Pireul de castane se inmoaie putin cu rom, se adauga migdalele macinate, pudra de cacao si se amesteca. Se formeaza bombite...
Bombite cu castaneCarnea se taie felii deschise se subtiaza cu batatorul de carne. Se sareaza putin si se ung cu mustar. Se lasa deoparte cca o...
Rulada de curcan cu crenvurstiAceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a prepara crema de branza cu mere avem nevoie de branza, mere, stafide, oua si...
Crema de branza cu mere si stafideDezoseaza cotletul si taie-l felii lungi si subtiri. Bate si sareaza feliile de carne. Taie marunt ciupercile si slanina si...
Frigarui de vitel cu condimenteSterge carnea cu o haina inmuiata in otet, taie-o cubulete si prajeste-o in untura (pe foc mediu) pana se rumeneste putin....
Bredie cu fasole verdePrepara saramura din ulei, suc de lamaie, ceapa tocata, ghimbir tocat si condimenteaza cu usturoi proaspat, cimbru, salvie,...
Cotlet de vitel cu gorgonzola si spanacTaie pulpa de porc impreuna cu piele cubulete de 4 cm. Tine-o la marinat pentru jumatate de ora in amestecul de vin alb, sos...
Pulpa de porc fiarta in aburiPentru barotare (imbracarea prajiturilor cu produse macinate):1 pachet de nuca de cocos (56 – 60 bucati de bile)...
RaffaeloAceasta reteta este foarte delicioasa si se prepara repede. Pentru a pregati crenvursti cu cascaval si bacon, avem nevoie de...
Crenvursti cu cascaval si baconIngredientele pentru piscot se amesteca ca de obicei. Galbenusurile se freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma tare, apoi se...
Piscot cu gris si fructeFaina se amesteca cu galbenusurile, sare, miere si lapte. Compozitia se lasa deoparte o jumatate de ora.Albusurile se bat...
Mere impanateAmesteca toate ingredientele pentru sos. Da gust sosului de condimente cu arpagic si rucola. Aseaza somonii pe farfurii,...
Somon afumat cu sos de condimenteTaie marunt ciupercile curatate si inabuse-le in putin unt. Inmoaie chifla in lapte, iar cand a devenit moale strange-o...
Pui umplut cu ciuperciTaie julienne legumele curatate. Incinge grasimea si prajeste carnea, dupa care adauga ceapa, foile de dafin, 2/3 de legume...
GulasPresara feliile de peste cu sare, piper macinat si condimente pentru grill. Aseaza-le strans una langa cealalta intr-un vas....
Felii de crap cu condimenteToaca carnea de vita si de porc, sau taie-le foarte marunt. Condimenteaza cu piper, sare cu usturoi si sare, amesteca bine,...
Frigarui de vita cu condimenteLasa pestele la decongelat, stropeste-l cu suc de lamaie si presara cu frunze de tarhon. Aseaza feliile intr-o tava sau vas...
File de peste cu ierburiMai intai se pun la inmuiat intr-o tigaie12 bucati de felii de soia mai mici, conform retetei Jumari de soia. A doua zi, se...
Gratar de soiaSe curata 1 kg de cartofi spalati. Se spala din nou fiecare cartof in parte, se taie in doua pe latime, apoi pe lungime in 4...
Papricas de cartofiSe zdrobeste branza cu furculita (320 g), se amesteca cu 60 g pudra de glucoza, 40 g stafide spalate, un ou intreg, 1 l.c....
Strudel cu branza (pentru doua rulouri)Se alege un pahar rezistent ( cu capacitate de 100 ml). Cantitatea de atequila se completeaza cu sprite, se adauga un cub de...
Bum Bum TequilaSe prepara umplutura, se fierbe 350 ml lapte, 100 ml se amesteca cu praful de budinca si 2 – 3 linguri zahar. Compozitia se...
Mouffin cu macSangria, celebra bautura spaniola, este atat de aromata si racoritoare, perfecta pentru serile calde de vara. Va propun sa...
Sangria aromata cu capsuniDovleacul se curata de coaja si de seminte, se da pe razatoarea de varza si se amesteca cu restul ingredientelor. Doua foi de...
Placinta cu dovleac si merePreparam blatul: Batem spuma albusurile, dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile, faina,...
Tort cu crema de capsuniIncingeti cuptorul la 200 grade C. Bateti ouale si zaharul spuma. Incorporati faina, praful de copt si migdalele. Puneti...
Tort cu mango si crema de branzaDrojdia o dizolvam in lapte caldut. Frecam margarina, untura si smantana pana devin o pasta omogena apoi incorporam faina,...
CovrigeiTiramisu reţetă cu blat Blatul il facem ca pe pandispan, batem albusurile apoi incorporam zaharul, apa, galbenusurile,...
Tiramisu reţetă cu blatMai intai se prepara o portie de "Supa de carne" falsa din fasolea alba uscata pusa la inmuiat in ajun, dar la care se adauga...
Piftii cu soiaAmidonul de porumb se amesteca cu cu 1-2 linguri de apa pana se uniformizeaza. Taiem carnea in fasii subtiri, o prajim in...
Ragu de pui cu mazareZarzavaturile curatate se maruntesc in formele lor caracteristice. Se indeparteaza pielea de pe carne si se taie carnea in...
Ragu de pui cu zarzavaturiSe fierb cubulete de morcovi si napi si mazare. Chiflea se inmoaie in lapte si se stoarce. Se amesteca carnea tocata cu...
ChifteluteFeliile de peste se presara cu sare si leustean taiat marunt, apoi se pune pe fundul unui castron. Morcovii si telina se taie...
File de peste cu legumeIncalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu ulei o tava de 23x33 cm si punem o folie de hartie. Preparam un blat si-l turnam in...
Terrine de fructeCapsunile se taie in doua sau in patru in functie de marime. Merele se curate de coaja si samburi si se taie in cubulete...
Salata de fructe cu iaurtChiflele le taiem in felii mai groase. Amestecam galbenusurile de ou cu zahar, esenta de vanilie, unt topit, apoi lapte, si...
Prajitura din chifleFaina, praful de copt, margarina, 1 ou, 100 g zahar, sucul si coaja de la lamaie se framanta bine. Aluatul se imparte in...
Prajitura cu bulineCornurile se taie rondele de grosimea unui deget si se pun intr-un castron. Nuca se amesteca cu zaharul pudra. Compotul se...
Cornuri cu nuci si visineMerele se curata si se scoate casa semintelor fara a le taia. Se taie rondele groase. Ouale se separa. Se amesteca bine...
Rondele de mar in aluat cu berePraful de budinca si 2 linguri zeama rece de compot se amesteca , restul de zeama de compot se da in clocot cu zaharul si...
Glazura de visine pentru prajituraCarnea de berbec (spata, piept sau ceafa) se taie bucati si se pune intr-o oala, in straturi alternand cu varza data prin...
Varza cu carne de berbecPregatim un piure de spanac. Alegem spanacul proaspat, taiem coditele, il spalam foarte bine in mai multe ape, apoi il...
Mancare scazuta de spanacCuratam cartofii de coaja, ii taiem cubulete, apoi ii spalam. Curatam ceapa de coaja, o taiem cubulete, apoi o prajim pana...
Mancare scazuta de cartofiCarnea curatata se taie cubulete, apoi se prajeste cu masura, uscata. Untura se adauga dupa evaporare. Punem zeama de oase...
Tocanita Znojmo3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca...
Galuste din chiflePentru crema amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar plus amidonul. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga...
Prajitura Cuburi de LapteGalbenusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga faina si albusurile batute spuma tare. Daca este prea consistent, se...
Banane paneSe ia carnea de pe pieptul de gasca si se macina. Adaugam ceapa data prin razatoare, chifla inmuiata in lapte si stoarsa...
Chiftelute din carne de gascaGalbenusurile se bat spuma cu zaharul, adaugam zaharul vanilat si cacao, apoi branza de vaci maruntita si romul, pe care le...
Cupe cu branza, ciocolata si migdaleCarnea se da prin ulei fierbinte, se presara cu condimente si usturoi, se adauga vinul, baconul si ceapa. Se scoate carnea....
Felii de vanat in sos de vin cu capsuniUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori