Pentru spaghete: se pune putina sare in apa in care se fierb spaghetele iar cand sunt gata se scurg de apa si se pune putin...
Spaghette picante
Se pun intr-o oala mica 3 galbenusuri, se freaca cu zaharul pana se albesc. Se adauga putin cate putin amestecand mereu vinul...
Sos spumos de vin
Se bat 4 albusuri. Cand albusurile sunt spuma, de pune zaharul, se bate iar, se adauga alunele marunte si curmale taiate ca...
Turtite cu alune si curmale
Se pune faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pun in gaura untul, oul, zaharul, caimacul, zeama si coaja de...
Carti de joc
Pentru prepararea foii se amesteca faina cu uleiul pe foc, pana se incorporeaza si se adauga treptat apa. Se fierbe pana se...
Rulada de ciuperci
Se curata ciupercile, taindu-le numai partea care sta in pamant. Se spala bine, se scoate cotorul, se taie marunt, se adauga...
Ciuperci a la grec
Se pregatesc ingredientele: 3-4 catei de usturoi taiati felii subtiri, 1 ardei iute taiat rondele subtiri. Pastele se fierb...
Paste cu fructe de mare
Se unge si se tapeteaza o tava inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri...
Prajitura cu banane Daniela
Striviti piperul verde. Topiti 50 g de unt in tava pe care o veti introduce la cuptor, adaugati otetul, piperul verde pisat,...
Pastrav cu piper verde si lamaie
In crema se adauga sucul de la o lamaie si coaja. Se umplu foile si se intinde glazura.
Prajitura cu crema de lamaie
La crema, 200 gr unt se freaca spuma cu 150 gr zahar praf si se adauga restul de ingrediente. Crema sa fie rece si se pune...
Prajitura durere
Se face o maioneza mai consistenta de aceea se adauga cartoful fiert. Se poate pune la inceput un galbenus, cartoful fiert si...
Ton cu maioneza
Se pune la fiert laptele si cand da in clocot se pune mierea de albine, smantana, si 400 g din casul dat prin razatoarea...
Oua in malai ca la Meledic
Mamaliga pentru puricei trebuie sa fie rece ramasa de la masa precedenta si se frarama cu furculita cat mai marunt. Se pune...
Puricei
Mamaliga se sdrobeste cu furculita si se pune intr-o cratita peste untura bine incinsa. Se amesteca permanent pana cand...
Puricei boieresti
Guliile, telina si morcovii se curata, se spala si se taie betigase. Broccoli se rupe buchetele. Legumele se fierb, fiecare...
Salata de pui cu miere si lamaie
Se spala bine limeta sub jet de apa fierbinte, se da coaja pe razatoare, apoi se colecteaza sucul. Se amesteca sucul si...
Sorbet din pepene galben
Piersicile se taie jumatati se scoate samburele si se calesc 5 minute cu 3 linguri de zahar si aroma de vanilie. Se amesteca...
Prajitura cu piersici
In primul rind se pune la "fiert" caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa!!! Caracatita are mult lichid care se lasa...
Caracatita cu sos si macaroane scurte
Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa cit sa o acopere. Se adauga otetul, se...
Caracatita cu otet
Pentru crema se amesteca toate ingredientele. Deasupra se glazureaza.
Prajitura Rodica
Din ingredientele se fac 2 foi. Prima foaie se pune in tava si peste ea se pune crema (6 albusuri batute spuma cu 1 lingura...
Prajitura cu nuca de cocos
Crema se pune intre foi si se glazureaza cu albusurile batute pe aburi cu zahar, apoi prajitura se orneaza cu ciocolota razuita.
Prajitura Kety
Se bat albusurile de la cele 6 oua, se bat spuma adaugind apa, separat se adauga galbenusurile cu zaharul, se amesteca cele...
Prajitura Melania
Pentru sosurile reci este necesar extract de oase. El se face din oase de porc, vita sau vanat. Oasele se scurata bune de...
Extracte de oase
La prepararea ciupercilor se vor folosi numai ciuperci proaspete intregi dar si zdrentele ramase dupa selectia ciupercilor....
Esenta de ciuperci
Cupercile bine spalate si tocate si frunze de marar, patrunjel si telina se pun la fiert in vin alb sec si zeama de lamaie...
Esenta de ciuperci cu vin
Se poate face dintr-o singura specie de ciuperci sau combinate. Ciupercile trebuie sa fie foarte proaspete. Dupa ce au fost...
Extract de ciuperci
Usturoiul se taie felii si se pune in farfurie, peste el se toarna putin ulei de masline, pastele fierte si scurse se pun in...
Paste in alb
Usturoiul se taie felii si se pune in farfurie, peste el se toarna putin ulei de masline, pastele fierte si scurse se pun in...
Paste in alb
Salata din fructe de mare este disponibila in pungi de 400 gr. Continutul se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se...
Cocktail cu fructe de mare
Se curata cartofii cruzi de coaja si taie rondele sau ca si pentru prajit. Se aseaza intr-o tava, se stropesc cu ulei, se...
Cartofi cu lapte
Se alege o pulpa, se da cu sare, se tine o jumatate de ora inainte de a fi pregatita. Se sterge bine cu o carpa, se pune...
Pulpa de vitel la tava
Se oparesc migdalele, se curata si se piseaza bine. Se adauga 2 galbenusuri, 2 albusuri spuma, coaja de lamaie, zaharul topit...
Prajitura de migdale
Tochitura macelareasca a la Miacori Ingredientele pentru 10 persoane. Mod de preparare: Intr-un ceaun, neaparat mai...
Tochitura macelareasca Miacori
BABIC, este un un nume sarbesc care se citeste BABICI. Se spune ca cel ce a adus reteta de acest salam de casa a venit din...
Babic de Buzau
Se taie din cotlet suvite de 4-5 mm grosime si lungi de 15-20 cm, care sa aibe si putina grasime, foarte subtirecel mult 2...
Rulada de cotlet cu pasta de mici
Se pune drojdia cu o lingura de faina si o lingura de apa calda intr-un castron sa dospeasca. Faina se pune in lighea se face...
Cornuri cu tocatura de carnuri si verdeata
Pentru ca micii sa iasa foarte buni cantitatea minima de carne prelucrata trebuie sa fie 7 kg. Toate ingredientele sunt...
Mici deliciosi
Se spala ciresele si se aleg de codite, se pun in borcane (borcanele sa fie de 800 gr. cu capace filetate) cam pana la...
Compot de cirese
Se taie carnea in bucatele, se prajeste in ulei incins, se adauga ceapa taiata felii destul de mari, la fel si morcovul. Se...
Kalops
Se scot oasele de pe pui. Se taie puiul in bucati mici si se aseaza pe o tava unsa bine. Se taie baconul in bucati mici si se...
Flygande Jakob (Jakob zburatorul)
Se taie ceapa marunt si se pune intr-o tigaie adinca impreuna cu uleiul. Se caleste pina se inmoaie, apoi se adauga sosul de...
Ochiuri cu sos de rosii
Se taie napii in doua, si fiecare jumatate in alte 3 sau 4 bucati. Se curata bucatile dandu-le in acelasi timp si o forma,...
Napi cu smantana
Se freaca 6 galbenusuri cu zaharul si jumatate baton vanilie, bine, pana se face ca o crema. Se adauga ciocolata rasa,...
Tort de ciocolata fara unt
Se rad morcovii sau se curata foarte subtire cu un cutit. Se pun morcovii intr-o cratita, apoi se adauga untul, apa, zaharul...
Morcovi tineri (carote) cu unt
Se prajesc cartofi intr-o tigaie. Cand sunt aproape gata se pune carnea taiata bucatele peste cartofi. Se mai lasa 5 min dupa...
Cartofi mortali
Se bate zaharul cu iaurtul, se adauga fructele strivite sau facute piure, sau taiate bucatele, sau cacaoa, dupa preferinte....
Super inghetata usoara
Se bat ouale intregi, apoi se adauga zaharul si se bat bine. Se adauga iaurtul in care s-a dizolvat praful de copt, apoi...
Prajitura cu iaurt
Se unge si se tapeteaza o cratita mai inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste...
Tort cu fructe Daniela
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane