Se scurg visinele curatate de samburi si crapate in doua (280 g), se amesteca cu 100 g miere, ½l.c. mocca scortisoara...
Strudel cu visine
Se spala merele (400g), se taie in doua, se curata de cotoare, se razuiesc cu coaja. Se lasa o jumatate de ora sa iasa sucul,...
Strudel cu mere
Se razuieste varza (1,2 kg fara cocean). Se sareaza (1l.c.mocca) si se lasa 30 de minute. Bine stoarsa si condimentata cu...
Strudel cu varza
Branza, trecuta prin sita, se amesteca cu faina, doua oua, 100 ml de smantana si 50 g de zahar praf. Adaugam si un pic de...
Taitei din branza
Pireul de castane se inmoaie putin cu rom, se adauga migdalele macinate, pudra de cacao si se amesteca. Se formeaza bombite...
Bombite cu castane
Carnea se taie felii deschise se subtiaza cu batatorul de carne. Se sareaza putin si se ung cu mustar. Se lasa deoparte cca o...
Rulada de curcan cu crenvursti
Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a prepara crema de branza cu mere avem nevoie de branza, mere, stafide, oua si...
Crema de branza cu mere si stafide
Dezoseaza cotletul si taie-l felii lungi si subtiri. Bate si sareaza feliile de carne. Taie marunt ciupercile si slanina si...
Frigarui de vitel cu condimente
Sterge carnea cu o haina inmuiata in otet, taie-o cubulete si prajeste-o in untura (pe foc mediu) pana se rumeneste putin....
Bredie cu fasole verde
Prepara saramura din ulei, suc de lamaie, ceapa tocata, ghimbir tocat si condimenteaza cu usturoi proaspat, cimbru, salvie,...
Cotlet de vitel cu gorgonzola si spanac
Taie pulpa de porc impreuna cu piele cubulete de 4 cm. Tine-o la marinat pentru jumatate de ora in amestecul de vin alb, sos...
Pulpa de porc fiarta in aburi
Pentru barotare (imbracarea prajiturilor cu produse macinate):1 pachet de nuca de cocos (56 – 60 bucati de bile)...
Raffaelo
Aceasta reteta este foarte delicioasa si se prepara repede. Pentru a pregati crenvursti cu cascaval si bacon, avem nevoie de...
Crenvursti cu cascaval si bacon
Ingredientele pentru piscot se amesteca ca de obicei. Galbenusurile se freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma tare, apoi se...
Piscot cu gris si fructe
Faina se amesteca cu galbenusurile, sare, miere si lapte. Compozitia se lasa deoparte o jumatate de ora.Albusurile se bat...
Mere impanate
Amesteca toate ingredientele pentru sos. Da gust sosului de condimente cu arpagic si rucola. Aseaza somonii pe farfurii,...
Somon afumat cu sos de condimente
Taie marunt ciupercile curatate si inabuse-le in putin unt. Inmoaie chifla in lapte, iar cand a devenit moale strange-o...
Pui umplut cu ciuperci
Taie julienne legumele curatate. Incinge grasimea si prajeste carnea, dupa care adauga ceapa, foile de dafin, 2/3 de legume...
Gulas
Presara feliile de peste cu sare, piper macinat si condimente pentru grill. Aseaza-le strans una langa cealalta intr-un vas....
Felii de crap cu condimente
Toaca carnea de vita si de porc, sau taie-le foarte marunt. Condimenteaza cu piper, sare cu usturoi si sare, amesteca bine,...
Frigarui de vita cu condimente
Lasa pestele la decongelat, stropeste-l cu suc de lamaie si presara cu frunze de tarhon. Aseaza feliile intr-o tava sau vas...
File de peste cu ierburi
Mai intai se pun la inmuiat intr-o tigaie12 bucati de felii de soia mai mici, conform retetei Jumari de soia. A doua zi, se...
Gratar de soia
Se curata 1 kg de cartofi spalati. Se spala din nou fiecare cartof in parte, se taie in doua pe latime, apoi pe lungime in 4...
Papricas de cartofi
Se zdrobeste branza cu furculita (320 g), se amesteca cu 60 g pudra de glucoza, 40 g stafide spalate, un ou intreg, 1 l.c....
Strudel cu branza (pentru doua rulouri)
Se alege un pahar rezistent ( cu capacitate de 100 ml). Cantitatea de atequila se completeaza cu sprite, se adauga un cub de...
Bum Bum Tequila
Se prepara umplutura, se fierbe 350 ml lapte, 100 ml se amesteca cu praful de budinca si 2 – 3 linguri zahar. Compozitia se...
Mouffin cu macSangria, celebra bautura spaniola, este atat de aromata si racoritoare, perfecta pentru serile calde de vara. Va propun sa...
Sangria aromata cu capsuni
Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se da pe razatoarea de varza si se amesteca cu restul ingredientelor. Doua foi de...
Placinta cu dovleac si merePreparam blatul: Batem spuma albusurile, dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile, faina,...
Tort cu crema de capsuniIncingeti cuptorul la 200 grade C. Bateti ouale si zaharul spuma. Incorporati faina, praful de copt si migdalele. Puneti...
Tort cu mango si crema de branzaDrojdia o dizolvam in lapte caldut. Frecam margarina, untura si smantana pana devin o pasta omogena apoi incorporam faina,...
CovrigeiTiramisu reţetă cu blat Blatul il facem ca pe pandispan, batem albusurile apoi incorporam zaharul, apa, galbenusurile,...
Tiramisu reţetă cu blat
Mai intai se prepara o portie de "Supa de carne" falsa din fasolea alba uscata pusa la inmuiat in ajun, dar la care se adauga...
Piftii cu soia
Amidonul de porumb se amesteca cu cu 1-2 linguri de apa pana se uniformizeaza. Taiem carnea in fasii subtiri, o prajim in...
Ragu de pui cu mazare
Zarzavaturile curatate se maruntesc in formele lor caracteristice. Se indeparteaza pielea de pe carne si se taie carnea in...
Ragu de pui cu zarzavaturi
Se fierb cubulete de morcovi si napi si mazare. Chiflea se inmoaie in lapte si se stoarce. Se amesteca carnea tocata cu...
Chiftelute
Feliile de peste se presara cu sare si leustean taiat marunt, apoi se pune pe fundul unui castron. Morcovii si telina se taie...
File de peste cu legume
Incalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu ulei o tava de 23x33 cm si punem o folie de hartie. Preparam un blat si-l turnam in...
Terrine de fructe
Capsunile se taie in doua sau in patru in functie de marime. Merele se curate de coaja si samburi si se taie in cubulete...
Salata de fructe cu iaurt
Chiflele le taiem in felii mai groase. Amestecam galbenusurile de ou cu zahar, esenta de vanilie, unt topit, apoi lapte, si...
Prajitura din chifle
Faina, praful de copt, margarina, 1 ou, 100 g zahar, sucul si coaja de la lamaie se framanta bine. Aluatul se imparte in...
Prajitura cu buline
Cornurile se taie rondele de grosimea unui deget si se pun intr-un castron. Nuca se amesteca cu zaharul pudra. Compotul se...
Cornuri cu nuci si visine
Merele se curata si se scoate casa semintelor fara a le taia. Se taie rondele groase. Ouale se separa. Se amesteca bine...
Rondele de mar in aluat cu bere
Praful de budinca si 2 linguri zeama rece de compot se amesteca , restul de zeama de compot se da in clocot cu zaharul si...
Glazura de visine pentru prajitura
Carnea de berbec (spata, piept sau ceafa) se taie bucati si se pune intr-o oala, in straturi alternand cu varza data prin...
Varza cu carne de berbec
Pregatim un piure de spanac. Alegem spanacul proaspat, taiem coditele, il spalam foarte bine in mai multe ape, apoi il...
Mancare scazuta de spanac
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete, apoi ii spalam. Curatam ceapa de coaja, o taiem cubulete, apoi o prajim pana...
Mancare scazuta de cartofi
Carnea curatata se taie cubulete, apoi se prajeste cu masura, uscata. Untura se adauga dupa evaporare. Punem zeama de oase...
Tocanita Znojmo
3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca...
Galuste din chiflePentru crema amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar plus amidonul. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga...
Prajitura Cuburi de Lapte
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga faina si albusurile batute spuma tare. Daca este prea consistent, se...
Banane pane
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc