Pieptul de curcan sarat, se pune la marinat in lapte cu usturoi zdrobit cca 1 ora. Se topeste untul intr-o tigaie si se...
Curcan flambatMuschiuletul se despica pe lungime pentru a mari suprafata de lucru, se bate cu batatorul de carne, se condimenteaza. Pana...
Muschiulet umplutSe prepara o pasta (asemeni celei de carnat) din carne tocata, sare, piper, chimen si boia. Se umplu costitele cu pasta...
Costite umplute servite cu ghiveci de legumeSe amesteca carnea tocata cu smantana, oul, pesmetul, sarea si piperul. Din pasta obtinuta se ‘intind’ 3 foi...
Snitel din carne tocataSe taie puiul bucatele. Se amesteca putin ulei cu usturoi zdrobit. Bucatile de carne se ung cu acest ulei, se condimenteaza,...
Pui prajit la cuptorPrunele taiate se dau prin zahar, se condimenteaza cu putin piper si se prajesc pana se caramelizeaza. Se fragezesc feliile...
Rulada cu prune si baconCarnea curatata de pielita se lasa o zi in saramura cu legume. Ceapa si morcovii taiati rondele se calesc in putin ulei,...
Carne de vanatVarza se da pe rindea sau se taie fideluta, apoi se fierbe impreuna cu bucati mai mari de carne, sarea, 1 lingurita de...
Varza brasoveanaOrezul se spala si se scurge. Cand tocanita este aproape gata, se pune orezul intr-un vas termorezistent, ardeii curatati,...
Carne cu orezCuratam coaja de pe mugurii de bambus si ii fierbem 40 minute cu 1-2 ardei chili care ii iau gustul amarui. Cei consevati se...
Muguri de bambus cu sos de carne picantIngredientele se amesteca si se framanta bine carnea, compozitia se intinde intr-o tava unsa si se da la cuptor sau, sub...
Chiftelute din carne de pasarePuiul se transeaza, se sareaza si se lasa 10 minute, apoi bucatile de carne se tavalesc prin faina. Se infierbanta margarina...
Pui cu busuiocCotletele se feliaza, se bate cu ciocanul de carne, fleica se da prin masina de tocat carne, se condimenteaza cu sare, piper,...
Rulada cu vinCarnea se taie in bucati de 2 cm si se prajeste 10 minute. Se adauga condimentele, pireul de rosii si supa de carne...
Pilaf bulgarescDezoseaza cotletul si taie-i interiorul in lungime cu un cutit ascutit. Scoate o cantitate suficienta de carne, incat sa...
Friptura umplutaCeafa se dezoseaza si se taie in 4 felii mari. Feliile de carne se bat cu batatorul si se sareaza. Dupa asta se ung cu mustar...
Friptura de ceafa de porcPainea se inmoaie si se pune sa fiarba in supa de carne. Se condimenteaza cu chimen, ceapa data pe razatoare, frunze de...
Supa brutaruluiIn ziua inaintea friptului carnea se marineaza, prunele uscate si desamburate se inmoaie in vin rosu. In feliile de carne se...
Frigarui de caprioaraIntr-o oala se caleste ceapa, apoi se adauga zarzavaturile foliate si se prajesc. Fasolea care a stat in apa (daca folosim...
Mancare cu carnePentru a pregati ardei umpluti cu cascaval, avem nevoie de ardei, carne macinata si condimente. Aceasta mancare este foarte...
Ardei umpluti cu cascavalCeaunul se unge cu unsoare rece, se aseza la fund osul, peste asta vine un strat de carne taiata cubulete. Peste asta vine...
Gulas la ceaunIn carnea tocata de porc sau de pasare se rad doua mere acrisoare, se amesteca cu doua oua, o chifla muiata in lapte si...
Mere cu carne tocataSe face o tocanita din carne tocata, iar mazarea si conopida se calesc. Se pun straturi de ingrediente, intr-o tava unsa cu...
Mazare la cuptorCalim ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul. Presaram chimion si boia. Adaugam cubulete de carne de purcel si prajim pana...
Gulas de purcelSe lasa chiflele sa stea in apa dupa care se scoate miezul de le fiecare si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga ceapa...
Gomboti din carne cu sos de usturoiSe spala carnea, se taie bucati. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ceapa tocata marunt se rumeneste in untura (ulei), se ia...
Supa de carneSe curata dovleacu, telina si se taie cubulete. Se pun la fiert intr-o cratita mare cu lapte si supa de carne. Se potriveste...
Supa-crema din dovleac de copt si castaneSe spala ouale si se fierb in apa cu sare cca 10 minute pana devin tari, apoi se pun in apa rece si de decojesc, se tai cele...
Pateu de carne si ouAluatul: Amestecam faina cu margarina, dospim drojdia cu lapte indulcit si putina faina, iar galbenusurile de ou le...
Tort de carnePeste carnea de porc se toarna apa fierbinte, apoi se pune la fiert in apa rece. Cand carnea devine moale pe jumatate (dupa...
Supa de carne de porc cu taieteiPreparatele din carne se macina toate impreuna. Slanina se taie in bucatele mici si se face unsoare. Cartilajul se lasa in...
Paste picante cu tocanaSe spala carnea, se taie si se pune intr-o oala, se adauga 2,5 litri de apa. In timpul fierberii se indeparteaza spuma...
Supa de carne de vita cu ficat de puiIntr-un vas jena se pun fasiile de slanina afumata, peste ele se pun bucatile de carne de pui si se sareza. Se amesteca pasta...
Pui in sos picantSe pun pulpele in tigaie, se sareaza si se condimenteaza. Se tai cartofii si se pun langa carne si se presara cu usturoi. Se...
Pulpe de pui cu lamaiePieptul de pui fara piele si oase, se taie in latime (se bate cu ciocanul de carne pentru a deveni mai mare si mai subtire)...
Piept de pui cu mereFeliile de carne se usuca pe hartie absorbanta si se condimenteaza cu piper. Se incalzeste bine tigaia (daca se prajeste...
Sunculita cu merePieptul de puis e taie pe langa os si se impaneaza cu o felie de carne afumata. Se presara cu condimentul de gratar si cu...
Piept de pui estivalSe curata gaina, se tine pe flacara pentru ca puful de pe ea sa se arda, apoi se freaca usor cu malai. Gaina, golita de...
Supa crema din carne de pasareSe spala carnea si se pune la fiert cu multa apa rece. Cind da in clocot, supa se spumuieste, se potriveste focul si se...
Supa de carne cu galuste de grisSe taie carnea bucati, se pune la fiert si se lasa sa dea in clocot. Se spumuieste, se acopera oala si se lasa sa fiarba pina...
Ciorba din carne de berbecCarnea afumata se tine in apa rece citeva ore, se taie cu un cutit sau cu o toporisca, se spala in multa apa rece si se pune...
Ciorba de carne afumata cu tarhonSe alege fasolea, se spala cu apa rece si se lasa in apa rece citeva ore. La fel se procedeaza cu ciolanul afumat, care se...
Ciorba de carne afumata cu fasole boabeSe spala carnea, se taie bucati potrivit de mari, se pune la fiert cu apa rece cit s-o acopere. Se spumuieste cind carnea a...
Bors din carne de mielSe spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert in apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, dupa care...
Bors din carne de porcSe spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se...
Bors din carne de puiSe taie carnea si se intinde. Se amesteca cascavalul cu usturoiul pisat si patrunjelul taiat marunt, apoi se intinde pe...
Friptura de oaie cu coniacPrajim feliile de carne intr-o tigaie unsa cu ulei, pe partea cu vin 10 minute, apoi le intoarcem si le prajim 20 de minute...
Friptura de rata cu mere si varzaIndepartam pielea si dezosam pieptul de pui, batem putin feliile. Pe jumatatile feliilor de carne punem o felie de sunca si o...
Piept de pui in folie de aluminiuTaiem carnatul in bucati de 2 cm, slanina in fasii subtiri, iar cartofii in bucati. Batem ceafa, o ungem cu un strat subtire...
Rulada de carneBatem putin feliile de carne si le condimentam, le punem la rece cateva ore. Apoi le rulam in faina si le prajim repede in...
Costita de porcTaiem carnea astfel incat sa obtinem un paralelipiped mare. Se curata usturoiul, se zdrobeste si se amesteca cu boia, putina...
Rulada de carne cu usturoi