Drojdia se pune la dospit cu lapte. Se cerne faina (de 2 feluri), se pune galbenusul, drojdia dospita si lapte atat cat sa...
Placinta cu prune si macDupa ce se spala, prunele se taie in 5 – 6 felii, se indeparteaza samburii, pulpa se pune intr-o oala emailata cu volum...
Gem de pruneDupa ce piersicile se spala, se curata de samburi, se introduc in oala emailata cu volum cunoscut, se fierb 15 minute....
Gem de piersiciDupa spalare, caisele se curata de samburi, se desfac in doua, apoi se taie in 4 – 5 bucati, se pun intr-o cratita...
Gem de caiseDupa spalare, caisele de marime mica si foarte coapte se arunca in portii mai mici in apa fierbinte. Dupa cca un minut se...
Marmelada de caiseSe spala cantitatea dorita de portocale (soiul Jaffa ar fi cele mai potrivite) si un sfert din cantitate, lamai cu coaja...
Gem de portocalePentru a face gem de coacaze, coacazele spalate se scot bob cu bob de pe ciorchini. Se macina in masina de carne prevazuta cu...
Gem de coacazeCantitatea dorita de struguri cu coaja groasa se spala dupa ce boabele s-au luat de pe ciorchini, se scoate miezul din...
Gem de struguriBananele se taie de-a lungul, apoi in 3-4 bucati egale, depinde de marimea bananelor. Oul se amesteca bine cu putin zahar, fai
Banane paneUntura se incalzeste intr-o cratita de 4 litri, se adauga ceapa curatata si maruntita, usturoiul pisat si
Supa de cartofi cu smantanaÎntr-o tigaie se pune untura la incalzit, se pune ceapa taiata marunt. Cand ceapa devine sticloasa de la calit se pune kaiz
Piept de pui deliciosSe sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si se amesteca bine, apoi se cerne faina, se amesteca si se toarna treptat laptele...
Placinta cu lapteCartofii se fierb in coaja, se curata si se taie in jumatati. Cu ajutorul unei lingurite se scobesc, ceea ce ramÃ
Cartofi umpluti cu ficatel de rataFaina se amesteca bine cu margarina, zaharul se freaca cu galbenusurile si se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe...
Tort de branza cu rubarbaFructele dudului (agudului) se culeg din pom si dupa spalare, se scoate fructul de pe codita si se introduc intr-o oala...
Gem de dudeDupa spalarea si curaterea fragutelor, se zdrobesc in maini si se fierb 10 minute intr-o oala emailata cu volum cunoscut....
Gem de fraguteAdaugam putina sare la un ou mai mare, apoi il batem cu telul. Adaugam 120 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 60...
Clatite etajateCeapa verde, prazul se curata si se spala, se taie marunt si se calesc in unt, partile verzi se pun deoparte. Se adau
Supa crema belgianaFructele se curata si se spala, daca e nevoie se maruntesc. Se pun in borcane spalate bine cu apa fierbinte. Siropul,
Compot de fructeCiupercile uscate se lasa la inmuiat 2 ore in apa, apoi se maruntesc (ciupercile proaspete se curata, se spala si se
Supa picanta acrisoaraPuiul chinezesc cu susan si miere este delicios, perfect pentru o cina sofisticata, dar simpla in acelasi timp. Aromele se...
Pui chinezesc cu susan si miereSe inmoaie gelatina in apa rece. Se adauga apa fierbinte si mierea. Se amesteca pana se dizolva in mod uniform, se raceste si...
Serbet de grapefuitZmeura proaspat culeasa o alegem pemtru ca sa nu se strecoare boabe mucegaite si stricate. Zmeura curatata – daca nu a...
Gem de zmeuraSe mixeaza sau se bate cu telul, zeama de lamaie, portocala si iaurtul. Se mai adauga mierea si galbenusul, si se bate din...
Iaurt arab cu miereBoabele de soc devenite negre in urma coacerii se spala foarte bine si se dau jos de pe ciorchine. Terminam mai repede daca...
Sos de socSe fierbe varza in apa cu sare 10 minute, dupa care se scurge. Slanina se taie cubulete, se prajeste, iar cu unsoarea se unge...
Varza de Bruxelles prajitaNumite si mure de pamant, crescute pe vrejuri intepatoare ale arbustilor fructiferi, aceste fructe rare se aleg foarte atent...
Gem de mureSe bat spuma galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Faina se presara in bol si se amesteca bine cu praful de copt. La...
Rulada de piscot cu crema Bailey’sPresara cu sare feliile de peste, condimenteaza-le pe o parte cu vegeta, iar pe cealalta parte cu busuioc. Lasa-le sa stea 15...
Peste cu smantanaAmesteca toate ingredientele si formeaza perisoare, trece-le prin faina. Toaca o ceapa rosie mai mare si caleste-o in untura...
Supa de gulii cu perisoarePrepararea crutoanelor: Taie painea cuburi de 1,5 cm. Piseaza 2 catei de usturoi. Amesteca intr-o farfurie usturoiul, uleiul...
Salata Caesarentru aluat incalzeste laptele, adauga zaharul si sfarama drojdia. Adauga si o lingura de faina si lasa-l sa stea 15-20 de...
Galuste aurii cu piure de mereCaleste ceapa tocata impreuna cu usturoiul pisat in ulei incins. Adauga lichior de anason, sare, curcuma si mixeaza totul....
Rac prajit cu legumePrima data fierbem o portie de orez in lapte din 800 ml lapte, fara miere. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam 3 galbenusuri...
Bombonele de orezCantitatea necesara de visine proaspat culese, de culoare visniu inchis, se curate, se spala si se indeparteaza samburii....
Gem de visinePrajeste putin ovazul in cuptor, dupa care amesteca-l cu ceapa rasa si smantana. Amesteca cascavalul cu unt sau margarina si...
Pate cu cascavalInmoaie vasul roman pentru 20 de minute in apa rece. Spala pulpele si condimenteaza-le cu piper. Curata si toaca usturoiul....
Pulpe de iepure salbatic cu caiseSpala si fierbe cartoful in coaja. Decojeste-l si sfarama-l. Cerne faina, adauga putin sare, cartoful sfaramat, drojdia si...
Galuste umplute cu mozzarella si ardeiFierbe taieteii in apa cu sare, iar intre timp prepara umplutura cu branza. Amesteca ingredientele. Amesteca taieteii fierti...
Paste cu branza de vaciPentru aluat amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu jumatatea cantitatii de zahar, bate spuma tare albusurile, in...
Pandispan cu branza si capsuniInmoaie chifla in apa. Caleste ceapa tocata in ulei incins. Adauga ciupercile curatate si feliate. Amesteca carnea tocata cu...
Painica greceasca din carneSe rupe cozonacul bucati intr-o forma de tort, tapetata cu faina/unt si se pune deoparte. Se adauga intr-un mixer laptele,...
Cozonac cu caramelTaie cuburi pieptul de pui, da-le prin faina, ou si cascaval ras. Tapeteaza un vas jena cu fasii de slanina, in asa fel incat...
Pui file cu ouaSe curata legumele si se pun la fiert in 3 litri de apa. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 3 linguri de ulei. Cand...
Supa de perisoare cu ficatFierbe supa de gaina. Foloseste doar interiorul salatei. Taie rondele morcovii si cepele, amesteca cu salata, iar apoi toarna...
Frigarui de vita cu salataTaie fasii subtiri carnea de vitel, prajeste ceapa intr-o tigaie cu unt incins, pune carnea peste ceapa, condimenteaza cu...
Foi de vita umplute cu carne de vitelTaie carnea de curcan in 16 felii groase. Unge feliile cu mustar, condimenteaza-le cu piper si maghiran, si infasoara-le in...
Friptura speciala de curcanDezoseaza cotletul. Pune intr-o oala mai mare carnea, osul, zarzavatul curatat si taiat bucati mai mari. Toarna apa in oala,...
Cotlet prajitSe amesteca galbenusurile cu unt, smantana, se condimenteaza si se adauga pastele fierte. Se adauga legumele, sunca,...
Paste cu legumeFierbe cartofii in coaja, curata-i si sfarama-i. Adauga ou, unt si faina, incat sa obtii un aluat maleabil. Intinde aluatul...
Pogacele cu peste si pruneToaca marunt o ceapa rosie si caleste-o in putin ulei, dupa care adauga 300 g de carne de curcan taiat fasii. Amesteca si...
Curcan cu legume si penneUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori