Feliile de piine se pun in tava una linga alta si se ung pe o parte cu ulei de masline sau unt topit. Se prajesc apoi se...
Bruscetta
Se spala ciuperci mari, frumoase, se pupe cotorul, fara sa se curete de pielita. Se sterg si se presara cu putina sare. Se...
Ciuperci la gratar
Aceasta reteta este simpla si delicioasa. Pentru a prepara alivanca avem nevoie de cateva ingrediente simple.
Alivanca delicioasa
Se curata vinetele de coaja pe fisii in lungime, apoi se taie vinetele in doua pina la jumatate. Se desfac de-a lungul...
Vinete
Tocam marunt, pe un tocator de lemn, ceapa verde (sau ceapa rosie), o punem in vasul in care urmeaza sa gatim intreaga ciorba...
Ciorba de primavara
Se fierb cartofii, se piseaza si se adauga laptele pentru a deveni o compozitie fina, ceapa tocata marunt, iar apoi se adauga...
Salata mexicana de cartofi (dietetica)
Se amesteca bine toate ingredientele pina salata este omogen amestecata. Este foarte usor de facut si noua ne place.
Salata de tuna
Se amesteca toate foarte bine, (la inceput se pune mai putin usturoi, si se mai adauga restul daca este nevoie), se gusta de...
Salata de ciuperci
Se alege o bucata de carne macra de vaca de sub coasta de un kg. Se curata de pielite, se bate cu ciocanul de lemn, se da cu...
Friptura vanatoreasca
Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Se topeste untul intr-o tigaie marisoara, se adauga cartofii si se lasa 5...
Supa de cartofi aromata
Se curata morcovii, se spala si se fierb in apa cu sare, apoi se taie feliute subtiri. Intr-o cratita se incalzeste uleiul si...
Carote alla fiamminga
Intr-o tigaie, la foc moderat se pune jumatate din ulei, iar cand este destul de incins se pun dovleceii. Se lasa cateva...
Frittata (omleta) cu dovlecei
Se curata dovlecelul si se taie felii subtiri, se sareaza, apoi se lasa sa se scurga de apa, se face o coca din oua, faina si...
Dovlecel parizian
Se inmoaie 40 gr. drojdie cu 3-4 linguri de lapte caldut. Se cerne 500 gr. faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se...
Covrigei englezesti
Se pune sa fiarba intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare si o lingurita de zahar. Se...
Choux a la creme
Se pregateste o cratita cu apa fierbinte. Se bat 4 albusuri spuma cu 100 gr. zahar. Se iau cu lingura oua din albus, si se da...
Oua de albus cu ciocolata
Sarmalele se pot face cu varza acra sau varza dulce. Aceasta se opareste mai inainte cu bors. Pentru 6 persoane, ajunge o...
Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)
Se pun macaroanele la fiert cu putina sare, intre timp se spala carnea si se pune intr-o cratita cu putin ulei, se lasa putin...
Pasta cu pui
Se pregateste blatul obisnuit, se coace la foc mic. Cand se raceste se taia in doua. Crema: laptele, faina si zaharul se...
Prajitura cu crant
Se pune intr-o cratita la foc zaharul, apa si lamaia sau vanilia. Se taie perele in sferturi, se curata de coaja si se...
Compot de pere
Se alege o bucata de carne de vitel de la piept. Se scot coastele cu grija, ca sa nu se ffarme carnea, tragandu-le pe rand pe...
Piept de vitel umplut
Se curata cateva mere frumoase de coaja, se taie felii subtiri, se presara cu zahar si se tin asa o jumatate de ora. Se...
Budinca de orez cu mere
Se freaca 3 oua intregi cu greutatea lor de zahar, pana se fac ca o crema. Se adauga faina fina si migdalele macinate, si...
Cornete cu frisca
Se fierbe laptele, zaharul si cacaoa. Cand e caldut se amesteca cu telul pe rand galbenusele, margarina, faina, praful de...
Chec de ciocolata
Icrele de stiuca fiind mai mari, se pot pregati si fara gris. Se pun intr-un castron adanc, se stoarce deasupra lor zeama de...
Icre de stiuca
Se spala si se curata puiul, se spala si maruntaiele, se pun cu putina sare sa stea cateva minute, dupa care se auresc in...
Pilaf de pui
Crema 1 Apa+zaharul+cacaua se fierb la foc mic pana se face o pasta (ca o miere) - nu mai mult ca se zahariseste. Se lasa sa...
Tort Jofre
Se trag in unt cativa cartofi curatati si taiati felii. Se face acelasi lucru cu cativa dovlecei in floare. Se aseaza intr-un...
Cartofi cu dovlecei la gratin
Din 1/2 kilogram de cartofi se face piure (cartofii se pun la copt, se rup in doua si cu o lingurita de scoate miezul, se...
Crochete de cartofi
Se rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund in felii de o jumatate centimetru grosime. Sa nu se sareze...
Dovlecei prajiti
Mazarea se pune in cratita cu salata verde taiata in patru, arpagicul curatat, zahar, o lingura de unt, sare si apa. Se pune...
Mazare verde gatita frantuzeste
Brinza se lasa afara citeva ore ca sa fie moale. Intr-un castron, se pune brinza, chimenul, boiaua, sare, piper, marar,...
Brinza frecata
Untul si brinza se lasa la temperatura casei sa sa se poate lucra cu ele. Intr-un vas se amesteca faina, untul si brinza, din...
Thumbprint cookies (Prajituri cu gem)
Se fierbe apa cu zaharul 8 min. de cand da in clocot. Se incorporeaza treptat untul. Se mai fierbe 2 min., apoi se pune...
Ciocolata alba
Se freaca bine zaharul cu zeama de fructe limpezita (zeama de zmeura, fragi etc.). Cand zaharul s-a topit complet, se adauga...
Inghetata de fructe
Merele se curata de coaja, sa razuiesc, apoi se pun la fiert cu 400 gr apa si cu zaharul. Cand este aproape ca o pasta se...
Prajitura cu mere si biscuiti
Se caleste faina in ulei (preferabil de masline), se adauga apa, in care se dau in fiert cepele taiate in 4, la care se...
Supa crema de oua
Carnea de pui fiarta si ciupercile se taie fasii subtiri. Castravetii (murati sau verzi) se dau pe razatoarea mare. Usturoiul...
Salata de pui cu ciuperci
Jambonul se taie feliute subtiri, ouale (1-2) se bat bine ca pentru omleta. Amestecul mexican se gaseste in comert, sub forma...
Salata americana
Se amesteca maioneza cu lamaia si smantana, apoi se adaugat tonul, porumbul iar la sfarsit morcovul dat pe razatoare. Se...
Salata de ton
Se taie painea in doua pe diagonala si fiecare parte se unge cu unt. Separat pieptul de pui facut la rotisor se taie in...
Bruscheta
Intr-o oala de supa se pune la fiert supa de pui strecurata. Intre timp se spala si se rup putin frunzele de salata (sau...
Egg drop soup
Mai intii se taie ceapa pestisori, ardeiul se spala si se taie felioare mai subtiri, si rosiile spalate se taie in bucati....
Ghiveci de rosii
Se taie salata, castraveti, rosile, sunca (cubulete) si se pun pe rand intr-o salatiera. Intre timp se fierb ouale (1-2); se...
Sef salada
Se separa galbenusurile de albus si se mixeaza cu zaharul, uleiul si laptele fiert si racit, se adauga faina pana se obtine...
Tarta cu fructe
Cu o seara inainte se scot simburii la visine si la cirese si se pun intr-un castron la frigider cu citeva linguri de zahar...
Prajitura cu visine si cirese
Vinetele se spala, se sterg, se elimina cotorul si se taie felii rotunde.Se coc pe gratar pe aragaz pe o parte si pe...
Vinete la gratar
Se amesteca intr-un castron toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise mai sus. Se pune compozitia intr-o forma de...
Chec aperitiv
Se spala andivele si se sterg.In robot se amesteca pina devine ca o crema brinza cu sunca taiata bucatele.Se umplu frunzele...
Barcute din andive
Se bat foarte bine cu mixerul galbenusurile cu zaharul si se adauga incet faina si untul topit si rece. Dupa aceea se adauga...
Rulada cu capsuni
Se pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere stratul...
Tort Diplomat Excelent
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane