Se bat bine ouale cu un praf de sare intr-un vas mai mare. Se adauga o cana de lapte si faina treptat, amestecand mereu si...
Clatite cu nuci si caramelSe incalzeste laptele. Se iau din el doua linguri, in care se amesteca drojdia, iar in restul se dizolva zaharul. Intr-un...
Colac de Paste cu stafide si aluneSe fierbe laptele pe jumatate, cat sa fie doar cald. Cu o lingura de lapte se dizolva drojdia, iar in cel ramas se topeste...
Colac traditionalColacii cu mac sunt deliciosi, sunt o varianta individuala a cozonacului, cu mai multa umplutura si usor de pus la pachet.
Colaci cu macSe freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat, adaugandu-se si galbenusurile. Se topeste jumatate din cantitatea de ciocolata...
Cornulete cu ciocolataSe freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza smantana. Se adauga un praf de sare si faina, putin cate putin, apoi se...
Cornulete cu nucaSe freaca galbenusurile cu zahar, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se inglobeaza in spuma de...
Coronite cu ciocolataCeapa se toaca marunt si se caleste in ulei incins, apoi se adauga carnea, taiata in cubulete mici, lasandu-se sa se...
Tocanita de mielCiocolata se rupe in bucati si se lasa la topit in bain-marie. Se adauga si stafidele si se lasa apoi la racit. Se freaca...
Biscuiti de ciocolataSe pune mierea la fiert, la foc mic, adaugandu-se zeama de lamaie. Se toarna frisca lichida, amestecandu-se continuu si se...
Bomboane cu miere si nucaSe amesteca laptele cu zaharul si cu galbenusurile. Se pune vasul la bain-marie amestecand mereu, pana cand se ingroasa...
Budinca de aluneSe freaca untul cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga trei linguri de cacao, doua linguri de rom si galbenusurile....
Chec cu ciocolata si nucaSe separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilat. Se...
Chec cu lamaieSe curata si se spala carnea, apoi se pune la marinat intr-un vas in care se pune otetul si se adauga cateva boabe de piper,...
Pulpa de miel cu sosSe curata carnea, se spala si se taie in bucati, apoi se pune la fiert, intr-un vas acoperit, cu uleiul indoit cu apa,...
Miel cu spanacSe alege orezul, se spala in mai multe ape, apoi, dupa ce s-a scurs bine, se fierbe in doi litri de apa clocotita, in care...
Miel umplutSe taie pastrama in felii si se presara cu un amestec de piper, boia si cimbru. Se unge gratarul cu ulei si se frige carnea....
Pastrama cu legume soteSe alege carnea frageda, proaspata. Se curata de pielite, se spala si se condimenteaza, apoi se lasa timp de 10-12 ore la...
Pilaf de berbecSe curata ciupercile, ceapa, se taie in rondele subtiri, apoi se calesc intr-o cratita cu doua linguri de ulei incins, se...
Carne de miel si ochiuri romanestiSe spala carnea, apoi se taie in felii si se bat cu ciocanul pentru fragezit, se presara cu sare si piper, apoi se trec prin...
Snitele de miel cu legume asortateCarnea se spala, se curata si se taie in bucati de marime potrivita, si se pune la fiert in doi litri de apa rece, in care...
Blanchet de mielSe curata si se spala bine carnea, se taie in bucatele in functie de numarul de portii stabilit, apoi se fierbe in apa rece...
Ciulama cu carne de mielSe aleg ciuperci sanatoase, carora li se scot piciorusele, apoi se curata, se spala sub un jet puternic de apa rece, se taie...
Cotlet de berbec cu ciuperci la cuptorSe alege fasolea si se lasa la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata. Apoi se scurge si se pune la fiert in apa...
Cotlet de berbec cu fasole batutaSe curata si se spala spanacul in mai multe ape, apoi se fierbe in apa rece cu putina sare. Cand e gata, se scoate, se scurge...
Cotlet de miel umplutCartofii de marime medie se curata, se spala si se fierb in apa clocotita cu putina sare. Dupa ce se racesc putin, se taie...
Friptura de miel cu cartofi frantuzestiCarnea de miel se spala cu apa rece si se freaca bine cu multe cuburi de gheata. Se lasa la marinat in otet cu 2 cani de apa...
Friptura de miel marinatMaruntaiele se spala in mai multe ape si se taie in bucatele mici, se sareaza si se lasa la frigider. Se incinge untul si se...
Maruntaie de miel in cuib de mamaligutaSe spala pulpele de curcan si se impung cu fasiile subtiri de slanina. Ceapa se taie rondele si se distuie in ulei. Se adauga...
Pulpe de curcan imbatateCarnea se curata bine de pielita si se taie felii aproximativ 10 se bat putin cu palma si se condimenteaza cu sare si piper....
Fripturi cu muschi si cartofi1.Se curata zarzavaturile, se spala si se distuie impreuna cu ardeiul taiat cubulete. Se curata rosia si ceapa si se taie...
Orez cu carneCarnea se curata bine de pielita si se taie felii de dimensiune egala, se bat putin cu palma si se condimenteaza cu sare si...
Muschi a la RossiniEste o alternativa pentru cei carora nu le place carnea de miel. Se curata si se spala picioarele de vitel, apoi se fierb in...
Bors de vitelSe curata si se spala bine capul de miel, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se indeparteaza spuma, se lasa sa...
Bors din cap de mielSe curata si se spala carnea, apoi se pune la fiert in apa rece cu sare. Se inlatura spuma, atunci cand e aproape fiarta, se...
Ciorba de rosii cu carne de mielCiorbă de miel reţetă, Se curata si se spala carnea, apoi se portioneaza si se fierbe in apa rece cu sare, inlaturandu-se...
Ciorbă de miel reţetăTiramisu reteta originala este, fara indoiala, un desert deja clasic, dar un desert care poate fi mereu reinventat cu fructe...
Tiramisu reţetă cu fructePuiul se taie bucati mai mari. Se sareaza, se pipereaza putin. Se tapeteaza un vas termorezistent cu bacon si se pune carnea...
Pui cu smantanaSe amesteca bine ingredientele de baza pentru aluat, se intinde intr-o tava si se coace in cuptor preincalzit timp de 5-10...
Branzoaica cehaCarnea se curata bine de pielita si se taie felii aproximativ 10 se bat putin cu palma si se condimenteaza cu sare si piper....
Friptura GodardSe amesteca ingredientele de baza pentru aluat si smantana pana obtinem un aluat omogen care se poate intinde. Se intinde...
Biscuiti cu lamaieCarnea se curata bine de pielita si se taie felii aproximativ 10 se bat putin cu palma si se condimenteaza cu sare si piper....
Friptura deosebitaSe feliaza carnea se prajeste pana devina rumena. Apoi si aseaza feliile de carne intr-un vas si peste se toarna berea, se...
Friptura de porcSe distuie carnea tocata la foc potrivit pana se rumeneste. Se adauga ceapa, usturoiul, si se prajesc impreuna timp de 3...
LasagnaCarnea de pui dezosata se toaca. Painea uscata se inmoaie in lapte si se lasa la scurs. Ceapa se taie marunt si se caleste in...
Chiftea din carne de puiCarnea de porc se taie in felii subtiri, se bate putin si se adauga sare. Slanina se taie felii subtiri, ceapa se curata, iar...
Frigarui din file de porcSe pregateste margarina, zaharul, zaharul vanilat si spuma din albusul de ou. Se adauga faina, praful de copt si se amesteca...
Prajitura cu vanilieAmestecul de musli se lasa la inmuiat in apa rece timp de 1 ora. Apoi se adauga galbenusurile de ou si zeama de lamaie....
Tort cu musliPieptul de pui dezosat se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Merele se curata de seminte, se taie in felii subtiri si...
Piept de pui cu mereCarnea se taie in felii de aproximativ 3 cm. si se usca folosind prosoape de hartie. Prunele uscate se feliaza si se pun la...
Muschi fript cu compot de pruneIngredientele se framanta, iar aluatul se lasa in frigider pentru 1 ora. Aluatul se intinde subtire si se decupeaza in...
FursecuriUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori