuiem ceapa razuita si usturoiul in margarina, adaugam dovleacul si condimentele si fierbem amestecand continuu pana se...
Specialitate cu dovleacFierbem laptele cu continutul batonului de vanilie, amestecam bine siropul de soc cu galbenusurile si intaritorul alimentar...
Piscot umplut cu crema de socSe amesteca 250 g de zahar brun cu 250 g felii de margarina la temperature camerei, pana se uniformizeaza. Adaugam 4 oua...
Corn de vanilieAmestecam 400 g de faina cu 250 g de margarina racita, apoi adugam 120 g zahar brun, 10 g zahar vanilat, putina sare, coaja...
Coronita de linzertSfaramam untura in faina, adaugam zaharul pudra, praful de copt si framantam cu 3 galbenusuri si smantana si coacem 3 foi....
Felie cu romCuratam dovleacul, il razuim si il amestecam cu ingredientele. Punem 2 foi de foetaj pe un servet de bucatarie si le ungem cu...
Foetaj cu dovleac si macFramantam bine biscuitii macinati, romul, zaharul pudra, nuca macinata, praful de cacao si laptele. Impartim aluatul in 2...
Rulou cu biscuitiFulgi de cocos pentru décor Amestecam bine untul cu zaharul, vanilia, adaugam cocosul, piscoturile, praful de cacao, gemul...
Bilute cu cocosFramantam ingredientele si impartim aluatul obtinut in 2 parti, ungem o foaie cu gem de caise. Umplutura: batem spuma 5...
Felii cu cocosAmestecam merele razuite cu pogacile cu miere razuite. Amestecam 20 de minute galbenusurile, mierea, praful de cacao si...
Cozonac cu miere si mereAmestecam zaharul, galbenusurile, apa si adaugam incet nucile macinate. Coacem faina, praful de copt amestecate cu albusurile...
Felii de inghetataEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata