Crestam pestele curatat si frecat cu sare. Apoi il stropim cu zeama de lamaie si il ungem cu ulei aromat si il lasam sa stea...
Pastrav prajit cu lamaieSe curata ardeii, se fierb si se separa partea carnoasa de coaja. Se pune intr-un bol partea carnoasa si se amesteca cu ulei,...
Legume crocante cu sos de ardeiSe fierbe malaiul in apa cu sare, intre timp se caleste in ulei varza murata taiata marunt. Malaiul aproape racit se intinde...
Mamaliga cu varzaSe curata cartofii si se tai cuburi. La ceapa calita in ulei, se adauga boia. Se amesteca ceapa prajita, cartofii cubulete,...
Burta de porc umpluta cu cartofiSomnul: Indeparteaza pielea si oasele pestelui si lasa sa stea feliile presarate cu sare. Sosul: Caleste ceapa in ulei, ia-o...
Peste cu portocaleCeapa taiata cuburi se caleste in putin ulei, se ia de pe foc, se presara boia, se amesteca si cand se pune din nou pe foc,...
Paste gratinate a la JuditSe curata ceapa, se taie marunt si se pune in ulei pentru aburit, daca este nevoie se adauga si apa si se lasa pana devine...
Tocana de cabanos400 g de ciuperci se spala sub jet de apa, se taie cuburi mai mari. O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in 50 ml ulei...
Ciulama de ciuperci cu smanatanaFrecateii pregatiti din 350 g faina se rumenesc in doua linguri de ulei alimentar amestecand mereu. Inainte de a proceda la...
Taietei de casaBatem ouale , taiem marunt sunca, ardeiul, ceapa rosie. Prajim in ulei ceapa, sunca, ouale, ardeiul, cascavalul ras, apoi le...
Omleta cu sunca si cascavalSe alege orezul, se spala in mai multe ape, se pune sa se caleasca usor in ulei fierbinte. Se lucreaza la foc mic. Se adauga...
Orez cu ciuperciSe alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune sa se caleasca intr-un vas emailat cu o ceasca de ulei. Se adauga apa...
Orez cu ficatei de pasareCalim intr-o lingura de ulei de masline morcovul, ceapa si telina taiate marunt. Adaugam carnea macinata, o prajim si turnam...
Ghiveci de legumePrajim feliile de carne intr-o tigaie unsa cu ulei, pe partea cu vin 10 minute, apoi le intoarcem si le prajim 20 de minute...
Friptura de rata cu mere si varzaTaiem pieptul de pui in 4 bucati. Batem putin feliile. Le presaram cu condimente si le prajim in ulei. Pieptul de pui astfel...
Piept de pui in stil hawaianFierbem spaghetele in apa fierbinte sarata, le clatim si le strecuram. Calim ceapa taiata marunt in ulei fierbinte, adaugam...
Spaghete cu ficat de pui si crema de ardeiBatem putin feliile de carne si le condimentam, le punem la rece cateva ore. Apoi le rulam in faina si le prajim repede in...
Costita de porcCrestam pieptul de pui pe mijloc. Il condimentam. Il prajim in ulei. Punem feliile de ciuperci intr-o tava si le asezam....
Piept de pui cu ciuperci si carnatFeliile sareaza si se pipereaza. Se frig in ulei incins pe amandoua partile , numai chiar sa-si schimbe culoarea, se presara...
Friptura de vitaCarnea taiata in bucati mici se prajeste in putin ulei, se sareaza, se adauga ceapa taiata in cuburi, se caleste, apoi se pun...
Mancare italianaCarnea taiata in fasii de cca un deget se prajeste in ulei. Se stinge cu 200 – 300 ml de apa, se potriveste gustul cu...
Friptura in sos cu oreganoUniformizam iaurtul, adaugama spuma de oua, faina, zaharul pudra, praful de copt, uleiul, zaeama si coaja rasa de portocala....
Gogosi cu iaurt si fructeMorcovii se curat si se taie rondele, apoi ii calim in ulei, sub capac, impreuna cu mazarea. Presaram faina si diluam cu...
Mazare dulcePieptul de pui se taie in bucati de 2 – 3 cm, se inmoaie cu usturoi in lapte aromat, apoi se scurge. Carnea se prajeste in...
Pui cu fasole verdeScoate cotoarele si indeparteaza semintele ardeilor. Inabuse ceapa rosie tocata marunt in putin ulei (la foc mic, sub capac)...
Ardei umplutiMazarea verde se caleste in ulei cu patrunjel verde tocat, se presara cu faina, se stinge cu cca ½ l apa, se potriveste...
Mazare verde cu branzaAmesteca bine iaurtul, zaharul si ouale. Adauga faina amestecata cu praf de copt si ulei. Toarna compozitia in tava si pune...
Prajitura cu iaurtSe taie o ceapa, se adauga ulei si se pune la calit dupa care se adauga dovleacul razuit si frunzele se marar maruntite. Se...
Mancare de dovleacSe spala 70 dg fasole verde si apoi se curata. Se taie in bucati de cate 1, 1,5 cm. Se taie o ceapa mica si se caleste in...
Mancare de fasole verdeSe curata 1,4 kg mazare si se spala. Se pune intr-un vas emailat si se adauga 1 lingura de ulei, 1 lingurita de sare, 1...
Mancare de mazare scazutaFierbe cartofii in coaja. Curata-i si aseaza un strat de felii de cartofi intr-o tava unsa cu ulei. Amesteca chefirul cu...
Cartofi frantuzesti cu branzaSe taie o ceapa mica, se pune intr-un vas emailat, se adauga un praf de sare si 1 lingurita de chimen si se distuie in ulei...
Supa de chimenSlanina taiata bucati mici se frige in ulei. Ouale batute se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca cu cascaval ras, unt...
Spaghete cu ouaSe curata guliile, se spala si se razuiesc. Se presara cu 1 lingura de frunze de patrunjel, si se caleste intr-o 1 lingura de...
Mancare de guliiSe spala mazarea si morcovii (se tai rondele), si se calesc in putin ulei intr-o cratita emailata, aprox. 5 min, adaugand 1...
Supa de mazare verdeRupe o chifla in cuburi cu o latura de aproximativ 1 cm si prajeste-le in 2 linguri de ulei, amestecand continuu, pana devin...
Crutoane de paine prajitaO ceapa o taiem rondele si o prejim in putina untura sau ulei pana devine galbuie, adaugam 1/2 lingurita de chimion, varza,...
Varza cu carnati afumatiCiupercile se taie felii, apoi se calesc impreuna cu ceapa, intr-o lingura de ulei, apoi se asezoneaza cu sare, piper...
Ciuperci vanatorestiRade cartofii curatati (strecoara zeama), taie marunt sau toaca carnea, prajeste ceapa in putin ulei pana devine aurie....
Mancare de cartofi cu carneAmestecam condimentele cu usturoiul pisat. Dezosam pulpele de pui si le ungem cu amestecul de condimente. Inmuiem pulpele...
Pulpe de pui la gratarPregatim 2 ghivece cu diametrul de 15 cm. La prima utilizare ghivecele trebuie pregatite. Le ungem cu ulei atat pe interior...
Paine cu usturoi in ghiveciFeliem pestele, presaram feliile cu sare si le rulam in pesmet. Le prajim in ulei fierbinte pe ambele parti pana devin...
Stiuca cu mere si friscaFeliem carnea si ungem feliile cu mustar, ulei amestecat cu piper si le punem la frigider la macerat intr-un vas care se...
Muschiulet la gratar cu mazare Taiem toate legumele si mezelurile,adaugam ulei si sare dupa gust.Amestecam toate ingredientele la un loc si obtinem o...
Salata asortata cu avocadoSe prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se...
Supa de rosiiSfaramam drojdia in putina faina, iar apoi adaugam restul fainii. Amestecam 1 dl de ulei cu 2 dl de lapte, 2 dl iaurt...
Cornulete cu susanPresaram ceafa cu sare si o frecam cu condimentele de gratar si piperul macinat, o stropim cu ulei si o punem la cuptorul...
Jeleu BavarezCondimentam pieptul de pui si il ungem cu branza de oaie. Il rulam impreuna cu feliile de slanina si il prajim in ulei.
Piept de pui cu branza de oaie si slaninaTaiem carnea si slanina cubulete. Punem slanina in ceaun si o stropim cu ulei, o prajim pana se topeste. Adaugam carnea de...
Ciorba de carne si legume cu smantanaTaiem carnea in felii de grosimea degetului, "infuriem” o parte cu amestecul de ulei (adaugam la ulei piperul macinat...
Ceafa la gratarImvelim cartofii cu feliile de slanina. Amestecam maghiranul cu 4 linguri de ulei. Tragem pe frigaruie carnatul si cartofii...
Frigarui cu carnati Bavaria