Se curata gaina, se spala in mai multe ape si se pune sa fiarba intr-un vas descoperit cateva ore. La jumatatea timpului de...
Ciulama din carne de gainaSe taie ugerul bucata intreaga si se spala cu apa rece, dupa care se pune sa fiarba intr-un vas descoperit, cu multa apa, la...
Snitele de carneSe fierbe cateva ore ugerul. Zarzavatul de supa se adauga in oala dupa doua ore de fierbere. Cand este fiert, ugerul se taie...
Ciulama cu carneUgerul se fierbe cateva ore cu zarzavat pentru supa, apoi se scoate, se taie felii si se pune pe gratar, dupa ce s-a uns...
Supa de carneSe pune o bucata de carne de porc la fiert si se lasa pana cand intra furculita in ea. Atunci se adauga o ceapa taiata in...
Pateu de ficatAlegi zbirciogii intregi, ii speli si le scoti palariile, ii lasi sa se scurga, apoi pui sare pe ei. Carnea de miel tocata o...
Zbarciogi umpluti cu carne de mielSe toaca cepele marunt si se amesteca cu painea inmuiata in apa rece si faramitata, apoi se adauga carnea data prin masina de...
Crochete din carne de porcSe caleste carnea impreuna cu ceapa intr-un vas emailat in care s-au pus trei linguri de ulei. Cand carnea nu mai are sos...
Clatite cu umplutura de carneVinete umplute cu carne si sos de rosii este un delicios fel de mancare. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 6 vinete,...
Vinete umplute cu carne si sos de rosiiCarnea se curata de oase si de grasime, se taie bucati mari si groase de 4 cm, se presara pe fiecare bucata de carne un...
Pastrama de oaieSe scot maruntaiele, se spala si se taie bucati potrivit de mari, apoi se insiruie pe o frigare asortate intre ele cu felii...
Frigarui din maruntaie de oaieSe curata carnea de pielite, se spala si se trece prin masina de tocat. Se lasa intr-un vas adanc si se amesteca cu ceapa...
Sarmale cu carne de oaieSe taie carnea bucati potrivit de mari, se spala in mai multe ape si se caleste in ulei incins. Cand carnea s-a rumenit, se...
Carne de miel cu marar verdeSe spala carnea si se taie felii groase, apoi se caleste in unt. Separat se pregateste spanacul astfel : se spala frunza cu...
Carne de miel cu spanacCarnea se spala si se taie bucati, apoi se rumeneste in ulei incins. Cand carnea s-a rumenit, se adauga ceapa tocata marunt,...
Carne de miel cu tarhonSe scot oasele de la carne, se spala carnea in mai multe ape reci, dupa care se impaneaza cu felii de costita afumata, felii...
Friptura de miel la cuptorCarnea se spala, se taie felii si se rumeneste in ulei incins. Se scot feliile de carne pe o farfurie, dupa care se toaca...
Carne de miel cu ciuperciCarnea se pune intr-un vas mare si se opareste cu apa clocotita ca sa-si piarda mirosul. Se taie apoi felii cu latura de 4-5...
Frigarui din carne de berbecSe face, pe foc mic, o ciulama din doua linguri de unt, o lingura de faina si o cana de lapte dulce. Ciulamaua se sareaza si...
Pilaf de orez cu ciulama de carnePieptul de curcan se taie felii subtiri si se presara cu sare si piper alb. Se amesteca uleiul cu zeama si coaja de lamaie....
Piept de curcan cu lamaieSe taie pielea pana la carne la o distanta de jumatate de cm intre ele. Atentie insa, sa nu feliati carnea! Se presara cu...
Cotlet de porc crocantSe fragezesc feliile de carne si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se prajeste carnea...
Cotlet de porc cu sos de mustarCarnea fiarta si racita se taie felii groase si se asaza intr-o forma de sticla incasabila, alternand feliile de carne cu...
Friptura normandaSe curata carnea de pielite, se impaneaza cu bucati de costita afumata si cu catei de usturoi, se sareaza si se unge cu ulei....
Friptura impanata din carne de vacaSe inlatura pielita de pe carne, eventual se scoate osul, se desface pulpa pe latimea ei, se impaneaza cu usturoi si slanina,...
Friptura de mistretCarnea marinata se pune in apa rece, se spala bine si se opareste un sfert de ora cu apa clocotita. Se scoate din apa si se...
Ragout din carne de mistretFeliile de carne se sterg cu un prosop curat, se ung cu ulei, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se prajesc in ulei incins...
Biftec englezescPieptul se pui se taie felii subtiri si se presar cu sare si piper alb. Se amesteca uleiul cu zeama si coaja de lamaie....
Piept de curcan cu lamaieSe taie pielea pana la carne la o distanta de jumatate de cm intre ele. Atentie insa, sa nu feliati carnea! Se presara cu...
Cotlet de porc crocantSe fragezesc feliile de carne si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se prajeste carnea...
Cotlet de porc cu sos de mustarSpala si sterge carnea. Curata usturoiul si taie cateii in lungime de ½ cm grosime. Infige bucatile de usturoi in carne cu...
Pulpa de porc cu oregano si usturoiSe fierbe soia in 300 ml apa timp de aprox. o jumatate de ora si apoi se pune la scurs. Se adauga 1 ou, 2 catei de usturoi...
Chiftele din carne de soiaCarnea de pui dezosata se toaca si se amesteca cu soia, care in prealabil a fost inmuiata si lasata la scurs. Se adauga, de...
Chiftea din carne de pui si soiaSe alege carne slaba, se da prin masina de tocat, se amesteca cu costita afumata taiata fasii subtiri, se sareaza si se...
Budinca de carneObiceiurile la care comunitatile omenesti, mai ales cele arhaice, renunta cel mai greu sunt cele legate de bucatarie, de...
Mancare de pere cu carneResturile de carne se taie felii subtiri si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei. Se coloreaza cu o lingurita de...
Omleta cu resturi de fripturaCarnea de pui dezosata se toaca si se amesteca cu soia, care in prealabil a fost inmuiata si lasata la scurs. Se adauga, de...
Chiftea din carne de pui si soiaDizolvam cubul cu gust de carne afumata in 200 ml apa, adaugam foaia de dafin, apoi le turnam intr-o tava. In asta se pune...
Pui cu fasole verdeSe spala carnea, se scurge de apa si se intinde. Se curata ceapa si usturoiul. Carnea se condimenteaza cu sare, 2 catei de...
Carne de miel cu varza de Bruxelles si baconSe curata doi dovlecei, se tai in doua, si se scoate cu grija miezul. Din 300 g carne de porc si 150 g orez pregatim...
Dovleac umplutSe spala frunzele de macris, se toaca marut si se prajesc in unt. Se pune faina in ploaie, se amesteca incet, se stinge cu...
Sos de macrisSe desareaza scrumbiile, se toaca marunt si se pun intr-o farfurie adanca. Se trec ouale intregi prin sita, se pun peste...
Sos picant pentru carne rasolSe face un aluat de clatite, obisnuit, din lapte, ou si faina. Apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste...
Canelloni cu carneSe aleg ciuperci albe cu palaria adanca, se spala in mai multe ape, trecand cu mina usor peste lamele, se scot coditele si se...
Ciuperci umplute cu carneTaiem rondele cartofii si ceapa curatatE. Batem feliile de carne, le dam cu sare si piper. Punem in tava un rand de cartofi...
Carne la tava cu smantanaSe inlatura oasele din pieptul de pui, se taie in doua si se feliaza. Feliile de carne se prajesc in unt incins pana devin...
Piept de pui cu smantana si cascavalSe taie carnea bucatele de aprox. 2 cm si se prajeste in ulei timp de 10 minute. Se adauga condimentele, pasta de tomate si...
Orez cu carne in stil bulgarO felie de slanina afumata si 2 frunze de salvie se infig intr-o felie de carne cu ajutorul unei scobitoare. Acest procedeu...
Cotlet de vita cu sunca si salvieFeliile de carne se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se freaca bine cu usturoi. Peste ele se toarna uleiul si vinul...
Friptura de porcSe imparte fiecare piept de pui in 4 bucati, asezonam cu sare si piper, dam prin faina, prin ou si prin cascaval. Punem...
Pui cu cascavalPunem jumatate din varza murata intr-un ceaun uns cu ulei, apoi punem peste ea bucati mai mici de carne diferita si carnati,...
Varza cu carne calite in vin