Punem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita. Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O...
Rata prajita de PekingSe spala cartofii si se coc (cu coaja) in cuptor pana cand se inmoaie miezul. Cartofii copti se tai in doua, (in lungime) si...
Barcute de cartofiCuratam cotletul de miel de grasime, si il condimentam bine cu rozmarin macinat si cimbru. Turnam ulei peste, apoi il lasam o...
Miel cu rozmarinSe spala fructele si se toarna in blender. Se adauga iaurtul, apoi mierea si se mixeaza bine. Dupa asta, semintele de floarea...
Mix de fructe de padureUntul sau margarina se amesteca bine cu zahar praf si cacao pudra, adaugam biscuitii macinati si gemul, apoi se framanta cu...
Ou de Paste de biscuitiPunem sare pe peste, taiat bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si o...
Peste prajit in sos de vinSe bat spuma albusurile a 6 oua, adaugand 40 g de zahar si 6 linguri de ulei, apoi se amesteca adaugand inca 30 g faina, 1...
Prajitura frantuzeasca cu macFramantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma...
Prajitura cu nucaCarnea se prajeste in unt, apoi o introducem intr-un cuptor la 175 grade, pentru 5-8 minute. Carnea trebuie sa ramana de...
Friptura in saramura cu piure de legumeSe pun pastele la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scot intr-o sita si se pun sub un jet de apa rece. Se scurg...
Spaghete cu sos pestoPestele se curata de solzi, se spala, se eviscereaza si se taie capul si coada. Se indeparteaza pielea si se trece cu cutitul...
Snitel de salau in sos dulceSe spala burta si rasolul, apoi se freaca bine cu sare grunjoasa pana devin albicioase. Pe urma, se oparesc cu apa clocotita,...
TuslamaSe curata si se spala ciupercile, apoi se oparesc in apa clocotita, se scurg si se toaca marunt, cu tot cu picioruse. Se...
Sos de ciuperciSe spala carnea, se scurge de apa si se intinde. Se curata ceapa si usturoiul. Carnea se condimenteaza cu sare, 2 catei de...
Carne de miel cu varza de Bruxelles si baconFierbem 200 ml lapte, 500 g zahar, 40 g cacao, apoi adaugam 300 g margarina Rama, 100 g nuca macinata, 500 g biscuiti...
Ciocolata cu biscuiti si nucaSe curata doi dovlecei, se tai in doua, si se scoate cu grija miezul. Din 300 g carne de porc si 150 g orez pregatim...
Dovlecei umplutiTaie cuburi 1,5 kg de cartofi, adaugam si 200 g de ciuperci spalate si taiate in cubulete de 1 cm si toarna doar 1,2 l de...
Supa de gulas cu ciuperciCurata si spala 300 g de gulii si taie-le cubulete mai mici. Pune-le la innabusit, fierbe-le in 1,3 l de apa pentru cca o...
Supa de guliiCu cateva ore inainte de a incepe sa gatesti, spala 170 g de linte curatate si aseaza-le intr-un vas, dupa care toarna 1,4 l...
Supa de linteSe spala carnea de pui si se taie in bucati. Se bate putin cu ciocanul din lemn, apoi se sareaza si se pipereaza, ca pentru...
Rulouri de pui la cuptorSe curata o ceapa si se taie marunt, Se caleste in ulei incins si se adauga ardeiul taiat in bucatele. Orezul se spala, se...
Salau cu orezSe bat albusurile si se adauga celelalte ingrediente uscate: zaharul, faina, praful de copt. Dupa care se amesteca cu mixerul...
Briose cu ciocolataFrunzele de vita se spala bine in mai multe ape reci, apoi se fierbe intr-o oala apa pana clocoteste si se introduc cate zece...
Sarmalute in foi de vitaMuschiul se spala, se curata si se taie in cubulete. Se incinge uleiul si se pune carnea la rumenit. Dupa ce s-a patruns...
Sos de creveti cu carne de porcVinetele se taie rondele, se sareaza si se lasa sa stea cam 20 minute, pentru a lasa putina zeama. Se spala apoi sarea si se...
Pasta de vineteVinetele si zucchini se spala bine si se taie, fara a se curata de coaja, in cubulete mici. Vinetele se sareaza si se lasa o...
Pulpe de pui cu vinete si dovlecelSe fierbe budinca. Foile se desfac si se taie in patrate de 10x10 cm. Se umplu cu budinca si se impaturesc in triunghiuri....
Strudel cu vanilieFreaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca cu 3 linguri de gris. Adauga grisul...
Galuste din grisAdauga 30 g de unt la 1 lingura de faina si prepara rantasul la foc iute. Adauga 2 linguri de frunza de marar tocata marunt...
Supa cu mararCurata si spala 250 g de cartofi si taie-i cubulete de 1,5 cm. Taie felii 50 g de morcovi si 50 g de radacina de patrunjel...
Supa de cartofiCurata 400 g de conopida de frunzulite si rupe in buchetele. Dupa ce le-ai spalat, taie-le in bucati mai mici. Curata bine...
Supa de conopidaAlege si spala 170 g de fasole si pune-i in 1,4 l de apa. Daca e vorba de fasole veche foloseste 1,5 l de apa. Ziua urmatoare...
Supa de fasoleLaptele se fierbe, 3 galbenusuri se amesteca cu o lingura de faina, 1 pachet de zahar vanilat, se freaca cu putin lapte si...
Tort minuneVinetele se taie pe lungime, se scoate miezul si se sareaza. Fleica de porc taiata in cuburi se frige crocanta. Orezul se...
Vinete umpluteAluatul: Zaharul, galbenusurile si apa fierbinte se amesteca bine. Adaugam faina (in care am pus praful de copt), cacao si la...
Fursecuri cu cocosFeliile de carne se bat, se sareaza, apoi se prajesc la foc iute pe ambele parti, pana devin rumene. Carnea se scoate din...
Costite de porcFeliile de parizer se prajesc pe jumatate in ulei sau unt fierbinte. Cand se prajesc, feliile de parizer formeaza mici...
Cosulete cu parizerDin drojdie, 10 ml lapte caldut, 1 lingurita zahar si o lingura faina se face o plamadeala, care se pune sa creasca intr-un...
Cozonac impletit cu cacaoPunem zmeura la inmuiat (daca este mirelit). Ananasul si piersicile se taie bucati mici, le amestecam cu zmeura si le...
Cupe de inghetata cu fructePregatire: Feliile de ceafa se bat putin cu ciocanul de carne. Se sareaza si se condimenteaza cu piper, dupa gust. Se unge cu...
Gratar ardelenescChiflele se inmoaie in lapte, se storc. Din oua si o lingura rasa de faina se face o omleta (se poate praji putina ceapa...
Pogacele de ouaAceasta prajitura este recomandabila cand raman albusuri de la alte preparate. Albusurile se bat spuma tare, se adauga...
Prajitura cu nuciCeapa se curata, una se razuieste, celelalte doua se taie in rondele. Ceapa rasa se amesteca cu patrunjelul verde tocat...
Pulpe de pui pane cu ceapaReţetă de preparare a papanaşilor. Ingredientele in ordinea de mai sus se amesteca, se lasa la odihna ½ de ora, apoi se...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajitiOuale fierte se taie (in rondele si felii), se pun in ceapa prajita, se amesteca (sa aiba putina zeama) apoi se da un clocot...
Oua cu ceapaCornurile se taie in doua, apoi capetele. Se scoate miezul cu lingura de lemn, se marunteste (eventual se usuca in cuptor si...
Cornuri umpluteMargarina inmuiata se amesteca cu oul, zaharul si bicarbonatul de sodiu, se adauga coaja de lamaie si 100 ml lapte. Se adauga...
Prajitura cu capsuneIngredientele pentru aluat se pun intr-un vas si se amesteca bine pana devine o compozitie omogena. Din aluat se fac 12...
Muffin EspressoUntul se bate bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat dupa care se adauga ouale una cate una. Se adauga apoi faina,...
Prajitura cu ciocolata si espressoSe bat usor feliile de carne, se presara cu sare piper si apoi se ung cu mustar. Peste feliile de carne se pune cate o felie...
Rulou din ceafa de porcSe amesteca cartofii, orezul si ceapa. Se tapeteaza un vas ignifug cu bucati de slanina se adauga compozitia cu orez si...
Pui grecescUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori