Se pune apa la fiert, impreuna cu uleiul. Cand clocoteste se pun chiftelele si se lasa la fiert circa 5 minute. Se adauga...
Chiftele cu sos albSe piseaza usturoiul, miezul de paine se inmoaie in lapte si se stoarce bine iar miezul de nuca se macina. Se amesteca...
Sos scordoleaGorgonzola se taie cubulete. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga gorgonzola si se subtiaza cu smantana. Se adauga apoi...
Sos gorgonzolaIntr-o tigaie se topeste untul, se adauga mustarul, condimentele si sarea. Se subtiaza apoi cu smantana, amestecand continuu.
Sos curryPastele se pun la fiert in apa cu sare si ulei. Intre timp se prepara sosul de branza: intr-o craticioara se pune la topit...
Paste cu sos de branzaPunem nautul la inmuiat in apa timp de 12 ore. Apoi se pune la fiert in apa cu un praf de sare, foile de dafin si crengutele...
Sos consistent de nautSe pune iaurtul la scurs intr-un tifon au strecuratoare timp de jumatate de ora. Intre timp taiem castravetii...
TzatzikiSe curata usturoiul si se striveste cu aparatul special. Se adauga sarea si uleiul si se freaca pana devine o pasta, dupa...
Sos de smantana cu usturoiSe amesteca otetul cu uleiul si bulionul sau sucul de rosii. Se adauga sarea, piperul si optional o jumatate lingurita de...
Sos de tomate pentru salateSe amesteca zeama de lamaie cu 2 linguri de ulei si se potriveste la gust de sare. Sosul astfel format se toarna peste salate.
Sos de lamaie pentru salateSe amesteca la rece uleiul cu vinul alb si se adauga piperul, foile de dafin, ghimbirul, rozmarinul si menta. Optional se...
Sos marinat pentru legume si fructeSe amesteca bine, cu o furculita, maioneza, cu otetul si cu apa minerala. Se potriveste la gust de sare si piper si se serveste.
Sos cu maioneza pentru salateSe amesteca mustarul impreuna cu otetul si uleiul intr-un vas. Se adauga sarea si piperul dupa gust si se toarna sosul...
Sos de mustar pentru salateSe amesteca otetul cu putin ulei si se adauga verdeturile tocate foarte fin. Se potriveste la gust cu sare si piper si se...
Sos vinegretaSe pune la calit ceapa si rosia tocate marunt. Se adauga usturoi taiat feliute subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper. Se...
Sos De RosiiSe curata castravetii, se paseaza in blender si se storc bine de lichid. Se amesteca pasta cu iaurtul si mirodeniile.
TzatikiSe caleste putin faina in ulei, avand grija sa nu se faca cocoloase. Se stinge cu zeama din compot, se adauga sare dupa gust....
Sos de visineSe curata hreanul si se da pe razatoarea mica, in loc bine ventilat si aerisit. Se adauga putin otet, zaharul, smantana, sare...
Sos de hreanPrazul se pune la calit in untul topit. Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se...
Sos de prazSe freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala pana devin spumoase, apoi se adauga vinul si zeama de portocale. Se...
Sos de portocaleSe fierbe cacaua cu zaharul, in apa pe foc mic, amestecand tot timpul pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca.
Sos de ciocolataSe pune faina intr-o craticioara sa se incalzeasca putin pe foc mic, apoi se toarna laptele cate putin si se amesteca mereu....
Sos din gemuri pentru budinciSe fierbe un ou rascopt. Galbenusul se freaca bine cu dosul lingurii de lemn si se amesteca cu doua galbenusuri crude, cu...
Sos de ouaSe piseaza bine usturoiul, se amesteca cu galbenusurile, se adauga sare si se freaca bine. Se toarna uleiul treptat, ca la...
Sos de usturoi cu ouaSe face un sos alb: o lingura cu unt se topeste intr-o tigaie pe foc, se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se...
Sos alb cu lamaieSe pune intr-un vas uleiul, se adauga galbenusurile si mustarul si se freaca bine cu lingura de lemn. Se adauga apoi zeama de...
Sos de uleiIntr-un castron se amesteca smantana cu mustarul si cu putina sare. Acest sos gata preparat, rapid si usor de facut, se tine...
Sos de smantanaSe pune apa cu vinul si cu zaharul sa fiarba. Se dizolva zeamilul in apa si se toarna cate putin in siropul de vin. Se...
Sos de fragi sau capsuniSe inmoaie amidonul in putina apa rece. Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devin ca o crema. Se toarna...
Sos de romSe curata sardelele de oase, se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar. Se amesteca separat 1 lingura...
Sos de sardele cu mustarSe prepara un sos alb din unt si faina, stins cu apa calduta. Se amesteca in sos mararul tocat, zeama de lamaie si galbenusul...
Sos de mararSe curata si se piseaza usturoiul pana devine pasta, apoi se amesteca cu nucile si miezul de paine inmuiat, stors si se bate...
Sos scordoleaSe pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga pesmetul si se amesteca pana se incorporeaza bine pesmetul in unt.
Sos cu pesmetSe toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o oala, pe foc mic, acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana scade tot...
Sos de ciuperci cu vinSe spala rosiile, se taie bucati si se lasa sa se scurga de zeama, apoi se trec prin sita si se freaca cu lingura, lasand sa...
Sos de rosii cu smantanaSe piseaza usturoiul in piulita de lemn, pana se face pasta. Se adauga un praf de sare si apa si se serveste.
MujdeiSe curata ceapa, se toaca si se opareste. Se scurge, se pune cu unt intr-o tigaie, se toarna supa strecurata de legume si se...
Sos de ceapaSe freaca bine intr-un castron uleiul cu zeama de lamaie. Se adauga apoi verdeata tocata, apa minerala, sare si piper si se...
Sos pentru pesteSe prepara maioneza din trei oua si o jumatate de pahar ulei, adaugand cate putin ulei. Se amesteca apoi cu iaurtul, mustarul...
Sos pentru legumeSe fierb cateva boabe de piper cu 3 linguri otet pana se evapora aproape tot otetul. Dupa ce s-a racit se amesteca cu...
Sos olandezSe spala sfecla, apoi se curata si se da prin masina de tocat. Se amesteca sfecla cu hreanul ras si cu otet dupa gust.
Sos de hrean cu sfecla rosiSe rad legumele pe razatoarea mica si se inabusa bine in unt apoi se adauga vinul, pasta de rosii, mustarul, smantana, sare,...
Sos romanesc din legumeSe face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic, amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...
Sos MaderaSe bat tare galbenusurile cu bucatele de unt, sare, piper si zeama de lamaie. Se adauga apoi mustarul si se bat din nou bine...
Sos dijonezSe spala ciupercile, se taie feliute si se pun cu unt, impreuna cu arpagicul tocat, pe foc mic, sa se inabuse bine, pana...
Sos vanatoresc cu ciuperciRosiile fierte in putina apa se dau prin sita. Se fierb din nou pana scade apa. Se adauga zaharul, piperul, sare, mustarul,...
Sos picantSe rade hreanul pe razatoarea mica iar apoi se amesteca cu smantana. Se pune pe foc sa fiarba doua clocote.
Sos de hrean cu smantanaIn maioneza preparata se amesteca doua linguri de piure de spanac foarte bine scazut si verdeturile tocate marunt. In lipsa...
Sos verdeSe prepara sosul alb cu zeama de carne, unt si faina, se adauga mustarul, putin otet, ciupercile inabusite in unt si taiate...
Sos pentru fripturiSe fierbe un ou rascopt, se scoate galbenusul si se preseaza cu dosul lingurii sa se faca pasta si se amesteca cu doua...
Maioneza cu smantanaSe amesteca uleiul cu otet, sare, piper si se freaca bine. Se lasa la rece. Se toaca foarte marunt toate verdeturile si...
Sos moldovenescRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiEste o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.
Cartofi gratinatiConopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...
Chiftele din conopidaRetete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.
Compot de ciresePerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataAceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...
Tort Dobos cu 10 foiAveam cateva chifle si pentru ca nu se mancau si nici sa le arunc nu vroiam, am pregatit aceasta budinca cu fructe care a...
Desert budinca din chifle cu fructe de sezonDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa