Se amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare. Se bat "bezea" albusurile...
Prajitura de branzaSe da drumul la cuptor la foc mic-potrivit (150 C). Ricotta se amesteca bine cu smantana si 2/3 din zahar, se adauga coaja de...
Prajitura cu branza si ciocolataBranza si smantana se scot din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe. Faina se cerne impreuna cu amidonul si...
Cuiburi pufoaseIntai de toate am dat drumul la cuptor sa se incalzeasca la 180 C. Am amestecat faina cu alunele macinate; am separat ouale....
Prajitura cu alune si branzaSe framanata totul( in afara de branza),praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si la sfarsit se imparte aluatul in 2...
Prajitura cu branza dulceRosiile se taie cubulete mici, se toaca ceapa marunt. Spalam orezul. Patrunjelul se spala si se taie marunt si se amesteca cu...
Sarmalute libaneze in foi de vitaTabouleh este o reteta de salata libaneza foarte sanatoasa si gustoasa. Salata se poate servi ca atare sau ca si garnitura.
Tabouleh - salata libanezaCastravetele se curata subtire, se razuieste si se puna in sita (strecurator), pentru a se scurge zeama. Amestecam...
Sos Tzatziki1. spalati vinetele , si taiati coada.lasati vinetele 10 min in apa clocotita ( banuiesc ca apa inca fierbe la foc mic). apoi...
Vinete confiate in uleiSalata verde, rosia si ardeiul se taie fasii subtiri si se amesteca intr-un vas. Adaugam sare, piper, cascavalul ras si...
Salata de tonRosiile, cascavalul si mozarella se taie rondele si se pun intr-un vas. Uleiul din conserva de ton se amesteca cu...
Salata de ton cu rosiiTaiteii se fierb in apa putin sarata. Se strecoara, se clatesc cu apa rece, se scurg bine. Ouale se fierb, merele se curata...
Salata de taitei cu rosii si ouaSalata se spala bine, apoi se scurge. Amestecam rosiile si ouale taiate fasii, maioneza, patrunjelul tocat marunt si...
Salata de iarnaSe bune burghulul intr-un castron, si peste se toarna 1/2 pahar de apa,se amesteca si se lasa 10-15 minute sa se umfle. Intre...
Kibbe (chiftele) prajit1.-intr-un bol amesteca galbenusurile cu mierea. 2.-incalzeste laptele intr-o craticioara pana ajunge la punctul de...
Inghetata de mierePorumbul se fierbe in apa cu putina sare, apoi se scurge bine. Ceapa se taie rondele, rosiile se taie fasii. Ardeiul si...
Salata de porumb si crenvustiFierbi orezul in apa cu sare si o lingura de ulei de masline. Dai intr-un jet de apa rece si rastorni intr-un castron mai...
Salata arabeascaChiftele cu carne si cartofi la cuptor este o mancare deosebita in primul rand din cauza aromelor pe care le regasim in...
Kafta (chiftele) cu cartofiPregatim dupa gust, un amestec de apa, otet, ulei, zahar si sare. In acest amestec vom fierbe varza taiata foarte subtire...
Salata mixta de varzaIntr-o tigaie punem 1 lingura de ulei. Lasam sa se incinga uleiul si adaugam semintele de pin. Le scoatem rapid ca sa nu se...
Moghrabieh (cus cus libanez)Am facut un aluat de paine cu semoule fine (fina). Se face aluatul, se intinde o foaie de aluat, apoi se pune spanacul...
Painici cu spanac si somonAmestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda. Le...
Kofta (chiftele) tajineCarnea se pune la fiert in apa si se fierbe ptr aproximativ o ora. Apoi se inchinde uleiul si se caleste ceapa pina devine...
Salona cu carne de vitaSe faina intr-un bol larg si in mijloc se aseaza bucatile de unt galbenusul si un praf de sare. Se incorporeaza incetul cu...
Pate briséeIncindem uleiul intr-o tigaie si prajim puiul putin pana se rumeneste. Il scoatem si il punem intr-o tava pentru cuptor, apoi...
Pui cu masline (dajaj bi zaitoun)Puiul se taie felii daca este piept,sau se dezoseaza daca sint pulpe si se bat ca ptr snitele. Pieptul numai trebuie batut...
Pui pane (dajaj pane)Margarina topita se toarna peste zahar. Apoi adaugam toate ingredientele +1 pagar de apa. Framantam bine,apoi procedam ca la...
Fursecuri (malatit)Am pus puiul si legumele intr-o tava, apoi sare, piper si un cub de maggi, apoi am pus apa cit sa acopere legumele, puiul...
Pui cu legumeSe prajeste ceapa curata si tocata subtire in o lingura de unt apoi se pune orezul si se amesteca pana cand devine lucios,...
Risotto cu fragiRosile spalate taiate rondele dar nu subtiri, intr-un bol puneti oul, 2 linguri faina, condimente, le amestecati bine,...
Mini hamburgereLa carnea tocata ,calita in ulei masline,condimentata din belsug, adaugam orezul spalat, calim in continuare, apoi umplem...
Sarmalute in foi de varza dulceSe coc toate ingredientele, se curata pielea, se feliaza fin, se pun intr-o tigaie si se calesc pentru scurt timp cu o...
HamissSe caleste pentru 1 minut ceapa,usturoiul si morcovul, dupa care adaugam condimentele(cumin si coriandru), apoi lintea si...
Supa de linte rosieBiryani este o specialitate culinara des intalnita in Liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de...
Biryani de puiFileul de peste se spala si se sareaza. Se rade coaja de la 1 portocala si jumatate si se stoarce sucul de la 3 portocale (a...
File de somon cu sos de portocaleFileurile de somon le-am prajit usor pe ambele parti, iar intre foietajul frantuzesc si sosul de spanac am pus o tortilla -...
Fileuri de somon in foietajSe caleste spanacul cu jumatate din ceapa tocata in 2 linguri de ulei, numai vreo 3 minute, cat sa se moaie binisor. Se...
Somon imbracat in aluat cu sos de sparanghelSe prajeste ceapa cu usturoiul pana sunt translucente, apoi se adauga crevetii, sare si piper si se prajesc putin pana se fac...
Rulouri de calcan cu mousse de crab si somonCurata puiul de tulei, parleste-l la flacara aragazului, pe toate partile si spala-l cu apa rece. Sterge-l cu un servet de...
Pui ca la BitinaSe intinde aluatul de pizza in tava si se acopera cu sos de rosii peste care se presara ierburile aromate, se adauga ceapa...
Pizza cu tonSomon in scoici din aluat frantuzesc este un aperitiv cu peste deosebit care poate fi servit la orice ocazie festiva. Pentru...
Somon in scoici din aluat frantuzesc4 fileuri de somon le-am umplut cu brinza Boursin (de asta data aromata cu smochine si miez de nuca), le-am condimentat,...
Fileuri de somon cu sosAi nevoie de 600-800 g fileuri de somon proaspat pe care le toci fie la masina de carne, fie la robotul de bucatarie avand...
Somon burgerSe fierbe spanacul, se stoarce de apa si se taie la mixer ( eu pun o mana de spanac pentru 2 persoane, insa portiile de orez...
Orez cu somon si spanacSe tine pun toate in punga si se marineaza 20 min. Separat se face un sos cam cu aceleasi ingrediente (mai putin uleiul),...
Somon cu soba noodlesBucatile de somon se ung cu glazura asiatica (facuta din sucul de la o portocala, 2 linguri sos de soia, ghimbir ras, vre 3...
Frigarui de somon cu glazura asiaticaPt. sos se toaca marunt o ceapa mica si un catel de usturoi si se prajesc in putin ulei de masline. Se adauga 4 rosii mari...
Gratin de somon in sos de rosii si crevetiAceste mini-rulade cu somon afumat sunt delicioase si consistente, perfecte pentru o petrecere intre prieteni.
Mini-rulade cu somon afumatSe prepara sosul de spanac si sosul Mornay. Intro tava se pun straturi alternante: paste lasagne, sos de spanac, fileu de...
Lasagne de somon cu spanacBudinca de dovlecei la cuptor se pregateste foarte usor si rapid. Dovleceii la cuptor prind o crusta crocanta deasupra, sunt...
Budinca cu dovleceiEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata