drojdia

Aluaturi

Covrigei cu scortisoara si migdale

Pentru covrigeii cu scortisoara si migdale se moaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un...

Covrigei cu scortisoara si migdale
Aluaturi

Gogosi dospite

Pentru gogosile dospite se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte cald, untul topit,...

Gogosi dospite
Aluaturi

Prepararea painii

Pentru prepararea painii se cerne faina in covata. Se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calda. Intr-un vas...

Prepararea painii
Aluaturi

Cornuri dospite fara ou

Pentru cornurile dospite, fara ou se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna laptele, uleiul, drojdia,...

Cornuri dospite fara ou
Prajituri

Trandafir cu crema de unt

Pentru trandafir cu crema de unt se cerne faina intr-o covata si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua...

Trandafir cu crema de unt
Aluaturi

Gogosi traditionali cu dulceata

Pentru gogosile traditionale cu dulceata se moaie drojdia cu putin lapte cald si se amesteca cu 2-3 linguri de faina, astfel...

Gogosi traditionali cu dulceata
Aluaturi

Cornuri din aluat de cozonac

Pentru cornurile din aluat de cozonac se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne in covata faina, se face loc...

Cornuri din aluat de cozonac
Aluaturi

Rulada de cozonac

Pentru rulada de cozonac se cerne faina intr-un castron mare si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua...

Rulada de cozonac
Aluaturi

Cornuri din aluat dospit

Pentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, oul, drojdia muiata...

Cornuri din aluat dospit
Cozonac

Cozonac delicios cu nuca

Pentru cozonacul cu nuca se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se freaca untul spuma cu doua...

Cozonac delicios cu nuca
Aluaturi

Aluat de cozonac

Pentru aluat de cozonaci se moaie drojdia cu putin lapte caldut si o bucatica de zahar. Se oparesc intr-o oala mica 3-4...

Aluat de cozonac
Aluaturi

Pogaci cu jumari si chimen

Pentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au...

Pogaci cu jumari si chimen
Aluaturi

Poale in brau gustoase

Pentru poale in brau se moaie intr-un castron drojdia cu putina apa abia calduta. Se pune un pumn de faina cernuta, putin...

Poale in brau gustoase
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mucenici de la Targu Neamt

Pentru mucenici de la Targu Neamt se amesteca faina cu drojdia, uleiul, apa calduta. Se framanta un aluat potrivit de tare,...

Mucenici de la Targu Neamt
Paste si pizza

Pizza cu zacusca

Se amesteca faina cu apa, laptele, drojdia, zaharul. Se adauga uleiul, sare, piper si se framanta bine aluatul. Separat, se...

Pizza cu zacusca
Preparate sarate

Paine parfumata

Se amesteca drojdia cu zaharul, apoi se toarna 200 ml apa calda si se amesteca. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca...

Paine parfumata
Paine

Paine cu cas

Se amesteca drojdia cu putin lapte si zahar. Se lasa totul la dospit 15 minute, apoi se adauga restul de ingrediente si se...

Paine cu cas
Aperitive cu branza

Gogosele aperitiv

Se desface drojdia in iaurt, apoi se adauga faina si se lasa la crescut la cald, timp de 30-40 de minute. Se iau din...

Gogosele aperitiv
Aluaturi

Lipie

Se amesteca bine faina cu sarea, apa si drojdia. Se framanta bine si se lasa apoi la dospit. Dupa ce a crescut, se pune...

Lipie
Aperitive cu legume

Placintele cu zacusa

Drojdia dizolvata in apa calda se amesteca impreuna cu faina, margarina si putina sare. Se framanta bine, apois e lasa...

Placintele cu zacusa
Prajituri

Baba cu rom

Se amesteca cacaua, impreuna cu faina, drojdia, zaharul, sarea si ciocolata rasa marunt. Se amesteca laptele caldut, impreuna...

Baba cu rom
Jumari

Pogacele cu jumari

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul si se toarna putin lapte caldut. Se adauga laptele ramas, 3 oua batute si se...

Pogacele cu jumari
Prajituri

Savarina

Se dizolva drojdia in lapte caldut, se adauga zaharul si putina faina. Dupa ce si-a dublat volumul, se adauga oul batut,...

Savarina
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Briose

Faina se amesteca cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut, apoi se adauga zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca,...

Briose
Prajituri

Savarina

Se amesteca faina impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se adauga apoi ouale, restul de lapte, zaharul, sare...

Savarina
Prajituri

Franzelute cu sos de vin

Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele,...

Franzelute cu sos de vin
Prajituri

Invartita

Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in lapte caldut. Se adauga ouale batute cu putina sare, untul topit, zaharul, laptele...

Invartita
Cozonac

Colac traditional pentru nunta

Faina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se...

Colac traditional pentru nunta
Cozonac

Cozonac moldovenesc

Se amesteca 300 gr faina cu laptele clocotit, amestecat cu drojdia si o lingura de zahar. Se amesteca bine, apoi se acopera...

Cozonac moldovenesc
Aperitive cu branza

Branza de vaci cu ceapa

Se amesteca branza cu ceapa tocata marunt, germenii de grau, seminte de in pisate marunt, uleiul, drojdia de bere, sarea si...

Branza de vaci cu ceapa
Aperitive cu branza

Branza de vaci cu drojdie de bere

Se amesteca bine branza de vaci cu uleiul, sarea si drojdia de bere.

Branza de vaci cu drojdie de bere
Preparate dulci

Placinta cu dovleac

Se amesteca faina, cu drojdia dizolvata in putin lapte cald, oul, uleiul si zaharul. Se adauga putina sare si lapte cald sau...

Placinta cu dovleac
Preparate sarate

Cornulete cu carne

Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga margarina, smantana, sarea, zaharul si laptele. Se framanta bine si se lasa...

Cornulete cu carne
Savarine
Prajituri

Savarine

Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea, drojdia dizolvata in lapte si faina. Se mixeaza 4-5...

Savarine
Paine de casa
Paine

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron mai mare si se amesteca cu sarea. Drojdia nu trebuie sa intre in contact direct cu sarea. In...

Paine de casa
Prajituri

Savarina din aluat de drojdie

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si cu putina faina dupa care se lasa cateva minute la dospit. Faina se admesteca cu...

Savarina din aluat de drojdie
Briose aperitiv
Aperitive

Briose aperitiv

Se amesteca cascavalul ras cu kaizerul. Separat se amesteca drojdia cu laptele caldut, pana se dizolva complet. Peste lapte...

Briose aperitiv
Cosuletul brutarului
Aperitive cu branza

Cosuletul brutarului

Se amesteca drojdia uscata cu faina, apoi se adauga margarina la temperatura camerei, oul, branza si cascavalul dati pe...

Cosuletul brutarului
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu magiun de prune

Faina se amesteca impreuna cu laptele clocotit, sarea, drojdia de bere, coaja de lamaie si untura topita. Aluatul se framanta...

Cornulete cu magiun de prune
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu gem de caise

Untura moale se freaca spuma, apoi se adauga uleiul, laptele si drojdia de bere amesteca cu zahar. Se stinge praful de copt...

Cornulete cu gem de caise
Prajituri

Prajitura Greta Garbo

Untul se freaca impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza ouale pe rand, smantana, sarea si drojdia de bere. Se omogenizeaza...

Prajitura Greta Garbo
Preparate dulci

Placinta cu magiun, mere si nuci

Se amesteca uleiul cu laptele, se adauga un ou crud si drojdia de bere frecata cu o lingura de zahar. Se pune faina si se...

Placinta cu magiun, mere si nuci
Preparate dulci

Cornuri cu marmelada

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adauga...

Cornuri cu marmelada
Prajituri

Savarine

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte, se adauga...

Savarine
Cozonac

Cozonac moldovenesc

Drojdia se amesteca cu zahar, putin lapte cald si 150 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 250 ml lapte se amesteca...

Cozonac moldovenesc
Coronite cu cirese confiate
Cozonac

Coronite cu cirese confiate

Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5...

Coronite cu cirese confiate
Paste si pizza

Pizza casei

Drojdia se amesteca impreuna cu zaharul si 100 ml apa calda. Cand a dospit, se adauga faina, sarea, uleiul, 300 ml apa calda,...

Pizza casei
Paste si pizza

Pizza verdure

Vinetele, dovleceii si ardeii se feliaza si se inmoaie pe gratar, iar mozzarela se rade. Drojdia se amesteca cu zaharul si...

Pizza verdure
Paste si pizza

Pizza vegetariana cu ciuperci

Faina se amesteca impreuna cu drojdia divolvata in putin lapte, oul si sarea. Se lasa la crescut, iar intre timp se curata,...

Pizza vegetariana cu ciuperci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pogaci cu chimen

Se amesteca faina cu drojdia dizolvata in putin lapte, ouale, laptele, sarea si chimenul pisat. Se framanta bine aluatul si...

Pogaci cu chimen
Prajituri

Placinta din malai cu branza de vaci

Malaiul se opareste in laptele fierbinte, cu zahar si putina sare. Dupa ce s-a racit, se adauga drojdia dizolvata in putin...

Placinta din malai cu branza de vaci