Framanta 600 g de faina, 100 g de unt, 300 g de zahar, 1 ou si 1 praf de copt cu lapte. Imparte aluatul in 5. Coace 2 foi pe...
Prafitura TrandafirDecojeste si rade 200 g de morcovi si 200 g de cartofi. Adauga ramura de rozmarin si frunze de salvie tocate marunt. Cerne...
Crochete de cartofi cu morcoviAmesteca 400 g de faina, 250 g de zahar pudra, 250 g de margarina, 1 praf de copt, 4 galbenusuri si putin lapte. Aseaza...
Prajitura cu budinca de vanilieSe caleste varza in 40 g de unsoare si putina apa. Se pune orezul in 20 g de unsoare, se adauga putina apa, se sareaza si se...
Varza a la ClujDecojeste 500 g de dovlecei, taie-i in doua si feliaza-i. Taie bucati miezul unui dovleac. Prajeste 1 ceapa rosie tocata in...
Tocana vegetarianaBate ouale cu zahar, adauga faina si bate din nou. Aluatul trebuie sa fie consistent ca smantana. Portioneaza aluatul cu o...
Prajitura calaUsuca puii spalati. Presara-i cu sare si busuioc. Pune-i in tava, stropeste-i cu putin ulei fierbinte si prajeste-i in cuptor...
Friptura de pui cu busuioc si placinte cu hribAmesteca galbenusurile cu unt, smantana, condimente si pune taieteii fierti in acest amestec. Adauga legumele, sunca si spuma...
Taietei cu legumeSe pune la fiert lintea impreuna cu carnea taiata cubulete, usturoiul si legumele. Se adauga sare, condimente si foi de...
Supa de linteSe pune lintea la fiert in 2,5 litri de apa. Intr-o tigaie se incalzeste ulei si se pune ceapa la calit se presara cu boia si...
Supa de linte cu carnatiSe pune linte la inmuiat cca 4 ore, dupa care se filtreaza si se usuca. Se toaca marunt legumele, ceapa si usturoiul. In...
Linte cu carnati si vin albSe filtreaza conserva de linte, se taie crenvustii si ceapa verde rondele. Se amesteca maioneza cu smantana, se pune dupa...
Salata de linte-maioneza-crenvustiSe prepara aluatul traditional pentru placinte. Se umple placintele cu amestecul de sunca, ou si smantana, se ruleaza...
Placinte cu suncaIncinge 2 linguri de ulei, in care prajeste 2 cepe tocate si 250 g de sunca presata taiata marunt. Amesteca 150 g de pasta de...
Supa de rosii cu suncaFierbe legumele curatate in 3 litri de apa. Caleste ceapa tocata marunt in 3 linguri de ulei. Cand s-a racit putin adauga...
Supa cu perisoare din ficat falsaSe pune lintea la inmuiat cateva ore, dupa care se pune la fiert in apa cu sare si cu foaie de dafin. Aveti grija sa nu se...
Salata de linte cu mustarSe pune la fiert lintea in apa cu sare si foaia de dafin. Dupa ce s-a fiert se lasa la racit. Ceapa se taie felii si se...
Salata de linteAmesteca peste aburi 150 g de zahar pudra, 50 g de unt, 2 linguri de praf de cacao, 2 oua si 2 linguri de miere, adauga 1...
Prajitura KinderIn carnea tocata de porc sau de pasare se rad doua mere acrisoare, se amesteca cu doua oua, o chifla muiata in lapte si...
Mere cu carne tocataCarnea de curcan se da prin masina de carne, ceapa se razuieste, se amesteca bine. Se formeaza chiftele care se infasoara in...
Chiftele din carne de curcanTaie 600 g file de piept de curcan fasii de 4x8 cm. Taie in doua feliile de ananas. Condimenteaza carnea dupa gust. Infasoara...
Frigarui de curcan cu ananasFasolea boabe se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se strecoara, se pune la fiert, peste 10 – 15 minute se arunca prima...
Supa de fasole uscata servita in chifle prajiteCostita se taie bucati mici si se pune la fiert in apa clocotita pentru 5 minute. Varza creata se taie ca fideua. Apa in care...
Supa de varza creata cu costitaCarnea fiarta se macina, se amesteca si se framanta cu sare, piper, cimbru, orez si 1 ou. Se toaca ceapa marunt si se...
Mazare cu perisoarePrepararea usturoiului cu miere: intr-o sticla de 1 litru ½ se pune pana la 2/3 usturoi curatat, peste care se toarna...
Pulpa de pui picanta cu salata de orezCartofii se spala si se fierb 30 de minute Intre timp, se scoate pielea de pe crenvursti si se taie marunt. Se spala...
Crochete de cartofi cu crenvurstiPieptul de pui se dezoseaza, fiecare bucata strapunge pe lungime sa poata fi umpluta cu bucati de praz. Pieptul umplut se...
Piept de pui cu praz a la GaborChifla se taie in cubulete de cca 1 x 1 cm si se prajeste in ulei, se adauga ficatul de pui taiat fasii subtiri. Se prajesc...
Supa crema din ficat de puiPrunele uscate se inmoaie in apa in ajun. A doua zi, prunele scurse se curata de samburi si se taie in bucati mici, zeama se...
Ciorba din maruntaie de puiSe curata fructele si se tai in bucati mai mari. Ardeiul iute se toaca marunt si se pune intr-un bol. Se adauga in bol...
Salata cu fructe dulci-picanteAdaugam putina sare la 2 oua mai mari, apoi le batem cu telul. Adaugam 240 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam...
Aluat de clatitePieptul de curcan sarat, se pune la marinat in lapte cu usturoi zdrobit cca 1 ora. Se topeste untul intr-o tigaie si se...
Curcan flambatMuschiuletul se despica pe lungime pentru a mari suprafata de lucru, se bate cu batatorul de carne, se condimenteaza. Pana...
Muschiulet umplutSe sareaza feliile de somn, se presara cu faina si se prajesc in ulei fierbinte. Se calesc in putin ulei usturoiul, rosiile...
Tocana de somn cu usturoiPrima data se prepara umplutura: se preseaza branza cu o furculita si se adauga la ea sare, piper, patrunjel tocat fin,...
Piept de pui umplut cu sunca si branzaPrima data se prepara umplutura: se preseaza branza cu o furculita si se adauga la ea sare, piper, patrunjel tocat fin,...
Piept de pui umplut cu sunca si branzaDoua oua se fierb tare, pana se racesc, se pregateste umplutura. Ceapa se taie marunt, ardeiul se taie cubulete, se prajesc...
Sarmalute in foi de varza creataGelatina se fierbe in 200 ml apa si se lasa la racit. Frisca pudra se bate spuma tare cu zaharul vanilat, se adauga smantana,...
Tort de smantana cu fructeSunca fiarta deja, se taie felii, se prajeste in tigaie, se amesteca cu taitei patrati ,fierti dinainte, se adauga cateva...
Sunca cu smantana la cuptorSe taie marunt prazul sau ceapa verde, se caleste, se frige in continuare cu sunca taiata felii. Se adauga mustar de Dijon,...
Sos cu suncaCeapa se taie marunt, se caleste, se stinge cu supa din cubul concentrat, se adauga cartofii, se potriveste gustul cu sare si...
Supa de cartofiSe prepara o pasta (asemeni celei de carnat) din carne tocata, sare, piper, chimen si boia. Se umplu costitele cu pasta...
Costite umplute servite cu ghiveci de legumeCarnea spalata si curatata se taie in bucati mici ( cat o nuca). Ceapa taiata foarte fin se prajeste in ceaun cu untura. Se...
Tocanita de miel cu chenele (galuste)Se amesteca zaharul cu ouale, iar apoi cu ajutorul mixerului se obtine crema (la cel mai inalt nivel). La bain marie se...
Desert de ciocolataMorcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare. Lamaia se spala, coaja se da pe razatoare, zeama se stoarce....
Tort de morcoviUn dovlecel fraged (600g) se spala si dupa ce se curata de coaja, se taie felii de 0,5 cm. Se bat 3 oua intregi, feliile de...
Dovlecel paneVinetele se spala (400g) si se curata de coaja cu un cutit inoxidabil. Inainte de aceasta procedura, se taie coada vinetei...
Vinete paneSe curata 4 cepe de marime mijlocie si se taie pe latime felii de cca 1 cm. Unele frunze se desfac, rondelele din margine se...
Mancarica de ceapaCu o seara inainte se inmoaie 300 g naut uscat in 70 ml de apa. A doua zi adaugam o jumatate de ceapa rosie cat o nuca si...
Ghiveci de legumeSe spala ficateii, se taie cubulete, si, impreuna cu ouale, se amesteca cu carnea tocata. Se condimenteaza cu sare, piper,...
Perisoare cu ficateiUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori