carne-de-vita

Mancaruri cu carne

Ciulama din carne de gaina

Se curata gaina, se spala in mai multe ape si se pune sa fiarba intr-un vas descoperit cateva ore. La jumatatea timpului de...

Ciulama din carne de gaina
Aperitive cu carne

Snitele de carne

Se taie ugerul bucata intreaga si se spala cu apa rece, dupa care se pune sa fiarba intr-un vas descoperit, cu multa apa, la...

Snitele de carne
Mancaruri cu carne

Ciulama cu carne

Se fierbe cateva ore ugerul. Zarzavatul de supa se adauga in oala dupa doua ore de fierbere. Cand este fiert, ugerul se taie...

Ciulama cu carne
Mancaruri cu carne

Supa de carne

Ugerul se fierbe cateva ore cu zarzavat pentru supa, apoi se scoate, se taie felii si se pune pe gratar, dupa ce s-a uns...

Supa de carne
Aperitive cu carne

Pateu de ficat

Se pune o bucata de carne de porc la fiert si se lasa pana cand intra furculita in ea. Atunci se adauga o ceapa taiata in...

Pateu de ficat
Mancaruri cu ciuperci

Zbarciogi umpluti cu carne de miel

Alegi zbirciogii intregi, ii speli si le scoti palariile, ii lasi sa se scurga, apoi pui sare pe ei. Carnea de miel tocata o...

Zbarciogi umpluti cu carne de miel
Mancaruri cu carne

Crochete din carne de porc

Se toaca cepele marunt si se amesteca cu painea inmuiata in apa rece si faramitata, apoi se adauga carnea data prin masina de...

Crochete din carne de porc
Clatite

Clatite cu umplutura de carne

Se caleste carnea impreuna cu ceapa intr-un vas emailat in care s-au pus trei linguri de ulei. Cand carnea nu mai are sos...

Clatite cu umplutura de carne
Vinete umplute cu carne si sos de rosii
Mancaruri cu carne

Vinete umplute cu carne si sos de rosii

Vinete umplute cu carne si sos de rosii este un delicios fel de mancare. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 6 vinete,...

Vinete umplute cu carne si sos de rosii
Mancaruri cu carne

Pastrama de oaie

Carnea se curata de oase si de grasime, se taie bucati mari si groase de 4 cm, se presara pe fiecare bucata de carne un...

Pastrama de oaie
Mancaruri cu carne

Frigarui din maruntaie de oaie

Se scot maruntaiele, se spala si se taie bucati potrivit de mari, apoi se insiruie pe o frigare asortate intre ele cu felii...

Frigarui din maruntaie de oaie
Mancaruri cu carne

Sarmale cu carne de oaie

Se curata carnea de pielite, se spala si se trece prin masina de tocat. Se lasa intr-un vas adanc si se amesteca cu ceapa...

Sarmale cu carne de oaie
Mancaruri cu carne

Carne de miel cu marar verde

Se taie carnea bucati potrivit de mari, se spala in mai multe ape si se caleste in ulei incins. Cand carnea s-a rumenit, se...

Carne de miel cu marar verde
Mancaruri cu carne

Carne de miel cu spanac

Se spala carnea si se taie felii groase, apoi se caleste in unt. Separat se pregateste spanacul astfel : se spala frunza cu...

Carne de miel cu spanac
Mancaruri cu carne

Carne de miel cu tarhon

Carnea se spala si se taie bucati, apoi se rumeneste in ulei incins. Cand carnea s-a rumenit, se adauga ceapa tocata marunt,...

Carne de miel cu tarhon
Mancaruri cu carne

Friptura de miel la cuptor

Se scot oasele de la carne, se spala carnea in mai multe ape reci, dupa care se impaneaza cu felii de costita afumata, felii...

Friptura de miel la cuptor
Mancaruri cu carne

Carne de miel cu ciuperci

Carnea se spala, se taie felii si se rumeneste in ulei incins. Se scot feliile de carne pe o farfurie, dupa care se toaca...

Carne de miel cu ciuperci
Mancaruri cu carne

Frigarui din carne de berbec

Carnea se pune intr-un vas mare si se opareste cu apa clocotita ca sa-si piarda mirosul. Se taie apoi felii cu latura de 4-5...

Frigarui din carne de berbec
Mancaruri cu carne

Pilaf de orez cu ciulama de carne

Se face, pe foc mic, o ciulama din doua linguri de unt, o lingura de faina si o cana de lapte dulce. Ciulamaua se sareaza si...

Pilaf de orez cu ciulama de carne
Mancaruri cu carne

Piept de curcan cu lamaie

Pieptul de curcan se taie felii subtiri si se presara cu sare si piper alb. Se amesteca uleiul cu zeama si coaja de lamaie....

Piept de curcan cu lamaie
Mancaruri cu carne

Cotlet de porc crocant

Se taie pielea pana la carne la o distanta de jumatate de cm intre ele. Atentie insa, sa nu feliati carnea! Se presara cu...

Cotlet de porc crocant
Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar

Se fragezesc feliile de carne si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se prajeste carnea...

Cotlet de porc cu sos de mustar
Mancaruri cu carne

Friptura normanda

Carnea fiarta si racita se taie felii groase si se asaza intr-o forma de sticla incasabila, alternand feliile de carne cu...

Friptura normanda
Mancaruri cu carne

Friptura impanata din carne de vaca

Se curata carnea de pielite, se impaneaza cu bucati de costita afumata si cu catei de usturoi, se sareaza si se unge cu ulei....

Friptura impanata din carne de vaca
Mancaruri cu vanat

Friptura de mistret

Se inlatura pielita de pe carne, eventual se scoate osul, se desface pulpa pe latimea ei, se impaneaza cu usturoi si slanina,...

Friptura de mistret
Mancaruri cu vanat

Ragout din carne de mistret

Carnea marinata se pune in apa rece, se spala bine si se opareste un sfert de ora cu apa clocotita. Se scoate din apa si se...

Ragout din carne de mistret
Mancaruri cu carne

Biftec englezesc

Feliile de carne se sterg cu un prosop curat, se ung cu ulei, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se prajesc in ulei incins...

Biftec englezesc
Mancaruri cu carne

Piept de curcan cu lamaie

Pieptul se pui se taie felii subtiri si se presar cu sare si piper alb. Se amesteca uleiul cu zeama si coaja de lamaie....

Piept de curcan cu lamaie
Mancaruri cu carne

Cotlet de porc crocant

Se taie pielea pana la carne la o distanta de jumatate de cm intre ele. Atentie insa, sa nu feliati carnea! Se presara cu...

Cotlet de porc crocant
Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar

Se fragezesc feliile de carne si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se prajeste carnea...

Cotlet de porc cu sos de mustar
Mancaruri cu carne

Pulpa de porc cu oregano si usturoi

Spala si sterge carnea. Curata usturoiul si taie cateii in lungime de ½ cm grosime. Infige bucatile de usturoi in carne cu...

Pulpa de porc cu oregano si usturoi
Aperitive cu legume

Chiftele din carne de soia

Se fierbe soia in 300 ml apa timp de aprox. o jumatate de ora si apoi se pune la scurs. Se adauga 1 ou, 2 catei de usturoi...

Chiftele din carne de soia
Aperitive cu carne

Chiftea din carne de pui si soia

Carnea de pui dezosata se toaca si se amesteca cu soia, care in prealabil a fost inmuiata si lasata la scurs. Se adauga, de...

Chiftea din carne de pui si soia
Mancaruri cu carne

Budinca de carne

Se alege carne slaba, se da prin masina de tocat, se amesteca cu costita afumata taiata fasii subtiri, se sareaza si se...

Budinca de carne
Mancaruri cu carne

Mancare de pere cu carne

Obiceiurile la care comunitatile omenesti, mai ales cele arhaice, renunta cel mai greu sunt cele legate de bucatarie, de...

Mancare de pere cu carne
Aperitive cu oua

Omleta cu resturi de friptura

Resturile de carne se taie felii subtiri si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei. Se coloreaza cu o lingurita de...

Omleta cu resturi de friptura
Aperitive cu carne

Chiftea din carne de pui si soia

Carnea de pui dezosata se toaca si se amesteca cu soia, care in prealabil a fost inmuiata si lasata la scurs. Se adauga, de...

Chiftea din carne de pui si soia
Mancaruri cu carne

Pui cu fasole verde

Dizolvam cubul cu gust de carne afumata in 200 ml apa, adaugam foaia de dafin, apoi le turnam intr-o tava. In asta se pune...

Pui cu fasole verde
Mancaruri cu varza

Carne de miel cu varza de Bruxelles si bacon

Se spala carnea, se scurge de apa si se intinde. Se curata ceapa si usturoiul. Carnea se condimenteaza cu sare, 2 catei de...

Carne de miel cu varza de Bruxelles si bacon
Mancaruri cu carne

Dovleac umplut

Se curata doi dovlecei, se tai in doua, si se scoate cu grija miezul. Din 300 g carne de porc si 150 g orez pregatim...

Dovleac umplut
Sosuri albe

Sos de macris

Se spala frunzele de macris, se toaca marut si se prajesc in unt. Se pune faina in ploaie, se amesteca incet, se stinge cu...

Sos de macris
Sosuri condimentate

Sos picant pentru carne rasol

Se desareaza scrumbiile, se toaca marunt si se pun intr-o farfurie adanca. Se trec ouale intregi prin sita, se pun peste...

Sos picant pentru carne rasol
Mancaruri cu carne

Canelloni cu carne

Se face un aluat de clatite, obisnuit, din lapte, ou si faina. Apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste...

Canelloni cu carne
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci umplute cu carne

Se aleg ciuperci albe cu palaria adanca, se spala in mai multe ape, trecand cu mina usor peste lamele, se scot coditele si se...

Ciuperci umplute cu carne
Mancaruri cu carne

Carne la tava cu smantana

Taiem rondele cartofii si ceapa curatatE. Batem feliile de carne, le dam cu sare si piper. Punem in tava un rand de cartofi...

Carne la tava cu smantana
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu smantana si cascaval

Se inlatura oasele din pieptul de pui, se taie in doua si se feliaza. Feliile de carne se prajesc in unt incins pana devin...

Piept de pui cu smantana si cascaval
Mancaruri cu legume

Orez cu carne in stil bulgar

Se taie carnea bucatele de aprox. 2 cm si se prajeste in ulei timp de 10 minute. Se adauga condimentele, pasta de tomate si...

Orez cu carne in stil bulgar
Mancaruri cu carne

Cotlet de vita cu sunca si salvie

O felie de slanina afumata si 2 frunze de salvie se infig intr-o felie de carne cu ajutorul unei scobitoare. Acest procedeu...

Cotlet de vita cu sunca si salvie
Mancaruri cu carne

Friptura de porc

Feliile de carne se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se freaca bine cu usturoi. Peste ele se toarna uleiul si vinul...

Friptura de porc
Mancaruri cu carne

Pui cu cascaval

Se imparte fiecare piept de pui in 4 bucati, asezonam cu sare si piper, dam prin faina, prin ou si prin cascaval. Punem...

Pui cu cascaval
Mancaruri cu varza

Varza cu carne calite in vin

Punem jumatate din varza murata intr-un ceaun uns cu ulei, apoi punem peste ea bucati mai mici de carne diferita si carnati,...

Varza cu carne calite in vin