Sosuri

Chiftele cu sos alb
Sosuri albe

Chiftele cu sos alb

Se pune apa la fiert, impreuna cu uleiul. Cand clocoteste se pun chiftelele si se lasa la fiert circa 5 minute. Se adauga...

Chiftele cu sos alb
Sos scordolea
Sosuri reci

Sos scordolea

Se piseaza usturoiul, miezul de paine se inmoaie in lapte si se stoarce bine iar miezul de nuca se macina. Se amesteca...

Sos scordolea
Sos gorgonzola
Sosuri albe

Sos gorgonzola

Gorgonzola se taie cubulete. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga gorgonzola si se subtiaza cu smantana. Se adauga apoi...

Sos gorgonzola
Sos curry
Sosuri condimentate

Sos curry

Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga mustarul, condimentele si sarea. Se subtiaza apoi cu smantana, amestecand continuu.

Sos curry
Paste cu sos de branza
Sosuri pentru spaghete

Paste cu sos de branza

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si ulei. Intre timp se prepara sosul de branza: intr-o craticioara se pune la topit...

Paste cu sos de branza
Sos consistent de naut
Sosuri cu legume

Sos consistent de naut

Punem nautul la inmuiat in apa timp de 12 ore. Apoi se pune la fiert in apa cu un praf de sare, foile de dafin si crengutele...

Sos consistent de naut
Tzatziki
Sosuri reci

Tzatziki

Se pune iaurtul la scurs intr-un tifon au strecuratoare timp de jumatate de ora. Intre timp taiem castravetii...

Tzatziki
Sos de smantana cu usturoi
Sosuri condimentate

Sos de smantana cu usturoi

Se curata usturoiul si se striveste cu aparatul special. Se adauga sarea si uleiul si se freaca pana devine o pasta, dupa...

Sos de smantana cu usturoi
Sos de tomate pentru salate
Sosuri rosii

Sos de tomate pentru salate

Se amesteca otetul cu uleiul si bulionul sau sucul de rosii. Se adauga sarea, piperul si optional o jumatate lingurita de...

Sos de tomate pentru salate
Sos de lamaie pentru salate
Sosuri reci

Sos de lamaie pentru salate

Se amesteca zeama de lamaie cu 2 linguri de ulei si se potriveste la gust de sare. Sosul astfel format se toarna peste salate.

Sos de lamaie pentru salate
Sos marinat pentru legume si fructe
Sosuri condimentate

Sos marinat pentru legume si fructe

Se amesteca la rece uleiul cu vinul alb si se adauga piperul, foile de dafin, ghimbirul, rozmarinul si menta. Optional se...

Sos marinat pentru legume si fructe
Sos cu maioneza pentru salate
Sosuri albe

Sos cu maioneza pentru salate

Se amesteca bine, cu o furculita, maioneza, cu otetul si cu apa minerala. Se potriveste la gust de sare si piper si se serveste.

Sos cu maioneza pentru salate
Sos de mustar pentru salate
Sosuri reci

Sos de mustar pentru salate

Se amesteca mustarul impreuna cu otetul si uleiul intr-un vas. Se adauga sarea si piperul dupa gust si se toarna sosul...

Sos de mustar pentru salate
Sos vinegreta
Sosuri reci

Sos vinegreta

Se amesteca otetul cu putin ulei si se adauga verdeturile tocate foarte fin. Se potriveste la gust cu sare si piper si se...

Sos vinegreta
Sos De Rosii
Sosuri rosii

Sos De Rosii

Se pune la calit ceapa si rosia tocate marunt. Se adauga usturoi taiat feliute subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper. Se...

Sos De Rosii
Tzatiki
Sosuri cu legume

Tzatiki

Se curata castravetii, se paseaza in blender si se storc bine de lichid. Se amesteca pasta cu iaurtul si mirodeniile.

Tzatiki
Sos de visine
Sosuri rosii

Sos de visine

Se caleste putin faina in ulei, avand grija sa nu se faca cocoloase. Se stinge cu zeama din compot, se adauga sare dupa gust....

Sos de visine
Sos de hrean
Sosuri condimentate

Sos de hrean

Se curata hreanul si se da pe razatoarea mica, in loc bine ventilat si aerisit. Se adauga putin otet, zaharul, smantana, sare...

Sos de hrean
Sos de praz
Sosuri cu legume

Sos de praz

Prazul se pune la calit in untul topit. Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se...

Sos de praz
Sos de portocale
Sosuri pentru dulciuri

Sos de portocale

Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala pana devin spumoase, apoi se adauga vinul si zeama de portocale. Se...

Sos de portocale
Sos de ciocolata
Sosuri pentru dulciuri

Sos de ciocolata

Se fierbe cacaua cu zaharul, in apa pe foc mic, amestecand tot timpul pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca.

Sos de ciocolata
Sos din gemuri pentru budinci
Sosuri pentru dulciuri

Sos din gemuri pentru budinci

Se pune faina intr-o craticioara sa se incalzeasca putin pe foc mic, apoi se toarna laptele cate putin si se amesteca mereu....

Sos din gemuri pentru budinci
Sos de oua
Sosuri albe

Sos de oua

Se fierbe un ou rascopt. Galbenusul se freaca bine cu dosul lingurii de lemn si se amesteca cu doua galbenusuri crude, cu...

Sos de oua
Sos de usturoi cu oua
Sosuri condimentate

Sos de usturoi cu oua

Se piseaza bine usturoiul, se amesteca cu galbenusurile, se adauga sare si se freaca bine. Se toarna uleiul treptat, ca la...

Sos de usturoi cu oua
Sos alb cu lamaie
Sosuri albe

Sos alb cu lamaie

Se face un sos alb: o lingura cu unt se topeste intr-o tigaie pe foc, se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se...

Sos alb cu lamaie
Sos de ulei
Sosuri reci

Sos de ulei

Se pune intr-un vas uleiul, se adauga galbenusurile si mustarul si se freaca bine cu lingura de lemn. Se adauga apoi zeama de...

Sos de ulei
Sos de smantana
Sosuri reci

Sos de smantana

Intr-un castron se amesteca smantana cu mustarul si cu putina sare. Acest sos gata preparat, rapid si usor de facut, se tine...

Sos de smantana
Sos de fragi sau capsuni
Sosuri pentru dulciuri

Sos de fragi sau capsuni

Se pune apa cu vinul si cu zaharul sa fiarba. Se dizolva zeamilul in apa si se toarna cate putin in siropul de vin. Se...

Sos de fragi sau capsuni
Sos de rom
Sosuri pentru dulciuri

Sos de rom

Se inmoaie amidonul in putina apa rece. Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devin ca o crema. Se toarna...

Sos de rom
Sos de sardele cu mustar
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de sardele cu mustar

Se curata sardelele de oase, se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar. Se amesteca separat 1 lingura...

Sos de sardele cu mustar
Sos de marar
Sosuri condimentate

Sos de marar

Se prepara un sos alb din unt si faina, stins cu apa calduta. Se amesteca in sos mararul tocat, zeama de lamaie si galbenusul...

Sos de marar
Sos scordolea
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos scordolea

Se curata si se piseaza usturoiul pana devine pasta, apoi se amesteca cu nucile si miezul de paine inmuiat, stors si se bate...

Sos scordolea
Sos cu pesmet
Sosuri cu legume

Sos cu pesmet

Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga pesmetul si se amesteca pana se incorporeaza bine pesmetul in unt.

Sos cu pesmet
Sos de ciuperci cu vin
Sosuri cu legume

Sos de ciuperci cu vin

Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o oala, pe foc mic, acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana scade tot...

Sos de ciuperci cu vin
Sos de rosii cu smantana
Sosuri rosii

Sos de rosii cu smantana

Se spala rosiile, se taie bucati si se lasa sa se scurga de zeama, apoi se trec prin sita si se freaca cu lingura, lasand sa...

Sos de rosii cu smantana
Mujdei
Sosuri condimentate

Mujdei

Se piseaza usturoiul in piulita de lemn, pana se face pasta. Se adauga un praf de sare si apa si se serveste.

Mujdei
Sos de ceapa
Sosuri cu legume

Sos de ceapa

Se curata ceapa, se toaca si se opareste. Se scurge, se pune cu unt intr-o tigaie, se toarna supa strecurata de legume si se...

Sos de ceapa
Sos pentru peste
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos pentru peste

Se freaca bine intr-un castron uleiul cu zeama de lamaie. Se adauga apoi verdeata tocata, apa minerala, sare si piper si se...

Sos pentru peste
Sos pentru legume
Sosuri reci

Sos pentru legume

Se prepara maioneza din trei oua si o jumatate de pahar ulei, adaugand cate putin ulei. Se amesteca apoi cu iaurtul, mustarul...

Sos pentru legume
Sos olandez
Sosuri condimentate

Sos olandez

Se fierb cateva boabe de piper cu 3 linguri otet pana se evapora aproape tot otetul. Dupa ce s-a racit se amesteca cu...

Sos olandez
Sos de hrean cu sfecla rosi
Sosuri rosii

Sos de hrean cu sfecla rosi

Se spala sfecla, apoi se curata si se da prin masina de tocat. Se amesteca sfecla cu hreanul ras si cu otet dupa gust.

Sos de hrean cu sfecla rosi
Sos romanesc din legume
Sosuri cu legume

Sos romanesc din legume

Se rad legumele pe razatoarea mica si se inabusa bine in unt apoi se adauga vinul, pasta de rosii, mustarul, smantana, sare,...

Sos romanesc din legume
Sos Madera
Sosuri cu legume

Sos Madera

Se face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic, amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...

Sos Madera
Sos dijonez
Sosuri reci

Sos dijonez

Se bat tare galbenusurile cu bucatele de unt, sare, piper si zeama de lamaie. Se adauga apoi mustarul si se bat din nou bine...

Sos dijonez
Sos vanatoresc cu ciuperci
Sosuri cu legume

Sos vanatoresc cu ciuperci

Se spala ciupercile, se taie feliute si se pun cu unt, impreuna cu arpagicul tocat, pe foc mic, sa se inabuse bine, pana...

Sos vanatoresc cu ciuperci
Sos picant
Sosuri condimentate

Sos picant

Rosiile fierte in putina apa se dau prin sita. Se fierb din nou pana scade apa. Se adauga zaharul, piperul, sare, mustarul,...

Sos picant
Sos de hrean cu smantana
Sosuri condimentate

Sos de hrean cu smantana

Se rade hreanul pe razatoarea mica iar apoi se amesteca cu smantana. Se pune pe foc sa fiarba doua clocote.

Sos de hrean cu smantana
Sos verde
Sosuri cu legume

Sos verde

In maioneza preparata se amesteca doua linguri de piure de spanac foarte bine scazut si verdeturile tocate marunt. In lipsa...

Sos verde
Sos pentru fripturi
Sosuri albe

Sos pentru fripturi

Se prepara sosul alb cu zeama de carne, unt si faina, se adauga mustarul, putin otet, ciupercile inabusite in unt si taiate...

Sos pentru fripturi
Maioneza cu smantana
Sosuri albe

Maioneza cu smantana

Se fierbe un ou rascopt, se scoate galbenusul si se preseaza cu dosul lingurii sa se faca pasta si se amesteca cu doua...

Maioneza cu smantana
Sos moldovenesc
Sosuri reci

Sos moldovenesc

Se amesteca uleiul cu otet, sare, piper si se freaca bine. Se lasa la rece. Se toaca foarte marunt toate verdeturile si...

Sos moldovenesc
Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Cartofi gratinati
1
Mancaruri cu cartofi

Cartofi gratinati

Este o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.

Cartofi gratinati
Chiftele din conopida
2
Aperitive cu legume

Chiftele din conopida

Conopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...

Chiftele din conopida
Compot de cirese
3
Compoturi

Compot de cirese

Retete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.

Compot de cirese
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
4
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Tort Dobos cu 10 foi
5
Torturi

Tort Dobos cu 10 foi

Aceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...

Tort Dobos cu 10 foi
Parteneri
Desert budinca din chifle cu fructe de sezon
Bucataras.RO

Desert budinca din chifle cu fructe de sezon

Aveam cateva chifle si pentru ca nu se mancau si nici sa le arunc nu vroiam, am pregatit aceasta budinca cu fructe care a...

Desert budinca din chifle cu fructe de sezon
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia