Amestecam ingredientele, iar acest amestec il punem in frunze si le punem intr-un vas. Adaugam zeama de rosii si le fierbem...
SarmaleClateste orezul cu apa, strecoara-l si scurge-l. Sterge lamaia cu apa fierbinte si taie 2-3 fasii din coaja galbena cu un...
Orez cu fructePreincalzeste cuptorul la 180 grade. Decojeste si taie felii subtiri merele, dupa care aseaza-le intr-un vas termorezistent....
Prajitura cu mereSomnul: Indeparteaza pielea si oasele pestelui si lasa sa stea feliile presarate cu sare. Sosul: Caleste ceapa in ulei, ia-o...
Somn cu portocaleBate feliile de peste decongelate pe celofan uns cu unt si aseaza-le in forma dreptunghiulara. Pune deoparte partile care...
Rulou de pestePentru aluat: bate spuma tare 12 albusuri si adauga amestecul de zahar (280 g), nuca, scortisoara si faina. Unge 5 foi cu...
Tort EszterhazySe amesteca bine branza, uleiul, zaharul vanilat si mierea. Se amesteca faina si praful de copt la care se adauga compozitia...
Tort de mereSe pune apa la fiert si intre timp se sfarma ciocolata alba si neagra in vase separat, dupa care se pun vasele cu ciocolata...
Piscoturi cu fructe si ciocolataSe taie varza marunt si se pune la fiert in apa rece. Se adauga ceafa afumata si se fierbe impreuna. Daca ceafa s-a inmuiat,...
Supa de varza cu ceafa afumataSe curata ciolanul, se spala si se lasa in apa impreuna cu ceafa afumata. Se alege lintea si se lasa in apa rece. Se pune...
Mancare de linte cu ciolanFasolea verde curatata se taie in bucatele mici, apoi o fierbem timp de 15 minute in apa putin sarata. Adaugam visinele si...
Tocanita de fasole verde cu visineCartofii se spala foarte bine, apoi ii fierbem in coaja aprox. 20 de minute. Spalam carnea si o frecam cu sare si piper....
Cartofi umpluti cu unt condimentatCuratam morcovii si ceapa, apoi ii taiem rondele. Ptrungelul il clatim, apoi il taiem marunt. Incingem uleiul, calim ceapa in...
Supa de mazare verde cu oua fierte in apaCartofii curatati ii taiem in rondele sau in felii lungi. Ii punem intr-o tava, presaram deasupra rondele de ceapa si...
Cartofi la tavaCuratam crapul, il spalam si il saram. Fierbem in apa sarata putin, amestecul mexican de legume. Pregatim umplutura,...
Peste umplut cu legume si carne de puiPregatim o saramura din ulei si condimente in care punem carnea, pe care o tinem la frigider timp de o zi. A doua zi scoatem...
Carne de porc cu cascavalFicatei de pui cu piper langa ragu: 1 ceapa rosie 500 g ficatei de pui untura mirodenii (piper alb, maiorana, sare)...
Ficatei de pui cu piper langa raguCuratam ciupercile iar pe cele mai mari le taiem in doua sau in patru. Ceapa o curatam si o taiem rondele. Apoi amestecam...
Pachetele de ciuperci la gratarFierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem rondele. Rondelele de morcovi se fierb in apa sarata, adaugam buchetelele...
Platou cu legumeTaiem colacii si ii lasam sa se usuce timp de o zi. Amestecam galbenusurile cu zahar si aroma. Incalzim laptele si il turnam...
Claie falsaSe prajesc cubulete de slanina, dupa care se pun intr-un alt vas. Se marunteste ceapa. Se curata carnea de pui, se sareaza,...
Pui cu fasole verdeAmestecam castanele cu zahar pudra si zahar vanilat, apoi cu galbenusurile de ou. Batem albusurile cu putina sare, pana...
Omleta cu castanePulpele se dezoseaza; se umezeste pielea si se freaca bine cu sare. Partea interioara a pulpei o piperam. Legumele pentru...
Pulpe de pui umplute cu mazare verdePunem bibilica curatata, impreuna cu zarzavaturile taiate si ceapa, intr-o tava, asezonam ca sare, piper, cimbru, apoi prajim...
Supa de bibilica cu castaneSe spala ouale, se fierb in apa sarata timp de 10 minute, le racim in apa rece, le curatam si le taiem capetele. Taiem carnea...
Pateu din carne cu ouaCuratam guliile, le taiem in cubulete cu grosime de aprox. 0,5 cm si le prajim cateva minute cu 1 lingura de ulei, sare si...
Tocanita gustoasaSe spala temeinic fiecare ou cu apa calda, apoi le punem la fiert intr-un vas cu pereti subtiri, dupa ce am turnat apa pana...
Oua fierte tariZaharul se amesteca bine cu margarina si oul, si se adauga cacao, nucile macinate, faina, coaja de lamaie, si scortisoara....
Prajitura cu cacao si nuciCarnea se spala in apa rece. Se pune la fiert apa cu morcovii, patrunjelul, gulia, telina, ceapa rosie necuratata de frunzele...
Supa de carne ungureascaPulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se...
Iepure de camp cu sos vanatorescSpanacul se spala bine. Se fierbe in apa sarata impreuna cu usturoiul curatat. Se amesteca bine laptele cu faina si se toarna...
Mancare persana de spanac cu sunca si oua ochiuriCarnea de vitel se taie in cubulete marunte, se pun 200 ml apa si se fierbe pe jumatate in vas acoperit cu capac. Se adauga...
Supa cu galuste de cartofiCuratam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le...
Rata umplutaCurcanul, tinut cateva ore la temperatura camerei, se sareaza cu 2 zile inainte. Prajim ficatul de gasca cu ficatul de curcan...
Curcan umplut pentru sarbatoarePieptul de pui se taie felii, se bat cu ciocanul pentru carne si se sareaza. Se unge fiecare felie cu mustar si se dau prin...
Pui cu ciuperci si mustarSe amesteca 500 g de faina in laptele in care s-a dizolvat drojdia cu putin zahar. Se presare cu faina si se lasa 20 de...
Cozonaci cu fructe uscateCaisele uscate si stafidele se taie marunt si se amesteca in palinca de piersici. Se topeste untul si se unge formele de...
Muffin de AdventCaisele uscate si stafidele se taie marunt si se amesteca in palinca de piersici. Se topeste untul si se unge formele de...
Muffin de AdventCarnea se spala, se usca si se prajeste pe ambele parti in ulei incins. Se adauga apa, sarea si se fierbe. Se curata ceapa,...
Supa de curcan cu legumeUntul se amesteca bine cu faina si se adauga restul ingredientelor. Se lasa o ora la rece, dupa care aluatul se intinde la o...
Biscuiti cu ciocolataSe amesteca margarina cu faina, se adauga galbenusurile, coniacul, smantana, sarea si laptele, si se framanta un aluat moale....
Prajiturele de bereGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAfinele negre in totalitate le curatam si le spalam. Apoi fixam la masina de tocat un disc cu gauri de diametrul de 8 mm,...
Gem de afineLa sfarsitul lui octombrie macesele sunt coapte complet, piscate de bruma, dar inca nu moale, se curate cu o foarfeca de...
Magiun de maceseMerele aromate din livada se spala, se taie in doua, se curate coaja, si, dupa inlaturarea coceanului cu samburi, se dau pe...
Marmelada de mereMosmoanele coapte bine la inceputul lunii noiembrie se spala bine, apoi le zdrobim cu mana intr-o cratita emailata. Turnam 2...
Marmelada de mosmoaneCantitatea dorita de pepene galben se curata de samburi si coaja, dupa spalare , apoi se taie in cubulete mai mici si se pun...
Gem de pepene galbenTaiem marunt o ceapa mica rosie si o calim intr-o tigaie mai mare, in 50 ml de ulei, pana devine sticloasa. Apoi aduagam 2...
Tocanita de ouaPorumbele atise de bruma din luna octombrie, deci porumbele coapte bine, se curata, si, adaugand putina apa se fierb, sub...
Marmelada de porumbeCu o seara inainte inmuiem 100 g cubulete uscate de soia in 300 ml apa, apoi punem la frigider. A doua zi, dimineata, ii...
Jumari de soiaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori