Retete culinare

Rasol de praz
Mancaruri cu legume

Rasol de praz

Se curata prazul, se taie bucati si se fierbe in apa cu sare. Apoi se strecoara si se asaza intr-o salatiera. Separat, se...

Rasol de praz
Praz a la grec
Mancaruri cu legume

Praz a la grec

Curatam si spalam bine prazul de tulpina si frunze. Se taie bulbul bucati de 6-8 cm lungime, care se oparesc timp de cateva...

Praz a la grec
Praz cu cascaval
Mancaruri cu legume

Praz cu cascaval

Radacinile de praz se spala si se taie bucati, se fierb in apa clocotita, cu sare, dupa care se strecoara si se asaza intr-un...

Praz cu cascaval
Rosii portugheze
Aperitive cu legume

Rosii portugheze

Se taie un capacel fiecarei rosii, in partea dinspre peduncul, se scobesc si se presara cu putina sare. Se pune orezul la...

Rosii portugheze
Fasole verde scazuta
Mancaruri cu legume

Fasole verde scazuta

Fasolea se curata, se spala, se taie in bucati de 2-3 cm, Se fierbe 1 l apa rece impreuna cu foaia de dafin, cu putina sare...

Fasole verde scazuta
Vinete umplute cu smantana si cascaval
Mancaruri fara carne

Vinete umplute cu smantana si cascaval

Se taie vinetele pe lungime, se scobesc, iar miezul se toaca marunt. Se topeste untul, se adauga faina, se caleste pe foc...

Vinete umplute cu smantana si cascaval
Rosii „acordeon"
Aperitive cu legume

Rosii „acordeon"

Rosiile se taie rondele subtiri, fara ca acestea sa fie, insa, preparate complet. Se aseaza intre ele cate o feliuta de ou...

Rosii „acordeon"
Budinca de spanac
Mancaruri cu legume

Budinca de spanac

Spanacul se curata, se spala si se opareste, dupa care se toaca marunt. Se adauga untul, faina, smantana si se potriveste de...

Budinca de spanac
Mancare de spanac cu branza
Mancaruri cu legume

Mancare de spanac cu branza

Curatam, spalam si oparim spanacul in apa clocotita, lasandu-se pe foc circa doua minute. Il strecuram si apoi se toaca...

Mancare de spanac cu branza
Salata de spanac cu rosii
Salate de legume

Salata de spanac cu rosii

Spanacul si salata se taie marunt. Se amesteca apoi cu rosiile si ouale, taiate feliute si cu smantana.

Salata de spanac cu rosii
Friganele de praz
Mancaruri cu carne

Friganele de praz

Prazul se curata si se taie rondele subtiri. Se inabusa in unt, se sareaza si se lasa pe foc pana se inmoaie, fara sa se...

Friganele de praz
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Ciorbe

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Ciolanul si fasolea se inmoaie peste noapte. Apa rezultata din inmuierea ciolanului se arunca si ciolanul se pune la fiert in...

Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Gulas de fasole
Mancaruri cu legume

Gulas de fasole

Slanina se taie in cubulete mici, se prajeste pana se lasa untura in care se prajeste incet ceapa rosie taiata marunt. Cand...

Gulas de fasole
Vinete umplute pane
Mancaruri cu legume

Vinete umplute pane

Se taie vinetele rondele de 1 cm grosime, dupa care se pune intr-o sita si se presara cu sare, intorcandu-se din cand flnd de...

Vinete umplute pane
Supa de campie
Supe de carne

Supa de campie

Punem carnea taiata marunt peste ceapa prajita in ulei. Asezonam cu foi de dafin, sare, piper, apoi turnam supa de carne....

Supa de campie
Gulas secuiesc (de Zalau)
Mancaruri cu carne

Gulas secuiesc (de Zalau)

Punem intr-o cratita mai mare untura cat o nuca., in untura o ceapa rosie taiata marunt si o lingura de boia; daca acestea...

Gulas secuiesc (de Zalau)
Vinete umplute cu branza si rosii
Aperitive cu legume

Vinete umplute cu branza si rosii

Se oparesc rosiile un minut, apoi se decojesc. Se taie in jumatate, se scobesc, iar miezul se toaca marunt. Se presara si...

Vinete umplute cu branza si rosii
Mazare scazuta
Mancaruri cu carne

Mazare scazuta

Mazarea se scoate din pastai si se spala. Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt. Se pune mazarea in apa...

Mazare scazuta
Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit
Mancaruri cu carne

Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit

Se taie vinetele pe lungime. Se presara cu sare, apoi se lasa circa o ora pe hartie pergament, sa se scurga. Dupa aceea, se...

Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit
Omleta de primavara
Aperitive cu oua

Omleta de primavara

Faceti 4 omlete din cate 2 oua fiecare. Prajiti-le pe ambele parti, ca pe niste clatite. Amestecati branza cu putina sare,...

Omleta de primavara
Vinete cu legume
Mancaruri cu legume

Vinete cu legume

Se curata vinetele de coaja, se scobesc cu o lingurita, iar miezul se toaca bine. Se taie marunt patrunjelul, ceapa se taie...

Vinete cu legume
Gulas la cazan
Mancaruri cu carne

Gulas la cazan

Taiem carnea in bucati de aprox. 1 cm. Se spala foarte bine. Se curate ceapa rosie si se taie marunt. Usturoiul se da prin...

Gulas la cazan
Supa de potroace
Supe de carne

Supa de potroace

Carnea curatata si taiata in cubulete (mici) se prajeste putin in ulei (pana se albeste). apoi se adauga morcovii, napii,...

Supa de potroace
Vinete umplute cu carne la cuptor
Mancaruri cu carne

Vinete umplute cu carne la cuptor

Vinetele umplute cu carne la cuptor sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta de vinete umplute aveti nevoie de 6 vinete si...

Vinete umplute cu carne la cuptor
Supa de bilute din ficat de Bajor
Supe de legume

Supa de bilute din ficat de Bajor

La ficatul curatat si fragmentat adaugam slanina taiata in cubulete marunte, si ceapa taiata merunt si prajita in unt pana...

Supa de bilute din ficat de Bajor
Supa de bilute
Supe de carne

Supa de bilute

Carnea se spala si se toaca. Cartofii se curata, se dau pe razatoare, se adauga carnea, apoi se adauga faina cat cuprinde...

Supa de bilute
Vinete prajite
Mancaruri cu legume

Vinete prajite

Se taie vinetele felii sau rondele, se sareaza si se lasa sa se scurga bine. Se trec, apoi, prin faina, ou si pesmet si se...

Vinete prajite
Musaca de vinete
Mancaruri cu legume

Musaca de vinete

Vinetele se taie felii de 1 cm grosime, pe lungime. Se sareaza, se lasa sa se scurga si se prajesc in ulei incins. Se toaca...

Musaca de vinete
Piept de pui la gratar cu capsuni
Mancaruri cu carne

Piept de pui la gratar cu capsuni

Se toaca pieptul de pui pana cand se obtin bucati groase 1,25 cm. Se presoara sare si piper si se pun intr-o punga de plastic...

Piept de pui la gratar cu capsuni
Chiftelute de vinete
Aperitive cu legume

Chiftelute de vinete

Se coc vinetele, se curata, se lasa sa se scurga, se toaca, se incorporeaza cu ouale batute usor si faina, adaugandu-se sare...

Chiftelute de vinete
Supa de ciuperci
Supe de legume

Supa de ciuperci

Se caleste ceapa taiata marunt in 50 g ulei, apoi se frig si ciupercile taiate felii. Se stinge cu apa, se presara 1,5...

Supa de ciuperci
Supa a la Frankfurt
Supe de carne

Supa a la Frankfurt

Taiem crenvurstii felii subtiri (daca nu sunt umpluti in mate, se scoate pielea de pe ei), varza creata se spala si se taie...

Supa a la Frankfurt
Piure clasic de cartofi
Mancaruri cu cartofi

Piure clasic de cartofi

Curatati cartofii de coaja, spalati-i puneti-i intregi la fiert in apa cu pi sare. Trebuie sa ii fierbeti-i pana cand incep...

Piure clasic de cartofi
Vinete umplute
Aperitive cu legume

Vinete umplute

Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se taie in doua, pe lungime. Se presara in interior cu putina sare si se lasa o...

Vinete umplute
Supa de carne
Supe de carne

Supa de carne

Oasele taiate in prealabil, se oparesc, se spala si se pun la fiert impreuna cu carnea intr-un vas adanc, sare, piper boabe,...

Supa de carne
Ciorba de perisoare
Ciorbe

Ciorba de perisoare

Taiem zarzavaturile rondele, usturoiul se rade. Se pune ulei in oala si se calesc zarzavaturile si usturoiul. Se presara...

Ciorba de perisoare
Supa rece de capsune
Supe de legume

Supa rece de capsune

Supa rece de capsune este cu siguranta adorata de copii, in primul rand pentru ca este o supa dulce. Capsunele spalate si...

Supa rece de capsune
Ciorba de peste
Ciorbe

Ciorba de peste

Despicam pestele, se curata de organe si de solzi,se spala, se taie capul, coada si aripioarele. Carnea se cresteaza, se taie...

Ciorba de peste
Vinete portugheze
Mancaruri cu legume

Vinete portugheze

Se taie vinetele rondele de un centimetru grosime. Se sareaza, se lasa la scurs, dupa care se trec prin faina si se prajesc...

Vinete portugheze
Supa traditionala de mazare verde
Supe de legume

Supa traditionala de mazare verde

Se curata mazarea, se spala. Se curata si se spala morcovul, patrunjelul, se taie cuburi sau rondele, ceapa se foloseste...

Supa traditionala de mazare verde
Supa de fructe
Supe de legume

Supa de fructe

Fierbem 1 – 1,5 l apa cu zahar, scortisoara si un varf de cutit de sare. Se adauga fructele spalate (visine, cirese, prune,...

Supa de fructe
Gulas original
Mancaruri cu carne

Gulas original

Taiem marunt ceapa, se caleste pe foc mic, se presara boia si se amesteca, se stinge cu 2 – 3 linguri de apa. Cand apa se...

Gulas original
Vinete de post
Mancaruri cu legume

Vinete de post

Se taie vinetele rondele, se presara cu sare si se lasa deoparte 10-15 minute. Apoi se storc si se sterg cu un servet curat,...

Vinete de post
Vinete cu telemea
Mancaruri cu legume

Vinete cu telemea

Se spala vinetele, se taie felii de circa 2 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa se scurga bine, intre doua plansete,...

Vinete cu telemea
Supa chinezeasca cu oua si porumb
Supe de legume

Supa chinezeasca cu oua si porumb

Fierbem o supa concentrata de oase sau de bullion din cubulet, adaugam ghimbirul si fierbem timp de 5 minute pe foc mic....

Supa chinezeasca cu oua si porumb
Supa de conopida
Supe de legume

Supa de conopida

Spalam conopida foarte bine apoi se desface in buchetele si se fierbe in supa de oase (daca nu este, in apa sarata) pana se...

Supa de conopida
Supa de fasole de Jokai
Supe de carne

Supa de fasole de Jokai

Punem la fiert din timp fasolea(cu 2-2,5 apa rece) cu ciolanul. Adaugam morcovii curatati si intregi, telina si carnatii, si...

Supa de fasole de Jokai
Supa de varza cu fasole
Supe de carne

Supa de varza cu fasole

Punem la fiert varza in 1,5 l apa rece. Adaugam fasolea proaspat scoasa din pastai (sau fasolea uscata pregatita...

Supa de varza cu fasole
Rondele de vinete la cuptor
Mancaruri cu legume

Rondele de vinete la cuptor

Rondelele de vinete la cuptor sunt o mancare delicioasa pentru care aveti nevoie de 3 vinete, telina, faina, cascaval, ulei,...

Rondele de vinete la cuptor
Vinete provensale
Mancaruri cu legume

Vinete provensale

Vinetele se taie in doua pe lungime si se prajesc in ulei incins. Se strecoara, se pun pe un platou si, in uleiul in care...

Vinete provensale
Supa indiana
Supe de carne

Supa indiana

Se taie pieptul de pui cubulete, se sareaza, se adauga piper, curcuma, boia, mirodenii, se amesteca bine si se lasa sa se...

Supa indiana
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
4
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Tacos cu guacamole și creveți - Gustarea rapidă și delicioasă
Bucataras.RO

Tacos cu guacamole și creveți - Gustarea rapidă și delicioasă

Acești tacos sunt combinația perfectă între creveții suculenți și guacamole-ul cremos, totul servit în...

Tacos cu guacamole și creveți - Gustarea rapidă și delicioasă
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa