Pestele se lasa la decongelat la temperatura camerei, se taie felii. Se sareaza pe ambele parti, se trec prin faina. Ouale se...
Ton cu lamaieAmestecam smantana cu condimente, verdeata de patrunjel taiata foarte marunt, cu mustar, cu pesmet si cu marul curatat si...
Snitel ZselicIncalzim cuptorul si ungem tava. Amestecam cu robotul de bucatarie zaharul, uleiul, ouale, bicarbonatul de sodiu, zaharul...
Fursecuri diferiteZdrobim branza, adaugam 2 dl de smantana, 1 ou, sare, bicarbonat si atata faina cat cuprinde. Framantam bine si lasam sa se...
Gogosi cu branzaSe framanta ingredientele blatului si se imparte in doua parti, apoi se intind doua foi subtiri, apoi se captuseste o tavita...
Rulade din branzaSe amesteca branza cu zahar pudra, se poate adauga si zahar vanilat, dupa gust, apoi lasam sa stea 10 minute. Apoi adaugam...
Bilute din branzaPrepararea sosului: amesteca cu o furculita ¼ cana de faina, zahar brun, ¼ lingurita de scortisoara si 2 linguri de unt...
Briose cu nuca, ciocolata si vanilieAmesteca untul cu faina si adauga zaharul si galbenusul. Intinde aluatul pe o plansa tapetata cu faina si aseaza-l intr-o...
Tort cu martipan si ciocolataPestele se curata si se dezoseaza, scotand carnea file. Capul, inotatoarele si oasele, ramase dupa ce s-a scos carnea file,...
Supa de pesteMerele curatate de coaja si cotoare se taie bucati mai mici si se fierb in putina apa cu 3 parti din zahar si cu vanilia,...
Desert cu mereSe amesteca faina cu margarina, galbenusurile, zaharul (dupa gust), se framanta un aluat ce se intinde usor. Se imparte in 5...
Prajitura nuci in vinDupa ce se decongeleaza pestele, se taie felii, se sareaza, se da un praf de piper, se trec prin faina pe ambele parti. Se...
Ton cu ciuperciDrojdia se pune la fermentat. Se amesteca cu faina, galbenusul de ou, un praf de sare si atata lapte cat sa se obtina un...
Galuste delicioaseLaptele se amesteca cu zahar tos, drojdie si galbenusuri, se lasa sa creasca 2 minute. Faina se amesteca cu praf de copt, se...
Cozonac deliciosBananele curatate de coaja se taie in doua pe lungime, se stropesc cu suc de portocala, se presara cu coaja rasa si se lasa o...
Banane prajite pe gratarReţetă de preparare a papanaşilor. Se scurge branza de vaci de zer si se amesteca cu ouale. Praful de copt se amesteca cu...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceataAdauga jumatate de cantitate de zahar in lapte caldut, presara putin sare, dupa care inmoaie stafidele si grisul. Amesteca...
Prajitura cu grisFierbe laptele cu ciocolata si lasa-l sa se raceasca. Intre timp freaca spuma galbenusurile cu zahar si faina, iar in timp ce...
Crema de ciocolataTaie ambele felii de peste pana la piele, insa ai grija sa nu tai pielea. Presara cu sare. Pentru umplutura caleste ceapa...
Crap umplutrepara maia din 100 ml de lapte caldut, drojdie sfaramata, 40 g de faina si putin zahar. Amesteca bine galbenusurile cu 20 g...
Gogosi carnavalPune rosiile pentru putin timp in apa clocotita, decojeste-le si taie-le cubulete. Decojeste vanata si dovleceii si taie-i in...
Ton cu legumeSpala si sterge feliile de peste. Prajeste usturoiul curatat si pisat in 3 linguri de ulei, dupa care scoate-l din ulei....
Ton cu fasoleAmestecam untul cu zahar, putina sare, coaja de lamaie, timp de aprox. 8 minute, pana devine cremos. Amestecam faina, praful...
Prajitura cu lamaieCernem faina prin sita, apoi se prelucreaza cu 1,5 dl apa calduta, ulei, putina sare si unt. Formam un pantof din aluat,...
Strudel vienez cu mereBatem galbenusurile de ou in mijlocul fainii, apoi preparam un aluat tare adaugand margarina, praf de copt, zahar, smantana,...
Tort deliciosInmuiem stafidele. Fierbem laptele cu 3 linguri de zahar tos, cu zahar vanilat si un varf de cutit de sare. Amestecand...
Budinca de stafideSeparam albusurile si galbenusurile de la 3 oua. Albusurile se bat spuma cu zahar tos, apoi se adauga cu grija galbenusurile...
Tort cu iaurt de piersiciAmesteca bine ingredientele si coace compozitia intr-o tava unsa cu untura si tapetata cu faina – sau tapetata cu hartie de...
Prajitura cu gemReţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaci se amesteca bine cu ouale, sarea, grisul si coaja de lamaie. Se adauga...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu crema de cacao si nuciIncalzim cuptorul la 200 grade. Captusim tavita cu folie de hartie. Amestecam faina cu zahar, cacao, praf de copt,...
Muffin cu ciocolataMuiem feliile de paine in apa. Tragem pielea de pe sepie, o clatim cu apa rece, o spalam si in interior, apoi o scurgem....
Sepie umplutaDin apa si zahar, coaja de lamaie si cuisoare se face un sirop. Cand e gata se adauga unt cat o nuca si scoate afara...
Baigli cu nucaTopim untul, apoi il tragem de pe foc si adaugam bucati de ciocolata. Amestecam pana obtinem o crema mata. Batem o spuma din...
Tort de portocale cu ciocolataClatim busuiocul, ciupim frunzele, spalam pestele, il stropim cu zeama de lamaie, asezonam cu sare si piper. Macinam...
File de biban cu migdale si paste cu verdeataSupa crema de castane este incredibil de aromata si de consistenta. Este o supa numai buna de toamna.
Supa crema de castaneIncalzim cuptorul la 220 de grade, spalam castanele, le taiem pe latime si le prajim in cuptorul incins pana se desface...
Iepure cu castaneStoarcem zeama din portocala, pe care o amestecam bine cu bautura de rosii si zeama de lamaie. Dupa care, adaugam uleiul de...
Cocteil de rosiiSe feliaza kiwi si avocado, apoi se amesteca bine cu frunze de creson intr-un blender, pana se obtine o pasta. Apoi se adauga...
Cupa de kiwiSe spala si se taie foarte marunt frunzele de menta. Se amesteca foarte bine celelalte ingrediente cu blenderul sau robotul...
Lapte cu mentaIntai pregatim sosul béchamel. Fierbem untul cu faina timp de 5 minute, adaugam laptele, mai fierbem 10 minute dupa ce am...
Paste fainoaseSe incalzesc putin 3 dl lapte, adaugam in el 30 g drojdie sfaramata si 1 lingura de zahar pudra. Cand drojdia dospeste,...
Gogosi cu funditeCeapa si usturoiul se curate si se taie marunt. Inmuiem chifla. Cascavalul il taiem in cubulete de aprox. 1,5 cm. Castravetii...
Bucatele de galuste de carneSe spala cartofii si se fierb in coaja, in apa sarata, pana se inmoaie. Lasam sa se raceasca putin, ii curatim, ii zdrobim...
Mere umplute cu crema de pesteSe freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se bate untul spuma si se adauga la galbenusuri, impreuna cu o cana de...
Fursecuri cu nucaSe freaca untul spuma cu zaharul tos si cu cel vanilat. Se adauga coaja rasa de lamaie si galbenusurile, unul cate unul,...
Fursecuri inzapeziteSaratelele sunt foarte gustoase. Daca vrei sa pui pe masa aperitive bune, pregateste saratele fragede.
Saratele fragedeSe dizolva drojdia in putin lapte cald, se adauga faina si restul de lapte si se pregateste o maia, care se lasa la crescut....
Cozonac cu nucaSe zdrobesc fulgii de grau si se omogenizeaza cu doua linguri de unt. Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar si se...
Fantezie cu branza si stafideSe rupe ciocolata in bucatele, se adauga doua linguri de lapte si se topeste intr- un vas Ia bain-marie. Se freaca untul...
Fursecuri cu ciocolataSe amesteca faina cu praful de copt lsi putina sare. Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si fulgii de migdale macinati...
Fursecuri cu migdaleUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori