Sosul remulat este un acompaniament delicios pentru mancaruri de peste, oua si legume. In maioneza se adauga mustarul,...
Sos remulat
Pentru sosul romanesc cu untura si ceapa se topeste o lingura de untura, in care se pune un varf de cutit de faina si ceapa...
Sos romanesc cu untura si ceapa
Pentru sosul picant pentru gatit se dau zarzavaturile prin masina, apoi se pun la fiert cu restul de ingrediente. Se fierbe...
Sos picant pentru gatit
Pentru sosul picant pentru paste si pizza 10 gogosari mari, 36 ardei rosii, 8 ardei iuti si doua teline mari se curata si se...
Sos picant pentru paste sau pizzaPentru sosul pentru salata cu ulei de masline si otet din vin alb veti mai avea nevoie de mustar, sare si piper. Se amesteca...
Sos pentru salata cu ulei de masline si otet din vin alb
Pentru sosul pentru vanat cu vin rosu se toaca toate legumele julien si se calesc in ulei. Dupa ce s-au calit bine, se...
Sos pentru vanat cu vin rosu
Pentru sosul picant cu usturoi se dau toate prin masina si se fierb, apoi se pune in borcanele mici si se sterilizeaza. Poate...
Sos picant cu usturoi
Sosul picant de iarna poate fi servit cu spaghete, aripioare. Gogosarii si ardeii curatati se dau prin masina de carne, dupa...
Sos picant de iarnaPentru sosul italian veti avea nevoie de vin alb, patrunjel, ceapa, usturoi, ciuperci, unt, faina, ulei, sare si piper. Poate...
Sos italianPentru sosul olandez cu unt si lamaie se pune un galbenus de ou intr-un vas pe Bain-Marie cu 50 g unt si amestecam pana se...
Sos olandez cu unt si lamaieSos Santa Fe este un sos de rosii iute pe care il puteti folosi la orice reteta cu carne. Pentru aceasta reteta de sos puteti...
Sos Santa FeSosul genovez poate fi servit la paste, peste. Verdeturile se pun in apa clocotita, se lasa pana se racesc, apoi se scurg si...
Sos Genovez
Pentru sosul de branza pentru paste fainoase 2 cepe se calesc in 3 linguri de ulei, se adauga 4 rosii, sare, piper si...
Sos de branza pentru paste fainoase
Pentru acest sos de rosii cu mustar si telina se fierb si se paseaza legumele, apoi adaugam otet, mustar, zahar si...
Sos de rosii cu mustar si telina
Pentru acest sos de rosii simplu la borcan rosiile curatate de pielite si rase pe razatoare si apoi gogosarii curatati de...
Sos de rosii simplu la borcan
Pentru acest sos de rosii cu mustar si zahar se curata rosiile, se toaca si se amesteca toate la un loc, apoi se fierb pana...
Sos de rosii cu mustar si zahar
Pentru acest sos de rosii cu ceapa si ardei iuti se fierb rosiile si se paseaza, se amesteca cu ardeii, ceapa si condimentele...
Sos de rosii cu ceapa si ardei iuti
Sosul de smantana se serveste la salata verde, andive si salata de telina. Se amesteca bine smantana cu mustar si sare dupa...
Sos simplu de smantana si mustar
Sosul de usturoi se serveste cu oua moi sau rasol de vita, vitel sau pasare sau cu ficat prajit. Folosim o legatura de...
Sos simplu de usturoi cu smantana
Sosul de usturoi si cartof se serveste ca garnitura la friptura de miel, vitel sau pasare si la carne rasol. Se zdrobeste...
Sos de usturoi si cartofi
Acest sos crema cu frisca si maioneza se serveste rece, la peste, rasol, sparanghel si la conopida fiarta. Peste maioneza se...
Sos crema cu frisca si maioneza
Pentru sosul cu branza de vaci si verdeata se oparesc rosiile, se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se amesteca...
Sos cu branza de vaci si verdeata
Pentru sosul cu marar se amesteca iaurtul cu sare, piper, lamaie si la urma mararul tocat. Poate fi servit la cartofi si nu...
Sos cu marar
Sosul de ardei cu smantana si busuioc se poate servi la diferite preparate din carne si oua, dar mai ales se serveste la...
Sos de ardei cu smantana si busuioc
Pentru sos a la creme lasam la topit 50 gr. de unt, adaugam o lingura de faina si amestecam bine. Adaugam un pahar de...
Sos a la creme
Cu acest sos a la creme cu ciuperci si smantana se pot servi cartofi natur, oua fierte tari, peste sau rasol. Un pahar de...
Sos a la crema cu ciuperci si smantana
Pentru sosul alb cu ciuperci, 500 g ciuperci fierte se pun la fiert cu o cana de apa, pana dau cateva clocote. Se adauga...
Sos alb cu ciuperci
Pentru sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel se amesteca cu telul 300 ml de lapte cu 4 linguri de faina alba, se pun pe plita...
Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel
Pentru sosul bernaize punem intr-o cratita 3 galbenusuri cu 100 g unt, adaugam 300 ml apa si amestecam pana se ingroasa. Apoi...
Sos bernaize
Cu acest sos brun gelatinos se pot glasa orice fel de preparate care se servesc reci. Veti avea nevoie de unt, faina, supa de...
Sos brun gelatinos
Pentru acest ketchup iute rosiile se oparesc ca sa le curatam de pielite, apoi le dam prin masina de stors. Intre timp, punem...
Ketchup iute la borcan
Pentru ketchup pentru pizza se toaca toate ingredientele si se fierb timp de trei sferturi de ora din momentul fierberii....
Ketchup pentru pizza
Lutenita este un sos de rosii iute aperitiv pentru care se aleg rosii mari si bine coapte, se spala, se aseaza intr-o tava...
Lutenita-sos de rosii aperitiv
Pentru maioneza andaluza se curata rosiile de pielita si se toaca marunt, apoi se calesc in ulei impreuna cu ceapa tocata...
Maioneza andaluza
Pasta de unt se serveste la sandwich-uri. Veti avea nevoie de unt, ceapa, mustar, galbenus fiert, masline si verdeata. Toate...
Pasta de unt
Pentru baitul pentru carnea de iepure veti avea nevoie de apa, otet, zahar, sare, foi de dafin, piper si ehnibahar. Se fierb...
Bait pentru carne de iepure
Bulionul simplu poate fi folosit la diverse mancarurui, sosuri, etc. Este delicios si sanatos. Rosiile se rup bucati si se...
Bulion simplu
Pentru ketchup cu cuisoare si dafin rosiile si ceapa se dau prin masina de tocat, se pun la fiert pana devin ca un bulion, se...
Ketchup cu cuisoare si dafin
Sosul de castraveti murati este foarte gustos si simplu de preparat. Il puteti folosi ca si dressing la salate sau langa...
Sos de castraveti murati
Pentru sosul de vin alb se freaca galbenusurile cu zaharul si cu fecula muiata cu putina apa rece. Se toarna incet 1/2 l vin...
Sos de vin albSosul de prune este simplu si gustos. Il puteti folosi la feluri principale cu carne. Merge bine cu rata sau gasca.
Sos de pruneSosul grecesc pentru salate este de fapt un dressing pe care il puteti servi la orice fel de salate. Desigur ca cel mai bine...
Sos grecesc pentru salateKetchup picant de casa este delicios si foarte simplu de facut. Aveti nevoie de legume, ulei, otet, usturoi si ceva mirodenii.
Ketchup picant de casa
Sosul de hrean poate fi servit la diverse mancaruri. Aveti nevoie de smantana si hrean.
Sos usor de hrean
Sosul de rosii poate fi servit cu paste. Se realizeaza simplu si este foarte delicios. Aveti nevoie de cateva rosii frumoase.
Sos rapid de rosii
Sosul de faina da savoare mancarii Aveti nevoie si de cateva frunze de patrunjel. Cand este gata, sosul se da prin sita.
Sos de faina
Sosul de ciuperci cu smantana este foarte delicios si usor de preparat. Aveti nevoie si de o ceasca de zeama de carne.
Sos de ciuperci cu smantana
Sosul pentru fripturi este foarte delicios. Daca nu este servit imediat se tinela cald, intr-un vas cu apa fierbinte.
Sos pentru fripturi
Sosul cald de mustar se face foarte simplu si este foarte delicios. Pentru acest sos aveti nevoie si de un pahar de vin alb.
Sos cald de mustar
Sosul de usturoi cu faina se serveste la rasol. Aveti nevoie pentru acest sos si de o capatana de usturoi.
Sos alb de usturoi cu faina
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori