Se amesteca ingredientele, iar apoi se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Tava se baga la cuptorul incins.
Prajitura cu iaurtBiscuitii tocati se plamadesc cu putin lapte, si se toarna intr-o forma speciala pentru tort. Se baga la frigider. Branza se...
Tort cu iaurt si fructeSe bat albusurile spuma, cu grija, adaugand zaharul cu prudenta. Se amesteca nucile macinate cu faina si cu cacao si se...
Rulada BudapestaRade cascavalul. Bate feliile de carne (taie partile cu grasime), sareaza si lasa-le sa stea 15-30 de minute. Trece feliile...
Cotlet ParmaSe inlatura oasele din carne, dupa care carnea se taie bucatele mici. Se curata merele, si, facand o gaura pe partea...
Mere umplute cu carneBate putin feliile de carne, condimenteaza cu sare si piper si prajeste-le in putin ulei. Caleste ceapa in grasimea ramasa,...
Friptura inabusitaAmesteca bine zaharul, cacaoa si apa, si fierbe pe foc mic, in timp ce amesteci continuu, pana se topeste tot zaharul. Adauga...
Glazura de ciocolataDaca puiul e mai mic taie-l in patru, daca e mai mare taie-l in opt bucati, spala bine bucatile de carne si lasa-le la scurs....
Pui cu boiaTaie bucati puiul, presara-l cu sare, da bucatile prin faina, dupa care prajeste-le in untul incins (pe fiecare parte) sa...
Pui cu rosiiCurata cartofii, taie-i rondele, spala-i si uscuca-i pe o carpa de bucatarie. Incinge putin unt si prajeste cartofii pe...
Sufleu de cartofi cu carne tocataCartofii curatati se dau prin razatoare. Se pune intr-un vas si se toarna apa rece. Sa lasa sa stea in apa 15 minute, dupa...
Placinte cu cartofiTaiem costita in cubulete si o prajim in tigaie, apoi o scoatem si o punem deoparte. In aceasta grasime prajim carnea de porc...
Piept de pui HawaiFierbem orezul. Spalam dovleceii, le taiem varfurile, inlaturam samburii. Mai scoatem din miez astfel incat sa ramana peretii...
Dovlecei umpluti cu carneBatem 4 oua cu 150 g zahar pana obtinem o spuma, apoi adaugam 100 g stafide, 100 g bucati de nuci iar la urma 150 g faina, un...
Cremes cu capsuniAmestecam crema de branza naturala cu avocado zdrobit cu furculita, apoi asezonam cu sare si piper.
Crema de branza cu avocadoCartofii noi spalati si maruntiti se pun in apa clocotita si se fierb aprox. 20 de minute. Ciupercile s curate si se feliaza....
Ragu de legume cu cartofi noiSe pune carnea in apa clocotita si se fierbe 2 minute, apoi aruncam apa. Pulpele le punem intr-un vas termo-rezistent,...
Baghete de toba gustoasePisam fulgii de porumb intr-un castron. Adaugam untul, apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat de cosistenta...
Linzert de ciocolataSe caleste carnea tocata impreuna cu ceapa taiata marunt, se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu sare si piper. Se...
Orez cu mazare servit in pahare de cocktailSe caleste ceapa si usturoiul. Se adauga carnea tocata si ficateii, iar apoi pasta de tomate si rosiile. Se fierbe cateva...
Macaroane prajiteSe pun la fiert 200 ml apa , se adauga zaharul si se lasa 7 minute(de la fierbere). Dupa aceea le luati de pe foc si...
Cub de ciocolataGalustele se pun la fiert dupa care se prajesc ciupercile cu ceapa si se adauga ardeiul rosu (dupa gust de poate adauga si...
Galuste cu ouaBucatile de piept se pui se taie cubulete si se trec prin praful de supa de ciuperci Intr-un vas jena le asezati paralel si...
Piept de pui cu smantanaSe amesteca zaharul cu ouale, cacao si margarina se pune la fiert. Intre timp biscutii se rup in bucati mici. Dupa ce s-au...
Prajitura cu biscuitiSe tai pulpele, se spala si se scurg. Se trec prin amestecul de condimente si se lasa 1 zi. Inainte de a le praji preparati...
Pulpe de pui la gratarPentru inceput: tocati fin mararul, zdrobiti usturoiul, stoarceti lamaia. Amestecati uleiul de masline cu mararul, usturoiul...
Somon la gratarPrimul pas omogenizarea : treceti prin razatoare coaja de portocala, cu ajutorul unei furculite zdrobiti bucata de piure de...
Spuma de piure de castaneTocana de porc se prepara in mod obisnuit. Varza se taie in cubulete de dimensiunea carnii. Cand carnea s-a fiert, adaugati...
Varza calita cu carne de porcCartofii, carnatii si ceapa se taie rondele, iar slanina in fasii. Punem putin ulei in tava, apoi adaugam putina slanina,...
Cartofi la tavaAmestecam laptele cu drojdia si putin zahar, presaram putina faina, o acoperim si lasam sa dospeasca aprox. 15 minute....
Coronita cu migdale si seminte de susanSe prepara jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj; se amesteca cu sucul de portocale, iaurt si zahar. Se toarna in...
Budinca cu iaurtCarnea de vita se taie felii, se condimenteaza cu sare si piper si se unge cu mustar. Pentru umplutura se taie ceapa marunt,...
Carne rulata cu galuste de cartofiCartofii curatati se tai cubulete mici, dupa care se prajesc in unt incins, si se presara cu sare. Prunele uscate, inmuiate...
Cartofi cu pruneDovleceii se dau prin razatoare, se presara cu sare si se adauga albusul de ou batut spuma. Aceasta ‘pasta’ se...
Clatite cu dovleceiSe caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga cartofii taiati cubulete, se presara boia si sare dupa gust, se adauga...
Cartofi noi cu sos de smantanaPastele se fierb. Se incalzeste frisca, se amesteca in ea cascavalul maruntit, pana se topeste. La urma se toarna frisca cu...
Paste cu frisca si cascavalPraful de curry se prajeste intr-o tigaie, apoi se amesteca cu unt topit, pana devine spumos, intr-un castronel. Se intinde...
Unt de curryPentru reteta varza calita cu carnat, se fierbe varza cu slanina, carnea afumata si ceapa taiata marunt. Adaugam apa cat sa...
Varza calita cu carnatCarnea se taie in bucati de aprox. 4 cm. La fel si ardeii. Ciupercile se curata si se taie in felii subtiri, iar ceapa se...
Pui la oalaPrima data se curata legumele si marul, apoi legumele se taie in forma de bete de chibrite mai lungi, iar marul si tuchini...
Amestec de legumeFierbem ficatul de pui, il zdrobim pana obtinem o pasta, adaugam untul, condimentele si ceapa razuita.
Pateu din ficat de puiSe prajeste ceapa taiata si slanina. Se ia de pe foc si se adauga ardeiul tocat si boiaua. Pasatul se spala foarte bine....
Sarmale umplute cu pasat de porumbChifla se inmoaie in apa calduta. Curatim legumele si le taiem astfel: ceapa in cubulete mici, prazul si morcovii in rondele,...
Chiftelute din ciuperci cu sos de vinMiezul de migdale se macina, cu tot cu coja interioara. Se bat cele 4 albusuri, apoi adaugam mierea si fierbem deasupra pe...
Desert din martipan cu miereLaptele fierbinte se toarna peste faina de malai si lasam sa se odihneasca cateva ore, ca sa se umfle. Apoi se adauga...
Prajitura cu malaiFaina se amesteca cu praful de copt, 1 lingura de smantana si un praf de sare. Se bate un ou si jumatate din el se pune in...
Prajitura cu branza RakócziMorcovii se curata si se dau prin razatoare, apoi se amesteca cu merele rase, mierea si sucul de lamaie. Se presara deasupra...
Salata de morcoviMulti au probleme cu distingerea dintre pastarnac si morcov alb. Daca morcovul si pastarnacul au frunze, le putem deosebi mai...
Suc din morcovi albi cu lapte si miereCeapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se...
Terci de meiAsemanator cu prepararea orezului cu lapte, se poate fierbe meiul in lapte, fara a pune ceapa si ulei. Aceasta reteta se face...
Budinca de mei cu miereScoate miezul guliilor curatate si spalate. Amesteca carnea cu oul, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si orez. Cu aceasta...
Gulii umpluteUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori