Ficatul se taie fasii de grosimea unui deget, se condimenteaza cu piper si maghiran. In ulei se rumeneste putin zaharul, se...
Ficat de porc prajitSe feliaza carnea. Feliile se fragezesc si se condimenteaza. Se dau prin faina si se prajesc in putin ulei pe ambele parti....
Friptura de porc cu rosiiCoastele de porc se prajesc natur. Se curata ceapa, mararul si usturoiul. Ceapa se taie jumatati de rondele si se caleste in...
Coaste de porc cu mararUntura se incalzeste in tigaie, se caleste ceapa taiata marunt, se adauga slanina taiata fasii subtiri si se prajesc 5 minute...
Piept de pui cu porumb si mazareBlatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia la foc mic pana la spumare. Se ia apoi la o parte si se bate pana se...
Tort cu migdale si crema bavareza de portocaleBlatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor,...
Tort de migdale cu portocale si friscaBlatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se obtine o crema al carei volum este de 2-3 ori mai mare fata de cel initial....
Tort cu crema de portocale si friscaBlatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de portocale si se amesteca bine pana se ingroasa....
Tort de portocale, migdale si friscaSe rad mai multe mere si se amesteca cu zaharul vanilat. Se da compozitiei forma de tort si se imbraca in multa frisca. Se...
Tort de mere cu friscaCastravetii mijlocii de salata (700 g) sau castravetii lungi se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri pe...
Salata de castravetiUn patison (cca 600 g) cu coaja alba si tare, se spala, se taie in doua. Daca nu mai este fraged se scot semintele, se taie...
Patison paneZucchini (cca 600g) se spala si se taie in doua. Daca semintele sunt dezvoltate, se scot cu o lingurita, se taie felii de 0,5...
Zucchini paneBlatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina. Se coace compozitia si...
Tort de portocalePrajitura de portocale cu citrice se prepara incredibil de usor, are blatul insiropat si fructe proaspete sau din compot....
Prajitura de portocale cu citriceBlatul. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga migdalele, albusurile batute spuma, zeama si coaja rasa de la o...
Tort de portocale si migdaleBlatul. Se prepara amestecand bine galbenusurile cu zaharul, faina cernuta si albusurile spuma. Compozitia se coace in forma...
Tort cu crema de portocaleBlatul. Se amesteca un ou cu apa rece, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga faina, praful de copt, restul de oua...
Tort insiropat cu crema de portocaleBlatul. Se freaca zaharul ca sa se ingalbeneasca, se usuca putin deasupra cuptorului, dupa care se piseaza si se cerne. Se...
Tort de portocale si nuciBlatul. Se freaca untul spuma. Se adauga ouale intregi, galbenusurile, dupa fiecare galbenus adaugand cate o lingurita de...
Tort cu crema bavareza de portocaleSe amesteca zaharul, zeama portocalelor, galbenusurile, coaja rasa de portocale, migdalele curatate si macinate, albusurile...
Tort de migdale si portocaleUntul se freaca spuma cu zaharul, praful de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Se includ pe rand galbenusurile si faina....
Tort de mere glasatSe framanta un aluat din unt, faina si migdale, zahar, scortisoara si lamaie rasa. Trei sferturi din acest aluat se...
Tort de mere cu capsuniSe unge forma cu unt si se presara cu faina. Se freaca galbenusurile timp de 1/2 ora cu zaharul pana se fac mici basici. Se...
Tort de mere cu glazura de romSe rade coaja de portocala peste zahar, dupa care se freaca galbenusurile 30 min cu zaharul. Pesmetul fin cernut se inmoaie...
Tort de portocale simpluBlatul. Se bat ouale intregi cu zaharul si bucata de vanilie taiata fin pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei...
Tort cu dulceata si lichior de portocaleBlatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se face o crema, iar volumul compozitiei a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina...
Tort de pandispan cu crema de portocaleBlatul. Se feaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala (pana incepe sa se zareasca partea alba a portocalei, care...
Tort de portocale deliciosBlatul. Galbenusurile se freaca bine spuma cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia...
Tort de lamaie ornat cu migdaleBlatul. Galbenusurile si zaharul se freca bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia se...
Tort cu crema si glazura de lamaieBlatul. Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor. Compozitia se...
Tort cu crema de mandarine si lamaieBlatul. Se freaca bine zaharul pisat fin cu vanilia, untul, ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi...
Tort cu mere LinzBlatul. Se feaca bine zaharul pisat fin cu vanilia si untul si apoi cu ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga...
Tort cu mere si dulceataBlatul. Se amesteca faina, untul, migdalele macinate si zaharul pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in 4. Se coc...
Tort de migdale cu crema de merePentru blat se amesteca faina cu untul, zaharul, vanilia si ouale. Se face un aluat care se intinde in tava. Grosimea...
Tort de mere cu crema de friscaSe fierb in apa, dar numai pe jumatate, merele cretesti, curatate de coaja si taiate cuburi. Se fierb si gutuile separat,...
Tort de mere si fisticSe framanta bine faina cu untul, coaja de lamaie rasa, zaharul si ouale. Se pune compozitia intr-o forma in asa fel ca sa...
Tort de fructeBlatul. Ouale se freaca cu zaharul pudra si faina sau se bat galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina si albusurile...
Tort de fisticSe fierb gutuile in apa si se dau prin sita. Se obtine 300 g piure, care se pune intr-un castron sa se raceasca, apoi se...
Tort de gutuiSe amesteca 30 de minute galbenusurile cu zaharul. Se adauga migdalele curatate si taiate marunt, coja rasa si zeama de...
Tort de lamaieBlatul. Galbenusurile si zaharul se freaca bine. Se adauga coaja si zeama unei lamai, faina si albusurile spuma. Se pune...
Tort de lamaie si friscaBlatul. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie, dupa care se amesteca cu spuma tare de albusuri si cu...
Tort cu glazura de lamaieFoile de blat. Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se...
Tort cu crema de lamaieFoile de blat. Se amesteca bine ouale, se freaca cu ulei, se adauga laptele, zaharul, faina cat cuprinde, in care se presara...
Tort cu glazura de lamaieBlatul. Se freaca zaharul bucati, pe rand, de coaja de lamaie si se piseaza sau se rade coaja de lamaie peste zaharul tos si...
Tortul de migdale si lamaieSe amesteca carnea tocata cu smantana, oul, pesmetul, sarea si piperul. Din pasta obtinuta se ‘intind’ 3 foi...
Snitel din carne tocataBucatile de cotlet se cresteaza usor pe langa oase. Se curata usturoiul, se presara cu sare si se zdrobeste. Se pune ulei la...
Friptura de vita cu legume aburiteSe amesteca uleiul cu piperul si se unge bine carnea cu el. Se lasa sa stea putin la temperatura camerei. Frigarile se asaza...
FrigaruiSe freaca untul spuma cu zaharul, se adauga ouale, nucile si faina. Se coc doua foi rotunde si se umplu la mijloc cu felii...
Tort de fructe proaspeteOuale intregi se bat foarte bine cu zaharul pudra sau tos in bain marie si la urma se adauga cacaua, nucile macinate,...
Tort de pandispan cu fructeBlatul. Se freaca zaharul pudra cu 3 galbenusuri. Se bat bine 5 min, se adauga migdale pisate si galbenusul urmator pentru ca...
Tort de migdale cu crema de fructeSe amesteca toate componentele de blat si se lasa doua ore la rece. Se pune coca in tava unsa. Se opreste o bucata si se...
Tort de fructe din compotUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori