Pentru covrigeii cu scortisoara si migdale se moaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un...
Covrigei cu scortisoara si migdalePentru gogosile dospite se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte cald, untul topit,...
Gogosi dospitePentru prepararea painii se cerne faina in covata. Se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calda. Intr-un vas...
Prepararea painiiPentru cornurile dospite, fara ou se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna laptele, uleiul, drojdia,...
Cornuri dospite fara ouPentru trandafir cu crema de unt se cerne faina intr-o covata si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua...
Trandafir cu crema de untPentru gogosile traditionale cu dulceata se moaie drojdia cu putin lapte cald si se amesteca cu 2-3 linguri de faina, astfel...
Gogosi traditionali cu dulceataPentru cornurile din aluat de cozonac se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne in covata faina, se face loc...
Cornuri din aluat de cozonacPentru rulada de cozonac se cerne faina intr-un castron mare si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua...
Rulada de cozonacPentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, oul, drojdia muiata...
Cornuri din aluat dospitPentru cozonacul cu nuca se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se freaca untul spuma cu doua...
Cozonac delicios cu nucaPentru aluat de cozonaci se moaie drojdia cu putin lapte caldut si o bucatica de zahar. Se oparesc intr-o oala mica 3-4...
Aluat de cozonacPentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au...
Pogaci cu jumari si chimenPentru poale in brau se moaie intr-un castron drojdia cu putina apa abia calduta. Se pune un pumn de faina cernuta, putin...
Poale in brau gustoasePentru mucenici de la Targu Neamt se amesteca faina cu drojdia, uleiul, apa calduta. Se framanta un aluat potrivit de tare,...
Mucenici de la Targu NeamtSe amesteca faina cu apa, laptele, drojdia, zaharul. Se adauga uleiul, sare, piper si se framanta bine aluatul. Separat, se...
Pizza cu zacuscaSe amesteca drojdia cu zaharul, apoi se toarna 200 ml apa calda si se amesteca. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca...
Paine parfumataSe amesteca drojdia cu putin lapte si zahar. Se lasa totul la dospit 15 minute, apoi se adauga restul de ingrediente si se...
Paine cu casSe desface drojdia in iaurt, apoi se adauga faina si se lasa la crescut la cald, timp de 30-40 de minute. Se iau din...
Gogosele aperitivDrojdia dizolvata in apa calda se amesteca impreuna cu faina, margarina si putina sare. Se framanta bine, apois e lasa...
Placintele cu zacusaSe amesteca cacaua, impreuna cu faina, drojdia, zaharul, sarea si ciocolata rasa marunt. Se amesteca laptele caldut, impreuna...
Baba cu romFaina se amesteca cu drojdia si zaharul si se toarna putin lapte caldut. Se adauga laptele ramas, 3 oua batute si se...
Pogacele cu jumariFaina se amesteca cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut, apoi se adauga zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca,...
BrioseSe amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele,...
Franzelute cu sos de vinFaina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se...
Colac traditional pentru nuntaSe amesteca 300 gr faina cu laptele clocotit, amestecat cu drojdia si o lingura de zahar. Se amesteca bine, apoi se acopera...
Cozonac moldovenescSe amesteca branza cu ceapa tocata marunt, germenii de grau, seminte de in pisate marunt, uleiul, drojdia de bere, sarea si...
Branza de vaci cu ceapaSe amesteca bine branza de vaci cu uleiul, sarea si drojdia de bere.
Branza de vaci cu drojdie de bereSe amesteca faina, cu drojdia dizolvata in putin lapte cald, oul, uleiul si zaharul. Se adauga putina sare si lapte cald sau...
Placinta cu dovleacSe amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga margarina, smantana, sarea, zaharul si laptele. Se framanta bine si se lasa...
Cornulete cu carneSe pune faina intr-un castron mai mare si se amesteca cu sarea. Drojdia nu trebuie sa intre in contact direct cu sarea. In...
Paine de casaDrojdia se amesteca cu o lingura de zahar si cu putina faina dupa care se lasa cateva minute la dospit. Faina se admesteca cu...
Savarina din aluat de drojdieSe amesteca cascavalul ras cu kaizerul. Separat se amesteca drojdia cu laptele caldut, pana se dizolva complet. Peste lapte...
Briose aperitivSe amesteca drojdia uscata cu faina, apoi se adauga margarina la temperatura camerei, oul, branza si cascavalul dati pe...
Cosuletul brutaruluiFaina se amesteca impreuna cu laptele clocotit, sarea, drojdia de bere, coaja de lamaie si untura topita. Aluatul se framanta...
Cornulete cu magiun de pruneUntura moale se freaca spuma, apoi se adauga uleiul, laptele si drojdia de bere amesteca cu zahar. Se stinge praful de copt...
Cornulete cu gem de caiseUntul se freaca impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza ouale pe rand, smantana, sarea si drojdia de bere. Se omogenizeaza...
Prajitura Greta GarboSe amesteca uleiul cu laptele, se adauga un ou crud si drojdia de bere frecata cu o lingura de zahar. Se pune faina si se...
Placinta cu magiun, mere si nuciDrojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adauga...
Cornuri cu marmeladaDrojdia se amesteca cu zahar, putin lapte cald si 150 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 250 ml lapte se amesteca...
Cozonac moldovenescIntr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5...
Coronite cu cirese confiateDrojdia se amesteca impreuna cu zaharul si 100 ml apa calda. Cand a dospit, se adauga faina, sarea, uleiul, 300 ml apa calda,...
Pizza caseiVinetele, dovleceii si ardeii se feliaza si se inmoaie pe gratar, iar mozzarela se rade. Drojdia se amesteca cu zaharul si...
Pizza verdureFaina se amesteca impreuna cu drojdia divolvata in putin lapte, oul si sarea. Se lasa la crescut, iar intre timp se curata,...
Pizza vegetariana cu ciuperciSe amesteca faina cu drojdia dizolvata in putin lapte, ouale, laptele, sarea si chimenul pisat. Se framanta bine aluatul si...
Pogaci cu chimenMalaiul se opareste in laptele fierbinte, cu zahar si putina sare. Dupa ce s-a racit, se adauga drojdia dizolvata in putin...
Placinta din malai cu branza de vaci