ceapa

Sosuri pentru spaghete

Sos bolognez

Se taie carnea cubulete si se rumeneste in uleiul de masline. Se adauga ramurile de telina, ceapa si usturoiul, taiate cat...

Sos bolognez
Mancaruri cu carne

Vitel Stroganoff

Se curata carnea, se spala si se taie felii groase de un deget. Se prajeste carnea in uleiul amestecat cu unt, dupa 15 minute...

Vitel Stroganoff
Aperitive cu legume

Telina cu sos de lamaie

Telina se curata, se taie cubulete, apoi se lasa la fiert inabusit cu putina apa, pana se inmoaie. Se taie subtire 50 gr...

Telina cu sos de lamaie
Aperitive

Telina cu masline

Telina se taie felii subtiri, apoi se lasa la inabusit. Se scoate dupa ce s-a inmuiat putin, iar in uleiul ramas se caleste...

Telina cu masline
Aperitive cu legume

Ghiveci de legume in ulei

Se curata si se taie marunt zarzavatul, apoi se caleste in putin ulei. Separat, se prajeste ceapa tocata marunt, apoi se...

Ghiveci de legume in ulei
Aperitive cu carne

Pasta din ficat de pasare

Se fierb ficateii, apoi se scurg de apa, se curata de vinisoare si se taie marunt. Separat, se caleste ceapa maruntita, se...

Pasta din ficat de pasare
Aperitive cu ciuperci

Zacusca de ciuperci pentru iarna

Zacusca de ciuperci pentru iarna este una dintre cele mai indragite intre retetele de zacusca. Pentru aceasta reteta aveti...

Zacusca de ciuperci pentru iarna
Aperitive cu ciuperci

Bame a la grec

Se curata bamele de codite, se oparesc si dupa ce s-au racit, se calesc in ulei incins, apoi se stropesc cu zeama de lamaie....

Bame a la grec
Aperitive cu legume

Dovlecei a la grec

Dovleceii se curata, apoi se maruntesc si se calesc in ulei incins. Se adauga apoi apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se...

Dovlecei a la grec
Aperitive cu legume

Telina a la grec

Se curata telina si se taie felii rotunde, care se prajesc pe rand in ulei. In uleiul ramas se caleste si ceapa maruntita. Se...

Telina a la grec
Aperitive

Pasta de masline cu ceapa

Se oparesc maslinele, apoi se curata de samburi si se trec prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata si stoarsa si se...

Pasta de masline cu ceapa
Aperitive cu legume

Crochete de varza

Se curata varza de cotoare, se pune la fiert in apa cu sare, apoi se scurg foile, se ruleaza si se taie in firisoare subtiri....

Crochete de varza
Aperitive cu branza

Pasta picanta din branza de oaie si chimen

Se amesteca branza data prin sita cu untul moale, boiaua, chimenul, ceapa rasa pe razatoare si sare dupa gust.

Pasta picanta din branza de oaie si chimen
Aperitive cu ciuperci

Crochete de ciuperci

Ceapa se caleste in jumatate din cantitatea de unt, apoi se adauga ciupercile feliate, sarea, piperul si se lasa la calit,...

Crochete de ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Crochete de ciuperci cu orez

Se punc iupercile la fiert in 500 ml apa. Apoi se calesc in unt, ceapa, orezul si ciupercile maruntite. Se adauga sare si...

Crochete de ciuperci cu orez
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci umplute

Se curata ciupercile de codite, care se toaca marunt. Se toaca si ceapa si se pune la calit. Se adauga cozile tocate marunt...

Ciuperci umplute
Aperitive cu ciuperci

Umplutura de ciuperci

Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga ciupercile taiate marunt. Se lasa pe foc, pana scade zeama ciupercilor, apoi...

Umplutura de ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci a la grec

Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se toaca ceapa marunt, apoi se caleste in ulei incins. Se adauga ciupercile...

Ciuperci a la grec
Aperitive cu ciuperci

Tartine cu sote de ciuperci

Se spala si se curata ciupercile, apoi se feliaza marunt si se pun la calit in putin ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si...

Tartine cu sote de ciuperci
Aperitive cu legume

Tartine cu varza calita

Se pune varza la fiert cu sare, pana se inmoaie. Se taie apoi cat mai marunt. Separat se caleste ceapa tocata marunt in putin...

Tartine cu varza calita
Aperitive cu branza

Tartine cu branza de vaci

Se freaca spuma untul si se amesteca impreuna cu branza, ceapa tocata marunt, mararul tocat, chimenul, boiaua si sarea. Se...

Tartine cu branza de vaci
Aperitive cu branza

Branza de vaci cu rosii

Se toaca marunt ceapa si se amesteca impreuna cu branza de vaci, uleiul, rosia tocata marunt, semintele decojite, ridichea...

Branza de vaci cu rosii
Sosuri albe

Maioneza din branza de vaci

Se toaca ceapa verde marunt si se amesteca cu branza. Se adauga laptele, ueiul, mierea si se mixeaza totul la cea mai mare...

Maioneza din branza de vaci
Aperitive cu branza

Branza de vaci cu ceapa

Se amesteca branza cu ceapa tocata marunt, germenii de grau, seminte de in pisate marunt, uleiul, drojdia de bere, sarea si...

Branza de vaci cu ceapa
Aperitive cu branza

Branza de vaci cu morcovi

Se rad jumatate din morcovii curatati, iar cealalta jumatate se taie feliute fine. Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu...

Branza de vaci cu morcovi
Paste si pizza

Spaghete cu sos bolognez

Ceapa si usturoiul se calesc in ulei incins pentru cateva minute. Se adauga morcovul, telina, costita si se prajesc 5 minute...

Spaghete cu sos bolognez
Paste si pizza

Spaghete cu sos napoletan

Se calesc ceapa, usturoiul si telina in uleiul incins timp de 3-4 minute. Se adauga apoi rosiile tocate marunt, bulionul si...

Spaghete cu sos napoletan
Aperitive cu legume

Tortilla cu cartofi

Cartofii se curata de coaja, apoi se taie marunt, se amesteca cu ceapa tocata marunt si se sareaza. Se incinge uleiul si se...

Tortilla cu cartofi
Mancaruri cu ciuperci

Pastel del cedas

Ceapa si prazul se curata si se toaca marunt, dupa care se pun la calit. Se adauga apoi ciupercile, piperul, sarea si...

Pastel del cedas
Aperitive cu ciuperci

Chiftele din ciuperci

Se amesteca ciupercile cu ceapa, faina, praful de copt, sarea, piperil si cimbrul. Se omogenizeaza compozitia si se adauga...

Chiftele din ciuperci
Aperitive cu branza

Cuiburi de castraveti

Se curata castravetii si se taie in bucati lungi de 3-4 cm. Li se inlatura miezul pastrand partea de jos. Separate, se toaca...

Cuiburi de castraveti
Mancaruri cu legume

Mancare cu sparanghel si ceapa

Sparanghelul se fierbe si se pune deoparte 500 ml din lichidul in care a fiert. Separate, se toaca ceapa, apoi se caleste in...

Mancare cu sparanghel si ceapa
Aperitive cu rosii

Rosii umplute in stil mediteranean

Ceapa se curata si se toaca marunt, dupa care se pune la calit. Se toarna peste, sucul de portocala. Separat, se fierbe...

Rosii umplute in stil mediteranean
Mancaruri cu legume

Tocana de fasole boabe cu ardei

Se incinge uleiul si se caleste ceapa cu usturoiul 3-4 minute. Se adauga ardeii grasi si se mai lasa 3-4 minute, apoi ardeii...

Tocana de fasole boabe cu ardei
Mancaruri cu legume

Tocana de legume cu paste

In untul topit, se caleste ceapa tocata marunt, apoi se adauga prazul, pastarnacul si cartofii taiati cubulete si se calesc...

Tocana de legume cu paste
Mancaruri cu legume

Musaca de vinete si fasole

Vinetele taiate felii se sareaza si se lasa la scurs, 30 de minute. In putin ulei incins se caleste ceapa si usturoiul...

Musaca de vinete si fasole
Mancaruri cu legume

Cobbler din legume

Legumele curatate si taiate marunt se fierb cateva minute in apa clocotita cu sare. Separat, se caleste ceapa in putin ulei...

Cobbler din legume
Mancaruri cu varza

Mancare de varza rosie cu fructe de padure

In untul si uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt cateva minute. Se adauga varza tocata fin si se mai lasa 5 minute,...

Mancare de varza rosie cu fructe de padure
Mancaruri cu legume

Ghiveci de legume

Se caleste ceapa 2-3 minute in 25 gr de unt. Se adauga morcovii, pastarnacul, cartofii si legumele curatate si taiate...

Ghiveci de legume
Aperitive cu legume

Burgeri vegetarieni

Se prajesc cartofii curatati si taiati cuburi, in putin unt. Se adauga ceapa maruntita, telina rasa, semintele de chimion si...

Burgeri vegetarieni
Mancaruri cu legume

Rosii umplute

Rosiile se scobesc in interior. Se cales ceapa si ardei maruntiti in ulei incins, apoi se adauga orezul si se inabusa pana...

Rosii umplute
Mancaruri cu legume

Ghiveci de legume

Se pun la calit ceapa si ardeiul maruntite, in ulei incins, timp de 5 minute. se adauga dovleceii taiati felii, jumatate din...

Ghiveci de legume
Aperitive cu carne

Clatite din pastarnac cu sos de branza de vaci

Din branza amestecata cu smantana, lapte si ceapa verde tocata marunt se face un sos, care se sareaza si se pipereaza, dupa...

Clatite din pastarnac cu sos de branza de vaci
Mancaruri cu legume

Tocana de legume

Cartofii se curata si se taie cuburi iar apoi se fierb in apa clocotita timp de 5 minute. Separat, se caleste ceapa impreuna...

Tocana de legume
Mancaruri cu cartofi

Cartofi umpluti cu carne

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu carnea tocata si patrunjelul maruntit. Se lasa pe foc 5 minute, dupa...

Cartofi umpluti cu carne
Mancaruri cu legume

Vinete gratinate

Vinetele se taie felii, apoi se lasa la scurs. Se caleste pana atunci ceapa, impreuna cu rosiile maruntite, usturoiul taiat,...

Vinete gratinate
Aperitive cu oua

Omleta cu ardei si dovlecei

Ceapa impreuna cu usturoiul se calesc in putin ulei timp de 2 minute. Se adauga dovleceii rasi si ardeiul taiat fasii subtiri...

Omleta cu ardei si dovlecei
Aperitive cu oua

Omleta cu peste afumat

Ouale se bat bine, apoi se amesteca impreuna cu mazarea si ceapa taiata feliute. Se adauga compozitia in untul incins si se...

Omleta cu peste afumat
Aperitive cu oua

Omleta mediteraneeana

Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga dovleceii taiati felii subtiri si se tin la calit pana se inmoaie. Separat, se...

Omleta mediteraneeana
Aperitive cu oua

Omleta cu legume

Cartofii taiati cubulete se prajesc in ulei incins. Se adauga usturoiul tocat marunt, sarea, piperul, ceapa taiata rondele,...

Omleta cu legume
Aperitive cu oua

Omleta indiana

Rosiile se curata de pielite, apoi se taie in cuburi mari. Se pun la fiert in supa clocotita impreuna cu rondele de ceapa,...

Omleta indiana