• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum•
Gyros de curcan• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum•
Lipii de casa grecesti• puneti in vasul de inox al robotului mutifunctioanal Ankarsrum faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu
Chifle pufoase• topiti untul si amestecati-l cu laptele incalzit putin in prealabil• zdrobiti drojdia si dizolvati-o in laptele cu unt
Paine alba• dizolvati drojdia de bere in bere nefiltrata• lasati-o circa 15 minute sa "lucreze" (veti observa mici bule deasupra)
Paine cu bere nefiltrata si ierburi de Provence• dizolvati drojdia in apa si adaugati 2 linguri de ulei de masline• lasati-o circa 15 minute la cald
Paine cu rosii uscate, pancetta si busuioc• amestecati intr-un vas drojdia, apa calduta, sarea si zaharul si lasati cca 10 min pana veti vedea ca vor
Paine cu oregano, rozmarin si cimbruPentru tarte cu legume drojdia se dizolva untr-ul bol cu putina apa si zaharul. Peste faina se adauga restul de apa cat sa se...
Tarte delicioase cu legumePentru tarta cu mazare cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei, adaugam zaharul...
Tarta cu mazarePentru chifle mediteraneene aromate cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata...
Chifle mediteraneene aromateCornuletele cu carne sunt aperitive cu carne delicioase si consistente. Faina se amesteca cu drojdia uscata. Se adauga...
Cornulete aperitive cu carneCrochetele de cartofi sunt aperitive simple si delicioase. Se fierb cartofii, se racesc si se dau prin masina de tocat. Se...
Crochete de cartofi pentru aperitivPentru aluat de pizza drojdia se amesteca cu 200 ml apa calduta, zahar, 200 g faina si se lasa la dospit pana creste, apoi se...
Aluat simplu de pizzaPentru cornulete cu untura si rahat albenusurile se amesteca cu iaurtul, zaharul, drojdia, praful de sare. Adaugam cca 400 g...
Cornulete cu untura si rahatTarta cu smantana si oua este un aperitiv simplu si delicios. Drojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si...
Tarta cu smantana si ouaSavarinele cu jeleu sunt prajituri delicioase cu frisca. Se amesteca drojdia cu faina, zaharul si praful de sare. Se adauga...
Savarine cu jeleuPentru placinta de spanac cu branza si smantana amestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat,...
Placinta de spanac cu branza si smantanaPentru painici cu salata de icre si unt aromat faina o amestecam cu sare si zahar, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia...
Painici cu salata de icre si unt aromatPlacinta cu alune si ciocolata este o prajitura delicioasa de casa. Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem...
Placinta cu alune si ciocolataPentru chifle mediteraneene cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in...
Chifle mediteraneenePentru pizza cu blat pufos facem aluatul de pizza. Intr-un vas punem: faina,drojdia, uleiul, sarea si zaharul. Framantam;...
Pizza a la Grasu64 cu blat pufosPentru cornulete fragede untura foarte rece se freaca repede cu faina, se adauga laptele rece in care s-a dizolvat drojdia si...
Cornulete fragede cu unturaPentru paine de casa alba într-un castron mai mare se amestecă faina cu drojdia şi sarea. Dacă utilizaţi drojdie...
Paine de casa albaPentru paine cu lapte ornata cu mac si susan intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul, mierea, jumatate din lapte pe care...
Paine cu lapte ornata cu mac si susanPentru japoneze cu mac sau susan intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam lapte...
Japoneze cu mac sau susanPentru cozonac pufos cu stafide se inmoaie drojdia in lapte caldut, se adauga jumatate din cantitatea de faina, se amesteca...
Cozonac pufos cu stafidePentru cozonac pufos traditional in 1 1/2 pahar de lapte cald se moaie drojdia, se adauga 4 pahare de faina si se framinta...
Cozonac pufos traditionalSfintisorii moldovenesti este o mancare de post delicioasa ce poate fi servita ca si desert. Punem intr-un castron faina,...
Sfintisori moldovenestiPizza Dany de este o mancare de post delicioasa si consistenta ce poate fi servit ca si aperitiv sau fel principal. Pentru...
Pizza Dany de postCovrigeii de post cu branza de soia este o mancare de post ce poate fi servita ca si apertitiv sau gustare. Se amesteca...
Covrigei de post cu branza de soiaPrajitura simpla cu mere si scortisoara este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Se amesteca drojdia, faina, apa...
Prajitura simpla cu mere si scortisoaraCornul cu mere este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Intr-una lighean se pune faina. Se face loc la...
Cornuri cu mere de postPentru cornulete cu unt si susan incalzim putin laptele, sa fie caldut, adaugam zaharul si amestecam putin, dupa care punem...
Cornulete cu unt si susanPentru paine din faina de secara cu tarate se amesteca sarea cu drojdia, pana ce se face lichida. Se adauga apa, taratele si...
Paine din faina de secara cu taratePentru paine de casa din faina neagra cu seminte de dovleac sarea se amesteca cu drojdia. pana ce se dizolva. Se adauga apa,...
Paine de casa din faina neagra cu seminte de dovleacPentru covrigei cu chimen si cascaval se incalzesc smantana, sarea, drojdia. Se amesteca bine cu mana faina, untura si...
Covrigei cu chimen si cascavalPentru covrigei se amesteca faina cu margarina, oul, smantana, sarea. Se pune laptele cu drojdia, se face un aluat, se lasa...
Covrigei simpli cu smantanaPainea greceasca cu oregano si masline este o paine de casa delicioasa si sanatoasa. Intr-un vas se amesteca drojdia si...
Paine greceasca cu oregano si maslinePentru turte moldovenesti se inmoaie drojdia cu zaharul apoi se adauga apa calduta si se toarna peste faina impreuna cu...
Turte moldovenestiPentru blatul de pizza 2 în 1 se dizolvă drojdia în ceașca de apa caldă. Se pune făina într un vas , se face o...
Pizza 2 în 1Pentru Estonian Kringel puneti intr-un bol curat drojdia frecata cu 1 lingurita zahar si cu laptele caldut, nu fierbinte, ca...
Estonian KringelMelcii cu scortisoara si glazura din branza sunt pur si simplu irezistibile. Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr...
Melci cu scortisoara si glazura din branzaPentru clatite de post cu dulceata de piersici se pune faina intr-un bol, se adauga zaharul, coaja de lamaie, sarea si...
Clatite de post cu dulceata de piersiciPentru placintele fragede cu branza de oaie se incalzeste 100 ml lapte si se adauga drojdia. Dupa ce s-a topit se pune...
Placinte fragede cu branza de oaieMerele coapte in aluat sunt un desert cu fructe foarte creativ, delicios si decorativ. Pentru acestea faina se amesteca cu...
Mere coapte in aluatRulourile Caprese sunt aperitive delicioase si usoare, ce pot servite chiar si pentru vegetarieni. Pentru acestea amestecam...
Rulouri CapresePentru bagheta frantuzeasca pune apa si drojdia intr-un bol si lasa deoparte 5 minute. Adauga sarea si faina, putin cate...
Bagheta frantuzeascaPentru painea cu lapte se cerne faina in copaie. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul,...
Paine cu lapte delicioasaPentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte...
Savarina din aluat dospit