Legumele se taie in jumatati, se scoate mijlocul cu semintele si se razuiesc. O ceapa se taie marunt, se caleste intr-o...
Mancare de zucchiniCaracatitele congelate se pun direct in cucta (oala sub presiune) si se fierb in apa asa cum sunt. Se vor scoate cand s-au...
Caracatita cu legumeSe fierb macaroanele si se adauga untul frecat cu galbenusul de ou, sunca taiata marunt, 3 linguri de smantana, albusul batut...
Friptura de porcChifla se pune la inmuiat in lapte, apoi se stoarce bine. Carnea, sunca si slanina se da prin masina de tocat carne, urmand...
Carne cu suncaUntul se freaca cu faina, sarea, patrunjelul, busuiocul si cu 2 linguri de apa. Se framanta bine si se acopera vasul. Se lasa...
Tascute umplute cu carneVarza creata se curata de frunzele ofilite, se taie in doua, apoi se marunteste in bucatele de 2 cm, apoi se spala din mai...
Mancare de varza creataCarnea se taie in bucati mici, costita, in fasii. Se pune intr-o tava, se freaca cu plantele aromatice si mirodeniile....
Friptura cu legumeUntul se amesteca cu zahar, nuci si galbenusuri, se freaca sa se obtina o compozitie omogena. Se adauga albusurile batute...
Prajitura rapida cu visineLegumele pregatite si taiate in cuburi se fierb in apa sarata, se strecoara si se lasa la racit. Patrunjelul verde se toaca...
Pulpe de pui umplute cu legumeCarnea si rinichii se taie fasii ca taiteii, se condimenteaza cu sare si piper, se presara cu faina, se amesteca si se frige...
Mancare de vitelDesi nu este Tiramisu reteta originala, varianta de fata a iesit un deliciu! Galbenusurile se freaca spuma cu sare si zahar....
Tiramisu reţetă cu blatSe spala varza, se indeparteaza coceanul si nervurile groase, dupa care se taie cubulete. Morcovii curatati se tai rondele,...
Platou de legume cu carnatiCarnea nu se bate sa se subtieze, ci i se face un buzunar cucutitul.Ciupercile si sunca se taie marunt, se amesteca cu...
Cotlete cu buzunarTiramisu reţetă originala Cafeaua se amesteca cu rom si amaretto, se lasa la racit. Galbenusurile se bat spuma cu zahar,...
Tiramisu reţetă originalaIntinde foietajul pe o plansa presarata cu faina si impatura-l. Imparte foietajul in trei parti, intinde-i de 3-4 mm grosime...
Tort Olandez cu visineSe fierbe 250 ml apa cu vegeta. Meisorul se pune intr-o sita si se spala sub jetul de apa fierbinte. Se adauga in apa...
Varza de Bruxelles cu meisorSe pune la fiert varza si coastele, adugand apa si pasta de tomate. Intre timp, din carnea tocata, orezul fiert si ou se...
Varza cu pasteIngredientele pentru aluat se framanta. Din aluat se decupeaza forme mici rotunde (cu un pahar de lichior).Rondelele se pun...
FursecuriSmantana se bate spuma cu zaharul tos si vanilat. Doua bucati de gelatina se inmoaie in lapte timp de 10 minute, se fierbe...
Tort cu smantanaPiscotul se asaza pe un platou pe un rand, se acopera cu piersici taiate in doua, se stropesc cu sirop din compot. Smantana...
Desert cu smantanicaSe strecoara apa de pe scoici si se presara cu piper. Se infasoara 1-2 scoici (in functie de marime) in fasiile de slanina,...
Scoici la gratarSe caleste ceapa si usturoiul taiate marunt pana devin sticlate, iar apoi se adauga ardeii spalati si taiati fasii. Se mai...
Scoici a la marinarTaie blatul patrate de 4x4 cm, stropeste-i cu 1 fiola de esenta de rom. Presara cu aproximativ 60-80 g miez de nuca tocat...
Prajitura in forma de arciFierbe cafeaua, adauga zaharul, glucoza, 80 g de unt si fierbe pana se dezlipeste de marginea vasului. Unge cu unt un vas din...
Bomboane de pomAmesteca ingredientele pentru blat si coace-l pe spatele unei tavi mari. Cand s-a racit, ia blatul cu grija de pe tava si...
Tort cu nucaStrecoara ambele conserve de ananas. (Din sirop, suc de lamaie, apa minerala si cuburi de gheata poti prepara bautura...
Tort cu branzaFileurile de piept de pui se tai fasii si cu un morcov taiat marunt, se prajesc in ulei de masline. Se adauga ardeii...
Pui Oriental cu paste prajiteFramanta faina cu untura/margarina, dupa care adauga galbenusurile si drojdia crescuta, incat sa obtii un aluat usor de...
Prajitura in forma de ochelariFierbe cartofii in coaja, curata-i, taie-i felii si prajeste-i in putina untura incinsa, dupa care presara cu sare. Prajeste...
Friptura de porc a la BrasovSe caleste ceapa taiata marunt in untura incinsa. Se ia de pe foc si se adauga o lingura de boia si ardeii taiati feliute,...
Ghiveci de legumeCu o zi inainte se pun in apa, la inmuiat, prunele uscate, iar a doua zi se fierb in aceeasi apa timp de 10 minute, adaugand...
Linte cu prune uscateSe fierb cartofii, dupa care se curata si se zdrobesc. Se taie marunt ceapa si se caleste in putin ulei, se adauga boia si se...
Macaroane cu cartofiMaruntaiele spalate si curatate se pun la fiert in 1,5 l apa, la foc mic. Se adauga morcovii, napii, telina (daca aveti...
Maruntaie de pasare cu garnitura de orezSe da varza pe razatoare, se presara cu sare, se lasa sa stea 30 de minute cu sare, dupa care se scurge apa. In untura...
Paste framantate cu varzaSe spala cartofii. Se pun la fiert, dar cu coaja, deoarece asa se prajeste mai departe. Din varf se taie o felie subtire, si...
Oua prajite in cartofiDizolva drojdia in lapte cu zahar, amesteca cu faina, ou, sare si lapte caldut, incat sa obtii un aluat nu foarte ferm....
Melci cu cacaoSpala bine 250 g de ciuperci si taie-le felii. Adauga o ceapa rosie tocata marunt si pune-le la fiert in 2 linguri de ulei....
Salata suedeza de ciuperciSe taie slanina cubulete si se prajeste putin. Se scot din tigaie bucatelele de slanina si in grasimea ramasa se caleste...
Carne cu branza de oaie si mazareSe taie ceapa marunt, iar ficateii in bucatele potrivite. Se pune ceapa la calit in putin ulei. Imediat ce incepe sa prinda...
Ciuperci umplute cu ficateiDesparte galbenusurile de albusuri. Bate spuma tare albusurile si pune spuma la frigider. Amesteca bine galbenusurile cu...
Prajitura cu ciocolataSfarama branza, adauga faina, oua, sare si framanta totul. Fierbe apa cu sare. Intinde branza framantata taietei de grosimea...
Taietei stirianiSe amesteca faina cu laptele, avand grija sa nu faca cocoloase, si se fierbe. Dupa ce se raceste se adauga margarina...
Crema substantiala fiartaCartofii spalati se dau pe razatoare, si adaugand galbenusurile de oua, sare si putina apa, se face un aluat de galuste dens....
Galuste cu varzaFreaca 400 ml de smantana pana obtii o pasta fina, dupa care adauga o jumatate de lingurita de sare si pune-l la fiert....
BalmosOul se bate spuma cu 200 g de zahar brun si cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Adauga 50 g de unt la...
Cuburi cu nuca de cocosFreaca spuma 5 galbenusuri cu 60 g de miere si putina sare, dupa care toarna incet 20 ml de lapte in acest amestec. In restul...
Lapte de pasarePrepara un aluat de pizza conform retetei de "Pizza cu ciuperci". In timp ce se coace blatul, feliaza subtire 100 g de ceapa...
Pizza cu ceapaAmesteca 50 g de faina, 40 ml de apa calduta, 5 g de drojdie si putin acid ascorbic, dupa care acopera maiaua si tine-o la...
Pizza cu ciuperciPune rosiile in apa fierbinte, iar dupa o jumatate de minut scoate-le si decojeste-le. Taie rosiile decojite in doua....
Pizza cu usturoiSpala si sterge rosiile, dupa care taie-le capacul. Goleste-le de miez cu o lingura. Amesteca branza rasa, jumatate de ceapa...
Rosii umpluteDecojeste ouale, taie cubulete albusurile si piseaza galbenusurile cu furculita, dupa care adauga totul in sosul Remoulade,...
Rulouri cu cascavalUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori