Se taie carnea cubulete si se rumeneste in uleiul de masline. Se adauga ramurile de telina, ceapa si usturoiul, taiate cat...
Sos bolognezSe curata carnea, se spala si se taie felii groase de un deget. Se prajeste carnea in uleiul amestecat cu unt, dupa 15 minute...
Vitel StroganoffTelina se curata, se taie cubulete, apoi se lasa la fiert inabusit cu putina apa, pana se inmoaie. Se taie subtire 50 gr...
Telina cu sos de lamaieTelina se taie felii subtiri, apoi se lasa la inabusit. Se scoate dupa ce s-a inmuiat putin, iar in uleiul ramas se caleste...
Telina cu maslineSe curata si se taie marunt zarzavatul, apoi se caleste in putin ulei. Separat, se prajeste ceapa tocata marunt, apoi se...
Ghiveci de legume in uleiSe fierb ficateii, apoi se scurg de apa, se curata de vinisoare si se taie marunt. Separat, se caleste ceapa maruntita, se...
Pasta din ficat de pasareZacusca de ciuperci pentru iarna este una dintre cele mai indragite intre retetele de zacusca. Pentru aceasta reteta aveti...
Zacusca de ciuperci pentru iarnaSe curata bamele de codite, se oparesc si dupa ce s-au racit, se calesc in ulei incins, apoi se stropesc cu zeama de lamaie....
Bame a la grecDovleceii se curata, apoi se maruntesc si se calesc in ulei incins. Se adauga apoi apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se...
Dovlecei a la grecSe curata telina si se taie felii rotunde, care se prajesc pe rand in ulei. In uleiul ramas se caleste si ceapa maruntita. Se...
Telina a la grecSe oparesc maslinele, apoi se curata de samburi si se trec prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata si stoarsa si se...
Pasta de masline cu ceapaSe curata varza de cotoare, se pune la fiert in apa cu sare, apoi se scurg foile, se ruleaza si se taie in firisoare subtiri....
Crochete de varzaSe amesteca branza data prin sita cu untul moale, boiaua, chimenul, ceapa rasa pe razatoare si sare dupa gust.
Pasta picanta din branza de oaie si chimenCeapa se caleste in jumatate din cantitatea de unt, apoi se adauga ciupercile feliate, sarea, piperul si se lasa la calit,...
Crochete de ciuperciSe punc iupercile la fiert in 500 ml apa. Apoi se calesc in unt, ceapa, orezul si ciupercile maruntite. Se adauga sare si...
Crochete de ciuperci cu orezSe curata ciupercile de codite, care se toaca marunt. Se toaca si ceapa si se pune la calit. Se adauga cozile tocate marunt...
Ciuperci umpluteSe caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga ciupercile taiate marunt. Se lasa pe foc, pana scade zeama ciupercilor, apoi...
Umplutura de ciuperciSe curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se toaca ceapa marunt, apoi se caleste in ulei incins. Se adauga ciupercile...
Ciuperci a la grecSe spala si se curata ciupercile, apoi se feliaza marunt si se pun la calit in putin ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si...
Tartine cu sote de ciuperciSe pune varza la fiert cu sare, pana se inmoaie. Se taie apoi cat mai marunt. Separat se caleste ceapa tocata marunt in putin...
Tartine cu varza calitaSe freaca spuma untul si se amesteca impreuna cu branza, ceapa tocata marunt, mararul tocat, chimenul, boiaua si sarea. Se...
Tartine cu branza de vaciSe toaca marunt ceapa si se amesteca impreuna cu branza de vaci, uleiul, rosia tocata marunt, semintele decojite, ridichea...
Branza de vaci cu rosiiSe toaca ceapa verde marunt si se amesteca cu branza. Se adauga laptele, ueiul, mierea si se mixeaza totul la cea mai mare...
Maioneza din branza de vaciSe amesteca branza cu ceapa tocata marunt, germenii de grau, seminte de in pisate marunt, uleiul, drojdia de bere, sarea si...
Branza de vaci cu ceapaSe rad jumatate din morcovii curatati, iar cealalta jumatate se taie feliute fine. Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu...
Branza de vaci cu morcoviCeapa si usturoiul se calesc in ulei incins pentru cateva minute. Se adauga morcovul, telina, costita si se prajesc 5 minute...
Spaghete cu sos bolognezSe calesc ceapa, usturoiul si telina in uleiul incins timp de 3-4 minute. Se adauga apoi rosiile tocate marunt, bulionul si...
Spaghete cu sos napoletanCartofii se curata de coaja, apoi se taie marunt, se amesteca cu ceapa tocata marunt si se sareaza. Se incinge uleiul si se...
Tortilla cu cartofiCeapa si prazul se curata si se toaca marunt, dupa care se pun la calit. Se adauga apoi ciupercile, piperul, sarea si...
Pastel del cedasSe amesteca ciupercile cu ceapa, faina, praful de copt, sarea, piperil si cimbrul. Se omogenizeaza compozitia si se adauga...
Chiftele din ciuperciSe curata castravetii si se taie in bucati lungi de 3-4 cm. Li se inlatura miezul pastrand partea de jos. Separate, se toaca...
Cuiburi de castravetiSparanghelul se fierbe si se pune deoparte 500 ml din lichidul in care a fiert. Separate, se toaca ceapa, apoi se caleste in...
Mancare cu sparanghel si ceapaCeapa se curata si se toaca marunt, dupa care se pune la calit. Se toarna peste, sucul de portocala. Separat, se fierbe...
Rosii umplute in stil mediteraneanSe incinge uleiul si se caleste ceapa cu usturoiul 3-4 minute. Se adauga ardeii grasi si se mai lasa 3-4 minute, apoi ardeii...
Tocana de fasole boabe cu ardeiIn untul topit, se caleste ceapa tocata marunt, apoi se adauga prazul, pastarnacul si cartofii taiati cubulete si se calesc...
Tocana de legume cu pasteVinetele taiate felii se sareaza si se lasa la scurs, 30 de minute. In putin ulei incins se caleste ceapa si usturoiul...
Musaca de vinete si fasoleLegumele curatate si taiate marunt se fierb cateva minute in apa clocotita cu sare. Separat, se caleste ceapa in putin ulei...
Cobbler din legumeIn untul si uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt cateva minute. Se adauga varza tocata fin si se mai lasa 5 minute,...
Mancare de varza rosie cu fructe de padureSe caleste ceapa 2-3 minute in 25 gr de unt. Se adauga morcovii, pastarnacul, cartofii si legumele curatate si taiate...
Ghiveci de legumeSe prajesc cartofii curatati si taiati cuburi, in putin unt. Se adauga ceapa maruntita, telina rasa, semintele de chimion si...
Burgeri vegetarieniRosiile se scobesc in interior. Se cales ceapa si ardei maruntiti in ulei incins, apoi se adauga orezul si se inabusa pana...
Rosii umpluteSe pun la calit ceapa si ardeiul maruntite, in ulei incins, timp de 5 minute. se adauga dovleceii taiati felii, jumatate din...
Ghiveci de legumeDin branza amestecata cu smantana, lapte si ceapa verde tocata marunt se face un sos, care se sareaza si se pipereaza, dupa...
Clatite din pastarnac cu sos de branza de vaciCartofii se curata si se taie cuburi iar apoi se fierb in apa clocotita timp de 5 minute. Separat, se caleste ceapa impreuna...
Tocana de legumeCeapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu carnea tocata si patrunjelul maruntit. Se lasa pe foc 5 minute, dupa...
Cartofi umpluti cu carneVinetele se taie felii, apoi se lasa la scurs. Se caleste pana atunci ceapa, impreuna cu rosiile maruntite, usturoiul taiat,...
Vinete gratinateCeapa impreuna cu usturoiul se calesc in putin ulei timp de 2 minute. Se adauga dovleceii rasi si ardeiul taiat fasii subtiri...
Omleta cu ardei si dovleceiOuale se bat bine, apoi se amesteca impreuna cu mazarea si ceapa taiata feliute. Se adauga compozitia in untul incins si se...
Omleta cu peste afumatSe caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga dovleceii taiati felii subtiri si se tin la calit pana se inmoaie. Separat, se...
Omleta mediteraneeanaCartofii taiati cubulete se prajesc in ulei incins. Se adauga usturoiul tocat marunt, sarea, piperul, ceapa taiata rondele,...
Omleta cu legumeRosiile se curata de pielite, apoi se taie in cuburi mari. Se pun la fiert in supa clocotita impreuna cu rondele de ceapa,...
Omleta indiana