drojdia

Gyros de curcan
Mancaruri cu carne

Gyros de curcan

• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum•

Gyros de curcan
Lipii de casa grecesti
Paine

Lipii de casa grecesti

• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum•

Lipii de casa grecesti
Chifle pufoase
Paine

Chifle pufoase

• puneti in vasul de inox al robotului mutifunctioanal Ankarsrum faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu

Chifle pufoase
Paine alba
Paine

Paine alba

• topiti untul si amestecati-l cu laptele incalzit putin in prealabil• zdrobiti drojdia si dizolvati-o in laptele cu unt

Paine alba
Paine cu bere nefiltrata si ierburi de Provence
Paine

Paine cu bere nefiltrata si ierburi de Provence

• dizolvati drojdia de bere in bere nefiltrata• lasati-o circa 15 minute sa "lucreze" (veti observa mici bule deasupra)

Paine cu bere nefiltrata si ierburi de Provence
Paine cu rosii uscate, pancetta si busuioc
Paine

Paine cu rosii uscate, pancetta si busuioc

• dizolvati drojdia in apa si adaugati 2 linguri de ulei de masline• lasati-o circa 15 minute la cald

Paine cu rosii uscate, pancetta si busuioc
Paine cu oregano, rozmarin si cimbru
Specialitati

Paine cu oregano, rozmarin si cimbru

• amestecati intr-un vas drojdia, apa calduta, sarea si zaharul si lasati cca 10 min pana veti vedea ca vor

Paine cu oregano, rozmarin si cimbru
Tarte delicioase cu legume
Aperitive cu legume

Tarte delicioase cu legume

Pentru tarte cu legume drojdia se dizolva untr-ul bol cu putina apa si zaharul. Peste faina se adauga restul de apa cat sa se...

Tarte delicioase cu legume
Tarta cu mazare
Mancaruri cu legume

Tarta cu mazare

Pentru tarta cu mazare cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei, adaugam zaharul...

Tarta cu mazare
Chifle mediteraneene aromate
Paine

Chifle mediteraneene aromate

Pentru chifle mediteraneene aromate cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata...

Chifle mediteraneene aromate
Aperitive cu carne

Cornulete aperitive cu carne

Cornuletele cu carne sunt aperitive cu carne delicioase si consistente. Faina se amesteca cu drojdia uscata. Se adauga...

Cornulete aperitive cu carne
Aperitive cu legume

Crochete de cartofi pentru aperitiv

Crochetele de cartofi sunt aperitive simple si delicioase. Se fierb cartofii, se racesc si se dau prin masina de tocat. Se...

Crochete de cartofi pentru aperitiv
Paste si pizza

Aluat simplu de pizza

Pentru aluat de pizza drojdia se amesteca cu 200 ml apa calduta, zahar, 200 g faina si se lasa la dospit pana creste, apoi se...

Aluat simplu de pizza
Cornulete cu untura si rahat
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu untura si rahat

Pentru cornulete cu untura si rahat albenusurile se amesteca cu iaurtul, zaharul, drojdia, praful de sare. Adaugam cca 400 g...

Cornulete cu untura si rahat
Tarta cu smantana si oua
Aperitive cu oua

Tarta cu smantana si oua

Tarta cu smantana si oua este un aperitiv simplu si delicios. Drojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si...

Tarta cu smantana si oua
Savarine cu jeleu
Prajituri

Savarine cu jeleu

Savarinele cu jeleu sunt prajituri delicioase cu frisca. Se amesteca drojdia cu faina, zaharul si praful de sare. Se adauga...

Savarine cu jeleu
Placinta de spanac cu branza si smantana
Mancaruri cu legume

Placinta de spanac cu branza si smantana

Pentru placinta de spanac cu branza si smantana amestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat,...

Placinta de spanac cu branza si smantana
Painici cu salata de icre si unt aromat
Preparate sarate

Painici cu salata de icre si unt aromat

Pentru painici cu salata de icre si unt aromat faina o amestecam cu sare si zahar, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia...

Painici cu salata de icre si unt aromat
Placinta cu alune si ciocolata
Prajituri

Placinta cu alune si ciocolata

Placinta cu alune si ciocolata este o prajitura delicioasa de casa. Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem...

Placinta cu alune si ciocolata
Chifle mediteraneene
Paine

Chifle mediteraneene

Pentru chifle mediteraneene cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in...

Chifle mediteraneene
Pizza a la Grasu64 cu blat pufos
Paste si pizza

Pizza a la Grasu64 cu blat pufos

Pentru pizza cu blat pufos facem aluatul de pizza. Intr-un vas punem: faina,drojdia, uleiul, sarea si zaharul. Framantam;...

Pizza a la Grasu64 cu blat pufos
Preparate dulci

Cornulete fragede cu untura

Pentru cornulete fragede untura foarte rece se freaca repede cu faina, se adauga laptele rece in care s-a dizolvat drojdia si...

Cornulete fragede cu untura
Paine de casa alba
Paine

Paine de casa alba

Pentru paine de casa alba într-un castron mai mare se amestecă faina cu drojdia şi sarea. Dacă utilizaţi drojdie...

Paine de casa alba
Paine cu lapte ornata cu mac si susan
Paine

Paine cu lapte ornata cu mac si susan

Pentru paine cu lapte ornata cu mac si susan intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul, mierea, jumatate din lapte pe care...

Paine cu lapte ornata cu mac si susan
Japoneze cu mac sau susan
Preparate sarate

Japoneze cu mac sau susan

Pentru japoneze cu mac sau susan intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam lapte...

Japoneze cu mac sau susan
Cozonac pufos cu stafide
Dulciuri

Cozonac pufos cu stafide

Pentru cozonac pufos cu stafide se inmoaie drojdia in lapte caldut, se adauga jumatate din cantitatea de faina, se amesteca...

Cozonac pufos cu stafide
Cozonac pufos traditional
Dulciuri

Cozonac pufos traditional

Pentru cozonac pufos traditional in 1 1/2 pahar de lapte cald se moaie drojdia, se adauga 4 pahare de faina si se framinta...

Cozonac pufos traditional
Borsuri

Bors

Pentru bors malaiul se cerne, painea se taie felii si se prajeste pe plita. Drojdia de bere, malaiul si 150 g tarate se...

Bors
Dulciuri

Sfintisori moldovenesti

Sfintisorii moldovenesti este o mancare de post delicioasa ce poate fi servita ca si desert. Punem intr-un castron faina,...

Sfintisori moldovenesti
Pizza Dany de post
Mancaruri de post

Pizza Dany de post

Pizza Dany de este o mancare de post delicioasa si consistenta ce poate fi servit ca si aperitiv sau fel principal. Pentru...

Pizza Dany de post
Covrigei de post cu branza de soia
Aperitive

Covrigei de post cu branza de soia

Covrigeii de post cu branza de soia este o mancare de post ce poate fi servita ca si apertitiv sau gustare. Se amesteca...

Covrigei de post cu branza de soia
Prajitura simpla cu mere si scortisoara
Dulciuri

Prajitura simpla cu mere si scortisoara

Prajitura simpla cu mere si scortisoara este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Se amesteca drojdia, faina, apa...

Prajitura simpla cu mere si scortisoara
Cornuri cu mere de post
Dulciuri

Cornuri cu mere de post

Cornul cu mere este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Intr-una lighean se pune faina. Se face loc la...

Cornuri cu mere de post
Cornulete cu unt si susan
Preparate sarate

Cornulete cu unt si susan

Pentru cornulete cu unt si susan incalzim putin laptele, sa fie caldut, adaugam zaharul si amestecam putin, dupa care punem...

Cornulete cu unt si susan
Paine din faina de secara cu tarate
Paine

Paine din faina de secara cu tarate

Pentru paine din faina de secara cu tarate se amesteca sarea cu drojdia, pana ce se face lichida. Se adauga apa, taratele si...

Paine din faina de secara cu tarate
Paine de casa din faina neagra cu seminte de dovleac
Paine

Paine de casa din faina neagra cu seminte de dovleac

Pentru paine de casa din faina neagra cu seminte de dovleac sarea se amesteca cu drojdia. pana ce se dizolva. Se adauga apa,...

Paine de casa din faina neagra cu seminte de dovleac
Covrigei cu chimen si cascaval
Preparate sarate

Covrigei cu chimen si cascaval

Pentru covrigei cu chimen si cascaval se incalzesc smantana, sarea, drojdia. Se amesteca bine cu mana faina, untura si...

Covrigei cu chimen si cascaval
Pandoro
Cozonac

Pandoro

Pandoro este un cozonac delicios cu gust de portocala si vanilie. Se cerne faina de doua ori, intr-un castron mare, se adauga...

Pandoro
Preparate sarate

Covrigei simpli cu smantana

Pentru covrigei se amesteca faina cu margarina, oul, smantana, sarea. Se pune laptele cu drojdia, se face un aluat, se lasa...

Covrigei simpli cu smantana
Paine greceasca cu oregano si masline
Paine

Paine greceasca cu oregano si masline

Painea greceasca cu oregano si masline este o paine de casa delicioasa si sanatoasa. Intr-un vas se amesteca drojdia si...

Paine greceasca cu oregano si masline
Turte moldovenesti
Paine

Turte moldovenesti

Pentru turte moldovenesti se inmoaie drojdia cu zaharul apoi se adauga apa calduta si se toarna peste faina impreuna cu...

Turte moldovenesti
Paste si pizza

Pizza 2 în 1

Pentru blatul de pizza 2 în 1 se dizolvă drojdia în ceașca de apa caldă. Se pune făina într un vas , se face o...

Pizza 2 în 1
Estonian Kringel
Preparate dulci

Estonian Kringel

Pentru Estonian Kringel puneti intr-un bol curat drojdia frecata cu 1 lingurita zahar si cu laptele caldut, nu fierbinte, ca...

Estonian Kringel
Melci cu scortisoara si glazura din branza
Preparate dulci

Melci cu scortisoara si glazura din branza

Melcii cu scortisoara si glazura din branza sunt pur si simplu irezistibile. Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr...

Melci cu scortisoara si glazura din branza
Clatite de post cu dulceata de piersici
Clatite

Clatite de post cu dulceata de piersici

Pentru clatite de post cu dulceata de piersici se pune faina intr-un bol, se adauga zaharul, coaja de lamaie, sarea si...

Clatite de post cu dulceata de piersici
Placinte fragede cu branza de oaie
Preparate sarate

Placinte fragede cu branza de oaie

Pentru placintele fragede cu branza de oaie se incalzeste 100 ml lapte si se adauga drojdia. Dupa ce s-a topit se pune...

Placinte fragede cu branza de oaie
Mere coapte in aluat
Prajituri

Mere coapte in aluat

Merele coapte in aluat sunt un desert cu fructe foarte creativ, delicios si decorativ. Pentru acestea faina se amesteca cu...

Mere coapte in aluat
Rulouri Caprese
Aperitive cu branza

Rulouri Caprese

Rulourile Caprese sunt aperitive delicioase si usoare, ce pot servite chiar si pentru vegetarieni. Pentru acestea amestecam...

Rulouri Caprese
Bagheta frantuzeasca
Paine

Bagheta frantuzeasca

Pentru bagheta frantuzeasca pune apa si drojdia intr-un bol si lasa deoparte 5 minute. Adauga sarea si faina, putin cate...

Bagheta frantuzeasca
Paine

Paine cu lapte delicioasa

Pentru painea cu lapte se cerne faina in copaie. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul,...

Paine cu lapte delicioasa
Prajituri

Savarina din aluat dospit

Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte...

Savarina din aluat dospit