Slanina se feliaza, se prajeste, apoi in grasimea ramasa se caleste ceapa maruntita. Apoi se adauga rondele de carnati, se...
Cartofi cu boia de ardei
Prajim in ulei usturoiul si ceapa curatate si taiate marunt, pana devin sticloase. Adaugam vinul, sucul de rosii, sofranul si...
Scoici prajite cu rosii
Se fierb ingredientele lichide, topim in amestec margarina, apoi o turnam peste biscuiti. Totul se pune intr-o forma si o...
Rulada de biscuiti
Ingredientele enumerate se masoara cu paharul de chefir si amaestecate bine se toarna in tava. Se drege cu diferite fructe ,...
Prajitura cu chefir
Punem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita. Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O...
Rata prajita de Peking
Se spala cartofii si se coc (cu coaja) in cuptor pana cand se inmoaie miezul. Cartofii copti se tai in doua, (in lungime) si...
Barcute de cartofi
Curatam cotletul de miel de grasime, si il condimentam bine cu rozmarin macinat si cimbru. Turnam ulei peste, apoi il lasam o...
Miel cu rozmarin
Se spala fructele si se toarna in blender. Se adauga iaurtul, apoi mierea si se mixeaza bine. Dupa asta, semintele de floarea...
Mix de fructe de padure
Untul sau margarina se amesteca bine cu zahar praf si cacao pudra, adaugam biscuitii macinati si gemul, apoi se framanta cu...
Ou de Paste de biscuiti
Punem sare pe peste, taiat bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si o...
Peste prajit in sos de vin
Se bat spuma albusurile a 6 oua, adaugand 40 g de zahar si 6 linguri de ulei, apoi se amesteca adaugand inca 30 g faina, 1...
Prajitura frantuzeasca cu mac
Framantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma...
Prajitura cu nuca
Carnea se prajeste in unt, apoi o introducem intr-un cuptor la 175 grade, pentru 5-8 minute. Carnea trebuie sa ramana de...
Friptura in saramura cu piure de legume
Se pun pastele la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scot intr-o sita si se pun sub un jet de apa rece. Se scurg...
Spaghete cu sos pesto
Pestele se curata de solzi, se spala, se eviscereaza si se taie capul si coada. Se indeparteaza pielea si se trece cu cutitul...
Snitel de salau in sos dulce
Se spala burta si rasolul, apoi se freaca bine cu sare grunjoasa pana devin albicioase. Pe urma, se oparesc cu apa clocotita,...
Tuslama
Se curata si se spala ciupercile, apoi se oparesc in apa clocotita, se scurg si se toaca marunt, cu tot cu picioruse. Se...
Sos de ciuperci
Se spala carnea, se scurge de apa si se intinde. Se curata ceapa si usturoiul. Carnea se condimenteaza cu sare, 2 catei de...
Carne de miel cu varza de Bruxelles si bacon
Fierbem 200 ml lapte, 500 g zahar, 40 g cacao, apoi adaugam 300 g margarina Rama, 100 g nuca macinata, 500 g biscuiti...
Ciocolata cu biscuiti si nuca
Se curata doi dovlecei, se tai in doua, si se scoate cu grija miezul. Din 300 g carne de porc si 150 g orez pregatim...
Dovlecei umpluti
Taie cuburi 1,5 kg de cartofi, adaugam si 200 g de ciuperci spalate si taiate in cubulete de 1 cm si toarna doar 1,2 l de...
Supa de gulas cu ciuperci
Curata si spala 300 g de gulii si taie-le cubulete mai mici. Pune-le la innabusit, fierbe-le in 1,3 l de apa pentru cca o...
Supa de gulii
Cu cateva ore inainte de a incepe sa gatesti, spala 170 g de linte curatate si aseaza-le intr-un vas, dupa care toarna 1,4 l...
Supa de linte
Se spala carnea de pui si se taie in bucati. Se bate putin cu ciocanul din lemn, apoi se sareaza si se pipereaza, ca pentru...
Rulouri de pui la cuptor
Se curata o ceapa si se taie marunt, Se caleste in ulei incins si se adauga ardeiul taiat in bucatele. Orezul se spala, se...
Salau cu orezSe bat albusurile si se adauga celelalte ingrediente uscate: zaharul, faina, praful de copt. Dupa care se amesteca cu mixerul...
Briose cu ciocolata
Frunzele de vita se spala bine in mai multe ape reci, apoi se fierbe intr-o oala apa pana clocoteste si se introduc cate zece...
Sarmalute in foi de vita
Muschiul se spala, se curata si se taie in cubulete. Se incinge uleiul si se pune carnea la rumenit. Dupa ce s-a patruns...
Sos de creveti cu carne de porc
Vinetele se taie rondele, se sareaza si se lasa sa stea cam 20 minute, pentru a lasa putina zeama. Se spala apoi sarea si se...
Pasta de vinete
Vinetele si zucchini se spala bine si se taie, fara a se curata de coaja, in cubulete mici. Vinetele se sareaza si se lasa o...
Pulpe de pui cu vinete si dovlecel
Se fierbe budinca. Foile se desfac si se taie in patrate de 10x10 cm. Se umplu cu budinca si se impaturesc in triunghiuri....
Strudel cu vanilie
Freaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca cu 3 linguri de gris. Adauga grisul...
Galuste din gris
Adauga 30 g de unt la 1 lingura de faina si prepara rantasul la foc iute. Adauga 2 linguri de frunza de marar tocata marunt...
Supa cu marar
Curata si spala 250 g de cartofi si taie-i cubulete de 1,5 cm. Taie felii 50 g de morcovi si 50 g de radacina de patrunjel...
Supa de cartofi
Curata 400 g de conopida de frunzulite si rupe in buchetele. Dupa ce le-ai spalat, taie-le in bucati mai mici. Curata bine...
Supa de conopida
Alege si spala 170 g de fasole si pune-i in 1,4 l de apa. Daca e vorba de fasole veche foloseste 1,5 l de apa. Ziua urmatoare...
Supa de fasole
Laptele se fierbe, 3 galbenusuri se amesteca cu o lingura de faina, 1 pachet de zahar vanilat, se freaca cu putin lapte si...
Tort minune
Vinetele se taie pe lungime, se scoate miezul si se sareaza. Fleica de porc taiata in cuburi se frige crocanta. Orezul se...
Vinete umplute
Aluatul: Zaharul, galbenusurile si apa fierbinte se amesteca bine. Adaugam faina (in care am pus praful de copt), cacao si la...
Fursecuri cu cocos
Feliile de carne se bat, se sareaza, apoi se prajesc la foc iute pe ambele parti, pana devin rumene. Carnea se scoate din...
Costite de porc
Feliile de parizer se prajesc pe jumatate in ulei sau unt fierbinte. Cand se prajesc, feliile de parizer formeaza mici...
Cosulete cu parizer
Din drojdie, 10 ml lapte caldut, 1 lingurita zahar si o lingura faina se face o plamadeala, care se pune sa creasca intr-un...
Cozonac impletit cu cacao
Punem zmeura la inmuiat (daca este mirelit). Ananasul si piersicile se taie bucati mici, le amestecam cu zmeura si le...
Cupe de inghetata cu fructe
Pregatire: Feliile de ceafa se bat putin cu ciocanul de carne. Se sareaza si se condimenteaza cu piper, dupa gust. Se unge cu...
Gratar ardelenesc
Chiflele se inmoaie in lapte, se storc. Din oua si o lingura rasa de faina se face o omleta (se poate praji putina ceapa...
Pogacele de oua
Aceasta prajitura este recomandabila cand raman albusuri de la alte preparate. Albusurile se bat spuma tare, se adauga...
Prajitura cu nuci
Ceapa se curata, una se razuieste, celelalte doua se taie in rondele. Ceapa rasa se amesteca cu patrunjelul verde tocat...
Pulpe de pui pane cu ceapa
Reţetă de preparare a papanaşilor. Ingredientele in ordinea de mai sus se amesteca, se lasa la odihna ½ de ora, apoi se...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti
Ouale fierte se taie (in rondele si felii), se pun in ceapa prajita, se amesteca (sa aiba putina zeama) apoi se da un clocot...
Oua cu ceapa
Cornurile se taie in doua, apoi capetele. Se scoate miezul cu lingura de lemn, se marunteste (eventual se usuca in cuptor si...
Cornuri umplute
Margarina inmuiata se amesteca cu oul, zaharul si bicarbonatul de sodiu, se adauga coaja de lamaie si 100 ml lapte. Se adauga...
Prajitura cu capsune
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc