Se razuiesc cartofii si se oparesc cu apa fierbinte cu sare. Se fierb taieteii si se clatesc bine cu apa rece. Se zdrobeste...
Cartofi cu branzaSe razuiesc cartofii si se oparesc cu apa cu sare fierbinte. Se fierb taieteii si se clatesc bine cu apa rece. Se zdrobeste...
Rulada cu branza si baconReţetă de preparare a papanaşilor, Telina se taie cubulete si se fierbe pana cand devine moale in apa cu suc de lamaie si...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu telinaSe incalzeste cuptorul la 175°. Cartofii se curata de coaja, se taie in felii de ½ cm. Se unge un vas termorezistent si...
Sufleu de cartofi cu cascavalRosiile se taie in doua si se asaza in vas termorezistent cu partea taiata in sus. Miezul rosiilor se freaca cu ceapa, se...
Rosii prajite cu cascavalTelina se curata de coaja, se taie cuburi, se fierbe in apa sarata, se scurge. Se fierb ouale, se curata de coaja, se taie...
Telina pariziana cu cascavalFeliile de paine se taie in diagonala ca sa devina triunghiulare. Intre doua triunghiuri suprapuse se asaza sunca si...
Friganele cu sunca si cascavalDaca vrei sa servesti aperitive delicioasa, pregateste rulada de cascaval. Aceasta reteta se prepara repede.
Rulada de cascaval cu suncaSe face un piscot din 5-10 oua. Dupa ce s-a racit se unge deasupra cu gem si se acopera cu capsuni taiate in doua. Deasupra...
Prajitura cu capsuniSe dizolva drojdia in lapte, iar apoi se amesteca cu faina, galbenusurile de ou, margarina si se lucreaza bine pana se obtine...
Prajitura cu visineSe amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul...
Prajitura cu branza si spumaCiolanul se curata, se ia carnea de pe os si se taie cubulete. Carnea afumata se taie fasii. Untura se topeste, se caleste in...
Fasole cu ciolanCarnea se curata, se taie felii si se bate cu ciocanul de carne. Se tapeteaza carnea cu atata sare, usturoi zdrobit si lapte,...
Piept de curcan cu cascavalGalbenusurile se bat cu mixerul, apoi amestecand continuu se adauga uleiul si mierea. Se adauga fulgii de ovaz, cocosul ras...
Turta dulce cu fulgi de ovazBucatile de carne se sareaza si se prajesc pe ambele parti, se pun deoparte. In uleiul ramas, se caleste usor ceapa rasa, se...
Friptura frantuzeascaStafidele se curata, se acopera cu apa, se fierb un minut si se lasa sa se raceasca in apa de fiert. Budinca se prepara...
Budinca de macGrisul se fierbe in lapte cu zahar vanilat, sare si zahar. Compozitia se niveleaza pe o suprafata neteda, sa aiba 1 cm...
Gris paneVinetele, zucchini, ceapa, rosiile, ardeii si usturoiul taiate, se calesc in ulei de masline ca un ghiveci. Se potriveste...
GhiveciOrezul se fierbe in apa cu sofran si vegeta. Se scurge, se pune in vasul de amestecat. Se adauga patrunjelul verde tocat...
Pilaf cu pui si sofranCostita se taie in fasii perpendicular pe oase. Se spala ca sa se duca jos aschiile din oase si se usca prin stergere. Se...
Costita friptaSe amesteca intr-un vas urmatoarele: carnea taiata marunt, piperul, uleiul, boiaua si ceapa tocata marunt. Se sareaza (ca la...
Varza secuiasca la tavaGaina se spala si se usuca. Se detaseaza pielea de carne, la nivelul pieptului si al abdomenului. Aici va fi zona de umplut....
Supa de gaina umplutaSe taie ingredientele fasii subtiri, se stropesc cu suc de lamaie, se amesteca bine. Se adauga conserva de porumb si cea de...
SalataCartofii dati prin razatoare se amesteca cu faina adaugata treptat. Usturoiul zdrobit in presa de usturoi se adauga la...
Musaca de chifteluteSe condimenteaza dovleacul cu sare, piper, scortisoara si coriandru. Se fierbe 20 minute, apoi se marunteste in turmix....
Supa de dovleac (de copt) cu castaneSase clatite se pliaza in doua, apoi in patru si se taie fasii. Sosul se prepara din ½ kg rosii decojite si fara seminte...
Clatite cu sos de pizzaPatru oua intregi se amesteca cu un praf de sare si 4 linguri de zahar, se adauga 200 g faina si un litru de lapte. Apoi se...
Placinte cu lapte si gemMargarina, zaharul pudra, un pic de sare si zaharul vanilat se bate cu mixerul pana devine spumos si se adauga faina pentru a...
Biscuiti cu glazura de ciocolata si fructe uscateMargarina, zaharul pudra, un pic de sare si zaharul vanilat se bate cu mixerul pana devine spumos si se adauga faina pentru a...
Biscuiti cu glazura de ciocolata si fructe uscateDin pieptul de curcan se taie 4 felii deschise, partile care pica se macina. Chifla umezita, ou, pireu de castane si...
Piept de curcan umplut cu pireu de castaneO jumatate de lime se taie in bucati, se pune intr-un pahar de cocktail, se zdrobeste in el. Se toarna peste el gheata...
Cocteil Melon DragonIntr-un pahar mare de cocktail se pune gheata cam trei sferturi, un pic din el se toarna in shaker. Peste gheta din pahar se...
Safe sex on the beach (fara alcool)Carnea se taie jos perpendicular de pe oase si se spala. Se taie in bucati si se sareaza dupa gust. Untul se topeste, se...
Costita fripta in berePentru acasta reteta este necesara costita fara slanina. Se taie in bucati, se spala ca eventualele aschii de oase sa...
Costita cu sosCarnea se taie exact langa oase si se spala. Mierea, mustarul, otetul balsamic, vinul alb, sosul de soia, oregano dupa gust,...
Costita picantaSe bat putin bucatile de piept de pui, se sareaza, se trece prin faina si se frige la foc mare. Bucatile de ceafa se pun...
Piept de pui cu mar si ceafa afumataSe dezoseaza pulpele de pui cu un cutit ascutit, se condimenteaza si se pun deoparte. Prunele se fierb timp de cateva minute...
Pulpe de pui umplute cu mar si pruneSe taie pieptul de pui fileuri subtiri, se frige in ulei cu usturoi, se adauga merele taiate cubulete si prunele inmuiate in...
Piept de pui cu pruneSe feliaza para. De partea mai ingusta, apropiata de codita, nu este nevoie, se pune la o parte. Din mijloc se scot...
Pere cu glazura de ciocolata si migdaleApa se pune intr-un bol si se sfarma in ea drojdia. Intr-un alt bol mai mare se pune faina si amestecam in ea cu degetele...
Baguette frantuzesti originaleSe elimina coaja painii si feliile de paine se taie intr-o forma cat se poate de patrata. Se aplatizeaza cu un sucitor. Se...
Rulade apritivSe incepe cu bomboanele. Cantitatea ingredientelor nu este specificata fiindca se decide de masa aluatului bomboanelor la...
Bomboane in cutie de miereFierbe laptele cu batonul de vanilie. Separa galbenusurile de albusuri si bate spuma tare albusurile cu 2 linguri de zahar...
Lapte de pasareTine somnii pitici in apa de 40-50 de grade, care contine 1-2 linguri de sare si 100 ml de otet. Curata-i si toarna putin...
Somn pitic prajitaie marunt coaja de portocala si lamaie cu zahar si stropeste-le cu rom, impreuna cu stafidele. Inmoaie-le timp de 1 ora....
Tort rusesc cu cremaSe curata pestii in interior si in exterior, se sareaza si se lasa 2 ore. Se aseaza bucatile de peste intr-o tigaie, se pun...
Pastrav cu untSe curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se...
Gomboti cu pruneSe curata bine stiuca de solzi, i se scot ochii, se indeparteaza branhiile, se spala bine si se usuca cu ajutorul unui prosop...
Stiuca umplutaSe iau 100 gr boabe de struguri si se tai in 2 bucati ( in lungime) se scot samburii si pana la servire se pun in loc...
Supa de struguriCuratam cartofii si ii taiem cubulete. Calim ceapa in untura si o presaram cu boia. Amestecam ceapa cu cubuletele de cartofi,...
Carne de porc cu cartofiUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori