Se caleste ceapa si usturoiul in uleiul incins. Se curata, se spala si se taie felii cartofii, apoi se asaza intr-o forma de...
Cartofi gratinatiSe sareaza si se pipereaza pulpele. Separat,s e toaca marunt ceapa, merele se taie cubulete, telina si morcovii se taie...
Pulpe de gasca cu mere si prune uscateSe toaca marunt nucile. Se toaca ceapa, se incinge untul si se calesc jumatate din cantitatea de nuci si ceapa. Se adauga...
Rulada de vitaRosiile de taie in jumatati, ciupercile se curata si se taie felii. Se toaca jumatate din ceapa, iar cealalta se taie fasii....
Cotlete in sos de ciuperciOrezul se opareste, separat se toaca ceapa si se caleste in uleiul de masline. Se adauga apoi orezul si se mai lasa 2-3...
Sarmalute in foi de vitaSe calesc ceapa si usturoiul in ulei, se adauga carnea taiata cubulete, mirodeniile si se prajesc 5 minute. Se toarna supa,...
Miel cu orezSe stropesc feliile de tofu cu sos de soia si se prajesc apoi in ulei fierbinte. Se prajesc ceapa si patrunjelul. Se adauga...
Steak picant de tofuSe curata cartofii si se taie cuburi. Se toaca ceapa, se taie fasii baconul, apoi se curata si se taie in bucati ciupercile....
Tortilla de cartofi cu ciuperci si baconSe amesteca carnea tocata cu painea inmuiata in lapte, sare, piper, ceapa tocata fin, putin usturoi, 1 ou crud, marar,...
Rulada de carneSe toaca marunt ceapa, iar legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se incinge uleiul si se prajesc la foc mare...
Tocanita de vacutaSe taie zarzavatul cuburi, se toaca ceapa marunt, castravetii se taie betisoare. Carnea se sareaza, se pipereaza, apoi se...
Rulada de legume cu baconSe toaca ceapa si usturoiul, se curata legumele si se taie in cuburi mari. Se sareaza carnea si se pipereaza. Se prajeste...
Friptura de vita in sos de vinSe toaca ceapa si usturoiul. Carnea se prajeste in ulei incins, apoi se coate din vas si se calesc ceapa si usturoiul. Se...
Gulas de vitaSe pune carnea taiata cubulete la fiert. Intre timp se curata si se taie dupa preferinta legumele. Se caleste ceapa in putin...
Ciorba de porcSe toaca marunt patrunjelul, ceapa si jumatate din ciuperci. Se amesteca cu crema de branza si cu galbenusul, apoi se...
Piept de pui umplutSe caleste ceapa marunt, apoi se adauga zarzavaturile tocate marunt si apa. Cand incepe totul sa fiarba, se adauga...
Supa din maruntaie de puiSe pune la fiert gaina, morcovii, patrunjelul, telina, ceapa si boabele de piper. Se adauga sare, iar dupa ce s-a fiert, se...
Supa de gaina cu taitei de casaSe caleste ceapa tocata impreuna cu carnea, orezul, sare, piper, cimbru. Cu acest amestec se formeaza sarmalele in frunze de...
Sarmale in foi de vitaSe pune uleiul intr-o tava, se adauga ceapa solzisori, usturoiul si se condimenteaza. Se introduce tava in cuptor 10 minute,...
Peste cu vin la tavaSe curata si se taie ardeiul in bucati mari. Se taie ceapa si costita cubulete si se pun la calit in ulei. Se adauga ardeiul,...
Pui spaniol cu ardei grasSe tocata zarzavatul marunt iar carnea de vitel se portioneaza si se sareaza. Se toaca ceapa marunt, paine se curata de...
Tocana poloneza de vitelSe dezoseaza, se feliaza si se bate usor pieptul. Se condimenteaza cu sare, piper, iar carnea ramasa se toaca marunt si se...
Rulada din piept de puiSe toaca carnea prin masina de tocat, apoi se adauga ceapa, painea inmuiata in lapte si faramitata, 3 linguri ulei, piperul,...
Chifetele moldovenestiVerzele murate se desfac in foi. Se ia carnea de porc, se toaca la masina de tocat impreuna cu ceapa, se adauga orezul si se...
Sarmale muntenestiSe pune fasolea la fiert pentru 30 de minute. Se scurge de apa si se adauga 1 l, dupa care se pune din nou la fiert. Se...
Bors moldovenesc cu fasole boabeSe curata ceapa si prazul, apoi se taie bucatele. Se fierb inabusit pana capata culoarea galbuie. Se toarna apa cat sa...
Mancare de praz cu ochiuriSe calesc ceapa si usturoiul in putin ulei incins. Se adauga apoi carnea taiata in cubulete, se presara cu boia si putina...
Fenjke cu tocanita de vita carasoveneascaSe curata pastravii de solzi, se spala bine, apoi se toaca marunt ceapa, rosiile si patrunjelul. Se asaza intr-o tava un...
Pastrav la tavaSe toaca marunt carnea si ceapa, apoi se condimenteaza sis e pun pe foc, la fiert. Se scurge apoi tocana de sos si grasime si...
Kebab ardelenescSe pune ceapa maruntita la calit. Se adauga apoi carnea si cateva frunze de telina tocate marunt. Se lasa la fiert...
Carne de porc cu sos de pruneSe spala orezul si se lasa intr-un vas cu apa 10-15 minute, sa se umfle. Separat se curata si se taie marunt ceapa, ardeiul,...
Orez sarbesc cu piept de pui la gratarFasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte. Se fierbe apoi de dimineata in 2 ape, apoi se scurge si se pune in cea de-a...
Ciorba de fasoleSe spala ciocanelele si ciupercile si se pun impreuna la fiert. Se adauga apoi ardeiul, ceapa, morcovii, usturoiul, toate...
Ciorba de puiSe taie carnea cubulete, se prajeste in ulei incins, cu sare, piper si 2 linguri de apa. Dupa ce scade putin zeama, se adauga...
Crema de curcan cu porumbSe curata merele, telina si rosiile, apoi se dau pe razatoarea mare. Se taie marunt ceapa si ardei, apoi se calesc in ulei....
Tocanita de rosii cu mereSe toata marunt ceapa si gosarii si se pun la calit apoi. Separat, se fierbe fasolea in apa cu sare. Se taie costita...
Mancare de gogosari si fasole boabe cu costitaSe caleste ceapa tocata marunt impreuna cu semintele de chimen in ulei incins. Se adauga apoi varza tocata marunt, otetul de...
Mancare de varza cu mere si nuciSe caleste ceapa tocata marunt in ulei incinas, apoi se adauga varza tocata marunt, vinul si enibaharul. Se lasa la foc...
Varza rosie cu vinSe fileteaza pestii, iar fileurile se taie in bucati. Se calesc prazul, feniculul, ceapa si usturoiul maruntite. Se adauga...
BouilabaisseFasolea se spala si se pune la fiert. Separat, se caleste ceapa, apoi se adauga restul de legume curatate si taiate cubulete....
Supa taraneasca de postCarnea taiata in bucati se pune la fiert in apa cu sare. Se curata de spuma, apoi, dupa 30 de minute de fiert se adauga...
Ciorba de porc a la grecSe opareste ciolanul, apoi se taie bucati si se pune la fiert in 3 l de apa. Dupa o jumatate de ora se adauga varza tocata,...
Bors de varza acraSe prajesc semintele de chimen in ulei, apoi se adauga faina si se rumeneste putin. Se adauga ceapa si morcovii rasi, se...
Supa de chimen cu ciuperciSe lasa fasolea la inmuiat de pe o zi pe alta, apoi se fierbe si se face din ea un piure fin. Se amesteca cu orezul fiert...
Parjoale cu fasolePuiul se spala, se transeaza in bucati si se fierbe in apa cu sare, impreuna cu telina, ceapa si cartofii, taiati marunt. Se...
Supa crema de pui cu prazSe caleste ceapa tocata, se adauga ciupercile si carnea si se lasa totul la foc pana scade zeama. Se adauga pasta de rosii, 3...
Clatite umplute cu carne tocataSe curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga faina si se rumeneste putin, apoi se toarna o...
Papricas de carnatiSe fierb cartofii in coaja, apoi se lasa sa se raceasca. Se curata, se taie rondele si se pun intr-un castron. Se adauga...
Salata BirminghamSe fierb cartofii si telina in apa cu sare. Se lasa la racit, se curata de coaja si se taie cubulete. Merele se taie felii,...
Salata de mere, gulii si cartofiSe caramelizeaza cele 2 linguri de zahar. Separat se prajeste ceapa tocata marunt in unt si se adauga 1-2 linguri de faina....
Sos pentru vanatSe taie ceapa rondele, apoi se caleste in 100 gr unt. Se adauga faina si laptele, dupa care se amesteca bine. Se adauga sare,...
Sos Soubise